Rendelés külföldről

Teljesen igazad van, ne is hagyd magad! :slightly_smiling_face: :crossed_fingers:

1 Likes

Remélem sikerrel jársz, nagyon drukkolok. A szöveg amit megfogalmaztál káprázatos! Sajnálom, hogy ennyit kell bosszankodnod miattuk :/. Szerintem ezek után hajbókolva fognak bocsánatot kérni, remélem.

1 Likes

Bárcsak úgy lenne, de kétlem. :slight_smile: Tegnap is engem nézett hülyének az ügyfélszolgálatos nő, hiába hajtogattam, hogy én ezt mind tudom, amit ő elmond, de az én esetemre nem érvényes, mert Németország nem tranzitország, hanem tényleg onnan jött a cucc.

1 Likes

Remélem sikerül elérned, hogy beismerjék Neked van igazad! Nem is értem, a Magyar Posta egy rakás szerencsétlenség… :rage::triumph:
Én ma vettem át a Juvia’s rendelésem, ami 33 dollár volt, de nem volt vámeljárás se. A németeken keresztül jött, az igaz, de fel volt tüntetve, hogy az USÁból adták fel. (az már más, hogy elvileg próbálták kézbesíteni két nap is, de “nem sikerült”, pedig itt ültünk az irodában egész nap, az értesítőt sem találtuk sehol).

2 Likes

Az én júl. 19-én feladott rendelésem tegnap érkezett meg.

1 Likes

Király válasz ezeknek a parasztoknak, drukkolok, mindenképp tájékoztass minket a fejleményekről!!!

2 Likes

Köszi, mindenképp :wink:

1 Likes

Komolyan nem értem, mit képzelnek magukról ezek a seggfejek, honnan a francból vették, hogy Kínából jött? Hogyan mernek egyáltalán eltérni a nyilatkozatodtól? Nem véletlenül kell becsatolni a rendelés-visszaigazolást…

4 Likes

Na ez az. Most a Revolution ügyfélszolgálat megerősítette nekem levélben, hogy UK-ből jönnek a cuccok, még bevetem ezt ha szórakoznak velem…

5 Likes

Ezazzzzz!!! :muscle: :muscle: :muscle:

1 Likes

Ez jó ötlet!

1 Likes

Ez fontos megerősítés, lehet, hogy érdemes lenne utólag megküldened a postának is az ügy vizsgálatához.

3 Likes

Update:

"Tisztelt Szabó Zsófia!

Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük.

A vámhivatal felé a mai napon benyújtottuk a határozat töröltetési kérelmet. A vámhivatalnak 90 napja van elbírálni a benyújtott okmányokat. Pozitív döntéshozatal után a vámhivatal visszautalja a keletkezett ÁFAterhet részünkre, mi pedig önnek.

Tisztelettel:
XY"

De szuper, 90 nap? És még utána utalja vissza a NAV, aztán meg a Posta? Ha 2021-ben visszakapom a pénzem, már örülhetek… :rofl:

14 Likes

@macooka :roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes:, mondjuk az már jó hogy elismerték, hogy hibáztak, de ennyi küzdelem meg kín árán. Bolhából csináltak elefántot, megdöbbentő hogy ennyit kell várni hogy visszakapd a pénzed.

1 Likes

Azért annak örülök, hogy elismerték a hibát és elkezdték intézni. Ez a minimum, ha már így megfuttatak a semmiért. :roll_eyes:
Remélem nem kell jövő évig várnod, hogy visszakapd az összeget. :crossed_fingers:

1 Likes

@macooka ezek szerint még csak vizsgálják az ügyet, de még nem vállalták be a hibát, ugye?
Mármint a “benyújtottuk a határozat töröltetési kérelmét” csak annyit jelent, hogy továbbították az ügyedet a vámhivatalnak. Nyelvtan, de ha már elfogadták volna, akkor a “határozat töröltetési kérelmet” szerepelt volna.

Hát ez az, hogy még megbukhat a dolog, ha a vámhivatal megmakacsolja makát és azt mondja márpedig szerintük Kína. Remélhetőleg nem ez fog történni, de 90 napon belül kiderül… :confused:

1 Likes

Remélem nem így lesz! Ezek után igazán kíváncsi lennék, honnan vették az információt…

1 Likes

Szerintem sehonnan, csak a hasukra csaptak. Szabó Luca írta most a CP csoportban, hogy neki a CP-s csomagjára volt az írva, hogy származási hely Kína… Szóval ez gondolom olyan, hogy attól függ melyik ügyintézőhöz kerül a csomagod. Aztán meg érdekli-e őket, hogy te leírod honnan jött, vagy csak azt nézik, hogy mennyi az értéke…

2 Likes

De hát fel van tüntetve a csomagon a származási hely, könyörgöm…

1 Likes