Én is ezen gondolkozom, elfogadjam, ne fogadjam? Attól félek, hogyha nem veszem át, akkor rögtön visszaküldik és akkor bukom a pénzem… De ha elfogadom, akkor még többet bukok, ááá
Kellene egy határozat és elolvasni a törvényi helyet. Vagy beszélni olyannal, aki nem fizetett és fellebbezett. Nem hinném, hogy fellebbezés esetén visszaküldik a csomagot, de azért ennek utána érdemes kérdezni. Akár postát felhívni vagy NAV-ot.
Jesszusom… ezt mégis hogy? Miért számolják rá a pk-t, ha egyszer nem volt?
De ők nem tudják mennyi a szállítás. Tehát hacsak nincs a dobozon rajta kívül a kupon nélküli szállítási költség akkor nem lesz gond. A Colourpop számlája meg szerintem teljesen jól átlátható. Ha valami gond van a pénzzel, azt kell mérvadónak tartani.
Én ezt értem, és így is gondoltam eddig. De most 2 lányt is megvágtak 7000 Ft-ra, annak ellenére, hogy odaírták, hogy 0 USD a szállítás… Figyelmetlenek a postánál/NAVnál nagyon, úgy tűnik.
Fogalmam nincs… Így látszik a rendelésvisszaigazoláson, úgy tűnik ez nekik nem érthető:
Az, hogy Total, az őket már nem érdekli úgy tűnik.
(egy kicsit hosszú lesz, bocs)
Én egyszer jártam úgy, hogy az iHerben direkt két rendelést adtam le (pár napos eltéréssel), hogy mindkettő 40 dollár alatti legyen. Természetesen mindkettőt elkapták a vámon, szépen össze is várták - bár ez nem az ő “hibájuk”, hanem ugye a nemzetközi csomagokat egy kupacba gyűjtik, aztán kedvükre szelektálnak. Küldtem is a szokásos nyilatkozatot, meg a bónuszlevelet, hogy értékhatár alatti, ne csámcsogjatok rajta. Eddig mindig bevált, de most valami kukacoskodó vadállatot fogtam ki, mert bizony azt mondták, hogy az áfát akkor is ki kell fizetnem + ugye a kezelési költséget, szóval csomagonként 6500 plusz, miközben a megrendelt cucc 10 ezer körül volt / csomag. Nem hagytam magam és panaszt tettem. Rögtön jött az automatikus e-mail 30 napon belül válaszolnak. Addig a csomagok csücsültek a postán azzal a kikötéssel, ha nem veszem át 15 napon belül, akkor visszaküldik a feladónak. Ment a levelezés ide-oda. Viszonylag hamar, mert 3-4 nap alatt válaszolgattak, de persze nem érdemben, úgyhogy nem jutottam közelebb a csomagjaimhoz. A lényeg, hogy vagy fizetek, vagy elbúcsúzhatok tőlük. Közben szorított az idő, nézegettem a csomagkövetőn a státuszt, mint egy idegbajos, amikor láttam, hogy az egyik csomagot visszafordították. Hozzáteszem még nem járt le a 15 nap. Megint küldtem egy levelet szépen megfogalmazva, hogy WTF. Erre már nem reagáltak (30 nap elteltével sem). iHerb oldalán meg láttam, hogy már vissza is érkezett hozzájuk a csomagom. Itt már némi zavart véltem felfedezni. Egy nap alatt visszajut a csomag? Vagy akkor eleve itt se volt? Írtam az iHerbnek, hogy a Magyar Posta impotenciájának hála nem tudtam átvenni a csomagot, szó nélkül vissza is utalták az árát. Elsirattam a csomagot és másnap lenyelve a mérgemet elhatároztam, hogy akkor kiszabadítom a másik csomagot, leperkálva a jogtalanul követelt 6500 Forintot. Legalább az legyen meg… Nagy meglepetésemre a postásnéni azt mondta van itt egy másik csomag is. Igen… az, ami a posta nyomkövetője szerint vissza lett küldve és ami az iHerbnél is úgy szerepelt, hogy nem lett átvéve… hupsz. Így kiszabadítottam őt is. Mondhatni happy end, mert így “csak” kétezret buktam a dolgon.
Igazából nincs tanulsága az ügynek. Nem mondom, hogy érdemes vitatkozni a postával… nekem csak szerencsém volt, hogy a tökölésükkel, meg az adminisztráció eltolásával végül “nyertesként” jöttem ki a dologból. Viszont amiért ilyen genyók, már én is lazítottam a szabályokon. Egy tipp: a megrendelő e-mailt Wordben mentsétek el és kozmetikázzátok. Értem ez alatt, hogy a free shippinges és kuponos dolgokat nyugodtan szedjétek ki (ami eleve csak bekavar), így nem tudnak belekötni. A Word-öt meg simán lehet pdf-be konvertálni és csókolom
Hasznos infó volt, köszi, örülök hogy happy enddel zárult. Sajnálom a tortúrát, nekem is volt nemrégiben egy, igaz egy csomag eltünéssel kapcsolatban és nagyon nem akartak fizetni, de elég sokszor cseszegettem őket így 21.000 Ft visszajött és már abszolút nem bánom hogy a termékek nem jöttek meg.
Most már a Yesstyle-on is csak a DHL-es szállítás áll rendelkezésre, ami 25 dollár…
Jaj, hát tiszta ideg vagyok miatta Most látom, hogy a mai naptól postán átvehető. Emiatt még idegesebb vagyok, mert általában kihozza a postás, most meg így lehet vámot kell fizetnem… Ugyanakkor nálunk nem minden postás szereti kihozni, szóval lehet, hogy a másik postás van ma… Arrrgh, utálom a bizonytalanságot! Elhatároztam, hogy átveszem mindenképpen, de biztosan jegelem egy darabig a rendeléseket, ha jogtalanul kell most fizetnem. Ja, és akkor biztosan megemlegeti a posta ezt a napot
Drukkolok, hogy rendeződjön ez a szitu.
Ma bemész érte?
Ha igen, mindenképp írj mi volt a szitu.
Amúgy Ebay-ről a vírus helyzet miatt én se rendelek már.
Iherb-ről elég sokat szoktam rendelni, 50-60 dollár értékben LP szállítással, sose fogták még meg a csomagomat. Szóval nem tudom min múlik ez, de tényleg.
Írj mindenképpen, hogy mi volt a postán!
Nem tudom még, lehet hogyha ma lesz időm bemegyek érte, de lehet várok péntekig
Én nem bírnám ki, kíváncsi lennék, hogy mi a fene van. Esetleg ha megvámolnak, már ott kérdezz rá, hogy kivel tudnál ez ügyben beszélni. Mi a teendő. Hátha egy olyan kollegát fogsz ki, akinek jó napja van.
Igen, így terveztem én is…
Nekem eddig még soha nem hozta ki a postás a Colourpop csomagom, erre tegnap igen, pedig most aztán végképp nem számítottam rá. 35 dollár volt, nem kellett érte fizetnem semmit. Amúgy, férjemnek hoztak már ki fizetőset, úgyhogy nem jelenti azt automatikusan, hogy fizetni kéne érte.
Szóval ne aggódj!
Úgy legyen! Sajnos legalább 4-5 embert megvámoltak most jogtalanul, úgyhogy eléggé parázok. Nincs kedvem még egyszer kifizetni a csomag árát…
Nekem se hozták ki (pedig mindig ki szokták), nem kellett vámot fizetnem.
Na, akkor remélem velem is ez lesz most
Bízzunk benne. Majd írd meg, mi sikerült!