Több mint két hónap után a vámosok kieresztették a karmaik közül az alábbi hatalmas rendelésem:
@Macooka, a te csomagod átjutott már a vámon?
Több mint két hónap után a vámosok kieresztették a karmaik közül az alábbi hatalmas rendelésem:
@Macooka, a te csomagod átjutott már a vámon?
Uhh az igen, élvezd ki akkor őket
Én írtam panaszt, ennek hatására két nappal később írtak, hogy legyek kedves beküldeni a papírokat… (úgy, hogy amúgy a Revolution állja a vámot…) Beküldtem rögtön, azóta is az az állapot, hogy ügyfélre vár. Majdnem egy hónapja az országban van a csomag. Kíváncsi vagyok mégis mikor kapom meg.
Már mindegyik belemásztam, holnap reggel pedig mindhárom a szemhéjamon lesz, akkor is, ha elkések!
Ajjaj… nálam is ez volt. Talán az történik, hogy ahol minden adat a rendelkezésükre áll, automatikusan végig tudják tolni a folyamatot, ahol viszobt hiánypótlást kérnek, manuális közreműködés szükséges, és beüt az emberhiány.
Igen, írtam is nekik, hogy ez tök jó, ha nem szólok, akkor nem is értesítenek? Mondtam, hogy legyenek kedvesek sürgősen elvégezni a vámkezelést, mert ez így nem fair. Erre persze jött a sablonszöveg, hogy “A vámkezelés idejére nem tudunk garanciát vállalni sajnos, kapacitási okok miatt a vámeljárás hosszabb időt vehet igénybe. Annak megsürgetésére sincs lehetőségünk. A küldemények beérkezési sorrendben kerülnek feldolgozásra.” Nagyszerű. Most komolyan hónapokat kell várni egy UK-ből érkező csomagra? Tök gáz.
Klasszikus példa arra a kérdésre, hogy nem tudjuk, sírjunk vagy nevessünk (valószínűleg a kettőt egyszerre).
Az is szörnyű, hogy semmilyen módon nincs kihatásod a folyamatra, ill. elvileg a feladónál lehet kérni, hogy ne a célország postaszolgálata vegye kezelésbe a küldeményt. Ezt a főnökömnek mondta egy ügyfélszolgálatos (az ő csomagját többszöri kérés ellenére visszafordították. Valahogy elkutyulták, hiába ment be érte az illetékes postára, ott nem találták).
Ha valaki azt írja, hogy “beérkezési sorrendben kerül feldolgozásra”, akkor minimum 90% hogy nem az csinálja magát a folyamatot, aki az e-mailt írja. Szóval hiába írsz nekik, szegény e-mail író ügyfélszolisok ha megszakadnak se tudnak segíteni.
(Nem, totál máshol dolgozom, de nálunk is tud ilyet produkálni az élet)
Én ezt értem, nem is őt hibáztatom, csak röhejesnek tartom, hogyha én nem érdeklődöm, akkor nem kapom meg a csomagom, mert nem veszik fel velem a kapcsolatot? Ezt a postát tényleg be kellene már szántani.
Végül ma kaptam e-mailt, hogy 0 Ft az ÁFA, de azért fizessek be 399 Ft-ot kezelési költségként…
Befizettem, rögtön ki is írta, hogy 404-es hiba, természetesen a pénzt levonta, úgyhogy most reménykedem, hogy nem fognak még rajtam behajtani 799 Ft-ot, ha kihozza a postás. Nem mintha olyan sok lenne ez az összeg, inkább az elvek, ugye.
Amikor neten fizettem, nekem is 404 jött ki, viszont aztán amikor újra megnéztem a befizetős linket az emailből, már kiírta, hogy rendezve.
Ahh, szuper, ezt jó tudni, köszi!
Velem is ezt csinálta, de, ha újra megnyitod a kapcsolódó doksikat, alul lesz egy felirat, hogy kifizetted.
Még egy kis izgalom a végére.
Amúgy nem biztos, hogy nem éri meg az a plusz 400 forint, mert akkor talán biztosan megkapod.
Egy ismerősömnek kiküldték az vámkezelésről az értesítést, átutalta az összeget, majd látta a követésben, hogy az ország másik felén lévő postán várja a csomag a sorsát. Bement a helyi postára, ott azt mondták, hogy át fogják irányítani hozzájuk. Ehhez képest néhány nap múlva valaki elméletileg átvette azon a postán az ország másik felén.
Megint bement a postára, azt mondták ez azért lehet, mert a kínaiak mindig trükköznek a csomagszámokkal és a címzés sem jó.
Arra már nem tudtak mit mondani, hogy de akkor a vámolással mégis miért találták őt meg?
Engem nagy szerencse ért a legutóbbi külföldi rendelésemnél. 3 hete rendeltem Aliexpressről, ráadásul 4 különböző eladótól. Az összes rendelést egybecsomagolták (aminek nagyon örültem, hogy nem kell annyiszor kifizetni a vámkezelési költséget). Ehhez képest, amint landolt a cargo gép Budapesten, kb 2 napra rá kapom az emailt, hogy már át is adták a futárszolgálatnak, másnap szállítják a csomagot. Se vám, se hónapokig tartó postai nyenyenye… Hihetetlen
Nekem is volt ilyen, de nem igazán értettem, hogy ki és mikor csomagolta egybe. És miért De örültem én is.
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a francia sephora ügyfélszolgálatával? Csütörtökön írtam nekik, de azóta sem jeleztek vissza.
Sziasztok! Van aki rendelt mar a huda beauty oldalarol? Kellet pluszban rafizetni? Kerestem, az oldalon, de nem vagyok biztos benne , hogy europan belulrol kuldik, vagy sem. Nem szeretnék pluszban rafizetni.
Koszonom elore is
Kell rá fizetni, mert az Emirátusokból szállítanak. Ráadásul a DHL, ahol 6ezerért vámkezelnek. Én már egyszer jól megjártam vele.
Koszonom a valaszt !! Szomoru vagyok pedig 33 illetve 13 dollar kurulre vannak learazva nagyon klasz palettak, amiket mar regen kinéztem
Ezek utan van valakinek tapasztalata ‘Colourpop’-al kapcsolatban?
Azt is vámolják, USA-ból jön. Mondjuk postával, náluk a költségek olcsóbbak.
Jo lenne tudni, mennyi az annyi. Na meg, ha lenne eus raktara az ilyen markaknak is :3 de legalabb megirnak, hogy honnan kuldik
Koszonom meg egyszer