Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Elárulod,ki a magyar bugyi gyártód?

Korábban,na jó,amikor még gimis voltam,a piacon vett anya bugyikat,egy még ma is meg van,egyet nem rég dobtam ki,egyet pár éve,mert akkor kifogytam belőle. Nagyon jó minőségűek voltak.

Azta, milyen ügyes vagy! :clap: Ezt szerintem tanítani kéne, hogyan lehet a valóságban kivitelezni! Sajnos nekem ez nagyon nem megy, mert bár nincs sok szín a ruhatáramban (fekete, fehér, bézs, szürke, sötétkék vonalon mozgok) és tele vagyok alapdarabokkal, de így is sok ruhám és cipőm van, amit évszakonként szelektálni kell… Ezt az évszakonként 1 db cipőt hogyan oldod meg? Most pakolom el a téli cipőket (egy bélelt sportbakancs, egy hosszú fekete bőrcsizma-lapos, egy magas fekete sarkú bokacsizma, egy barna velúrcsizma, egy bézs bokacipő és egy Martens -bár őt tavasszal és ősszel is hordom) ennyi kell nekem ahhoz, hogy mindenféle szetthez és alkalomhoz fel tudjak öltözni.

1 Likes

Nem évszakfüggő,rendszeresen megválok ruhadarbjaimtól,ha meguntam vagy kihíztam/fogytam belőle.
Többnyire a kukára teszem.
Egyszer volt egy munkahelyem,ami egy női szállóhoz közel volt.oda bevittem néhány zsákkal.

Most is itt kerülgettem egész télen egy zsák ruhát,amit el akartam vinni kórházba vagy hajléktalanoknak,de valahogy nem került még rá sor, szerintem ők is a kukán fogják végezni.

Snoopys zokni fétisem van, vagy C&A vagy H&M -ben veszem. A minősegük sokat romlott az évek során.

Sajnos,ez az összes megfizethető ruhára igaz.

1 Likes

Lehet, hogy öregasszonyos vagyok, de nem tudok tangákat hordani. Évek óta ami nagyon bevált és nem is tipikus nyanyikás, az nekem a Barones bugyi. Szeretem a felvágottabb fazont. Innen szoktam venni: https://fehernemu.hu
Rendkívül korrektek, rendeléstől számított második napon már átvettem a bugyikat és az oldalon a méretezések is valósak.

@dyna egyszerűen így alakult, nem tanultam :slight_smile: a ruha azért, mert ahogy korábban írtam, nagyon extrém a különbség a csípőm és a derekam között, ezért ritkábban is vásároltam, mert mindig csalódás volt. Így ha valami beválik, azt “megtartom”, többször újraveszem. Én is a fekete-fehér-sötétkék-kék, illetve ezek sötétebb/világosabb verzióinak tengelyén mozgok :slight_smile: lehet, egysíkú vagyok, mégis mindig megkapom a bókokat, jellemzően nőktől, hogy elegáns vagyok :slight_smile: cipőnél egyszerűen nagyon nyűgös lábam van és hiába lenne x pár cipőm, adott szezonban úgyis csak 1-et hordok vagy a sneakerrel váltogatom :slight_smile: azért meg nem tartok 6 párat/évszak, hogy a helyet foglalja és hogy “legyen” :slight_smile: arról nem beszélve, hogy szerintem a telet leszámítva teljesen átjárható a cipőkínálat :slight_smile:

3 Likes

Egyszer szívesen megnéznem, hogy milyen ruhákat varratsz magadnak! :blush: Ez olyan menő, hogy ránézel egy darab ruhaanyagra és már látod magad előtt a belőle készült ruhát.:star_struck: Ehhez sem lenne semmi érzékem…sokszor még a vállfán se látom meg, hogy milyen a szabása, csak ha fel van próbálva :joy:

2 Likes

Jellemzően olyanokat amikbe már beleakadtam egyszer és bejött a fazon, ahhoz én nem is kellek csak elviszem/ elküldöm az anyagot és a mintadarabot és azután dolgozik.
Ami nem fejben születik meg azt többnyire újságban látom akkor viszem magammal a lapot, hogy ezt szeretném és akkor azt meg is varrja.
Nagyon büszke voltam magamra amikor abból az anyagból csináltattam ( türkiz barokk mintás brokát) kabátot amiből később a Herczeg Zoli öltönyt . Láttam is tv- ben a showt , ott visítottam, hogy nekem ilyenem vaaaaaaan :slight_smile:
Csak ilyen béna belevakuzós képet tudtam csatolni, mert a fényviszonyok nem túl jók.
Ami alatta van az egy hernyóselyem kimonó gyönyörűek a színei nagy kedvencem.
Kép
Kép
Talán az a megfejtés, hogy ismerem az alkatom tudom mi áll jól és szeretem , meg tudom is hordani akár az extrémebb színeket, anyagokat is. :slight_smile:

11 Likes

Úgy emlékszek a Triumph darabok egy része Magyarországon készül. Vagy ez már nem így van?
Mondjuk a fehérnemű szerintem az a kategória ahol a funkció/kényelem számomra mindenek felett áll.

@anon21269124 A jelenlegi ruhatáram nagyobb, mint az átlagos, mert több, mint 3 éve őrizgettem a szülés előtti ruháimat. Közben egyre több kényelmes, játszótér és gyerek kompatibilis darabot vettem, aminek nem baj ha sáros, maszatos lesz. Viszont nemsokára vissza kell térjek a munkába. Egyelőre még csak próbálok rájönni mik azok, amik mindkét élethelyzetben egyszerre hordhatók.

