Rendelés külföldről

Jolse-n hogy működik a szállítás, szállítási költség? Illetve a vám?

Most éppen nem érdemes tőlük rendelni, mert csak a DHL-es szállítás az elérhető, ami ha jól emlékszem, közel 20 USD.

1 Likes

Ó, köszi!

Lethal Cosmetics rendelés, csak mert végtelenül pozitív tapasztalataim vannak.
Német indie márka, főleg szmehéjpúdereket, highlightereket forgalmaznak, valamint rúzsokat. Az oldal jól működik, a problémás eseteknél (a termék pre-order, 1-2 hét múlva várható) felugró ablakban megkérdezi, hogy biztos szeretné-e az ember megrendelni a terméket.
Az ügyfélszolgálat 5 csillagos. Rövid időn belül válaszoltak, készségesek, megoldják a problémákat.
A rendelés a pre-order termékek ellenére kb. másfél héten belül megérkezett. Posta hozta.

4 Likes

A M. Postát én leírtam teljesen. Kaptam egy értesítőt szombaton, 1-én bedobva, ami ápr. 24-én volt dátumozva. Tehát itt járt a postás 24-én, nem csengetett be és nem is dobta be az értesítőt. Máj. 1-én is itt járt az értesítővel, de akkor sem csengetett be. De legalább volt azonosító számom. Merthogy érdeklődtem a postán 24. és 1. között, hogy miaf. van a csomaggal, de értesítő nélkül nem adtak felvilágosítást, a dhl-es trackng numbert nem fogadta el a rendszer. 3-án bebaktattam a postára, ahol kivártam a sort, mire közölték, hogy a posta másik felébe, másik épületbe kell mennem érte. Újabb sorban állás. Végül megszereztem a csomagot, de állatira felbosszant ez a fajta hozzáállás. Tudom, hogy van, akinek súlyosabb kálváriája volt velük, de elegem van a sorozatos szivatásból. Ha emiatt vissza küldték volna csomagomat, eskü panaszt tettem volna a nemtommilyen hatóságnál, panaszkönyvbe írok vagy nem is tudom. Nem hszem, hogy lett volna foganatja, de akkor is tudatnám, hogy seggek voltak. Megint.
Bocs, a kirohanás miatt! :confounded:

6 Likes

Nekem mostanában szavam sem lehet, mióta állítólag nincs háznál kézbesítés, az összes csomagomat kihozta a postás. :grinning:

4 Likes

Az szuper!

1 Likes

Egy postai tapasztalatot osztanék meg én is. Külföldi rendelést vártunk (igaz, nem kozmetikum, hanem CD). Itthon voltunk, de a postás nem csengetett, csak bedobta az értesítőt, miszerint aznaptól átvehető a csomag a megjelölt postán. Ergo nem volt nála a küldemény… Ok.
Volt egy mobilszám a papíron, nagy nehezen sikerült kapcsolatba lépnem egy egyébként nagyon segítőkész ügyintézővel. Megbeszéltük, hogy szeretném, ha házhoz hoznák a csomagot, következő munkanap hozták is, 325 Ft-ért.

Nekem ez nagyon pozitív, mert ennyiért BKV-val sem fordulok meg, ha nincs bérletem + nem kell sorba állni, stb. Bár az meg kellemetlen, hogy postaköltséget fizetek, de a külföldi küldeményeket sosem hozza ki nekünk a posta. A munkahelyemre szoktam általában kérni, mert oda kiviszik. Gondolom hozzánk gyalog jön a postás, oda meg autóval? :woman_shrugging:

3 Likes

Ööö… Ez azért elég fura. Plusz pénzt fizetsz azért, hogy hajlandóak legyenek elvégezni a dolgukat? Megértem, hogy még így is ezt a lehetőséget választottad, bár szerintem a posta részéről ez nagyon pofátlan.

4 Likes

Igen, én is pofátlannak tartom. De nem tudok mit tenni, soha nem hozza ki a postás a külföldi küldeményt. A futárszolgálat nyilván igen.
Ezért nekem ez még mindig jobban megéri, hogy pár száz Ft-ot fizetek, mintsem sorban álljak a Nyugati nagypostán, csak az utazás oda-vissza majdnem egy óra. Hát ki van ez találva… :confused:

1 Likes

Honnan van ez az ár? :hushed: Nekem mindig 1000 fölött hozták ki, ha kértem az újrakézbesítést.

