Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Szám szerint jelenleg 5 db táskám van most, amiket aktívan használok is. Ebből van egy olyan bőrtáska, amit bőrdíszművesnél készíttettem 10 éve, akkor horribilisnek tűnő összegért. Így utólag visszagondolva, életem egyik legjobb döntése volt. Egyszerű, tartós, elegáns, igény szerint pakolható, de mégsem tűnik óriásinak. Némi méhviasszal ápolgatva fantasztikusan jól tartja magát és konkrétan abból élek, igazi strapaszatyor. Egy baja van, mivel teljesen bőr, már önmagában is olyan nehéz, mint a fene. Semmi díszítés/ márkajelzés/logó stb nincsen rajta. Egyébként egyik táskámon sem. Agyfaszt kapok a lógós bizbaszoktól és mintáktól. A többi táska is műbőr vagy rostbőr, de csak azért, hogy ne legyenek nehezek. Különben csak bőrtáskám lenne és hát ugye van az a szituáció, amikor nem akarsz megszakadni. Jellemzően a tevebarna, szürke, fekete háromszögön mozgok. Egyszerűek, letisztultak és mindig le akarják szedni őket rólam :smiley:

4 Likes

Jujj, megmutatod majd, ha megérkezett? :smiling_face_with_three_hearts:
Nekem van pár korsós táskám, mind bőr. A sima bőr sajnos kopik, a saffiano viszont csodálatos; nem puha, nem dől jobbra- balra, nem deformálódik és szinte nem is kopik. Van sötétkék- közepes , arany nagy , ezüst nagy, és egy pink nagy. A pinken kìvül mindet nyùztam évekig napi hasznàlatban, egyedül a pánton lévő oldalragasztàs vàlt el az egyiken pár centire. az a fekete gumis cucc.
Nálam azaz egy baj a színes táskàkkal, hogy megunom egy idő után. Fiatal korom óta csak feketét hordtam kb. 8 éve kezdtek megtetszeni ezek az egyszínű nagy tàskàk, szigorùan leárazàskor vettem én is mindet. 300€- ról 120- ra, 100- ra leàrazva. Nemrégen pedig vettem egy " mindenki utálja màrkás táskát " :rofl:, secondhand, negyedáron, csakis azért, mert betojok azon, hogy 25 éves, és se lyuk, se karc rajta, csak a bőr pánt barnult meg enyhén - patina. :smiling_face_with_three_hearts: Persze eredeti áron nem venném meg, 1400 €- ért. Azért màr kocsit lehet venni és nyaralást.De hadd bámulják a hp- k gondolva, hogy hű, mennyit kereshet a pasija :innocent: Szigorúan csakis dr martenssel és hm- es farmerrel hordom , csak semmi extra . Márkás ruhám nincs. Espritet vettem régen leárazáskor, de a farmer ugyanúgy tönkremegy, a felsők is . Azt meg agyament dolognak tartom, hogy állandóan nézegessem, mert ugye mennyit kiadtam érte, hogy foltos lett- e, vagy meghùzódott- e egy szál, esetleg beakadtam- e vhová és lyukas lett. MK bőr csizmát is rendeltem tavaly kíváncsiságból, de ment vissza, annyira könnyű volt és olyan olcsónak nézett ki, nem tudom milyen bőrből készült …kényelmetlen is.

1 Likes

Igen-igen képet kérünk majd!!
Fú táskák :smiling_face_with_three_hearts: Én pont olyan vagyok, mint Carrie a cipőkkel a Szex és NY-ban… Legszívesebben az összes ruhámhoz szeretnék egy táskát. Van mindenféle és mindenhonnan, 1-2 drágább az első fizumból, 1-2 magyar tervezőktól, igazi bőr bőrművestől, fast fashion márkáktól ilyen-olyan, török bazárból kamu designer, és turiból egyedi szépségek, meg ebayről kínai random tatyó (erre kapom a legtöbb bókot és kérdést, hogy hol vettem). Összességében a fast fashion táskáim mentek eddig tönkre csak, és általában a műbőr foszlott szét. Így ilyet már nem is veszek. Vagyis vennék, ugyanis Mr. Katouche (bocccs) megregulázott, beláttam igaza van és csak akkor vehetek újat, ha kidobok helyette egyet.
Dee azért szétnéztem MK-nál, de sajnos/szerencsére nem igazán az én stílusom a Korsós úr. :grin:

