Tudja valaki hogy a Revolut letiltja-e a stylevanas fizetést?
Nemrég próbáltam rendelni, de a saját bankom letiltotta, mert “nem megbízható az oldal”.
Mindig Revoluttal fizetek, a Stylevanánál is, simán elfogadják.
Hello Csajok! Jól gondolom azt, hogy hiába rendelek Temuról július 1. előtt, ha nem érkezik meg a vámra ez előtt az időpont előtt, akkor már kivetik rá a kategóriás felárat.
Még egyet szeretnék rendelni onnan mindenféle plusz díj nélkül. Azzal már együtt már nem érné meg (tudom, erre megy ki a játék).
A Sheinen rendeltem életemben először, aztán jött ez a hülye “gazdaságvédő” rendelet. Későn szálltam be a buliba, na. Ha nem érkezik meg júli 1. előtt, arra is fizethetek? Nos, ez ugyanaz a kérdés, mint fent
26.06.09-én igazolták vissza az utóbbi rendelést.
Most biztos nagyobb dömping van az Ázsiából érkező csomagoknál, így lassabban jönnek meg.
Valaki rendelt közületek júniusban olyan cégtől amelyiknek nincs európai raktára?
Én csak 1-2 hónapja rendelek a Temuról apróságokat. De akárhány féle terméket rendeltem, mindig egyetlen csomagban érkeztek és kábé 1 hét alatt itt voltak. Szóval nekem ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy vajon a vámos honnan fogja tudni, hogy mi van a csomagban és egyféle termék-e?
A konkrét kérdésedre sajnos én sem tudom a választ… elképzelhetetlennek tartom, hogy minden csomagot ki fognak bontani, megállapítják, hogy mi van benne és hányszor 3,- Eurot kell fizetni, mert így is létszámhiánnyal küzdenek a postánál és a vámnál is. Az lenne a logikus, ha a feladó ráírná a csomagra, hogy hányszor 3,- Eurot kellene fizetni, de a Temu és a Shein is be fogja építeni az árba ezt a pluszköltséget szerintem, vagy megszűnik az ingyenes szállítás az alacsonyabb értékű cuccokra, vagy azt csinálják, mint néhány EU-n kívüli webáruház már most is alkalmaz: előre kifizeti a vámot és nekünk már nem kell vele foglalkozni.
Férjem olyan helyen dolgozik, ahol van packeta átvevőhely is: meséli, hogy el nem tudom képzelni, milyen mennyiségű temus meg sheines cuccot öntenek be hozzájuk és rengeteget egyszerűen nem vesznek át! Szóval egyrészt valahol meg kell állítani ezt az ész és értelem nélküli túlfogyasztást, ami valóban iszonyat környezet-terheléssel és egyéb, az Eu kereskedelmére nézve hátránnyal jár. A másik oldal meg az, hogy pl. a magyar kiskereskedelmi egységekben talicskaszámra jelennek meg temuról rendelt olcsó termékek sokszor 5x-ös áron… nyilván, egy kereskedő továbbra is rendel majd nagy tételben, ami után nem kell vámot fizetnie, tehát vígan fogja árulni talán még drágábban a temus dolgokat - ugyanakkor nekünk már nem éri meg a temuról beszerezni. Ergo megint velünk van kicseszve, hogy pestiesen fogalmazzak.
Hogy valami vigasztalót is mondjak, megnéztem a temus rendelésemet: június 16-án este adtam le, és már úton van. Igaz, hogy nekem is azt írják, hogy kézbesítés: június 23-július 1. De ez azt jelenti, hogy július 1-én már az automatában kell(ene) lennie, ami azt jelenti, hogy előtte már pár nappal átjutott a vámon. Az nem megoldás, ha utánvéttel mégis megkockáztatod a rendelést? Legfeljebb ha tényleg fizetned kellene, akkor nem veszed át (tudom, nem szép dolog) és ennyi.
Közben megbeszéltem az egyik barátommal- Gemini
- és aszongya:
Ha júli 1. után ér el a csmag a vámra, akkor b.szhatom, vagyis jöhet a 3 Eur kategóriánkét, plusz vámkezelési költséget is felszámolnak, ami 1000-1500 Ft lehet, mert a vámkezelést a futárcég intézi ezek alapján nem ingyen.
Ugyanezt gondolom: kitolás rendesen az ilyen kis vásárlókkal, mint mi vagyunk. Én átveszek mindent, nem azért rendelem, hogy szórakozzak mindenki idejével, idegével. Veszek olyat is, amire nincs szükségem, csak kívánom, de használok mindent. Olyan is érkezik(zett), amit itthon is megvehetnék 10x-es áron. Pl. sarokemelő szilikonból. Postával együtt a legolcsóbb helyen 3600 körül. Fizikai boltban 5000-től van. Temu: 400 Ft. Melltartókat 3000 körül vettem. Nem csipkecsodák, de tökéletes jók rám, szerencsére. Itthon vagy veszek a H&M-ben jópár ezerért és nem lesz kényelmes (tapasztalat) vagy kifizetek 16-20ezret a Triumphnál. Most a testem változóban is van. Dobhatom is ki a régebben vett Triumphokat. Fáj a szívem rendesen
nem csak a melltartókért, hanem azért is, amit bele teszek 
Na, kinyifogtam magam egy kicsit 
Persze, maximálisan egyetértek, nem azért rendel az ember, hogy utána kitoljon a kereskedővel meg a futárral, én sem tartom fairnek az át nem vett rendeléseket. De akkor úgy kellene csinálni, hogy rendelni fél évre, 1 évre elegendőt, többet - és talán akkor mégis megéri a temuról vásárolni.