1 Likes

Nekem úgy dereng,hogy Paks on vagy környékén olyan 15 évvel ezelőtt gyártott nálunk Triumph. Hogy most mi a helyzet nem tudom,de akkor volt egy kolleganőm,aki onnan jött. Város persze lehet nem Paks

2 Likes

Nem tudom, milyen testalkatod van és milyen munkába térsz vissza :slight_smile: de a kisgyermekes kolléganőkön látom, hogy egy jó szabású, de konzervatívabb színű farmer egy mokaszínnel vagy lapos, de elegáns csizmával, egy egyszerűbb szabású, egyszínű felsővel és egy zakóval/ kardigánnal csodákat művel (irodában dolgozom) :slight_smile: hazafele pedig egyszerűen ledobják a zakót meg a lógósabb fülbevalót vagy kiegészítőket, felkapják a sportdzsekit és csak futnak :slight_smile: nagyon csinik :slight_smile:

1 Likes

A Barones nagyon jó márka, a kedvenc fehérneműim (atléta,.bugyi) tőlük vannak.
Én most méretváltozás miatt melltartó-vadászatban vagyok. A Triumphnál vettem korábban több darabot is, így reméltem, hogy ismét betárazhatok náluk - de nem jártam sikerrel. Az eladó kedvesen tájékoztatott, hogy náluk már nem lehet vastag szivacsos (nem push-up ra gondolok, csak simál béleltre, amib nem árulja el ha fázom) darabokat kapni, mert a cég már a komfortos/egészséges vonalat képviseli - ami nekem nem felel meg, és szerintem ezzel nem is vagyok egyedül. Gondoltam, adok egy esélyt, és felpróbáltam két darabot, de katasztrófálisan álltak rajtam sajnos. Kíváncsi lennék, hogy a Triumph miért gondolja úgy, hogy a vékony melltartók gyártásával megváltozik a vevői igény is, illetve miért mondtak le a vastag melltartókat kereső vevői körről?!

3 Likes

Nem Triump minőség, de szerintem elég jók a H&M melltartói. Vannak az ún. puha melltartók, amik merevítő és mindenféle kényelmetlen varrás mentesek, de van bennük egy vékony szivacslap, így az általad említett problémát is megoldják :wink:

1 Likes

Megerősítem, szuperek a H&M merevítő nélküli melltartói,és árban is elfogadhatók, igaz, ennél többet én nem is adnék ki egy melltartóért!

3 Likes

A H&M melltartói a kedvenceim, piros pont nekik a spéci méretekért.

2 Likes

Még egy szavazat a H&M melltartókra, amióta egyszer vettem náluk egy merevítő nélkülit, azóta nem is vagyok hajlandó másmilyet hordani. Szuper kényelmesek, szépek, viszonylag sokáig bírják és az áruk sem horror. Én 75/A méretet hordok, sok helyen nem is találok ilyen kis kosárméretet, úgyhogy ez is plusz pont.

6 Likes

Én D70-et hordok, a Triumphnál korábban nem is tartottak ebből a méretből, évekig külföldről rendeltem, aztán rájöttem, hogy a H&M merevítő nélküli melltartói egyszerűen szuperek, online van választék, már nem is érdekel, hogy van már a Triumphnál D70, vagy elvétve az Intimissiminél is.

Kollegina a 70C-t az oisho-ban veszi :slight_smile: ha esetleg gondolod :slight_smile:

1 Likes

Tudtok segíteni, melyik h&m-es darabra gondoltok? Hátha valamilyen csoda folytán nagy kosárméretben is van…

Én ezt szeretem, mert nyáron nem vastag, a bőröm is bírja az anyagát, ebből amint van a méretemben, veszek is, mert néha elfogy, aztán visszatér:

De van pamutban is:

Ha kicsit szexibb darabokat szeretnék, azok is csodaszépek vannak, gyönyörű árnyalatokban, pl. ilyen:

Ezeket pl. simán felveszem blézer alá, ami kicsit zártabb. Nagyon kényelmesek. Egyedül a super push-up-okat nem vásárolom, egyrészt nincs rá szükségem, másrészt kemény a szivacsa, a push-up-okig bezárólag korrektek nekem a melltartóik.

5 Likes

A melltartókkal, mint mindennel, ami ruha, canossát járok. Mióta nem 70A a méretem, hanem 90B, konkrétan állandóak szívok. A kosarasok törnek, de újabban a merevítő nélküliek is. Sportmelltartók is vágnak és fájnak. Amikben pedig nincs valami kis tartás (pl a Slogginak ezek a lézervágott kvázi anyag cuccai), azok lelapítanak. Már ott tartok, hogy letojom, ki mit gondol, nem fogok melltartót hordani. Na de olyan helyen dolgozom, ahol ez nem opció :grimacing: voltam én már mindenhol, de olyat adni, amivel nekem nincs bajom, nem tudnak :smiley: Tökre tetszenek a H&M-ből, amiket belinkeltél @Mse , de ezeknek keskeny a pántja, nekem pl nem tartanak semmit. Röhejes, mert nem extrém súlyt kéne tartani és van méret is, mégsem találok olyat, ami nekem jó.

1 Likes

Ó, sajnálom.
Akkor mit hordasz?
Én B65-ösből lettem D65 szülés-terhesség-szoptatás után, ami nagyon ritka méret, úgyhogy a D70 az én méretem.
Amikor keresgéltem, hogy hol kapok ilyet, innen rendeltem spéci méretet, a bikinim pl. innen van, még K kosarat is láttam, és 60-as körméretű melltartó is van:

https://www.bravissima.hu/

Aztán rendeltem H&M-et, ami azért jóval olcsóbb, és aztán maradtam náluk, még az alakformáló fürdőruhám is tőlük van, már 4 éve nyúzom, és semmi baja.