Rendelés külföldről

Elvileg erre hozták a 7 napos szabályt, azt nem tudom hogy játsszák ki.
(a “pesztrál” szó gondozást, dajkálást jelent, de gondolom “frusztrál” akart lenni :laughing:)

2 Likes

Haha :smiley: Még nem ittam meg a kávémat veszélyes így reggel válaszolgatni :smiley: De igen erre gondoltam :smiley:
Azt én sem értem hogy játszák ki a 7 napos szabályt :open_mouth:

Sehogy, mert nem lehet. Automata a rendszer.

Pont elég heti rendszerességgel látni. :smiley: Van pl. egy fényvédő, azt tavaly nyár óta látom időnként felbukkanni.
Az újra töltögetéssekkel pedig elvész az az információ is, hogy adott esetben már több, mint fél éve árulja a terméket, ami bontatlan cucc esetében még nem is gáz, de a “csak a fotó miatt kibontott” smink esetében már a szavatossági idő szempontjából is érdekes.

5 Likes

Nekem már a Natasha Denona cuccokból van elegem… :smiley:

5 Likes

Feltölti egy másik (nem azonos termék adatlapjához, akkor is ha szerepel az oldalon) termékhez és kijátszotta.

Egy PayPal-fiók létrehozása nem ördöngősség, bankkártya se kell hozzá, lehet rá utalni is. Aki inkább kifizeti a dupla/tripla árat az oldalon az a saját pénztárcájának az ellensége. 1-2 hetet lehet várni bármire. Mi lesz ha nem azonnal vehető át, megromlik? Ugyan. Azonnal kell? Meghalunk másnap vagy mi? Szerintem minden ráér. A törött termékek száma elenyésző az épekhez képest. 1 törött szín még nem a világ vége.

1 Likes

Úgy gondoltam, ha szabályosan játszik mindenki, nem variálva a termék adatlapokkal, felhasználó nevekkel, IP címekkel, ilyesmikkel, mert így saját példámból tudom, hogy nem engedi a rendszer, egyszer véletlen (tényleg, nem vagyok ipari eladó) csináltam volna, nem engedte, jött a hibaüzenet.

Ha nem azonos termékhez töltöd fel engedi. Raktam fel ugyanolyan terméket így korábban. Megvolt 2 (nem azonos) színben ugyanaz.

Mondjuk nekem pl. amilyen szerencsém a postával lenni szokott, egy személyes átvétel Vtinánál sok ősz hajszáltól meg tud óvni. :smiley:

Bár én azért mindig megnézem, hogy mit mennyiért tudok egyébként megvenni, sőt nagy általában még az akciókat is kivárom.

3 Likes

Azért itt a fórumon rengeteg a negatív tapasztalat a rendeléssel. Törött CP termék, nem megérkezett Lookfantastic csomag, hónapig húzódó rúzs rendelés amitől a hajuk szálát tépik (jogosan) a várakozók, hanyag posta. És ez csak az elmúlt 1 hónap és csak innen a fórumról!

És én pl. 6000-et fizettem a Coconuts palettáért, ez szállítási költség-el együtt korántsem 3-szorosa annak ha megrendeltem volna. De még kétszerese sem. De persze kinek mi a jobb, azt írtam a fontos az hogy mindenki úgy szerez cuccot ahogy akar. És azt is vállalom egyébként ha valamit kétszeres áron rendelnék meg, ez inkább annak szempont akik hetente 2-3 alkalommal rendelgetnek.

4 Likes

Egyébként szerintem itt a kulcs: aki mondjuk időnként megvesz egy áhított cuccot az fizet hazezret a 4700-es külföldi beszerzés helyett. Vagy 17ezret a 14e helyett. De aki tényleg heti szinten rendel és zsibizik, ott elhiszem hogy nagyon nem mindegy az a termékenkénti x ezer forint. Ezesetben engem is zavarna a sok hivatásos eladó, de így nem.

