Még egy kérdés, ez jövőbeli, ha kuponnal fizetek és nekem nem kerül semmibe, akkor is a termék rendes ára a vámalap?
Vagy az amit valójában fizetek?
Sajnos nem az a lényeg, hogy te mennyit fizettél, hanem, hogy mi a termék értéke.
Nekem most jött Lisától 6 db pici alapozómintám tégelyben postán, és kézbesítéskor 1800 Ft import áfát kellett fizetni, mert valszeg a Lisáék által bevallott/megadott érték alapján a 27%-a ennyi.
(Mondjuk boldogan kifizettem, de jó példa a fentire.)
A vámkezelés a te dolgod lesz, nem az eladó csinálja? Van valami bizonylatod a tranzakcióról? Számla, banki vagy PayPal bizonylat? Mert akkor azért az alapján vámkezeltesd, ha azon az látszik, hogy 0 HUF volt az ára, akkor is.
Ha a feladó IOSS-t tölt ki, akkor persze az lesz a mérvadó, amit ő ír rá.
Jó kérdés. Egy ilyen rendelésem volt, belépett az országba, jött a postától egy e-mail úgy emlékszem, áfa+ kezelési ktg, kifizettem, aztán jött a csomag.
Tyű, ha nekem kell intézni, azt se tudom hol fogjak hozzá. Nincs valami leírás?
Köszi.
Amikor 3. országból rendeltem, jött értesítés a postától, hogy vámkezelésre vár a küldemény.
Ehhez a posta vám oldalon ezt kell kiválasztani:
Le kell tölteni a 2 nyilatkozatot, ezeket ki kell tölteni.
A vámkezelési megbízás 2. oldalán az A pont kell, ezen belül a rendelt küldemény 150 eur felett opció:
Utána a nyilatkozatokat és a számlát fel kell tölteni ugyanebben a menüben. Ha minden rendben, a következő értesítésben már csak s fizetnivalók lesznek, utána hozzák a csomagot.
Én a munkám során inkább a céges oldalával foglalkozom, ami azért más, de ez segített eligazodni, amikor magánszemélyként rendeltem.
Ha más cég intézi, nem a posta, tartalmilag szinte ugyanilyen doksikat kell kitölteni.
Köszönöm, szuper jó leírás.
150 euró alatt rendeltem, de több helyről, azért érdeklődtem a szállítási díj ÁFA-ja felől.
A 150 euró alatti tételeket gondolom automatikusan áfázzák és kész, lehet fizetni.
Igen, legutóbb usa-ból rendeltem lemezeket 150 eur alatt. Egyből jött az Áfa értesítő, semmi más. Kifizettem, hozták.
Stylevana mostanában hogy működik? Az EU-s oldalra gondolok. Tudom, hogy van aki rendelni szokott onnan.
Ha kifogsz egy jó kódot és buy one get one-ban is van valami ami kell, akkor egész jó akciók vannak.
Mennyi idő alatt érkezik meg?
Szokott lenni fennakadás?
Facen láttam, hogy van aki nem kapta meg a csomagját és a visszatérítéssel is gond volt.
Ha problémás inkább itthonról rendelek.
Köszi.
Koreai cuccokat honnan rendeltek?
Mindig tőlük rendelek és pár hét vagy 1,5 hónap alatt megkapom.
Most először fordult elő, hogy (a nyomkövetés szerint) 23-án elvileg átadták a csomagot a futárszolgálatnak, de még nem kaptam meg. Felhívtam a DPD-t, de nem tudnak a pakkról, nem kapták meg. Azt javasolták, hogy várjak, s ha a héten nem jön meg, írjak a stylevanának. Ilyenkor a küldő érdeklődhet csak a csomagról.
Van egy lehetőség a rendelésnél, hogy biztosítva kérem a csomagot, sajnos sajnáltam rá a pénzt. Legközelebb nem fogom.
Köszönöm, hogy írtál. Akkor jó lesz nekem itthoni webshoptól, úgyis csak pár terméket néztem ki.
