Rendelés külföldről

Még egy kérdés, ez jövőbeli, ha kuponnal fizetek és nekem nem kerül semmibe, akkor is a termék rendes ára a vámalap?
Vagy az amit valójában fizetek?

Sajnos nem az a lényeg, hogy te mennyit fizettél, hanem, hogy mi a termék értéke.
Nekem most jött Lisától 6 db pici alapozómintám tégelyben postán, és kézbesítéskor 1800 Ft import áfát kellett fizetni, mert valszeg a Lisáék által bevallott/megadott érték alapján a 27%-a ennyi.
(Mondjuk boldogan kifizettem, de jó példa a fentire.)

A vámkezelés a te dolgod lesz, nem az eladó csinálja? Van valami bizonylatod a tranzakcióról? Számla, banki vagy PayPal bizonylat? Mert akkor azért az alapján vámkezeltesd, ha azon az látszik, hogy 0 HUF volt az ára, akkor is.

Ha a feladó IOSS-t tölt ki, akkor persze az lesz a mérvadó, amit ő ír rá.

2 Likes

Jó kérdés. Egy ilyen rendelésem volt, belépett az országba, jött a postától egy e-mail úgy emlékszem, áfa+ kezelési ktg, kifizettem, aztán jött a csomag.
Tyű, ha nekem kell intézni, azt se tudom hol fogjak hozzá. Nincs valami leírás? :joy:
Köszi.

1 Likes

Amikor 3. országból rendeltem, jött értesítés a postától, hogy vámkezelésre vár a küldemény.
Ehhez a posta vám oldalon ezt kell kiválasztani:

Le kell tölteni a 2 nyilatkozatot, ezeket ki kell tölteni.
A vámkezelési megbízás 2. oldalán az A pont kell, ezen belül a rendelt küldemény 150 eur felett opció:

Utána a nyilatkozatokat és a számlát fel kell tölteni ugyanebben a menüben. Ha minden rendben, a következő értesítésben már csak s fizetnivalók lesznek, utána hozzák a csomagot.

Én a munkám során inkább a céges oldalával foglalkozom, ami azért más, de ez segített eligazodni, amikor magánszemélyként rendeltem.

Ha más cég intézi, nem a posta, tartalmilag szinte ugyanilyen doksikat kell kitölteni.

5 Likes

Köszönöm, szuper jó leírás.
150 euró alatt rendeltem, de több helyről, azért érdeklődtem a szállítási díj ÁFA-ja felől.
A 150 euró alatti tételeket gondolom automatikusan áfázzák és kész, lehet fizetni.

1 Likes

Igen, legutóbb usa-ból rendeltem lemezeket 150 eur alatt. Egyből jött az Áfa értesítő, semmi más. Kifizettem, hozták.

2 Likes

Stylevana mostanában hogy működik? Az EU-s oldalra gondolok. Tudom, hogy van aki rendelni szokott onnan.
Ha kifogsz egy jó kódot és buy one get one-ban is van valami ami kell, akkor egész jó akciók vannak.
Mennyi idő alatt érkezik meg?
Szokott lenni fennakadás?
Facen láttam, hogy van aki nem kapta meg a csomagját és a visszatérítéssel is gond volt. :smirk:

Ha problémás inkább itthonról rendelek.
Köszi.

Koreai cuccokat honnan rendeltek?

Mindig tőlük rendelek és pár hét vagy 1,5 hónap alatt megkapom.
Most először fordult elő, hogy (a nyomkövetés szerint) 23-án elvileg átadták a csomagot a futárszolgálatnak, de még nem kaptam meg. Felhívtam a DPD-t, de nem tudnak a pakkról, nem kapták meg. Azt javasolták, hogy várjak, s ha a héten nem jön meg, írjak a stylevanának. Ilyenkor a küldő érdeklődhet csak a csomagról.

Van egy lehetőség a rendelésnél, hogy biztosítva kérem a csomagot, sajnos sajnáltam rá a pénzt. Legközelebb nem fogom.

3 Likes

Köszönöm, hogy írtál. Akkor jó lesz nekem itthoni webshoptól, úgyis csak pár terméket néztem ki.

1 Likes

Ha csak pár dolgot szeretnél, akkor tényleg érdemes itthonról rendelni.

