Rendelés külföldről

Magánszemélynek évi 600 ezer forint bevételig nem kell adózni. De ha valaki tizenezres palettákat tesz fel százasával, akkor abból igencsak gyorsan összejön ez…

3 Likes

Akkor jó, köszi, megnyugodtam :smiley: Próbáltam utánanézni, hogy mások miket vettek, találtam 1-2 biztatót, remélem én is jó cuccot kapok :smiley:

A köznyelv szerint fekete kereskedelem az is.

Ha nem tudod értelmezni a háztartási mennyiséget akkor az.
Amúgy ennek a töredéke volt, mivel nem fizették ki. Van amit csak lefoglaltak, mert nagyobb volt a szemük…

2 Likes

Ha szabályos (márpedig évi 600 000 Ft alatt szabályos), akkor nem mondanám feketének…

5 Likes

Az elv ugyanaz. Nem a számokban kell mérni az elveket, ha valakinek valami felé elvei vannak, tartsa be. Vagy ne.

2 Likes

Én pont azzal a rendeléssel együtt, amivel gondom volt rendeltem egy JS Mini Breakert is, ami konkrétan érintetlenül érkezett, plusz CP palettákat is rendeltem már, amikről végül kiderült, amikor kibontottam, hogy soha nem is használták őket. :smiley:

1 Likes

Ugyanazt tudom írni erre is, mint amit feletted írtam. A 600 ezer Ft a kiskapu, amit kihasználva adásvételt csinálhat bárki. De aki tényleg elítéli,a kiskapun sem megy be.

2 Likes

Na jó, akkor nagyon bizakodom, köszi! :smiley: Így már egyre jobban örülök, hogy lecsaptam ezekre :smiley:

1 Likes

Milyen kiskapuról beszélsz? Erről a NAV állított ki tájékoztatást, direkt azért, hogyha mondjuk valaki egy évben egyszer eladja mondjuk a testvérének a megunt tévéjét 60 ezer forintért, ne kelljen érte vállalkozóit kiváltania.

Igen, meg a vaterások/jófogásos emberek miatt. Ahol a saját dolgait adja el a többség. De ő ezt nem szeretné megérteni, hagyd.
Van aki felrakja a gyermeke ruháit, 600 adásvétele volt 8 év alatt. 2-300ft volt kb. darabja az évek során. Nem mondanám, hogy adócsaló. Szerintem én is ezt tenném, ha nincs kinek ajándékozni.

1 Likes

Az azért nem ugyanaz szerintem, hogy valaki kereskedik valamivel, vagyis haszna van rajta, mint hogy a saját megunt/nem jól sikerült online vásárolt cuccait eladja.
Hiszen míg az előbbi direkt a haszonszerzés érdekében végzi a tevékenységét, a második esetben azért ad túl dolgokon, hogy ne kidobni kelljen.

8 Likes

Ahogy gondoljátok, sajnálom hogy nem tudom érthetőbben megfogalmazni. Aki ott elad, az pénzt keres. Akkor is ha megunt cuccokon. Nem ez a baj. Az a baj hogy ítélkeztek azok felett, akik kvázi hivatásos módon teszik, holott értetek is teszik, mert vásaroltok tőlük. Ezt tartom ronda dolognak. De ezt úgysem tudom máshogy magyarázni.

3 Likes

Nem nem szeretném megérteni, leszel szíves nem E/3-ban beszélni rólam amikor itt vagyok. Kifejezetten udvariatlan dolog. De itt be is fejeztem, látom felesleges mert elvek azok vannak, csak minek.

3 Likes

Hát én speciel nem vásárolok tőlük, pont ezért, úgyhogy te pedig “leszel szíves” nem megkérdőjelezni az elveimet úgy, hogy semmit sem tudsz rólam. Olyantól vásárolnék, aki átlátható jutalékrendszerrel dolgozik a saját platformján, nem pedig a KM erőforrásait használja ki, hogy nulla kiadása legyen - ismerek ilyet.

2 Likes

Amit nem szeretnél megérteni, nem érted meg. Mindenki más értette itt.
Egy szintre vettél azokkal akik itt feketén nyerészkednek, az biztos udvarias volt. :slight_smile: az
Mindig őszinte vagyok, akkor is ha ez nem tetszik.

2 Likes

Nekem egyébként nincs bajom a hivatásos eladókkal (igazából hivatásosnak sem írnám őket, szerintem még a legtöbbet eladó is messze van attól, hogy ebből valóban számottevő bevétele legyen), ahogy már többször írtam is, és vásároltam is tőlük. Hogy miért, az mindenki saját dolga, de mondjuk nem volt kedvem/időm várni, vagy tudtam, hogy Mo-on a posta hozza, esetleg tényleg jó áron árulta az illető (ilyen is van).

Engem egyedül az zavar, amikor mondjuk azért kerül hátra az átlag mezei felhasználó eladni kívánt cucca, mert a “juliska5843” (ha van ilyen felhasználó, akkor bocsi, az egyezés a véletlen műve) nevű egyén azon a héten is ÚJRAfeltöltötte a már egyébként hónapok óta fenn lévő termékeit. (tőlük egyébként nem is vásárolok, pláne, hogy valóban jóval drágábban adják esetenként)

Merthogy a zsibi alapvetően a megunt termékek miatt jött létre (idézet a leírásból): “Azt hiszem, hogy a legjobban hiányolt és legtöbbet kért új funkció az adás-vevés volt a Krémmánián, úgyhogy nagyon örülök, hogy végre megírhatom, hogy mától feltölthetitek eladni a be nem vált kozmetikumaitokat az oldalra. :)”

Na mindegy is, asszem ezt a témát túltárgyaltuk. :slight_smile:
Béke mindenkinek, tudjuk be a fentieket a hozzánk - ezek szerint - egy héttel később érkező blue mondaynek. :slight_smile:

4 Likes

A Tarte milyen áron volt? Pont ezt nézegetem. :slight_smile:

10,8 dollár volt :slight_smile:

Töltsétek le a Honey böngésző kiegészítőt, mert az keres még nektek kuponkódot is az oldalhoz. :slight_smile: Csomószor rendeltem úgy, hogy valami eleve baromi olcsó volt, és még mellé 15-20% kedvezményt is levontak. :smiley:

1 Likes