Most ezt nem mondod komolyan?
Nem tudok mást mondani rájuk, csak azt, hogy hát ezek hülyék!
Most ezt nem mondod komolyan?
Nem tudok mást mondani rájuk, csak azt, hogy hát ezek hülyék!
Hát azok… Nem is értem, a szájukba is rágtam a papíron, hogy Németországból jött a csomag. Erre ők kényük kedvük szerint kiszabták az áfát? Nem értem… Tiszta ideg vagyok
Mennyit veszítenél, ha nem fizetnéd ki, és visszaküldenéd, majd újrarendelnéd?
Utálom a postát, jelen esetben nem tudok rájuk szebb szót használni, minthogy g*cik (bocsánat mindenkitől).
Hát a csomag majdnem 15 ezer Ft volt… Úgyhogy szerintem sokat. Nagyon úgy néz ki, hogy maradnom kell a PinkPandánál, bármennyire is nem szeretek tőlük vásárolni
@macooka, eddig én sem bírtam őket a túlzott és erőltetett marketingjük miatt :). De nagyon aranyosak voltak, hogy újratöltötték a Profusion termékeket , (mondjuk mindenkinek ajánlanám tényleg kipróbálasra, szerintem minőségi paletták.) Nagyon szépen csomagoltak és nagyon gyorsan megérkezett a paletta :). Előtte a megrendelés is elég profin ment.
Úristen, ezeknek teljesen elment az eszük.
Az a baj, hogy nekem túl nagy az igazságérzetem és a PinkPandát egy nyerészkedő cégnek látom. Jó, minden cég profitot akar termelni nyilván, de amennyi hasznot rátesznek pl egy Revolution palettára, hihetetlen. Egyedül olyan dolgokat szoktam rendelni tőlük, ami limitált essence vagy Catrice cucc és tetszik.
Ez igaz. Kinéztem egy Purito arclemosó olajat, csak náluk van készleten. Másfélszeres áron, 6e helyett 9,5 úgyhogy lemondtam róla.
Egyébként mostanában vettem ott pár dolgot, de csak a limitált, olcsóbb vagy a nyári leárazáson akciósan termékek közül.
Nem lehet már most bepanaszolni őket? Mi a fizetés határideje?
Az a baj, hogy a panaszt 30 nap alatt vizsgálják ki, 10 munkanap múlva meg visszamegy a csomag a feladóhoz…
Óóh, sajnálom! A fene egye meg!
Még mindig bosszant és idegeskedem miatta, pedig már nem nagyon tudok mit csinálni
Nagyon sajnálatos, hogy így jártál. Nem lehet, hogy holnap újból megpróbálsz telefonálni, hátha egy másik ügyintézőhöz kerülsz, aki meg is érti a problémát?
Vagy: írjál a postaimportra is, amiben higgadtan leírod a helyzetet, hátha reagálnak pár napon belül? 10 nap alatt még akár be is láthatják, hogy tévedtek.
Az utóbbit mindenképpen próbáld meg, legrosszabb esetben a jövő héten befizeted, ha nem reagálnak pár napon belül.
Az nem lehet, hogy ne utalják vissza, de persze az lenne a legjobb, ha be sem kellene fizetned.
Ma megérkezett a júl. 3-i Pat McGrath rendelésem. Hát ez sem valami fénysebesen érkezett!
Vmi panaszt tegyel mindenféleképpen es követeld vissza a penzed. Ez jogszabályellenes!!! Tényleg nagyon sajnálom!
Végül átvettem a csomagot, és a vámáru nyilatkozaton feladási országként a Kínai Népköztársaság szerepelt. Sőt, most kaptam meg utólag az általuk előre kitöltött vámáru nyilatkozatot, és már ott is Kínát jelölték meg, mint feladó ország. Ezek szerint ők előre hasraütésszerűen eldöntik, hogy honnan jön a csomag, és büntetőjogi felelősségem tudatában hiába jelentem ki, hogy márpedig NEM, őket ez nem igazán aggasztja, az van amit ők mondanak.
Mindenesetre írtam nekik egy kevésbé nyugodt e-mailt, remélem ez majd megteszi a hatását:
Tisztelt Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Kicserélő Központ!
Szeretnék fellebbezni a LY123798419DE postai azonosítószámú csomag vámkezelésekor kiszabott 27% ÁFA (3873 Ft), illetve 3500 Ft kezelési költség kiszabása ellen (összesen 7373 Ft). Továbbá kérem, hogy az összeget fizessék vissza részemre, mivel jogtalanul, a vonatkozó jogszabályok teljes mellőzésével lett kiszabva. Kérésemet arra alapozom, hogy a cég amelytől a termékeket rendeltem, angol székhelyű, (tehát legalább 2020.12.31-ig a vámunió tagja) a termékeket pedig németországi raktárukból küldték meg részemre KÖZVETLENÜL :
Company name: Revolution Beauty Ltd
Country of incorporation: England and Wales.
Registered number: 09915831
Registered office and trading address: Unit 2 - 3 Sheetglass Road, Cullet Drive, Queenborough, Kent, ME11 5JS
Other contact information: Email help@revolutionbeauty.com
VAT number: GB230737426A
Ahogy már feljebb is jeleztem, a megrendelt termékeket a németországi raktárukból küldték KÖZVETLENÜL, a csomagot Németországban, Frankfurt am Main-ben adták fel. Németország is EU tag, tehát a 27%-os ÁFA kiszabását továbbra is jogtalannak tartom.