Stylevana akció, szuper ajándékokkal. Hogy meddig tart, nem tudom.
@Gloria , ajánlom figyelmedbe. :slightly_smiling_face:

5 Likes

Ezt láttam, köszi.
Most nem nagyon vagyok képben a koreaival, mi a menő most? :smiley:

Az instán szoktam nézelődni, ki-mit használ. Legtöbbet Aylen Park videóiból tudtam meg.

Ami újabb és nálam megéri a felhajtást (és most hirtelen eszembe jut):

• Celimax - The real noni energy ampoule (enyhén olajos, nyugtató szérum, az érett, száraz bőr barátja)
  • Biodance - Collagen gel toner pads (kis korongok, jóféle szérummal átitatva. Ha áttörlöm vele a megtisztított bőrt, úgy is jó, de ha rajtahagyom a bőrön maszkként, úgy fantasztikus)
  • medicube - Collagen night wrapping mask (felrakom az esti rutint az arcomra, majd ezzel a zselével bekenem. Kb. 20 perc alatt megszárad. Ebben alszok, reggel szépen lehúzom az arcomról, benntart minden hatóanyagot, imádom, mindig újra fogom venni)
  • ANUA - Niacinamide10% + TXA 4%Dark spot removing serum (a tranexámsav miatt vettem, ez a szérum kevésbé ragacsos, mint a Cos de Baha TXA-s széruma. Nem irritál, eddig enyhén halványította a foltokat)
  • VT - Reedle shot 100 (a kollagénest és a cicásat vettem, rögtön a 100-assal kezdtem, enyhén szurkál, remek alap a többi kencéhez. Nem tudom, milyen a dermapenes kezelés, nyilván hatékonyabb, de ez is megéri a pénzt. Puha, feltöltött bőrt ad, mindig lesz itthon. Vettem egy 300-asat is, na azt már megérzem rendesen :smiley: )
  • medicube - PDRN pink peptide serum (remek ez a lazacos cucc, kissé ragacsos lesz a bőröm, de egyben puha és tömör, feltöltött is. A VT PDRN-es dolgai vegán termékek, ha valaki nem szívesen használ állati eredetű kencét)
  • medicube - PDRN pink hyaluronic mosturizing cream (a szérum tökéletes párja, együtt a kettő nagyon tömör, hidratált bőrt ad)

Amikről nem írtam, azt még nem próbáltam vagy nem annyira nyerték el a tetszésemet.
A medicube - zero pore pad 2.0 kicsit csalódás abból a szempontból, hogy a 4. összetevője az alcohol denat. Majd kiderül, irritál-e.

5 Likes

Köszi, ez elég informatív volt. :kissing_heart:
A Medicube-nak eszméletlen jó a design-ja, nagyon instára való.
Találtam most pár érdekes arcot kbeautyban, direkt azokra vadászok akiknek nincs együttműködése vagy kevés és nem csak azt ajánlja, amit főleg a külföldiek rendelnek. Érdekes módon főleg fiúk, olyan rutinnal, hogy ihaj. :grinning:
Most a hámlasztás van nálam fókuszban, valahogy sosem voltam tudatos ebben a témában.
Tonerezni, rétegezni nagyon szeretek, ahhoz is rendelek pár dolgot, hidratáló rétegből nincs olyan, hogy elég.
Ma kipróbáltam a Biodance maszkot, a rózsaszín, nagyon tetszik. Kényelmes volt, nem csúszott és 3 órát volt rajtam, míg kifehéredett. Határozottan értem a hype-ot.

6 Likes

Hú, kik ezek az érdekes arcok?

Pl. innen mindent elfogadnék.

2 Likes
1 Likes

Nagyon szívesen. :hugs:
Örülök, hogy bevált a maszk. :slightly_smiling_face: Neked nem hűtötte le az arcod?

1 Likes

Nem volt hideg érzetű és jól feltöltött. :star_struck:

1 Likes

Na, csak rendeltem a Yesstyle-ról.
WOMEN15 kóddal lejött a végösszegből még 15%,
tételesen összenéztem az itthoni árakkal, kb. majdnem féláron volt így.
Már csak 3 hetet kell várnom a csomagra. :grinning:

5 Likes