3 Likes

Megmutatod a pár MK táskád? És mi az a márka, amit mindenki utál?? Fotóót! :smiley:

2 Likes

Légyszi légyszi képeket :pleading_face:

1 Likes

Sajnálom, de nekem ez jut eszembe erről a témáról:

:smiley: :smiley: :smiley:

5 Likes

Na, ruhák: én ugye kb. mindent akciósan és/vagy használtan veszek. 10 éves Nanushka kabátomat koptatom, semmi baja.
Luxus táskák: nézegettem Haulényi Zita videóit, és próbáltam átérezni, mit ad egy luxus táska az embernek. Nem jött át az érzés, sajnálom.
Egyszer előttem állt egy csaj egy Prada táskával az Ikea kajáldájában, és mögötte összesúgtak, vajon valódi? Na, ezért nem fogok soha gyűjteni luxus táskára, nekem ne sakkozzák, hogy vajon igazi-e a táskám, vagy nem. Mikor megmutattam a páromnak, milyen szép a videó, ahogy készítik a Lady Dior táskát (stresszűzők azok a videók nekem, és imádom a Lady Diort), mondta, hogy vegyél magadnak, gyűjtögess. Majd elmondtam az árát, és megkérdezte, hogy NORMÁÁÁÁLISAAAAAAAK?
Nekem Juhász Dóra, Kiss Gábor táskáim vannak, szeretem nagyon őket, nincsenek elszállt áraik. Senki nem sakkozza, igazi-e :smiley: Nem nagyon ismerem az MK kollekcióját.

9 Likes

Nekem 2 MK táskám vam. Tavaly ősszel vettem őket. Megbántam mindkettőt. Nagyon leárazva vettem őket, teljes áron nem venném meg soha. Nem monogrammos szövet, azt utálom mindenen, lehet az tőlem LV vagy MK, mindegy. Saffiano bőr mindkettő. Merev az oldaluk, nem gyűrődik. Először a honlapról rendeltem meg itt kint a feketét, annyira ragasztósan érkezett, hogy küldtem is vissza. Az eleje tiszta ragasztó volt, ahol a pántok be voltak csomagolva a fehér fólia alatt is, a tetején hiba is volt. Mikor Budapesten jártam bementem egy plázába, gondoltam ha otthon is akciós és van belőle akkor megveszem. A kitett példány karcos volt. Az eladó nagyon kedvesen elővett egy másikat. Mondtam neki csomagolja ki, szeretném látni, hogy hibátlan-e. Elsőre annak nézett ki, de ezen is volt bőven ragasztó. Elkezdte róla letörölni valami speckó olajjal, amit rendelni se lehet Európába, lefotóztam. Azt hittem minden lejött. Itthon vettem észre, hogy nem és azóta se tudtam róla leszedni. Azt mondta bármilyen olajos törlőkendővel letisztítható. Vettem háromfélét, egyikkel se jött le, pedig simogattam a kendővel órákon át. Fekete táska, csak a csaton volt monogram, tetszett a fazon. Amikor ott voltam megakadt a szemem egy tevebarna táskán, utolsó kitett darab volt, nem volt rajta ragasztó, élőben jobban nézett ki, mint a honlapon. Megvettem, itthon találtam rajta egy kis hibát (a többség nem látná, de én aprólékos vagyok), ami nem javítható, ezen végképp csak a ráakasztható könyvjelzőszerű valamin van egy logós csat, egyébként szolid. Egy drágább márkánál ennyi hiba és még a vevő tisztítsa le a ragasztót a táskákról, ez egy vicc. Nem gondolom, hogy ennek így kellene lennie. Kint sokszor látok MK monogrammos táskákat, nekem sohase tetszettek, egy műbőr vacakért nem is adnék annyit. Mindkettő táskának van súlya rendesen.
Nálam egy 5-9 ezres műbőr táska max. 1 évig bírja. A fele életemet magamnál hordtam munkanapokon. Ebéd, pulcsi, bevásárlás, minden megy a táskába. Legtöbbször a pánt megy tönkre, de nem a sok cucc miatt, hanem mert a mellékhelyiségek ajtajának az oldalán a vékony fogas tönkrevágja őket és elkezd foszlani a pánt egy idő után (pedig ott aztán nem merném letenni a földre).
Szeretem a táskákat, volt egy mangós kedvencem, az idő és a sok használat tönkretette, azóta se láttam hasonlót. Volt egy farmeros, amit még a netről rendeltem, annak a cipzárja ment tönkre és nem találtam senkit aki cserélte volna, idővel a műbőr rész a cipzár mellett foszlani kezdett, álltában tönkrement. Nekem a MK nem éri meg az akciós árát, a teljes ára pedig egy vicc. A varrás/ragasztás nem jobb, mint a H&M táskám esetében. Utóbbi boltokban látni szép utánzatokat is néha, nagy márkajelzés nélkül elérhető áron.
Én nem vennék használt márkás táskát, hogy azután még festegessem, mint a Zita a videóiban. Inkább veszek olcsóbb újat vagy olyat vennék ami újnak néz ki, nem kell rajta utólag pofozni, hogy viselhető legyen.