Ismételten csatolom a vámkezeléshez szükséges dokumentumokat, amelyben leírtam, hogy a termékek Németországból jönnek. Csatolom továbbá a vámáru nyilatkozatot is, amelyen Önök valamilyen rejtélyes oknál fogva a Kínai Népköztársaságot jelölték meg, mind feladó ország. Nagyon szívesen látnám az erről szóló bizonyítékokat az Önök részéről. Arra is kíváncsi lennék, hogy valaki hogyan veszi arra a bátorságot, hogy annak ellenére, hogy én a vámkezelési nyilatkozaton büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem az IGAZSÁGOT, miszerint NÉMETORSZÁGBÓL SZÁRMAZIK az áru , mégis beírja Kínát és így vámkezelik a küldeményt?
A Magyar Posta oldalán fellelhető “Magánszemélyek részére érkező küldemények vámkezelése” című dokumentum a következőt tartalmazza: “Az Európai Unió (EU) tagországaiból érkező küldemények vámszempontból belföldi küldeményeknek számítanak, így ezek a küldemények nem esnek vámkezelés alá. Ez alól kivételt képezek azok a küldemények, amelyek az EU területéről érkeznek, de harmadik országból (EU-n kívülről) származnak (pl. USA-ból származó küldemény Németországon keresztül érkezik).”
Ahogy korábban jeleztem is a vámkezelési megbízáson, a küldemény Németországból érkezett, nem pedig harmadik országból, EU-n kívülről. Továbbá nem csak Németországból érkezik, de onnan származik is, nem pedig harmadik országból! A rendelési folyamat során a termékek NEM érkeztek EU-n kívülről vagy hagyták el az EU-t. Tehát NEM lett átcsomagolva útközben, NEM származik Ázsiából, szintén NEM származik az USA-ból, de SEMMILYEN MÁS országból vagy földrészről SEM. Illetve ahogyan Önök tévesen állítják EGÉSZEN BIZTOSAN NEM SZÁRMAZIK A KÍNAI NÉPKÖZTÁRSASÁGBÓL!
A termékeket 2020 július 12-én, 10:48-kor rendeltem (csatolom a visszaigazoló e-mailt bizonyítékképen), 2020 július 14-én 1:08-kor feladásra került számomra Frankfurtban (csatolom a feladásról szóló e-mailt, továbbá képernyőmentést a nyomkövetésről, ahol szerepel, hogy Frankfurtban adták fel). Normál körülmények között sem lehetne azt megoldani kevesebb, mint 2 nap alatt (egészen pontosan 39 óra alatt!), hogy Kínában összekészítik a csomagot, feladják, majd szintén feladják újra Európán belül. COVID alatt pedig LEHETETLEN, főleg, hogy mindenhol a világon akadozik a szállítás. HA harmadik országból származna a küldemény, még mindig nem kaptam volna meg!!! Kérem vegyék ezt is bizonyítéknak, miszerint a küldemény EU-n belülről származik, NEM pedig harmadik országból, EU-n kívülről! ISMÉTLEM TEHÁT, NEM A KÍNAI NÉPKÖZTÁRSASÁGBÓL SZÁRMAZIK A CSOMAG!!!
Fentiek alapján kérem, hogy a határozatot töröljék el, a kiszabott költségeket legyenek szívesek visszafizetni a következő számlaszámra:
XXXXXXXXXXXXXXX
Amennyiben ezt nem teszik meg és nem fizetik vissza részemre a jogtalanul kiszabott 27% ÁFA + kezelési költséget, úgy kénytelen leszek panaszt benyújtani, illetve az illetékes hatóságokhoz fordulni, mivel nem a jogszabályoknak megfelelően jártak el, továbbá a határozat sérti az Európai Unión belüli szabad áruforgalmat.
Köszönettel,
Szabó Zsófia
Próbáltam huszadjára a szájukba rágni az igazságot, remélem veszik a lapot.
Ilyenkor érzem azt, hogy a posta úgy, ahogy van, nem ér semmit. Ennél szebben, de határozottabban nem lehet ezt elmagyarázni nekik. És amúgy tök igazad van.
Remélem, a végén visszafizetnek mindent, bár valahol a lelkem mélyén az is felmerül, hogy még ők lesznek felháborodva.
Kitartást, és kíváncsian várjuk, mi lesz a továbbiakban az ügy sorsa.
Nem is értem a postát, milyen alapon döntenek el bármit is?!
Remélhetőleg egy írni és olvasni tudó emberhez landol a leveled, aki így már fel is fogja, hogy ez az egész jogtalanul történt.
Drukkolok, hogy végül az ügy sikeresen végződjön, és hogy visszakapd a pénzed.
@Brunettee, @Melodee, köszönöm szépen
Már nem is a pénz, ami számít (jó, a csomag fele volt, amit most ki kellett fizetnem, elég kellemetlen), hanem az igazságtalanság, amit én nagyon nem tudok elviselni. Addig fogok menni, míg igazat nem adnak nekem, mert ezt nem pálya.