Jolse-n hogy működik a szállítás, szállítási költség? Illetve a vám?
Most éppen nem érdemes tőlük rendelni, mert csak a DHL-es szállítás az elérhető, ami ha jól emlékszem, közel 20 USD.
Ó, köszi!
Lethal Cosmetics rendelés, csak mert végtelenül pozitív tapasztalataim vannak.
Német indie márka, főleg szmehéjpúdereket, highlightereket forgalmaznak, valamint rúzsokat. Az oldal jól működik, a problémás eseteknél (a termék pre-order, 1-2 hét múlva várható) felugró ablakban megkérdezi, hogy biztos szeretné-e az ember megrendelni a terméket.
Az ügyfélszolgálat 5 csillagos. Rövid időn belül válaszoltak, készségesek, megoldják a problémákat.
A rendelés a pre-order termékek ellenére kb. másfél héten belül megérkezett. Posta hozta.
A M. Postát én leírtam teljesen. Kaptam egy értesítőt szombaton, 1-én bedobva, ami ápr. 24-én volt dátumozva. Tehát itt járt a postás 24-én, nem csengetett be és nem is dobta be az értesítőt. Máj. 1-én is itt járt az értesítővel, de akkor sem csengetett be. De legalább volt azonosító számom. Merthogy érdeklődtem a postán 24. és 1. között, hogy miaf. van a csomaggal, de értesítő nélkül nem adtak felvilágosítást, a dhl-es trackng numbert nem fogadta el a rendszer. 3-án bebaktattam a postára, ahol kivártam a sort, mire közölték, hogy a posta másik felébe, másik épületbe kell mennem érte. Újabb sorban állás. Végül megszereztem a csomagot, de állatira felbosszant ez a fajta hozzáállás. Tudom, hogy van, akinek súlyosabb kálváriája volt velük, de elegem van a sorozatos szivatásból. Ha emiatt vissza küldték volna csomagomat, eskü panaszt tettem volna a nemtommilyen hatóságnál, panaszkönyvbe írok vagy nem is tudom. Nem hszem, hogy lett volna foganatja, de akkor is tudatnám, hogy seggek voltak. Megint.
Bocs, a kirohanás miatt!
Nekem mostanában szavam sem lehet, mióta állítólag nincs háznál kézbesítés, az összes csomagomat kihozta a postás.
Az szuper!
Egy postai tapasztalatot osztanék meg én is. Külföldi rendelést vártunk (igaz, nem kozmetikum, hanem CD). Itthon voltunk, de a postás nem csengetett, csak bedobta az értesítőt, miszerint aznaptól átvehető a csomag a megjelölt postán. Ergo nem volt nála a küldemény… Ok.
Volt egy mobilszám a papíron, nagy nehezen sikerült kapcsolatba lépnem egy egyébként nagyon segítőkész ügyintézővel. Megbeszéltük, hogy szeretném, ha házhoz hoznák a csomagot, következő munkanap hozták is, 325 Ft-ért.
Nekem ez nagyon pozitív, mert ennyiért BKV-val sem fordulok meg, ha nincs bérletem + nem kell sorba állni, stb. Bár az meg kellemetlen, hogy postaköltséget fizetek, de a külföldi küldeményeket sosem hozza ki nekünk a posta. A munkahelyemre szoktam általában kérni, mert oda kiviszik. Gondolom hozzánk gyalog jön a postás, oda meg autóval?
Ööö… Ez azért elég fura. Plusz pénzt fizetsz azért, hogy hajlandóak legyenek elvégezni a dolgukat? Megértem, hogy még így is ezt a lehetőséget választottad, bár szerintem a posta részéről ez nagyon pofátlan.
Igen, én is pofátlannak tartom. De nem tudok mit tenni, soha nem hozza ki a postás a külföldi küldeményt. A futárszolgálat nyilván igen.
Ezért nekem ez még mindig jobban megéri, hogy pár száz Ft-ot fizetek, mintsem sorban álljak a Nyugati nagypostán, csak az utazás oda-vissza majdnem egy óra. Hát ki van ez találva…
Honnan van ez az ár? Nekem mindig 1000 fölött hozták ki, ha kértem az újrakézbesítést.