1 Likes

Telefonban mondta a hölgy, hogy ennyi. Nagyon kicsi csomagról volt szó, tulajdonképpen egy A/4-es pufis boríték volt. Lehet, hogy súlyra megy?
A kézbesítő nem adott számlát, csak odaadtam a pénzt, ő a csomagot és ennyi…

2 Likes

Sajnos ez van. Értesítést dobnak be ha nem vagy otthon, (vagy nem is próbálkozik a csengetéssel és simán bedobja). Én is dühöngtem korábban, de ha nem futár hozza külföldről akkor erre kell számítani. Múltkor egy sminkpalettát adtam fel postán buborékosban postán maradónak mert a ládába csak 2,5 centist dobnak be egy ideje és van olyan dolgozó aki annyira szentírásnak vette hogy lemérte ott elöttem:) Nekem is van egy olyan érzésem egyébként, hogy sokszor a csomag sincs náluk mégha beleférne a táskájába akár egy cd is de inkább te menjél érte. Nem tudom mi a pontos szabályozás ezügyben de dühítő. A futárokkal eddig szerencsém volt nagyon korrektek voltak.

1 Likes

Igen, nálunk konkrétan semmit sem hozott ki eddig a postás, mindenről csak értesítőt dobott. Éppen ezért meglepő, hogy mióta veszélyhelyzet van, azóta viszont eddig még mindent kihoztak. Colourpop, YesStyle, stb., pedig egyébként eddig ezekért mindig be kellett mennem.

3 Likes

Nálunk 100%, hogy nincs a postásnál a küldemény. Egy normál oldaltáskával jár, szerintem bele sem férne, ki tudja, mennyi ilyen küldemény van egy nap. Ráadásul rögtön utána beszéltem az illetékes postával (amilyen gyorsan persze elértem őket) előkeresték a csomagot, ott volt.

Ha ajánlott/tértivevényes (nem vastag) levelem jön, mindig becsenget. :blush: Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy itt ez a postai eljárás. Ami valljuk be, nem oké. Fizetek postaköltséget, majd a fogadó fél (Magyar Posta) nem teljesít.

De már elengedtem ezt a témát, tudom, hogy mikor mire számíthatok, igyekszem olyan helyről rendelni, ahonnan futárral kiszállítják a csomagom, néha sajnos muszáj a postával szenvedni…

2 Likes

Igen logikus, hogy azért fizetsz hogy kihozzák automatikusan akár levél akár kisebb csomag. De gondolom annyira rákaptak az emberek a netes rendelésekre egy ideje, hogy beintettek ezzel a módszerrel, ami nem tudom hogy tényleg jogos-e részükről így elintézve. Ez a 2,5 centis limit is azért lett megadva hogy ne a postás vigye ki ami vastagabb hanem csomagként menjen.

1 Likes

Nem rendelés, de postai kézbesítés.
Meglepett a királyi posta azzal, hogy az önkormányzat által tértivevénnyel feladott levelet, amiben a helyi adóról szóló értesítés volt, a második sikertelen kézbesítéskor értesítés helyett most simán bedobták a levélszekrénybe. Mondjuk mire megkaptam, már régen lejárt a befizetési határidő, de az önkormányzat app-ján keresztül addigra már rég leróttam azt, amit kivetettek. Máskor ilyet még nem tapasztaltam, az át nem vett levél visszament a feladónak, most pedig megérkezett.
Persze már azt sem értem, hogy minek küldik ki papíron a helyi adóról szóló határozatot, ha a helyi app is mutatja az egyenleget, ill. ügyfélkapun is simán küldhetnék. :roll_eyes:

2 Likes

Hát igen, de nemcsak az ügyfeleknek, hanem a saját dolgozóiknak is. Egyszerűen a kézbesítőkről átpakolták a terhet az ablakoknál ülőkre, akik ráadásul nemcsak a plusz munkát, hanem a sorbanállástól mérges ügyfelet is a nyakukba kapják.

4 Likes

Április 4-e dátummal a csomagomat a posta nyomkövetője, Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra jelzéssel írta ki. Amerikából várnám. A cég sem tud többet mondani ahonnan rendeltem. Lehet hogy már Európában esetleg itthon van mégis a küldemény? Járt már valaki közületek így?

Ez a csomag gyakorlatilag bárhol lehet. A posta ügyfélszolgálata sem tud mondani semmit?