Rendelés külföldről

Hát nekem ehhez nem lenne pofám, de amíg van kereslet, addig kínálat is lesz…:confused:

1 Likes

Pont ezt akartam írni, de nem vagyok másik csoportban.
Gáz, hogy más azért olvasgat itt, hogy (adót csaljon) itt eladja a piactéren a termékeket.

2 Likes

Szerintem itt senki nem adózik az eladásai után :rofl::rofl:

Elvileg 500 ezer forintig, évi szinten nem kötelező adózni, a vaterások miatt született meg ez a döntés is… :thinking: Feltéve ha jól tudom…

2 Likes

Azèrt az sem mindegy, hogy ùj a termèk vagy hasznàlta.ùgy èrtem, hogy ha vki üzletszerűen èrtèkesìt csak ùj dolgokat,felàrral , annak elvileg vàllalkozòi kellene stb…

1 Likes

Én 300.000 Ft-os limitre (magánszemélyeknek) emlékszem, igaz, évekkel ezelőtt néztem, amikor elkezdtem vaterázni. Hivatalosan a KM-en nem lehet üzletvitel szerű tevékenységet folytatni… Persze a valóság mindig más kérdés.

3 Likes

Jaj ne, akkor én lemaradok róla. :slight_smile:

1 Likes

A termékeit elnézve egyébként ez az eladó nem üzletszerűen ad el. Nekem úgy tűnik, hogy inkább csak nem találta el a rendelt színt. Persze adhatná kevesebbért is, de az sem biztos, hogy ebben az akcióban vásárolt. Ha meg nem veszik meg 10ezerért, úgyis lejjebb fogja vinni az árat…

1 Likes

Akkor ide ìrom mègis :rofl:

3 Likes

jelentem, megérkezett az én Pat-rendelésem is.nem tudom melyik topicban volt róla szó, de énis a Realnesst vásároltam meg, és rendesen becsapott a temptaliás swatch. sajnos rajtam is barackos-barnásba hajlik, nekem ezek annyira nem állnak jól:( nem is maga a színbéli eltérés háborított fel, hanem az, hogy a Temptalián 88%os egyezéssel dupe-ként (ELNÉZÉST?!?!? :smiley: :thinking: ) van megjelölve a MAC Twigje - ami hatalmas kedvencem, és mivel épp kifogyóban van, gondoltam ez jó utódja lesz. hát, nem lett, köze nincs egymáshoz a két színnek, szerintem:) úgyhogy az unboxing meg swatch topicnak abszolút van létjogosultsága, mert ott sokszor hitelesebb képeket lehet találni, mint az ilyen “hivatásos tesztelők” oldalán. egyelőre még barátkozunk, mert amúgy szuper maga a rúzs - engem inkább hidratál, mint szárít. meg ennyi szenvedés után már egyébként is kötelességemnek érzem, hogy ezt kenjem magamra, ha jó,ha nem. :smiley:

5 Likes

Nekem erről az a véleményem, hogyha valaki már üzletszerűen szeretne foglalkozni ezzel, akkor vegye fáradságot és csináljon erre egy saját honlapot vagy blogot, mint ahogy Beauty Sale Edit csinálja például, ne a KM erőforrásaiból próbáljon meg profitálni. Aztán lehet, hogy más erről mást gondol, de nekem az agyamra megy már, hogy emberek a zsibit spamelik 0-24 azért, mert itt akarnak bevételhez jutni…

7 Likes

Én is egyetértek ezzel, nekem is elegem van ebből, ráadásul semmi jutalékot nem kell fizetni itt a zsibin. Sokszor ráadásul úgy teszik fel, hogy valami tök más termék adatlapjához. Ergo arra sem veszik a fáradságot, hogy legalább a közösséghez hozzátegyenek annyit cserébe, hogy feltöltenek egy adatlapot, pedig az INCI nem is kötelező. Lehet, hogy kicsinyes vagyok, de ezeket rendszeresen jelentem…

7 Likes

Egyet tudok érteni, és én nem vásárolnék tőlük. De én jól megvagyok a külföldi rendelésekkel, értek valamennyit angolul, van paypalom, revolutom, és még nem volt rossz tapasztalatom sem. Meg van a másik oldal is, akik nem mernek rendelni, vagy netalán minél gyorsabban szeretnék kézhez kapni, ezért én nem feltétlenül tiltanám ki őket zsibiről. Mondjuk vannak közöttük is agresszívabb eladók, akik tényleg naponta feltöltik a termékeiket, és csak szemetelik piacteret, na az tényleg nagyon idegesítő. Nálam azok az eladók ütik még ki a biztosítékot, akik konkrétan itt vásárolt terméket adnak el magasabb áron. @macooka - hoz hasonlóan én is mindig jelentem, ha bármilyen szabálytalanságot látok, jellemzően más adatlaphoz feltöltött terméket.