Liu Jo termékei nekem is nagyon tetszenek, de túl drágák az én pénztárcámhoz. A kirakat mindig lenyűgöz, a boltba inkább nem megyek be.
Én Dukai Reginát láttam egy budapesti plázában több éve, egy teljesen megfizethető kabátot vett szemügyre.

4 Likes

Egy fonott talpú MK papucscipőm van, két nyáron át nyúztam és elpusztíthatatlannak tűnik. Mikor megláttam totál új fazon volt a logós balerinafelsőhöz a fonott talp, beleszerettem és kivártam egy akciót a fashiondayen míg megfizethető lesz :blush:

2 Likes

Engem nem érdekelnek különösképpen a luxus darabok, cserébe viszont eléggé táskabolond vagyok.
Nem is tudnám megmondani, hogy hány van, de még tippelni sem mernék. :see_no_evil:
Vannak színes (piros, kék, narancssárga) bőrtáskáim, textillel kombináltak, műbőrök, textilek. Az egész kicsitől a nagy méretig. De a legnagyobb gyengéim, egyben imádatom tárgyai a Vendula táskák. Mindig meglep, hogy idegenek is megszólítanak miattuk, egyszerűen csak azért, hogy azt mondhassák, hogy tetszik a táskám, de rengeteg alkalommal előfordult már.
A pénztárcám is Vendula, azt is volt már, hogy a bankban megdicsérték.
Tudom, kell hozzá az, hogy az ember kissé “furcsa, bolondos” legyen. De nekem néha már az is feldobja a hangulatomat, ha valamelyiket kézbe veszem.
Elég drágák, és műbőrből vannak, de azért egész jól bírják. Igaz, általában nem pakolom meg túlságosan a táskáimat, mert nem akarok cipekedni.
Van olyan műbőr Carpisa táskám, amit még Rómában vettem (akkor még Magyarországon nem volt üzletük) kb. 16 éve, és mai napig hordható állapotban van! Mondjuk szerintem akkor még jobb volt a minőségük is.