2 Likes

Amennyire tudom, a nem megérkezett, törött dolgokért kárpótlást kaptak az emberek. Újra elküldték, levásárolhatták stb., senkinek nem ment a pénze a szemétbe. Ha a vevő nem fizet követéses postát, arról nem a cégek tehetnek. Otthon is fizetünk az ajánlott levélért. Miért gondolja valaki, hogy követés nélkül megérkezik külföldről, ha a szomszéd városból is “eltéved”, ha nincs követési száma.
Én változatlanul nem támogatom a feketekereskedelmet. De aki sokszoros áron szeret vásárolni tegye. Miattunk vannak itt a hivatásos eladók.
A boltban se kérem olcsóbban a “húst” számla nélkül otthon. Sokan pedig igen. Ezen az oldalon viszont nagyon nem olcsóbban kapja a nép.

1 Likes

Ez egyéni preferencia. Én hülyét kapnék ha várok egy terméket hetek óta és törve érkezik, aztán kapok egy kupont. De ismétlem, azért, mert én azon KM-esekhez tartozom akik időnként nagyon vágynak valamire, megrendelik. De ha heti szinten jönne 6 sminktermékem, akkor letojnám ha egy sérült. A pénztárcámat sem fenyegeti veszély, ugyanezen okból. Nem hobbiból vásárolgatok, hanem mert szeretném azt az adott valamit, ezért kifizetem. A hivatásos vásárlók az én típusomnak tesznek nagy szívességet.
Ha már bolti húsvásárlas: ott eleve nem veszek meg olyan husit amibe már beleharaptak. Akkor sem, ha tizedannyiért adják. Teljes áron veszem a teljesen frisset. Ahogy itt KM-en is ezt preferálom. De pont ez a jó a zsibin, hogy MINDKÉT oldal képviselői szabadon valaszthatnak.
(Kieg.: vettem pl. Kameatól és Amadeától használtan tavaly egy-egy csodás palettát, de csak mert bennük megbízom. De ilyen eseteket leszámítva számomra a vadiúj és igen, kicsit drágább cucc a preferencia)

6 Likes

Nekem egy termék érkezett bontottan, az ominózus rúzs amire otthon még várnak páran. Az egy hivatásos eladóhoz is úgy érkezhet, hogy a vámos megnézte. Ha pedig felbontják, már nem bontatlan.
Azért virágzik a feketekereskedelem, mert a többséget nem zavarja… .

Facebookon is van egy nő, aki Bath & Body Works, The Body Shop, Victoria’s Secret és egyéb külföldön kapható cuccokat ad el egy csoportban már-már kereskedelmi mennyiségben, látszik, hogy ebből él, de persze számlát nem ad a rendelt cuccokról. Több ezren vannak a csoportjában, és mégsem történik semmi, pedig nyilvánvalóan feketén csinálja…

“Azért virágzik a feketekereskedelem, mert a többséget nem zavarja… .” Ez mindent elmond az országunkról.

És ne haragudj, nem vitázni szeretnék de adtál már el te is termékeket zsibin (én is), és mivel nem adtunk számlát az is fekete kereskedelem volt! Hiába kis összegek, attól még 30-40 adásvétel történt.

44 eladásod volt. Számla nélkül. Így ítélkezz.

Neeem, még semmi, de eleve 3-5 munkanap a válaszolási idejük, én meg péntek este írtam nekik…Tuti rendben lesznek egyébként, ezekkel nem szokott gond lenni, csak én vagyok ilyen szerencsétlen. :smiley: Mindenesetre pont azért is írtam meg nekik, hogy az ilyenekre oda tudjanak figyelni.

1 Likes

Háztartási mennyiségben szabad eladni! A saját megunt dolgaidat! Nem azért vásárolok, hogy eladjam drágábban. Baromira nem ugyanaz szerintem!

4 Likes