Rendelés külföldről

Szia, jó kis közösség ez, üdv közöttünk!

Én a postával szívok mindig, de már komolyan, most is van náluk egy csomagom, és már tragikomédiába hajlik a dolog.
Az Expressz One-al viszont még sosem volt semmi gondom, pontosak, a futár is normális, ráadásul felénk reggel jön, meló előtt simán át tudom venni.

1 Likes

Nekem a lookfantasticról a második csomagom hamarabb ideért mint az első (pár nap eltéréssel rendeltem). És nagyon gyorsan. Azt hiszem valahonnan a kontinentális Európából küldték.

Cultbeautyról ti tudtok rendelni? Nagyon remélem, hogy csak átmenetileg tudnak csak Angliába szállítani.:confused:

1 Likes

Mit akartál rendelni? Vannak márkák, amelyeket nem szállítanak más országokba.
Screenshot_20191011-130852

1 Likes

ABH Brow Kitet és mini IT CC-t. Kínomban csináltam egy új accountot, de egyből visított a rendszer.

Mini IT-t vehetek Ausztriában, ABH-t is.

Komolyan? De eddig tudtál, nem?

Tegnap este óta én sem tudok belépni a Cultbeauty-re :thinking: :astonished: :confused:, egy csomót sz@…kodtam a passwordommal is :sleeping:, de nada :confused::-1:
Lehetsèges, hogy már “lehúztak a rolót” EU felé ???

Nekem enged(ne) rendelni osztrák címre a cultbeauty oldaláról, most direkt beléptem.

1 Likes

Én be tudok lépni, csak a checkoutnál nem enged tovább, mert korlátozottan szállitanak csak most vagy ilyesmi.

Nekem már azt kérdezte az oldal, hogy mivel szeretnék fizetni, hozzánk szállítanak ezek szerint.

2 Likes

Beléptem és ez fogadott a fizetésnél (ez a mobil felület, nem tudom milyen a hagyományos):
chrome

De ez elvileg a Click & Collectre vonatkozik ami szerintem olyasmi lehet mint nálunk a Pick Pack pontok.
Lentebb volt a szállítás opció, és engedett volna fizetni is.

chrome

2 Likes

Igen, nem a helyi üzletbe küldést kell választani, hanem a saját címedet.
A Click and Collect van beállítva, ami az üzletbe küldés (nyilván csak helyben lehetséges).

2 Likes

Igen, eddig nem volt baj.

Bocsánat, a frász jött rám! Csak gyorsan le akartam adni a rendelést munka közben és nem néztem meg rendesen… nem értem, miért a Click&Collectet hozta be és nem a sima rendelést.
Bocs mindenkitől és köszi, hogy megnéztétek!:smiling_face_with_three_hearts:

4 Likes

Hogy lássátok, nem alaptalanul utálom a postát, íme legutóbbi rendelésem története, amivel minden korábbi negatív csúcsot megdöntöttek.

A szeptember végi Beauty Bay akcióban rendeltem egy JSC palettát, és valami belső megérzésre hagyatkozva fizettem pluszban a csomagkövetésért. Már csak azért is, mert korábban az ilyen csomagot Magyarországon az Expressz One hozta ki, akik számomra eddig abszolút megbízhatónak bizonyultak. A Beauty Bay honlapja szerint ezzel a szállítási móddal 3-5 munkanap alatt megérkezik a csomag.

