Hogy lássátok, nem alaptalanul utálom a postát, íme legutóbbi rendelésem története, amivel minden korábbi negatív csúcsot megdöntöttek.
A szeptember végi Beauty Bay akcióban rendeltem egy JSC palettát, és valami belső megérzésre hagyatkozva fizettem pluszban a csomagkövetésért. Már csak azért is, mert korábban az ilyen csomagot Magyarországon az Expressz One hozta ki, akik számomra eddig abszolút megbízhatónak bizonyultak. A Beauty Bay honlapja szerint ezzel a szállítási móddal 3-5 munkanap alatt megérkezik a csomag.
Szeptember 30-án adták föl, ekkor meg is jelent a DHL rendszerében. Október 02-ig semmi gond nem is volt, csakhogy ekkor átadták a Magyar Postának.
Az ígérthez képest picit lassabban, de 07-én hajnali 2-kor megérkezett Magyarországra.
10.07-én nem történt vele semmi.
10.08-án megjelent a nyomkövetésen, hogy kézbesítőnél van a csomag, szóltam férjemnek, hogy ne menjen el (otthonról dolgozik) sehova, várja a postást. Majd látom ám délután 4-kor az újabb beírást, hogy nem kézbesíthető a csomag, jogosult átvevő hiányában. Nosza, felhívtam férjem, hogy tényleg nem adta neki oda a postás a csomagot? Válasz, nem volt nálunk senki, lement megnézni a postaládát, üres…
Akkor felhívtam a posta ügyfélszolgálatot, hogy most mi a teendő? Az ügyintéző utana nézett, majd megnyugtatott, hogy vagy megpróbálják mégegyszer kézbesíteni, vagy a kerületi főpostán le fogják adni, ott tudom átvenni.
10.09-én reggel újfent a “csomagja a kézbesítőnél” szöveg fogadott. Újra telefon férjnek, ne menjen sehova, megy a futár. Majd délután 4-kor látom ám megint, hogy sikertelen kézbesítés, “zárt lépcsőház”. Nem tudom, van-e olyan lépcsőház, amit tárva-nyitva hagynak, ha valaki futárt vár, mindenesetre van kaputelefon, és ki is vagyunk írva. Nem kéne ahhoz elvileg diploma, hogy ha X-né Y. Z. a címzett, akkor az X. családnevű helyre csengetek be…
Mindenesetre elmentem a kerületi főpostára, mert előző nap az ügyfélszolgálat őket jelölte meg, hogy majd akkor ott átvehetem. Rövidke nyomozás eredményeként kiderítették, hogy nem hagyta náluk a postás a csomagot, mert még holnap is megpróbálja kézbesíteni. De ha nem tudja, akkor péntek reggel már biztosan náluk lesz.
10.10. Férj maradt megint otthon, várta a postást, aki újfent nem talált jogosult átvevőt…
10.11. Reggel, abban a biztos tudatban, hogy végre megkapom a csomagom, reggel elmentem a postára.
Ott megint nem volt a csomagom. Itt már azért eléggé ingerült voltam, úgyhogy hárman próbáltak utána nézni a dolognak. Majd közölték, hogy rossz a címzés a csomagon, csak az utcanév van rajta, ezért nem tudja a postás kézbesíteni. A 4-es csomagbázison van, és vissza fogják küldeni, mert elégtelen a címzés.
Itt már a hangom is megemeltem, hogy hogy képzelik azt, hogy háromszor is felvettem velük a kapcsolatot, egyeztethettek volna címet, ahelyett, hogy három nap utaztatják a csomagom.
Válasz: írjak az ügyfélszolgálatnak e-mailt. WTF?
Aztán amikor lehiggadtam, kikerestem délelőtt ennek a 4-es bázisnak a telefonszámát (Google a barátom), és felhívtam őket. Ott aztán felírtak minden adatot, még a férjem telefonszámát is, es délután végre kihozták.
De hogy legyen a végén egy “poén” is: a kézbesített csomagon tökéletes volt a címzés. Utca, házszám, emelet, ajtó, a nevemen az ékezetek, MINDEN!
Ha nincs rajta követés, talán sosem kapom meg ezt a csomagot…