Ruha-Tár-avagy minden a ruhákról

Na, ezzel nagyon fején találtad a szöget! Mindent elmond erről az országról, hogy ilyen szinten mindenhol kapaszkodnod kell a táskádba! A plázákban is iszonyú gyakori, hogy lerakod magad mellé a táskát, elfordulsz, azt’ hopp, már ki is vágták/eltűnt… Rohadtul szomorú :frowning:

Ha belefér a hétvégédbe, ez a cikk elég jól szintetizálja a fenti véleményeinket.

“Egy brit kampány szerint már akkor rengeteget tettünk a fenntarthatóságért, ha a megvásárolt ruhadarabot minimum harmincszor viseljük is – illetve csak akkor vesszük meg, ha látjuk a lehetőséget erre. Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy az adott darab egy fenntartható márka vagy egy fast fashion brand terméke, a lényeg, hogy viseljük.”

3 Likes

Hatalmas mázlival az Adidas/Puma cégek szülővárosában élek, ahol anno alapították őket (Németország, Herzogenaurach). Minden szempontból kánaán!! :smiley: : óriási a választék, az árak pláne, hetente akciók és még ezen belül is leárazások, valamint a minőségre is jobban ügyelnek, ahogy észrevettem. Eleinte nem akartam hinni a szememnek, hogy ennyi az annyi. :wink: És időnként akár elegánsabb darabokat is ki lehet fogni a sportosabb mellett. További szerencsém, hogy a gyerekosztályon is van számomra méret, sőt, cipőből (35,5) csak ott. Soha még nem volt ennyire pénztárcabarát lehetőségem az öltözködésre. :slight_smile: Otthon ezt nyilván nem tenném, összehasonlítom mindig az árakat…el is borzadok ilyenkor rendesen. Ez itt is áll amúgy: alig néhány km-el beljebb található boltokban már horror árakon futnak ezek a termékek… én meg fillérekből ‘flancolok’ :wink:

4 Likes

Ez outlet, vagy gyári mintabolt amiről írsz?

Outlet mind a kettő.

1 Likes

Talán 1x jobb lesz. Engem is loptak már meg otthon, nem 1x, azóta vigyázok mindenre mégjobban és reménykedek, hogy nem néznek szabad prédának.

Fekete nadrág projektben vagyok éppen. Rá kell lassan jönnöm, hogy nem csak a kínálattal, de velem is baj lehet :slight_smile: Egyetlen egyet találtam a Peek & Cloppenburgban - Marc O’Polo darab volt. Nos, 39.900 hufért enyém lehetett volna a nadrág, amilyet elképzeltem. Ennyit képtelen lennék kifizetni egy textilért. Most direkt azokba az üzletekbe mentem be, amikbe csak ritkán és még ritkábban fordult elő , hogy vegyek is ott valamit. Az utolsó leárazott darabok között volt néhány egész jópofa felső, tényleg olcsón, max 5.000 huf, de egyiket sem éreztem igazán hozzám illőnek. Kivéve egy Ralph Lauren ruhát, szintén 40.000 ezerért a Van Graafban.
Betértem még a Takkoba, ahol még sosem jártam, valamiért azt gondoltam erről az üzletről, hogy nem lenne a méretemben semmi (38/40/42). Nos, meglepetésemre volt egy tök jó minőségűnek tűnő anyagból egy felső, 3.000 forintért - csak sajnos nagy volt rám.

Mostani portyázásom alatt is láttam alapozóval/rúzzsal összekent felsőket. Számomra ez ugyanannyira zavaró, mint amikor sminkekbe nyúlkálnak bele a drogériákban. Fújj. :slight_smile:

5 Likes

Nekem van 2 fekete Orsay nacim, az elegánsabb vonalukból, teljesen megfizethető áruk volt, talán oda is nézz be.

1 Likes

Köszönöm, voltam már, de nem találtam olyat, amilyet szeretnék.

Az én elegáns fekete nadrágom még a Marks&Spencerből van. Igaz, nagyon keveset használom, szóval még teljesen újszerű.
Tippem sajnos számodra nincs, mivel én alacsony vagyok, és duci. Ja, Takkoban én is voltam a hétvégén, vettem egy farmert, mert végre náluk is vannak különböző méretállások, és az extra short éppen jó…

1 Likes

Az M&S-t sajnálom, hogy kivonultak, bugyikat szerettem onnan.

1 Likes

Ó igen, a legtöbb bugyim még mindig az, amit a kiárusításukon vettem, mert akkor feltankoltam. :blush:

1 Likes

Én most egy nagyon szép rózsaszín kötött pulcsit vettem 1700-ért egy turiban :blush:. Imádom a kötött dolgokat :heart_eyes::heart_eyes:. Meg egy inget 2-300 ft-ért azt is nagyon imádom már most :heart_eyes:. Majd felteszek szerintem fotót is :).

5 Likes

Hát ez cuki! :grinning:

Screenshot_20190911_120628

3 Likes

Hehe, van ez így…

1 Likes

Még mindig fekete nadrág projektben vagyok, ma bementem a Blahán a Corvin áruházba. A fehérnemű részlegen néha kifogok olcsón Triumph melltartót, a ruhákat eddig nem nézegettem ott. Nos, csudát láttam.
IMG_20190914_092023

Nem volt egyforma a nadrág két szára.

3 Likes

Ez nagyon durva :open_mouth:

1 Likes

Biztos ez lesz az új trend :smiley:

1 Likes

A mai világban, ha valamelyik népszerű influencer elkezdené hordani, tuti követnék :slight_smile:

3 Likes

Egy bolond százat csinál…:joy:

1 Likes