Amúgy én azt gondolom, hogy kicikínai sem hülye, biztos, hogy valami kiskaput találni fognak erre - várjuk meg, hogyan alakul az elkövetkező időszakban, milyen tapasztalatok lesznek.
Igazad van, reméljük, hogy meglesz a kiskapu 
Június 11-én rendeltem a Temuról, az már az Expressz One-nál van, elvileg hétfőn hozzák.
Június 10-én a Sheinről, az még valahol úton van, elvileg 24-ig kell megérkeznie.
Úgy voltam vele, még utoljára rendelek, aztán kivárom, hogy mi lesz.
Én már mindenfélét olvastam, azt is, hogy majd az eladónál kell fizetni, azt is, hogy vámkezelni fogják, szóval passzolom, hogy valójában mi lesz.
Esetleg nézd meg az Allegro oldalon. Lehet valamivel drágább, de az lengyel, és nagyon hamar itt van. Én egy tárolós puffot rendeltem, ingyen volt a szállítás, 3 nap alatt itt volt, és nagyon klassz. Magyar webshopban ilyet nem is találtam, csak hasonlót majdnem dupla áron.
Ha az ember lánya fel is készült a plusz költségek kifizetésére, talán azért is jobb várni a közeljövőben leadott rendeléssel, mert:
-
káosz lesz, pláne, ha nincs végleg eldöntve, hogy kinél kell fizetni és mennyi az összege és egy új dologról van szó, ami hozzáadott teher a rendszernek,
-
ahogy @Eternity62 írta, kivárjuk, hátha lesz kedvezőbb megoldás is. EU raktár, például. A Temunak van, de még nem túl nagy a termékvariáció. A Sheinnek is van, ott nemtom mi a szitu a termékek palettáját tekintve.
Igen, mindegyiknek van, de nem tudom, mekkora rajtuk a választék, eddig nem figyeltem.
Mondjuk én sem vagyok az a nagy vásárló, úgy 2-3 havonta rendeltem, ha éppen kellett valami. Pl. legutóbb a Temuról rendeltem a gyerkőc ballagására a díszeket, lufikat, ilyesmiket.
Aztán persze néha én is rendeltem értelmetlen dolgokat is, dehát ki nem? 
Kimentettem a NAV bejegyzését.
Itt nem, de valahol olvastam, hogy nem a rendelés, hanem a vámolás időpontja számít.
Szemét dolog ez és hatalmas fejetlenség lesz.
Köszönjük. Viszont továbbra is agyalok azon, honnan fogja tudni a vámolós cég, hogy hány fajta termék van a csomagban? Mindet ki fogják bontogatni? Abból lesz aztán világraszóló káosz. Továbbá: ezt a süket dumát…
“Az uniós intézkedés célja, hogy védje a fogyasztókat…”
Bezony. Megveheted sokkal drágábban itthon valamelyik üzletben. Baromi nagy védelem. Ráadásul a Temu reklamációs ügymenete rugalmas és gyors. Kisebb értékű bizbaxokat általában vissza sem kell küldeni, lefotózod, beírod, mi a bajod és már jóvá is írják a pénzt, a terméket megtarthatod/kidobhatod. Ha mégis azt kérik, hogy küldd vissza, minden rendelésből 1 csomag ingyenesen visszaküldhető és nem túl bonyolult (ez sem túl gyakori itthon például, általában a vevőnek kell fizetni a visszaküldés díját). Lehet kérni árkorrekciót, azt is azonnal jóváírják a kredit-egyenlegen. Nem vagyok Temu-rajongó, csak néhány hónapja rendelgetek onnan apróságokat, de ez az intézkedés kifejezetten az eus kereskedők lobbijának köszönhető, amúgy magasról tesznek a “fogyasztók védelmére”. Szerintem.
Így van, minket, véglényeket, aztán nem védenek ezzel 
Nem kérik el a számlát vámoláskor?
Abból ki kellene derülnie, hogy mi van a csomagban.
Lehet, hogy a külső cimkén rajta lesz, hogy hány kategória van benne és a vám szúrópróba-szerűen bont csomagokat, hogy ellenőrizze. Nem vagyok otthon a témában, csak találgatok.
Amikor a cégnek rendelek és vámolnom kell, ott mindig bekérik a számlát, fizetési bizonylatot, az alapján számolják ki, hogy mennyi lesz a vám.
Temuval és Shiennel nincs tapasztalatom de nekem így lenne logikus.
Őszintén? Én még a büdös életben nem kaptam számlát a Temutól (de az Allegrótól sem). Lehet, hogy kérni kell külön? A kérdés/felvetés jogos…
“véglények” 
Na de a 3 azonos póló mit jelent? Ha 3 különböző pólót rendelek akkor az már 3 kategória?