Rendelés külföldről

Hát igen, ez mindig benne van a pakliban. Pont az ilyenek miatt, szuper lenne, ha nyílna egy Sephora Pesten is:(( bár, félő, hogy veszélyesen sok pénzt és időt töltetnék ott:))

2 Likes

Sziasztok :slight_smile: egy kis segítséget szeretnék kérni, nincs esetleg köztünk olyan aki amerikában vagy kanadában él illetve van ott rokona? Van egy szemhélyfesték (Lorac cosmetics serenity árnyalat) amit már évek óta keresek, de mivel nem gyártják már csak használt oldalakon tudtam találni egyet- egyet, mára viszont egyedül poshmarkon árulnak belőle. Nem tudná nekem valaki lerendelni? Nagyon hálás lennék érte :pray::pray::pray:

(Ezt csak nagyon zárójelben jegyzem meg mert nem smink, de még a Brexit előtt beiktattam egy Cath Kidston vásárlást mert elszakadt a pénztárcám. Van egy csomó leértékelt cucc, meg most azon felül még -10% “limited time” of course (referral kódom is van -10%-ra ha kell). Csak hogy kicsit ide vágjon, vannak mutatós sminktáskák. Nekem a zöld alapon mimózás és a gombás a kedvencem, csak most nem fért bele a keretbe. :sob: Meg szükségem sincs rá… :sweat_smile: #nemvagyokkényszeresvásárló)

Lányok, a Deciem honnan szállít? Mivel? És kb. mennyi idő alatt?

:slightly_smiling_face:

Régen Angliából jött a csomag és asszem DPD-vel.

1 Likes

Europe - Shipping from our Nottingham warehouse by DPD or Bpost
Most Canada, USA and UK/EU orders arrive within 3-8 business days.

A deciem weboldal mai allasa alapjan ezeket az infokat talaltam.

1 Likes

Ó, eszembe sem jutott, hogy így kiírják. :smiley:

Köszönöm lányok!

1 Likes

Az unboxing topicban született Kaleidos rendelés szállításával kapcsolatos infók. A feladási ország Kína, van tracking, a kínai oldalról 11 nap alaptt ért Magyarországra. Itt kezdődött a Magyar Posta munkálkodása, aminek eredményeként csak ma vehetettem át a csomagot. 12-ig semmilyen értesítést nem kaptam, ekkor érkezett az sms, hogy vámkezeléshez kérnek nyilatkozatot. Ezen kicsit meglepődtem, ugyanis pont azért rendeltem most, mert akciós volt a paletta, így szállítással együtt kevesebb volt a végösszeg (24 USD), mint a 22 Eurós vámhatár. Természetesen ennek hangot is adtam az emailemben, de biztos ami biztos, mellékeltem az igazolásokat is, hátha nem hisznek nekem. Végül nem kellett fizetnem, de két héttel később vehettem kézhez a csomagomat, mint terveztem.
Felfoghatatlannak tartom, hogy ezzel töltenek értékes időt, mikor jóval nagyobb értékű áruk mennek át magánszemélynek szánt csomagként. Arról nem beszélve, hogy nem lenne nagy dolog kirakni a raktár falára egy napi USD vámhatárt (biztos érkeznek más pénznemben kifejezett árú csomagok is, de mégiscsak a dollár a leggyakoribb).

4 Likes

Nekem egy időben zsinórban vámeljárás alá vonták a pár dolláros Colourpop csomagjaimat, vertem a virtuális asztalt, amire az volt a válasz, hogy szúrópróbaszerűen eljárás alá vonhatnak vámérték alatti csomagokat is. A procedúrát ugyanúgy lefolytatják, mint a vámérték feletti csomagok esetében.
Ha ennyi idejük van, jöhetnek hozzám ablakot pucolni, olyan szívesen megírnám nekik.

5 Likes

Igen, én is gondoltam erre, hogy ez lehet az eljárás oka. De ilyen terhelés mellett nem igazán értem, hogy van idő szúrópróbát végezni…

1 Likes

Én is jártam már így. A Melt-es csomagom bőven a vámköteles érték alatti volt. Sajnos joguk van a szúrópróbaszerű ellenőrzéshez, hiába bosszankodtam rajta én is. Széllel szemben nem nagyon érdemes pisilni.

1 Likes

Fogalmam sincs… nekem egyszer csúszott át 50 dolláros csomagom, a 12-15 dolláros CP-t meg egy hónapig parkoltatták. Béna az egész rendszer.

2 Likes

Elvileg nem a posta végzi a vámeljárást (a posta mindössze vámügynöki szolgáltatást végez, vagyis eljár az ügyfél nevében a vámhivatalnál), hanem a vámhivatal. A vámhivatal emberei pedig nem a posta, hanem a NAV alkalmazottai, szóval kb. nem érdekli őket, hogy akkor most emiatt az ügyfélnek a posta mennyi idő alatt szállít.
Hogy a vámosok mi alapján választanak ki vámkezelésre olyan csomagot, aminek az értéke elvileg nem lépi át a határt, az jó kérdés…

2 Likes

Nekem a posta ügyfélszolgálata egyből a NAV-ra mutogatott, hogy náluk áll a csomag sokáig… jóóóó, nekem mindegy, csak adják ide a csomagot sértetlenül.:slight_smile:

Kicsit más: olvastam olyanról, hogy felnyitották és összetörték (paletta volt), elképesztően felháborító.

1 Likes

Sziasztok!

Nem igazán vagyok tájékozott a külföldi rendelésben, ezért is fordulnék most hozzátok. A Deciemtől szeretnék több mindent is rendelné a novemberi akciójuk keretében. Simán összejönne a 25 eurós értékhatár, de kis utánaolvasás után azt találtam, hogy ha 22 euró fölötti a rendelés, ki kell fizetnem a magyar áfát. Ez valóban így van, EU-n belüli küldeménynél is?

Nem, EU-n belül nem kell fizetni :slight_smile:

1 Likes

A Deciem kanadai, de van angol raktáruk, úgyhogy (egyelőre, amíg be nem üt a brexit) nem kell áfát fizetni.

A legutóbbi Beauty Bay csomagom Németországból jött, remélhetőkeg a többi angol webshop is készül ilyen kedvességgel.

1 Likes

Köszönöm a segítséget nektek :slight_smile:

1 Likes

Hölgyek, valakinek valami? Még így is adó- és vámköteles, de -30% már sokat segít.

image

5 Likes