Rendelés külföldről


#1

Arra gondoltam, megoszthatnánk egymással a tapasztalatainkat, honnan, mikor és mit érdemes rendelni, melyek a megbízható eladók és webshopok, futár hozza-e vagy érte kell menni a postára, stb… Sokan idegenkednek ettől, nekik is segíthetünk egy-egy hasznos válasszal.


#2

Egy panaszkodással kezdem: uuuutálom a Magyar Postát. Az utóbbi időben minden csomagom fennakad a vámon, akkor is, ha bőven vámérték alatt van - kevésbé bosszantana, ha pár nap alatt lemenne a procedúra, de nem, egy hónapig elhúzódik így is. Legutóbb értesítőt se kaptam, hogy átvehetem a csomagot, csak az online rendszerben láttam.


#3

Hasznos lehet:


#4

Én legtöbbször BeautyBay-ről rendelek, ők teljesen megbízhatóak, 25€ fölött ingyen szállítanak és kb 8-10 nap alatt van itt a csomag. Postafutár hozza.
Egyszer-kétszer rendeltem már FeelUnique-ról is, ők is rendben vannak, csak náluk 40€ fölött van ingyenes szállítás. Márkákban eltérő a kínálatuk, de van némi átfedés.


#5

Ez nagyon hasznos, igen, így van, köszi!


#6

A BB-jel az az egy bajom van, hogy csak bankkártyás fizetés van náluk, PayPal nincs.
Én csak értesítőt szoktam kapni, hogy mehetek érte a postára…:confused:


#7

Örülök, hogy ez tényleg működik, mert egy 24 dolláros csomagomat kapták most el.


#8

Nem tudom, kinek újdonság, de leírom:
a Feelunique és a Cultbeauty is megbízható, van náluk paypales és online bankkártyás fizetés is. Jár követési szám, a csomagot a Trans-O-Flex hozza ki, a szállítás napján értesítenek az időintervallumról, asszem, 2-3 óra
A futár tel.száma is ott van az e-mailben, lehet vele egyeztetni.


#9

Én ezt az egész vámos dolgot nem értem. Amerikából bőven 100 dollár felett szoktam rendelni, de még egy csomagomat sem kapták el soha. Nem csak onnan, máshonnan sem, pedig dollárba átszámítva szinte mindig 100 fölött rendelek külföldről.


#10

Valaki szeret téged a vámnál.:slight_smile: Nekem több, vámérték alatti csomagomat eljárás alá vonták az utóbbi időben, pedig kisebb összegekről van szó.


#11

Beautybaytől eddig 2szer rendeltem, egyszer nem érkezett meg a csomagom. Mondjuk tippre a magyar posta kavarta el, de mivel semmi tracking infó nem volt hozzá, így reklamálni sem tudtam a postánál, hogy nézzenek már utána. Szerencsére visszaküldték a pénzt.


#12

Tuti, hogy ők voltak… rám hoztak legutóbb a frászt, jó pár nappal később kaptam meg az értesítőt, mint kellett volna és a postán sokan voltak, akik egyáltalán nem kaptak értesítőt, úgyhogy az ott dolgozók minden embernél áttúrták a csomaghalmot. Követési számmal ellátott csomagokkal és hivatalos levelekkel is ez volt a helyzet.
Ha legközelebb rendelek onnan, inkább fizetek pár euróval többet, de legalább tudni fogom, hol jár a csomag és a postásoknak is könnyebb lesz megkeresni (m enélkül nem biztos, hogy áttúrják a csomagokat).


#13

Ja meg a kedvencem az volt, hogy bedobta a postás az értesítőt, amin 1 héttel azelőtti dátum állt, én meg rohantam a postára, hogy vajon megvan-e még a csomagom, vagy már visszaküldték.


#14

Sajnálom, hogy neked is rossz tapasztalataid vannak a postával.:frowning: Ezért is szeretem jobban a futárszolgálatot.


#15

Amadea, a Feelunique is Európából postáz?

Én eddig Beauty Bayről és Cult beautyról rendeltem, és bár megkaptam rendben mindegyik csomagot a BB-ről is, de azért izgultam, hogy biztos megérkezik-e? Sajnos férjnek már olyan csomagja is tűnt el, amire a postás hagyott értesítőt…
Aztán kipróbáltam a Cult beautyt, mert ott volt éppen akció a HUDA palettákra (is), és egyrészt fele annyi idő alatt megérkezett (1 hét), másrészt nem kellett izgulni, mert volt rajta követés, harmadrészt pedig a postán sem kellett sorban állni.

Viszont BB-ről rendeltem egy Yes to maszkot, ami nagyon tetszett, és szeretnék még, de az a márka Cult beautyn nincs, viszont látom, hogy Feelunique-n van. :slight_smile:


#16

No eddig nem volt semmilyen vám tapasztalatom, de pont ma futottam bele egybe. Elmesélem.
Az USA-ból rendeltem Ace beaute, csak a saját oldalról tudtam, webshopban nem elérhető. Olcsó paletta, olcsó sminkecset szett. Gondoltam én. A 70 dolláros rendelésem a végére kb.120 dollárba fog fájni, úh.nem csinálok ilyet többet. A postaköltséggel számoltam, de a vámmal nem. A 70 dolláros csomag nem vámköteles, de 27% ÁFÁT kell rá fizetni. A posta amúgy nagyon korrekt. Küldött SmS-t az SMS napján megjött a levél a szükséges dokumentumokkal, tájékoztató levéllel, kitöltési útmutatóval és miden ki volt töltve a dokumentumon amit tudtak, nekem csak a számláról kellett az árakat és a termék magyar nevét beírni. A dokumentumot beszkenneltem, csatoltam a számlát amit el is küldtem emailben. Rögtön jött a válasz, hogy intézkednek. Remélem a fizetés is ilyen flottul megy majd. Nekem ez bevallom kellemes meglepetés volt, mert sok rosszat hallottam erről a procedúráról, de ez nagyon egyszerű, gyors és korrekt volt. Megfelelő, egyértelmű tájékoztatást, és a lehető legnagyobb segítséget kaptam meg a postától. Remélem nem kiabálom el és ilyen pozitív tapasztalataim maradnak, az amúgy nagyon költséges és bosszantó eset kapcsán.
Remélem nagyon szuper lesz az az ecsetkészlet és a paletta ennyiért basszus.


#17

Igen, Angliából jön. Ugyanúgy van követési szám, ugyanúgy a Trans-O-Flex hozza, nekem eddig nem volt vele problémám.


#18

Ja, és a Feelunique-tól is kb. egy hét alatt ideér.


#19

Nálam rohadt lassú szokott lenni az eljárás, kb. egy hónap.
Meg asszem úgy van, hogy eleve 3500 Ft a vámkezelési díj, amiért a postát bízod meg, és arra jön még rá az áfa - amúgy igen, ez még nem vám, de valamiért nincs külön neve.


#20

Még mindig nem értem. Honnan tudják, hogy mi van a csomagban? Először arra gondoltam, hogy átvilágítják, de abból sem derül ki, hogy az adott cucc mennyit ér. Vagy kibontják és rágugliznak?