Köszi, sztem is rendben lesz minden.
Még Chanel highlightert vadásztam volna külföldi webshopban: https://kremmania.hu/kremek/chanel-baume-essentiel-highlighter-stick
Oh, köszönöm, ez jól hangzik.
Megkérdezhetem, neked hogy olcsóbb a paletta Beautylishen? Nem kötekedni szeretnék, csak volt már olyan alkalom, hogy hallottam, olcsóbb onnan rendelni valamit. De most vám után ugyanott vagyok, mintha a Cult Beautyról rendelék.
Vám nélkül olcsóbb, benéztem.
Van, amikor akkora az árfolyamkülönbözet, hogy meg mindig olcsóbb vámmal együtt rendelni. Pont a Beautylish-ről rendeltem meg a JSC Blood Lust palettát, jobban jártam, mint a BeautyBayjel, aminek az oldala nem is engedett rendelni, mert sorszámoztak. A BL oldalán előre ki lehet fizetni a vámot, így nem kell a Postával kínlódni.
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek, hátha valaki már járt hasonlóan. aug.24-én rendeltem a Kikotól, kb. egy hét múlva Magyarországon volt, vártam, aztán írtam a futárszolgálatnak. Válaszoltak, hogy a cím és a név használhatatlan volt a csomagon, köszönik a megkeresést és nemsokára szállítják. Kb. 2 napra rá már jött az automatikus üzenet, hogy a futár(24hfutar) felvette a csomagot. És azóta se jött meg, aztán írtam is nekik, de már nem válaszolnak…
Mit lehet ilyenkor tenni?
Én addig csesztetném őket telefonon és e-mailben is míg nem reagálnak. Esetleg jelezd, hogy panasszal fogsz élni a megfelelő szervnél (bevallom nem tudom melyik az, de mindig van felügyeleti szerv).
Azt én is levadásztam tegnap előtt.
A sztori vége jó alapvetően: a Kikonál rendesek voltak, megírtam nekik a helyzetet. Náluk elveszett csomagként van bejelentve, így visszautalták a pénzt.
A futárszolgálatot továbbra se értem, hogy miért mondták, hogy megvan. Lehet lenyúlta valaki, mivel nem találtak címet…
Csak a termékekért fáj a szívem, végre kipróbáltam volna pár dolgot
Most rengeteg cég van gondban a rendelések megnövekedett száma miatt. Persze néha a futárcégek alkalmazottai is mulasztanak.
Előző héten megint mehettem egy kis csomagért amit a DPD nem kézbesített házhoz.
A legutóbbi iherb rendelésem a nyomkövetés szerint megint a vámosoknál parkol. Gondolom 1 hét lesz ismét, mire elküldik a kitöltendő papírokat.
Az augusztus 1 leadott Calzedonia rendelésem szeptember 4 ért a boltba (egy megkötős bikinialsó, ami legalább színben passzol az idén vásárolthoz és többet fed, mint a braziltangás).
Örülök, hogy rendeződött a dolog és sajnálom, hogy nem tudtál vásárolni!
Ez jött ma cégesre a DHL-től, nekünk is érdekes:
2021-ben hatályba lép három módosítás, amelyekkel Önnek is tisztában kell lennie:
-
BREXIT (2021. január): Vámkezelés szükséges minden szállítmánynál Európa-Nagy-Britannia-Európa útvonalon. Minden szállítmányra vonatkozik, amit az Európai Unióból Nagy-Britanniába és Nagy-Britanniából az Európai Unióba küldenek.
-
ICS2 Import Control System (2021. március): A biztonsági átvilágítási program továbbfejlesztése megköveteli bizonyos adatok elküldését az EU vámhatóságainak felülvizsgálatra és jóváhagyásra - az exportáló országban történő berakodás előtt . Vonatkozik a világ minden pontjáról az Európai Unióba (vagy azon keresztül) történő szállításra, ideértve a Norvégiába és Svájcba irányuló szállításokat is.
-
Vámmentesség megszűnése (2021. július): Az európai importra vonatkozó 22 eurós vámmentesség megszűnése miatt, minden Európába érkező szállítmányt vámkezelni kell és adózási kötelezettséget von maga után. Minden szállítmányra vonatkozik, ami a világ bármely országából az Európai Unióba érkezik.
Basszus akkor fizethetünk jó sokat vagy mehetünk külföldre.
Acsudába! Most kell Pat MacGrath-ot és amcsi társait rendelni
Bár, el tudom képzelni, hogy lesznek európai lerakatok itt-ott, különben alig rendelnének az Unióból amerikai cuccot (és ez nem csak a sminkre vonatkozik). Csak minden kú…a drága lesz.
Szerintem idővel meg fognak jelenni ezek a cégek az európai piacon. Szerintem annál nagyobb a kereslet, mint hogy hagyják veszni a dolgot…
deciem.com-ról rendelt már valaki? Az érdekel, hogy a végén a kosárban tesz hozzá vámot, vagy ha nem, itthon megvámolják? Még nem néztem meg az oldalon, egyelőre próbálom távol tartani magam tőle.
Ha BF-en idén is akcióznak, lehet hogy szétnézek majd. A Tinamuból vettem egy Niod nyugtató szérumot és elég fantasztikus az állaga.
Angliából küldik, egyelőre nincs rá vám.
Szép estét!
Olvastam, hogy többen rendeltetek Pat McGrath kincseket és mivel innen informálódok mindenről, én is rendeltem egy Mini Sublime palettát szeptember első napjaiban. 7-én meg is kaptam a levelet, hogy elindították a csomagot. Nézegettem mindig a DHL nyomkövetés oldalát, jött is a motyó, de 14-én megállt Németországban, Feucht városban. Azóta semmi.
Az előbb meguntam és írtam levelet a customercare@patmcgrath.com címre és most várok.
Van más is ilyen helyzetben?
Az enyém is anno ott parkolt jó ideig, szerintem sokan jártunk ugyanígy. Én nem írtam, csak vártam és kb. 1 hónappal a feladás után meg is érkezett.
Köszönöm, ez azért megnyugtatott.
Még nem jártam így, hogy egy csomagom ennyire lefagyott volna út közben.