Ha csak pár dolgot szeretnél, akkor tényleg érdemes itthonról rendelni.
Stylevana akció, szuper ajándékokkal. Hogy meddig tart, nem tudom.
@Gloria , ajánlom figyelmedbe.
Ezt láttam, köszi.
Most nem nagyon vagyok képben a koreaival, mi a menő most?
Az instán szoktam nézelődni, ki-mit használ. Legtöbbet Aylen Park videóiból tudtam meg.
Ami újabb és nálam megéri a felhajtást (és most hirtelen eszembe jut):
- Celimax - The real noni energy ampoule (enyhén olajos, nyugtató szérum, az érett, száraz bőr barátja)
- Biodance - Collagen gel toner pads (kis korongok, jóféle szérummal átitatva. Ha áttörlöm vele a megtisztított bőrt, úgy is jó, de ha rajtahagyom a bőrön maszkként, úgy fantasztikus)
- medicube - Collagen night wrapping mask (felrakom az esti rutint az arcomra, majd ezzel a zselével bekenem. Kb. 20 perc alatt megszárad. Ebben alszok, reggel szépen lehúzom az arcomról, benntart minden hatóanyagot, imádom, mindig újra fogom venni)
- ANUA - Niacinamide10% + TXA 4%Dark spot removing serum (a tranexámsav miatt vettem, ez a szérum kevésbé ragacsos, mint a Cos de Baha TXA-s széruma. Nem irritál, eddig enyhén halványította a foltokat)
- VT - Reedle shot 100 (a kollagénest és a cicásat vettem, rögtön a 100-assal kezdtem, enyhén szurkál, remek alap a többi kencéhez. Nem tudom, milyen a dermapenes kezelés, nyilván hatékonyabb, de ez is megéri a pénzt. Puha, feltöltött bőrt ad, mindig lesz itthon. Vettem egy 300-asat is, na azt már megérzem rendesen
)
- medicube - PDRN pink peptide serum (remek ez a lazacos cucc, kissé ragacsos lesz a bőröm, de egyben puha és tömör, feltöltött is. A VT PDRN-es dolgai vegán termékek, ha valaki nem szívesen használ állati eredetű kencét)
- medicube - PDRN pink hyaluronic mosturizing cream (a szérum tökéletes párja, együtt a kettő nagyon tömör, hidratált bőrt ad)
Amikről nem írtam, azt még nem próbáltam vagy nem annyira nyerték el a tetszésemet.
A medicube - zero pore pad 2.0 kicsit csalódás abból a szempontból, hogy a 4. összetevője az alcohol denat. Majd kiderül, irritál-e.
Köszi, ez elég informatív volt.
A Medicube-nak eszméletlen jó a design-ja, nagyon instára való.
Találtam most pár érdekes arcot kbeautyban, direkt azokra vadászok akiknek nincs együttműködése vagy kevés és nem csak azt ajánlja, amit főleg a külföldiek rendelnek. Érdekes módon főleg fiúk, olyan rutinnal, hogy ihaj.
Most a hámlasztás van nálam fókuszban, valahogy sosem voltam tudatos ebben a témában.
Tonerezni, rétegezni nagyon szeretek, ahhoz is rendelek pár dolgot, hidratáló rétegből nincs olyan, hogy elég.
Ma kipróbáltam a Biodance maszkot, a rózsaszín, nagyon tetszik. Kényelmes volt, nem csúszott és 3 órát volt rajtam, míg kifehéredett. Határozottan értem a hype-ot.
Hú, kik ezek az érdekes arcok?
Pl. innen mindent elfogadnék.
Nagyon szívesen.
Örülök, hogy bevált a maszk. Neked nem hűtötte le az arcod?
Nem volt hideg érzetű és jól feltöltött.
Na, csak rendeltem a Yesstyle-ról.
WOMEN15 kóddal lejött a végösszegből még 15%,
tételesen összenéztem az itthoni árakkal, kb. majdnem féláron volt így.
Már csak 3 hetet kell várnom a csomagra.