Hát ez nagyon mókás
Nekem jó fekete nadrágom a c&a-ból van, egy éve vettem és nagyon szeretem.
Egyébként én meg bordó farmert keresek, valaki nem tudja hol lehet esetleg kapni?
Én a Terranovában láttam.
Én farmert már csak a Zarában veszek. Régebben sok helyen vettem, de mind hamar tönkrement, pl a halálom volt mikor pár hét múlva a térde kibuggyosodott… De az is elég tipikus volt hogy a lábam között konkrétan kilyukadt. Vagy csak simán veszít a színéből. A Zarásokkal sosincs ilyen bajom, évekig használhatók, nem tágulnak ki, nem kopnak el. Alapvetően amúgy nem szeretem a Zarát mert egyre lehetetlenebb ruhákat árulnak ráadásul marha drágán, viszont a farmerek szerintem maradtak abban az átlag árkategóriában, és tényleg nagyon jó minőségűek.
Imádom a dalt
A turikat már kevésbé. Persze nekem is van pár darabom ami valóban kedvenc (többek között álmaim kis fekete koktélruhája ami a szekrényem egyik legmenőbb darabja pedig 2013 céges karácsonyára vettem), de egyszerűen idő-érték arányban nincs jó tapasztalatom. Volt 3 alkalom amikor tényleg találtam jó darabokat, de a többi alkalommal semmit. Vagy szakadtat, nem jó méretet, drágát. Igen, megtetszett egy Orsay címkés dzseki, 8000 forintért adták Hádában…
Összességében ha akad időm benézegetek darabárasba, de azt tapasztaltam hogy igenis egyre drágábbak. 3-4000 egy felső, ami tetszik, 5000 egy pulcsi vagy dzseki, amit meg is vettem volna. Ennyiért már használt ruhát inkább nem.
De nagyon irigylem (pozitív értelemben) azokat akik valóban találnak szuper cuccokat. Azonban azt is tapasztaltam sokszor, hogy sok ismerősöm volt teljes eksztazisban hogy micsoda kincseket talált ott, de amikor megmutatta, udvariasságból meg sem szólaltam, de nyugtáztam magamban, hogy nagyon nem egy az ízlésünk… finoman szólva.
A fene vigye el! Most aztán honnan vásároljon az ember lánya, ha már tényleg szükség lesz ruhára, mert elkopott, kilyukadt, elszakadt, nem javítható, kihíztam, kifogytam belőle…?
Fastfashion: némileg megfizethető, de tudjuk mi a valódi “ára”.
Egyedileg gyártott: baromi drága, nem átlagpénzűeknek való.
Turi: most már tudjuk, ez is feketepiaci és ellopott azok elől, akiknek szánták- rászorulók.
Akkor mi a frászt hordjunk? (mindenki termesszen lent,dolgozza fel, szőjön belőle vásznat és azt hordja )
Bizony, nagyon felkúsztak az árak! Én a fiamnak sokat keresgéltem darabosban, de már elérték az áraik a fastfashion H&M árát, sőt, van, hogy ott akciósan olcsóbban tudok beszerezni neki alap darabokat (még kicsi a gyerek).
Mi lesz itt? Nemsokára többet kell fizetni a világot körbejárt,egyedi levetett cuccokért, mert akkora kereslet lesz rájuk, közben a H&M és társai a kizsákmányolást folytatva egyre lejjebb tolják az áraikat és megint náluk lesz a profit, hiszen a legtöbben új göncöt szeretnének. Fuh!
És basszus, a dal 7 éves, ha jól látom!
Tényleg, H&M ha akcióz, akár 1500-2000 forintért lehet vásárolni.
Jaaa és júliusban szezonközi leárazásban Mohito-tól rendeltem 2 szuper csini felsőt 795 forintért darabját! Volt még kismillió szuper darab ennyiért, max 995-ért, csak kismamaként azokat nem tudtam volna felvenni.
És most pár hete pedig azt hiszem Reserved-ben rendeltem 2 szoptatós rucit, csinos, fekete, nőies darabokat, darabonként talán 3500 körül voltak. Ilyen ruhákat Hádaban 4000 körül láttam, és nem újak voltak.
Ebből a szempontból nekem már nincs lelkifurdalásom, pláne mióta ésszerű mennyiségben vásárolok ruhákat. A legtöbb ruhám kis magyar cégtől van, akiknek a varrodájában magyar varrónők varrnak. Persze ez nem az átlag méret, és az is igaz, hogy nem H&M ár, bár drágának sem mondanám. Időnként még akció is van.
Régen volt nálunk egy Angex, azt nagyon szerettem, 2700 forintért van onnan a térd alá érő, piros gyapjúkabátom, ráadásul úgy áll rajtam, mintha nekem készült volna.
A Háda egyre drágább, már két éve is inkább átmentem gyerek pólóért a H&M-be, mert ugyanannyiba került újonnan.
Én nem csinálok ebből ennyire lelkiismereti kérdést. Ha mindenből azt csinálnánk, visszamehetnénk kb. az őskorig…ne vásároljunk Tesco, Auchan, stb. helyen, ne vegyünk ruhát, ne vegyünk sminket mert mérgező, ne autózzunk hanem biciklizzünk, ne építkezzünk, mert fákat kell kivágni, ne vegyünk mosószereket mert a vizekbe ömlik,ne használjunk parfümöt mert ózonlyuk, stb. a végtelenségig.
Pláne furának érezném ha lelkiismeret furdalást éreznénk a ruhavásárlás miatt egy olyan fórumon, ahol naponta shopping túrázunk sokezer forint értékben műanyag csomagolású sminkeket amik csak a hulladékot növelik majd és a cégek kizsákmányoló versengését és eszement színes-szagos sminkgyártását segítjük elő nap mint nap. Miattunk sminkmániások miatt gyártják a hetente új kollekciókat és rendelgetjük heti szinten 20 ezerért a parfümöket és palettákat, mi így közösségileg, ezek után álszent dolog lenne ha szarul érezném magam hogy Reserved-ben vásároltam a kis Juci néni varrodája helyett.
Ez nem kritika volt félre ne értsen senki, csak egy eszmefuttatás hogy mennyire ambivalens a világ.
Én is így gondolom.
Ráadásul szerintem rosszul van megközelítve ez az egész. Azt vesszük, amit árulnak. Ha a cégek rá lennének kényszerítve a környezetbarát megoldásokra, akkor tudnánk azt venni.
Ez így van
Ami tényleg mindenmentes és mindenbarát az piszok drága. Nem bírná az ember hogy családostul mindenből a környezetbarátot vegye.
Nekem biza’ van lelkifurim a sminkek miatt Főleg azért, mert itt állnak és alig kenem magam mostanában.Ha 1-2x/hét sminkelek, akkor már sokat mondtam. Néha ráveszem magam,hogy direkt használjam,ha van egy pici affinitásom. Arcápolás területén is van mit javítanom, de az hosszú lenne leírva. Már elkezdtem változtatni.
Közben meg örömmel és érdeklődéssel nézem, ahogy más vásárol és gyönyörködöm az itteni unboxing topicban. Szívesen nézem a készletek képeit és a szépséges sminkeket.
Másfél napja nincs rajtam semmi smink, mert itthon vagyok. Már rosszul érzem magam. Az előbb muszáj volt magamra kennem egy kis rúzst.
Mióta visszatértem Bp.-ről, itthon rajtam sincs smink. Nagyon el vagyok maradva a visszaolvasással, … sikerült a trieszti Sephoraba eljutnod? Benyomások, “kincsek”???