7 Likes

Hát a Lujzi khm. Louis Lajcsi :rofl::innocent: LV

:grin::rofl: hát ez jóó. A szöveg . Sajnos Magyarország itt megakadt , hogy valódi vagy utánzat…" Annyira szegényes primitiv viselkedés sztem…mint Amerikában talán.
Ha eredeti, akkor kapja be az, akié, ha gagyi, akkor meg: haha ilyen gagyival mutogatod, hogy nincs pénzed?"
A másik, hogy egy high end tàska nem a gucci, mk vagy lv. Érdekes mòdon sokaknak ezek ugranak be.
Neem, egy chanel ami 5000- 10.000 €- 2 milliò ft vagy egy hermés birkin bag , na ott kezdődik a Luxus, amikor vki 40- 200.000 euróért vesz egy birkint . 10.000-euróért màr lehet használtan is venni. Potom 4 millió Forint :crazy_face:. A 200.000 euró x 400= 80.000.000 milliò ft. Na abból már lehet költekezni.
Németországban szerencsére annyira nem nagy dolog, még fiam tanítónője is LV tàskàt hordott a suliba, meg irodába, városba. Max. a tinik nézik meg, hogy ùùù és rohannak venni a törökhöz 50 euróért.
Én nem tudok vigyázni és nem is akarok minden karcolásèrt sziszegni- használati tárgy, ami örömöt okoz, nem státusz szimbólum.

Vagyis használtan szívesen veszek lv- t , mint írtam a canvas 30 évig is bírja, és ha a bőrpánt nagyon elöregedik, az lv kicseréli x összegért és olyan mintha ùj lenne. De 1300- 3000 eurót nem adnék érte. A 200- 250 € annyit megér, hogy jó pár évig használjam.
Az mk- val nekem semmi gond nem volt és nincs, egy sima bőrtàska kerül már 30- 40.000 ftba, az mk pedig neten rendelhető , ez a lényeg, mertshoppingolni talán 2 évente 1x megyek. Majd megjegyzem, hogy soha többet; utálom a tömeget.:crazy_face:és 2 év garancia van ha a pánt tönkremegy. Amùgy imádom én is a piactéri egyedi darabokat, évente vettem a Szicíliai piacon pár euróért szövet táskát, blùzt, farmert .:heart_eyes:
Az mk pántos logòkat vinteden lehet venni sztem majd én is eladom olyan szinten nem izgat. Csak karcolòdik. A youtubeon néztem egy magyar csajszi ajakfeltöltésének a történetét, ahol már a videó elején mondta, hogy nincs kedve magyarázkodni és kikapcsolja a hozzàszòlàs opciòt, mert nincs kedve a negatív reakciòkat olvasni.

4 Likes

Na, tőlem aztán bármilyen táska lehet :smiley: fazont szoktam vizsgálni maximum, de azon még sosem zsolozsmáztam, hogy vajon eredeti vagy másolat :smiley:

Talán egyszer mentem oda egy csajhoz tizenévvel ezelőtt, hogy marha jó a fazonja a tatyónak, hol lőtte. De mivel ajándékba kapta és márkajelzés nem volt rajta, így hoppon maradtam :smiley: Azóta nem szoktam érdeklődni :smiley: csendesen megszemlélem, megállapítom, hogy tetszik/nem tetszik/jó a fazon/nem jó a fazon és itt kimerült. Ugyanannyira nem érdekel, mint ahogy az sem, hogy mit fúj magára, ha engem nem vegzál vele.

Ahogy egy kedves volt kollégám fogalmazott: “Mit izgulsz, tied?” :smiley:

3 Likes

Szerintem a Birkin táska tök bénán néz ki :sweat_smile:

Van 2 Fossil táskám, még a TK-ben vettem őket néhány éve. Tökéletes a varrásuk, ragasztásuk, egyáltalán nem koptak az évek során. Jó választás volt mindkettő, sajnos nem elég nagyok a munkanapokhoz, de a minőséget fizeti meg az ember, nem a márkát.
A kedvenc táskám most télen egy szürke plüssös összehúzható tatyó volt, amit tavaly az Orsayban vettem, megszüntették a céget nagy bánatomra. A business-vonaluk jó volt és megfizethető.
Szintén TK-s szerzeményem egy kisebb fekete bőr alkalmi táska Mark Bergtől, nagyon szeretem. Több éve találtam, vennék még ettől a márkától táskát, megbízható dán minőség, nem jön szembe naponta többször. Teljes áron is megfizethető termékeket gyártanak, kisdesigner.

2 Likes

Nekem sem tetszik.

