Rendelés külföldről

Itt:
https://posta.hu/ugyfelszolgalat/nyomkovetes

1 Likes

Köszi!

1 Likes

Akkor ideért ezek szerint az ABH Carli?

Igen, majdnem 2 hónap után… :smiley:

4 Likes

Nem baj, a lényeg az, hogy ideért! Szerintem szeretni fogod. Amióta megvan, én is szinte csak azt használom. Igaz, hogy csak 4 db színt, de azt mindennap. :see_no_evil:

3 Likes

Igen megjött tökre időben, a második csomagomat jóval előbb ki is szállították, pont a szülinapomra érkezett meg, pedig nem kértem gyorsítást :smiling_face_with_three_hearts:

Sose késő, várunk a Carli paletta fan clubba :smiley: Amennyire ekézték a bjútigúrúk egy percre se bántam meg a vásárlást, nagyon szeretem :slight_smile:

@Alsace, @anon27689852, ma már Carlival sminkeltem. Csináltam is képet, majd felteszem a megfelelő topicba :smiley: Egyelőre még hagytam a kékeslilás színeket, barna és az arany csillogós volt porondon, gondoltam, hogy na most aztán ki lesz próbálva az a glitter primer is rendesen :crazy_face:

5 Likes

Még tavaly év vége felé rendeltem a Lookfantasticról egy csomagot, ami nem érkezett meg. Írtam nekik, azt mondták, megindítják a nyomozást. Most kaptam egy levelet, hogy a csomag visszaérkezett hozzájuk, mert nem tudták kézbesíteni (??), és az árát visszatérítik, erről a PayPal is küldött üzenetet.
Nem kértem rá követést, a címet jól írtam le (és korábban már rendeltem tőlük, trackinggel, akkor nem volt semmi gond), fogalmam sincs, mi lehetett a baj. Lehet, hogy a karácsony előtti őrület tett be, mert dec. 18-ra kellett volna megérkeznie a csomagnak.
Mindenesetre ezentúl csak követéssel fogok rendelni tőlük, inkább fizetek pár fonttal többet…

4 Likes

Jó hír. Egyébként ha nem paypallal fizetsz akkor is visszatérítik, ha nem kérsz követést és a csomag nem kerül elő vagy visszamegy hozzájuk? Én eddig egyszer rendeltem tőlük az rendben volt, gyorsan itt volt a termék.

Nem tudom, korábban sose veszett el csomagom.

Én jártam így, sosem érkezett meg a csomagom és szó nélkül visszaadták a pénzt.

Nekem sem hál istennek, csak mi van akkor ha nem jön meg és nem kérek követést, mert eddig mindig megjött enélkül is. Visszakapom a pénzt ha nem lesz meg a csomag? Gondolom minden cég korrekt ebben nem?

Ez nagyon korrekt.

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy szoktatok rendelni az amazon.com-ról? Itt is kell figyelni az összeghatárra, hogy ne vámolják meg? Ennyi lenne a végösszeg szállítással együtt, de félek leadni a rendelést, mert már jártam meg vámolás miatt, bár nem ennél a cégnél. Köszi előre is :slightly_smiling_face:
Ezt a terméket szeretném nagyon megkaparintani.
https://kremmania.hu/kremek/australian-gold-botanical-sunscreen-spf50-tinted-face?activesubtab=2&page=2#reviewstab
Screenshot_20200301_105455_com.android.chrome

Amazon.com-on is kell figyelni igen, de nyugodtan leadhatod, 34,16 USD még nem vám- és áfaköteles. Kb 40 dollár alatt szállítással együtt teljesen jó vagy :slight_smile:

Attól függ, ki szállítja! Én most a Hudával szívok, mert a 25 dolláros csomagra ugyan nem kell a kiskapus levéllel vámot fizetni, viszont a DHL vámkezelési díjat ki kell fizetnem (6ezer).
Utólag derült ki, hogy annyit erősödött a dollár, hogy a 25 dollár meghaladja a 22 eurót, márpedig akkor vámkezelés van. A kiskapus levéllel pedig csak a posta engedi el a vámkezelési díjat.

Ne már… Szerintem ez nem szabályos. Én fellebbeznék, mert ennyi erővel minden csomagot nyugodtan lehetne vámkezeltetni és annyi díjat szedne be a DHL, amennyit nem szégyell. Ez irtó gáz.

2 Likes

Ráadásul ha nem kell fizetni, akkor mégis mi alapján számít fel díjat a DHL? Hiszen nem kell a NAV felé nem kell egy fityinget sem fizetni, ezáltal nem kell meghitelezni semmilyen költséget. Pfff…

1 Likes

Hmm, ez érdekes :roll_eyes:
Felszámított import fee-t az amazon, és magyarázatban ez szerepel többek között. Tehát lényegében már fizettem import fee-t most nekik, ezen felül még itthon is megvámolhatnak?

You won’t be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated. For items sold by Amazon Marketplace sellers, please check the seller’s policies.

If the actual Import Fees are less than the Import Fees Deposit collected by us on your behalf, you’ll automatically be refunded the difference to the payment method you used for the order. You’ll receive a notification e-mail confirming the amount of the refund. The process takes 60 days from the shipment date.