Telefonban mondta a hölgy, hogy ennyi. Nagyon kicsi csomagról volt szó, tulajdonképpen egy A/4-es pufis boríték volt. Lehet, hogy súlyra megy?
A kézbesítő nem adott számlát, csak odaadtam a pénzt, ő a csomagot és ennyi…
Sajnos ez van. Értesítést dobnak be ha nem vagy otthon, (vagy nem is próbálkozik a csengetéssel és simán bedobja). Én is dühöngtem korábban, de ha nem futár hozza külföldről akkor erre kell számítani. Múltkor egy sminkpalettát adtam fel postán buborékosban postán maradónak mert a ládába csak 2,5 centist dobnak be egy ideje és van olyan dolgozó aki annyira szentírásnak vette hogy lemérte ott elöttem:) Nekem is van egy olyan érzésem egyébként, hogy sokszor a csomag sincs náluk mégha beleférne a táskájába akár egy cd is de inkább te menjél érte. Nem tudom mi a pontos szabályozás ezügyben de dühítő. A futárokkal eddig szerencsém volt nagyon korrektek voltak.
Igen, nálunk konkrétan semmit sem hozott ki eddig a postás, mindenről csak értesítőt dobott. Éppen ezért meglepő, hogy mióta veszélyhelyzet van, azóta viszont eddig még mindent kihoztak. Colourpop, YesStyle, stb., pedig egyébként eddig ezekért mindig be kellett mennem.
Nálunk 100%, hogy nincs a postásnál a küldemény. Egy normál oldaltáskával jár, szerintem bele sem férne, ki tudja, mennyi ilyen küldemény van egy nap. Ráadásul rögtön utána beszéltem az illetékes postával (amilyen gyorsan persze elértem őket) előkeresték a csomagot, ott volt.
Ha ajánlott/tértivevényes (nem vastag) levelem jön, mindig becsenget. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy itt ez a postai eljárás. Ami valljuk be, nem oké. Fizetek postaköltséget, majd a fogadó fél (Magyar Posta) nem teljesít.
De már elengedtem ezt a témát, tudom, hogy mikor mire számíthatok, igyekszem olyan helyről rendelni, ahonnan futárral kiszállítják a csomagom, néha sajnos muszáj a postával szenvedni…
Igen logikus, hogy azért fizetsz hogy kihozzák automatikusan akár levél akár kisebb csomag. De gondolom annyira rákaptak az emberek a netes rendelésekre egy ideje, hogy beintettek ezzel a módszerrel, ami nem tudom hogy tényleg jogos-e részükről így elintézve. Ez a 2,5 centis limit is azért lett megadva hogy ne a postás vigye ki ami vastagabb hanem csomagként menjen.
Nem rendelés, de postai kézbesítés.
Meglepett a királyi posta azzal, hogy az önkormányzat által tértivevénnyel feladott levelet, amiben a helyi adóról szóló értesítés volt, a második sikertelen kézbesítéskor értesítés helyett most simán bedobták a levélszekrénybe. Mondjuk mire megkaptam, már régen lejárt a befizetési határidő, de az önkormányzat app-ján keresztül addigra már rég leróttam azt, amit kivetettek. Máskor ilyet még nem tapasztaltam, az át nem vett levél visszament a feladónak, most pedig megérkezett.
Persze már azt sem értem, hogy minek küldik ki papíron a helyi adóról szóló határozatot, ha a helyi app is mutatja az egyenleget, ill. ügyfélkapun is simán küldhetnék.
Hát igen, de nemcsak az ügyfeleknek, hanem a saját dolgozóiknak is. Egyszerűen a kézbesítőkről átpakolták a terhet az ablakoknál ülőkre, akik ráadásul nemcsak a plusz munkát, hanem a sorbanállástól mérges ügyfelet is a nyakukba kapják.
Április 4-e dátummal a csomagomat a posta nyomkövetője, Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra jelzéssel írta ki. Amerikából várnám. A cég sem tud többet mondani ahonnan rendeltem. Lehet hogy már Európában esetleg itthon van mégis a küldemény? Járt már valaki közületek így?
Ez a csomag gyakorlatilag bárhol lehet. A posta ügyfélszolgálata sem tud mondani semmit?