Rendelés külföldről

Köszi, sztem is rendben lesz minden.:slight_smile:
Még Chanel highlightert vadásztam volna külföldi webshopban: https://kremmania.hu/kremek/chanel-baume-essentiel-highlighter-stick

Oh, köszönöm, ez jól hangzik.:slight_smile:

1 Likes

Megkérdezhetem, neked hogy olcsóbb a paletta Beautylishen? Nem kötekedni szeretnék, csak volt már olyan alkalom, hogy hallottam, olcsóbb onnan rendelni valamit. De most vám után ugyanott vagyok, mintha a Cult Beautyról rendelék.

1 Likes

Vám nélkül olcsóbb, benéztem. :stuck_out_tongue::see_no_evil:

1 Likes

Van, amikor akkora az árfolyamkülönbözet, hogy meg mindig olcsóbb vámmal együtt rendelni. Pont a Beautylish-ről rendeltem meg a JSC Blood Lust palettát, jobban jártam, mint a BeautyBayjel, aminek az oldala nem is engedett rendelni, mert sorszámoztak. A BL oldalán előre ki lehet fizetni a vámot, így nem kell a Postával kínlódni.

2 Likes

Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék tőletek, hátha valaki már járt hasonlóan. aug.24-én rendeltem a Kikotól, kb. egy hét múlva Magyarországon volt, vártam, aztán írtam a futárszolgálatnak. Válaszoltak, hogy a cím és a név használhatatlan volt a csomagon, köszönik a megkeresést és nemsokára szállítják. Kb. 2 napra rá már jött az automatikus üzenet, hogy a futár(24hfutar) felvette a csomagot. És azóta se jött meg, aztán írtam is nekik, de már nem válaszolnak…
Mit lehet ilyenkor tenni? :worried:

Én addig csesztetném őket telefonon és e-mailben is míg nem reagálnak. Esetleg jelezd, hogy panasszal fogsz élni a megfelelő szervnél (bevallom nem tudom melyik az, de mindig van felügyeleti szerv).

1 Likes

Azt én is levadásztam tegnap előtt.

A sztori vége jó alapvetően: a Kikonál rendesek voltak, megírtam nekik a helyzetet. Náluk elveszett csomagként van bejelentve, így visszautalták a pénzt.
A futárszolgálatot továbbra se értem, hogy miért mondták, hogy megvan. Lehet lenyúlta valaki, mivel nem találtak címet…
Csak a termékekért fáj a szívem, végre kipróbáltam volna pár dolgot :frowning: :slight_smile:

3 Likes

Most rengeteg cég van gondban a rendelések megnövekedett száma miatt. Persze néha a futárcégek alkalmazottai is mulasztanak.
Előző héten megint mehettem egy kis csomagért amit a DPD nem kézbesített házhoz.

A legutóbbi iherb rendelésem a nyomkövetés szerint megint a vámosoknál parkol. Gondolom 1 hét lesz ismét, mire elküldik a kitöltendő papírokat.

Az augusztus 1 leadott Calzedonia rendelésem szeptember 4 ért a boltba (egy megkötős bikinialsó, ami legalább színben passzol az idén vásárolthoz és többet fed, mint a braziltangás).

1 Likes

Örülök, hogy rendeződött a dolog és sajnálom, hogy nem tudtál vásárolni! :confused:

1 Likes

Ez jött ma cégesre a DHL-től, nekünk is érdekes:

2021-ben hatályba lép három módosítás, amelyekkel Önnek is tisztában kell lennie:

• BREXIT (2021. január): Vámkezelés szükséges minden szállítmánynál Európa-Nagy-Britannia-Európa útvonalon. Minden szállítmányra vonatkozik, amit az Európai Unióból Nagy-Britanniába és Nagy-Britanniából az Európai Unióba küldenek.

• ICS2 Import Control System (2021. március): A biztonsági átvilágítási program továbbfejlesztése megköveteli bizonyos adatok elküldését az EU vámhatóságainak felülvizsgálatra és jóváhagyásra - az exportáló országban történő berakodás előtt . Vonatkozik a világ minden pontjáról az Európai Unióba (vagy azon keresztül) történő szállításra, ideértve a Norvégiába és Svájcba irányuló szállításokat is.

• Vámmentesség megszűnése (2021. július): Az európai importra vonatkozó 22 eurós vámmentesség megszűnése miatt, minden Európába érkező szállítmányt vámkezelni kell és adózási kötelezettséget von maga után. Minden szállítmányra vonatkozik, ami a világ bármely országából az Európai Unióba érkezik.

11 Likes

Basszus akkor fizethetünk jó sokat vagy mehetünk külföldre.

Acsudába! Most kell Pat MacGrath-ot és amcsi társait rendelni :confused:
Bár, el tudom képzelni, hogy lesznek európai lerakatok itt-ott, különben alig rendelnének az Unióból amerikai cuccot (és ez nem csak a sminkre vonatkozik). Csak minden kú…a drága lesz.

Szerintem idővel meg fognak jelenni ezek a cégek az európai piacon. Szerintem annál nagyobb a kereslet, mint hogy hagyják veszni a dolgot…

4 Likes

deciem.com-ról rendelt már valaki? Az érdekel, hogy a végén a kosárban tesz hozzá vámot, vagy ha nem, itthon megvámolják? Még nem néztem meg az oldalon, egyelőre próbálom távol tartani magam tőle.
Ha BF-en idén is akcióznak, lehet hogy szétnézek majd. A Tinamuból vettem egy Niod nyugtató szérumot és elég fantasztikus az állaga.:heart_eyes:

Angliából küldik, egyelőre nincs rá vám.

1 Likes

Szép estét! :slight_smile:

Olvastam, hogy többen rendeltetek Pat McGrath kincseket és mivel innen informálódok mindenről, én is rendeltem egy Mini Sublime palettát szeptember első napjaiban. 7-én meg is kaptam a levelet, hogy elindították a csomagot. Nézegettem mindig a DHL nyomkövetés oldalát, jött is a motyó, de 14-én megállt Németországban, Feucht városban. Azóta semmi.
Az előbb meguntam és írtam levelet a customercare@patmcgrath.com címre és most várok.
Van más is ilyen helyzetben?

Az enyém is anno ott parkolt jó ideig, szerintem sokan jártunk ugyanígy. Én nem írtam, csak vártam és kb. 1 hónappal a feladás után meg is érkezett.

1 Likes

Köszönöm, ez azért megnyugtatott. :slight_smile:
Még nem jártam így, hogy egy csomagom ennyire lefagyott volna út közben.

1 Likes