3 Likes

Annyira egyetértek veled, utálom ezeket a hetente lavinaszerűen áradó túlárazott hivatásos eladók hirdetéseit… Azokkal a hivatásosokkal nincs bajom akik nem spammelnek, csak felteszik és kész, nem üldözik az embert ugyanazok a termékek hetente ha a zsibin turizgat :slight_smile: A másik meg tényleg milyen már egy tök másik oldalon “élősködni”… :frowning:

3 Likes

Tavaly utánanézett egy barátnőm ő mondta az 500 ezret, de nem tenném tűzbe a kezem rá. Szomorú, hogy ilyesmi így elburjánzik a zsibin, mert amúgy tökre imádom, annyi sok szép jó állapotú termékhez jutottam itt hozzá, amit teljes áron nem tudtam volna mindet megvenni, két hivatásos eladótól vásároltam eddig, de jó tapasztalataim voltak, tőlük szívesen vásárolok, ha valami azonnal kellene :slight_smile:

2 Likes

Azért amennyit eladnak egyesek az már nem háztartási mennyiség. Csodálom, hogy az adóhatóság még nem kérte az adataikat.

4 Likes

Engem nem zavar, hiszen ha valamit szeretnék, egyből úgyis az adott termékre keresek, ott meg már mindegy hogy 1-et vagy 3-at dob ki. Bár tény hogy én mindig célzottan keresek (és 99%-ban bontatlan, új terméket). Szó szerint “turizni” nem szoktam, ha azalatt azt értitek, hogy pörgetem az eladó termékeket hogy csak találjak valamit amit megvehetek. Akkor tényleg lehet hogy zavaró, mert a nézelődősen vásárlóknak spam-nek tűnik a sok drágább ugyanolyan termék. De én ruha turkálóban is a gyorsaság híve voltam, ha kerestem valamit valaha ott, oda is célzottan mentem egyből pl. a nyári ruhákhoz, és azon belül a színesekhez (nagyon sok Hádában szét van válogatva színek szerint is) így mindig hipp-hopp rájöttem hogy van-e olyan ami kell nekem vagy nincs, azaz nem “turkáltam” a szó szoros értelmében. Így ki lehet zárni a kéretlen “infót”.

Summa summarum, szeretem a hivatalos eladókat itt mert náluk tényleg megbízhatok abban, hogy a termék bontatlan, sértetlen (pl. Vtina)

6 Likes

Engem nem zavar. És itt a fórumon is sokan szoktunk vásárolni tőlük, a véleményezésnél nagyon gyakran látom az ismerős neveket. Szerintem jó hogy van ilyen is, olyan is, mert mindkét igény kielégíthető. Én a magam részéről azt remélem, hogy maradnak a kedvenc eladóim. Példa, hogy miért: azt hiszem @dunaimano járt úgy, hogy CP Going Coconuts paletta pár hetes várakozás után törötten érkezett és kapott egy kupont amikor szólt érte. Persze ez benne a pakliban, de nekem biztonságérzetet adott hogy amikor szerettem volna megvenni a Going Coconuts-ot, személyesen átvehettem már másnap a kedvenc eladómtól teljesen sértetlenül. Ez sokunknak szempont krémmánián.

6 Likes

Szerintem Vtinával pont nincs senkinek baja, ő egyszer felrak valamit, aztán kész, ráadásul az árai is olyanok, hogy nem kér el dupla árat.
Nála én is vásároltam már többször is, és többen vannak ilyenek, de ismétlem, nekem velük semmi bajom.

Viszont vannak olyanok, akik heti rendszerességgel töltik fel ugyanazokat a termékeket, ugyanazon az áron, valószínűleg azért, hogy mindig az első pár oldalon legyen a termékük.
Én szoktam “turizni”, tehát lapozgatni az újdonságokat, és számomra is zavaró, hogy már megint ugyanaz az x termék van egymás után, amit már láttam 2 hete, meg egy hónapja, két hónapja, három hónapja is. Sokszor már a képről látom, hogy hopp, x eladó már megint feltöltötte azt a bronzosítót/palettát, stb. Ezzel pedig azokat (is) hátrébb tolja, akik tényleg csak azért tesznek fel pl. egyszer egy palettát, mert már megunták, stb.

5 Likes

VTinát én is nagyon szeretem, sokat vettem tőle, mind tökéletes volt. Amikor a Carli Bybel palettát vettem tőle, szóba került Jackie Aina is, és félretette nekem egy kicsit, mert mondtam tuti megveszem, csak egy kis időt kérnék. Nagyon rendes volt tőle, hogy várt rám. Természetesen el is vittem, ahogyan később a Rivierat is, álmaim palettái voltak így ők :slight_smile: Benne tényleg jó, hogy nem pesztrál senkit a termékeivel, egyszer felrakja és kész, és nem 2x annyiért árulja.

Én szeretek nézelődni, turizni, mert új vagyok a sminkelésben és szeretek kipróbálni mindent, ami megfog és megtetszik, még nincsenek konkrét vágyaim (leszámítva az ABH palettákat de az teljesült). A turiba se megyek soha határozott elképzeléssel, szeretek ott is nézelődni és hagyni, hogy megfogjon valami, amit vagy megveszek vagy nem :slight_smile:

@Kokapu -val is egyetértek mindenben :slight_smile: Hacsak nem lett olcsóbb az adott termék, zavaró, hogy X időnként újra felbukkannak, főleg aki dömpingszerűen tölti fel, letolja azokat a hirdetéseket amik tényleg újak. Sokszor úgy vettem dolgokat a zsibin, hogy nem is ott nézelődtem, csak úgy rákerestem egy termékre, megtetszettek a vélemények és ott voltak a hozzá kapcsolódó eladások. Sokszor régebbi 2-3 hónapos hirdetések voltak ezek. Aki keres az talál, és aki picit ismeri a Krémmániát, úgyis megtalálja a termékeket, akkor is ha az csak 1x van feltéve.

1 Likes