Na, már Budapesten is van a Juvia’s rendelésem, amit múlt héten adtam le, amikor szóltatok az ingyenes szállításról. Ez gyorsan ment.
Ezek új cuccok? Nem ismerem ezt az oldalt.
Hát nagyrészt kevéssé használtak, de van, hogy újat is árulnak, vagy 1-2x használtat.
Enyém is, de furcsa, mert nem követhető most
Én is úgy rendeltem végül Kellett is, mert ott volt a 15USD szállítás…
Az a lényege, hogy magánszemélyek eladják nekik az alig használt/megunt/nem használt, de nem kellő cuccaikat, ők több lépésben fertőtlenítik, aztán eladják. Igazából mint egy turkáló, csak kozmetikumoknak. A szájfények/szempillaspirálok/applikátoros cuccok rendszerint bontatlanok, a rúzsoknak, krémes cuccoknak levágják a tetejét, stb.
Ha megnyitod az e-mailből a követést, akkor fönt lesz majd egy másik követési szám (US végű), ha azt bemásolod a posta nyomkövetőjébe, akkor látni fogod. Már amikor a posta frissít…
Igen, rendeltem már párszor a Juvia’s-tól és eddig így is volt, de szerintem most mással adták fel a free shipping miatt. Más a követési szám (UV012047040DE - nem ismeri fel semmilyen rendszer) és a legutolsó státusz szerint: “ARRIVAL IN COUNTRY DESTINATION COUNTRY - TRACKING UPDATES MAY END HERE, WILL BE DELIVERED SHORTLY”
Hmmmm, én a DHL oldalán látom, a feladásról szóló emailben volt benne egy GM kezdetű link, és arra kattintva. Milyen értékben rendeltél? Lehet, hogy ez is számít?..
DE a vége, így ment a németekhez szerintem. Biztos továbbküldik onnan.
13USD értékben rendeltem amúgy. Én is azon a linken látom, de szokott még lenni egy másik is, amit a posta nyomkövetőjébe be tudsz írni és bővebben látod a követést, na ezt most hiába írom be a nyomkövetőbe, nem találja.
Mindig DE a vége ezeknek a követési számoknak, amit a JP küld, általában Németországot kihagyják a követés szerint. Amúgy már Budapesten van…
Én is szoktam használni ezt a bővítményt, tök jó!
Én ezt a várakozás problémát sem értem. Én tök természetesnek vettem, hogy egy LF csomagra egy hónapot kellett várni. Ennél könnyebb nincs is, mint várni. Az égvilágon semmit nem kell tennem, nem kell keresgélni, menni utána, hogy van-e stb., jobb esetben kihozzák házhoz, rosszabb esetben beballagok a postára és átveszem. Szóval ha nem ajándékba rendeltem valamit vagy nem alkalomra kell, akkor számomra szinte mindegy, hogy 1 hét vagy 1 hónap alatt jön meg a termék. Ha meg nem érkezik meg, akkor visszaadják az árát.
Szóval ebből kifolyólag én biztos nem vásárolnék drágábban, csak hogy hamarabb megkapjam, de megértem ha valakinek biztonságot ad egy magyar eladótól vásárolni.
Abszolút egyetértek.
Azért az az összegtől is függ, pl. egy tízezres terméknél, ha tudom, hogy a posta szállít Magyarországon, nekem 3-400 forint többletért megéri az, hogy át tudom venni személyesen, és nem kell 1 hétig idegeskednem, hogy merre jár a postás a tökéletesen megcímzett csomagommal, de képtelen kikézbesíteni…
Az Alien palettával háromszor voltam a postán, mindháromszor végigállva a sort, hogy végül még telefonálgassak egy csomót, és nagy nehezen megkapjam.
De mondjuk elismerem, én extrán peches vagyok a postával. Mindenesetre nekem szempont. Ahogy az is, hogy pl. nem kell otthon várnom nekem, vagy a férjemnek a futárt (a munkahelyemre nem rendelek).
Nyilván nem úgy, hogy a 15 dollárért megvehető palettát veszem meg itthon 8 ezerért, de vadonatúj UD Naked Cherryt vettem már meg 9900-ért a zsibin, megbízható eladótól. Lehet, hogy az eladó valamilyen akcióban vette, de én akkor nem kaptam volna meg máshol sem olcsóbban (2 hónappal később volt rá jobb akció, de ezt ugye nem tudhattam előre).
Egy hét alatt hogy nem tudta kézbesíteni a postás? Ha elsőre (vagy másodjára) nem sikerül, utána hagynak ott értesítőt. Végső esetben visszaküldik, de akkor megintcsak visszajár az ára.