1 Likes

Nekem tetszik , de nem tudom, hogy lehetne mindennapos pakolós, elájulnék, ha valami baja lenne, az meg nem normális , a tárgyak vannak értem nem én a tárgyakért.
Szerintem ez azoknak van kitalálva és azok hordják mindennapinak akiknek nem gond megvenni. Úgy veszi meg mint én egy Mia Tomazzit .
Nekem eddig ez a kedvenc táska márkám, 3 táskám van onnan, bőrből vannak, semmi felesleges sallang, a láncon lógó logó lecsatolható. Neten megtaláltam kb. 60-70% - al leárazva vettem eddig.
Ami volt “ márkásabb” - Calvin Klein , 2 féle is, hozzá pénztárca, egy évet se bírt egyik sem, szétment a fülük. CK cipőből is 2 pár meg 1 pár papucs, szintén zenészek. Szerencsére ajándékba kaptam őket, a hajam kitéptem volna ha ezért fizetek.
Byblos - velúros részletek nagyon csúnyán lekoptak róla és a fogója is tönkrement kb. 2 évet bírt.
Naf- naf- sajnos már égen földön nem kapni, vagy 4 évig hordtam, egyszerű fekete volt , az N- A- F betűk voltak zsuzsuval rátéve szerettem piszkálni :slight_smile:
A top eddig amit szintén nem találok, az egy Betty Barclay volt, barátnőm vett belőle midit én a maxit, ugyanaz a fazon, semmi sallang mind a ketten 5 évig hordtuk, végtelenül szomorú voltam amikor megadta magát.

Márkákra visszatérve , nálam a szempontok vásárlásnál: szükségem van rá?tetszik- e? van a méretemben? van rá pénzem? Ha 4 db igen a válasz akkor megveszem teljesen mindegy , hogy mi van ráírva, vagy van- e ráírva valami.

A kedvenc hazai márkám a Cango& Rinaldi , tőlük van a legtöbb darabom.
Külföldi a Geox és a Mia Tomazzi.

4 Likes

MK és LV táskák nekem sem, valahogy nem érzem magaménak őket, de attól még bárki hordhatja, nincs vele bajom. :slight_smile:
A Birkin nekem speciel tetszik, de én már anélkül élem le az életem, az biztos. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Egyébként elég rendesen táskabolond vagyok én is, és inkább a bőrtáskák felé tendálok. Volt életem során sok műbőr is, de azok már kb. mind a kukában végezték, pedig szerettem őket és tetszett mindegyik. Csak sajnos pár év alatt tönkremennek, pedig szerintem eléggé vigyázok rájuk (meg az összes holmimra is). Így mostanában már inkább összespórolok és bőrt veszek, mert arról tudom, hogy sokáig bírja majd.

Van olyan amit a Vásárcsarnokban az emeleten lévő bőrösöktől vett nekem Anyum még 20 éve és ugyan van rajta pár karcolás, de ezzel együtt is teljesen hordható. Van egy Razabra (el kéne már adnom…), van Fossil (szintén mehetne már), van egy Samsonite hátizsákom (ő a legújabb), és van három Kate Spade, mindhárom a szíven csücske, de főleg a sötétkék Margaux Medium Satchel. Ez utóbbi annyira én vagyok, hogy bár drága volt, de azóta is mindig vállon veregetem magam, hogy akkor nem szalasztottam el a lehetőséget és megvettem. :smiley:

5 Likes

Az olajos tisztításhoz egy tipp amolyan végső megoldásként: wd-40. Ami olajos tisztítással nem szokott lejönni (nem az arcomra!) arra én ezt veszem elő, eddig még mindig bejött.

Amúgy én épp táskakeresésben vagyok, de én se a márkát, se a stílust nem nézem, csak a praktikumot. Ja, meg amúgy hátizsákpárti vagyok, én sportszerboltban nézelődök, meg szerszámboltban. (Jelenleg egy Caterpillar a lehetséges befutó - igen, ők gyártják a munkagépeket is - de még kivárok)

2 Likes

Esetleg a Johnson’s babaolaj hátha erre is jó (a furcsa vélemények topik alapján):

IMG_20230331_162554

Bocs a trollkodásért, nagyon péntek van nálam. :grinning::see_no_evil:

1 Likes