Szeptember 30-án adták föl, ekkor meg is jelent a DHL rendszerében. Október 02-ig semmi gond nem is volt, csakhogy ekkor átadták a Magyar Postának.
Az ígérthez képest picit lassabban, de 07-én hajnali 2-kor megérkezett Magyarországra.
10.07-én nem történt vele semmi.
10.08-án megjelent a nyomkövetésen, hogy kézbesítőnél van a csomag, szóltam férjemnek, hogy ne menjen el (otthonról dolgozik) sehova, várja a postást. Majd látom ám délután 4-kor az újabb beírást, hogy nem kézbesíthető a csomag, jogosult átvevő hiányában. Nosza, felhívtam férjem, hogy tényleg nem adta neki oda a postás a csomagot? Válasz, nem volt nálunk senki, lement megnézni a postaládát, üres…
Akkor felhívtam a posta ügyfélszolgálatot, hogy most mi a teendő? Az ügyintéző utana nézett, majd megnyugtatott, hogy vagy megpróbálják mégegyszer kézbesíteni, vagy a kerületi főpostán le fogják adni, ott tudom átvenni.
10.09-én reggel újfent a “csomagja a kézbesítőnél” szöveg fogadott. Újra telefon férjnek, ne menjen sehova, megy a futár. Majd délután 4-kor látom ám megint, hogy sikertelen kézbesítés, “zárt lépcsőház”. Nem tudom, van-e olyan lépcsőház, amit tárva-nyitva hagynak, ha valaki futárt vár, mindenesetre van kaputelefon, és ki is vagyunk írva. Nem kéne ahhoz elvileg diploma, hogy ha X-né Y. Z. a címzett, akkor az X. családnevű helyre csengetek be…
Mindenesetre elmentem a kerületi főpostára, mert előző nap az ügyfélszolgálat őket jelölte meg, hogy majd akkor ott átvehetem. Rövidke nyomozás eredményeként kiderítették, hogy nem hagyta náluk a postás a csomagot, mert még holnap is megpróbálja kézbesíteni. De ha nem tudja, akkor péntek reggel már biztosan náluk lesz.
10.10. Férj maradt megint otthon, várta a postást, aki újfent nem talált jogosult átvevőt…
10.11. Reggel, abban a biztos tudatban, hogy végre megkapom a csomagom, reggel elmentem a postára.
Ott megint nem volt a csomagom. Itt már azért eléggé ingerült voltam, úgyhogy hárman próbáltak utána nézni a dolognak. Majd közölték, hogy rossz a címzés a csomagon, csak az utcanév van rajta, ezért nem tudja a postás kézbesíteni. A 4-es csomagbázison van, és vissza fogják küldeni, mert elégtelen a címzés.
Itt már a hangom is megemeltem, hogy hogy képzelik azt, hogy háromszor is felvettem velük a kapcsolatot, egyeztethettek volna címet, ahelyett, hogy három nap utaztatják a csomagom.
Válasz: írjak az ügyfélszolgálatnak e-mailt. WTF?

Aztán amikor lehiggadtam, kikerestem délelőtt ennek a 4-es bázisnak a telefonszámát (Google a barátom), és felhívtam őket. Ott aztán felírtak minden adatot, még a férjem telefonszámát is, es délután végre kihozták.

De hogy legyen a végén egy “poén” is: a kézbesített csomagon tökéletes volt a címzés. Utca, házszám, emelet, ajtó, a nevemen az ékezetek, MINDEN!

Ha nincs rajta követés, talán sosem kapom meg ezt a csomagot…

2 Likes

Ezt most nem likeolnám…
Felháborító. Láthatóan senki nem tud semmit, sablon kifogásokat hajtogatnak. Nem tudom mibe kerülne egy netes felület, ahol lehetne adatokat ellenőrizni/módosítani, nemcsak látni hol (nem) jár éppen a csomag. És ez várhatóan csak rosszabb lesz, ha bekövetkezik a brexit.
Én közben rettegek, mi lehet a csomagommal, ami 10. 05 óta a kicserélőben van… (22 euro alatti értékű áru, szóval elvileg nem kellene parkoltatni a vám miatt).

Hát, most én is erősen elgondolkodtam, hogy mi legyen a Colourpop rendeléssel black fridaykor. :roll_eyes:

Egyébként a Beauty Bay valószínűleg megoldotta a brexit problémát, mert innen jött a csomag:
IMG_20191011_210925

4 Likes

Egek, ehhez képest az enyém egy gyalog galopp volt:D én biztos, hogy nem tudtam volna megőrizni a higgadtságom a helyedben, főleg ha ezután még az arcomba tolják, hogy akkor írjak emailt.

(amúgy az én csomim megérkezett csütörtökön, de legnagyobb bánatomra nem lett jó az árnyalat. Ti jártatok már így Hourglass termékkel? elvileg ugye mindegyik pirosítójuk egyedi a márványozott minta miatt, az enyémnél kisebb a pirosító aránya, és nagyobb a púderé, ezért világosabb, mint a netes swatchokon (Diffused Heat) :(( valószínű ma fel is teszem a zsibire, hogy ne is legyen időm szomorkodni miatta:(( )

Igen, mindegyik pirosítójuknál pontosan ugyanolyan a pirosító és púder aránya, így mindegyik ugyanolyan. A netes swatchok csak irányadóak. Ahány gép, ahány telefon, ahány kijelző, annyiféle színt fogsz látni. Te otthon nem tudod azokat a fényviszonyokat, megvilágításokat, boxokat, fényképezőt produkálni, amiket a netes képeken látsz, természetes, hogy mást látsz.