Miért mentél be háromszor a postára, vagyis ha volt értesítőd, akkor miért nem adták ki a csomagot?
Mi sem vagyunk itthon mindig, sokszor csak a kerítésen belül hagyja a futár a csomagot.
Rendeltem még egyszer, mert küldtek egy free shipping kódot, úgyhogy kihasználtam az 5 db 5 dolláros cucc 15 dollárért akciót. És a legjobb, hogy kaptam egy e-mailt most, hogy feladták a rendelésem… Egyben az előzővel!!! Lényegében akkor ez így nem is free shipping, hiszen fizettem az előző rendelésemmel a shippingért, és most retteghetek nehogy megfogják a vámon a rendelésemet, mert fizethetek, mint a katonatiszt… Szuper
Leírtam anno elég hosszan, de nagy vonalakban: pénteken megjött a csomag, hétfőn volt az első próbálkozás, de erről értesítőt nem kaptam, csak a követésen láttam. Kedden, mikor megint az volt a követésen, hogy nem tudta kézbesíteni, férjem lement a postaládához, értesítő nem volt, felhívtam az ügyfélszolgálatot. Azt mondták, este menjek be a kerületi nagypostára, mert ott fogja hagyni a postás. Bementem, nem volt ott, azt mondták, menjek vissza szerda este, mert még másnap próbálni fogja kézbesíteni, ha nem tudja, bent hagyja ott a postán. Persze szerdán megint nem kézbesítette (ilyeneket írt be, hogy jogosult átvevő hiánya, zárt lépcsőház, stb.), úgyhogy szerda este megint a postán voltam. Akkor megint nem volt benn, de utána jártak, állítólag beszéltek a postással, aki azt mondta, csütörtökön még mindig megpróbálja kézbesíteni, de ha nem sikerül, akkor péntek reggelre ott lesz a csomag. Marhára nem kézbesítette, és péntek reggel megint kiderült, hogy nincs ott a csomag. Na akkor felemeltem a hangom, úgyhogy végül nagy kegyesen megállapították, hogy nem is náluk kéne legyen, mert a csomagkézbesítő bázison van, de a cím elégtelen, ezért vissza fogják küldeni. Szerencsére nekem volt annyi eszem, hogy felhívjam a csomagkézbesítő bázist, ahol miután kb. a lábméretem is megadtam, megígérték, hogy aznap délután kiviszik.
Így kaptam meg egy csomó idegesség, 3 alkalom felesleges postára járás után úgy, hogy a férjem egész héten otthon volt emiatt, a postás pedig még csak be sem csengetett. Ja, és a csomagon tökéletes címzés volt, emelet, ajtó, minden stimmelt. Ha nem vettem volna követést a csomagra, akkor sosem kapom meg!
Azzal meg baromira nem lettem volna kisegítve, ha visszaküldi, mert kb. akkor lehetett utoljára kapni a JSC Alient, azóta már a gyártását is beszüntették.
De ez csak a legdurvább eset, volt olyan, hogy a postán maradó levelemet nem a kért a postán hagyták, szintén arra hivatkozva, hogy nem jól van rajta megadva az adat, aztán láss csodát, mégis jól volt rajta. De sorolhatnám napestig a postai kalandjaimat, komolyan mondom, néha a gyomorgörcs kerülget ha látom, hogy a posta hoz egy csomagot.
Az meg alap, hogy nálunk az esetek 90%-ában csak értesítőt kapunk róla, aztán dekkolhatok reggel munka előtt a postán úgy, hogy 8-kor nyit, de addigra már 8-10 ember sorban áll az utcán.
Ez Budapest, és a posta.
Szóval nekem párszáz forintot egy drágább cuccnál rohadtul megéri, hogy személyesen vegyem át (zsibiről is csak foxposton veszek át bármit is, ha csak posta van megadva, akkor inkább nem vásárolok).
Én egyszer úgy jártam, hogy leadtam három rendelést a Jolsén egymásután, három visszaigazolást is kaptam stb., tök jó, aztán az egyiket vámeljárás alá vonták… kitöltöttem mindent, át is engedték. Közben ideges voltam, mert a másik kettő még sehol nem volt. Megyek a postára átvenni, kapok egy bazi nagy dobozt… egyberakták mind a hármat.
Biztos csóválták a fejüket a vámosok, hogy egy ekkora dobozban egy darab arckrém lapul, de nem nyitották fel és ha át is világították, nem akadékoskodtak. Neked is megvannak a rendelés-és a PayPalvisszaigazolásaid, arról nem tehetsz, hogy egyben adták fel.