Rendelés külföldről

Több mint két hónap után a vámosok kieresztették a karmaik közül az alábbi hatalmas rendelésem:
20211103_081934

@Macooka, a te csomagod átjutott már a vámon?

19 Likes

Uhh az igen, élvezd ki akkor őket :grin:
Én írtam panaszt, ennek hatására két nappal később írtak, hogy legyek kedves beküldeni a papírokat… (úgy, hogy amúgy a Revolution állja a vámot…) Beküldtem rögtön, azóta is az az állapot, hogy ügyfélre vár. Majdnem egy hónapja az országban van a csomag. Kíváncsi vagyok mégis mikor kapom meg.

Már mindegyik belemásztam, holnap reggel pedig mindhárom a szemhéjamon lesz, akkor is, ha elkések!
Ajjaj… nálam is ez volt. Talán az történik, hogy ahol minden adat a rendelkezésükre áll, automatikusan végig tudják tolni a folyamatot, ahol viszobt hiánypótlást kérnek, manuális közreműködés szükséges, és beüt az emberhiány.:expressionless:

1 Likes

Igen, írtam is nekik, hogy ez tök jó, ha nem szólok, akkor nem is értesítenek? Mondtam, hogy legyenek kedvesek sürgősen elvégezni a vámkezelést, mert ez így nem fair. Erre persze jött a sablonszöveg, hogy “A vámkezelés idejére nem tudunk garanciát vállalni sajnos, kapacitási okok miatt a vámeljárás hosszabb időt vehet igénybe. Annak megsürgetésére sincs lehetőségünk. A küldemények beérkezési sorrendben kerülnek feldolgozásra.” Nagyszerű. Most komolyan hónapokat kell várni egy UK-ből érkező csomagra? Tök gáz.

Klasszikus példa arra a kérdésre, hogy nem tudjuk, sírjunk vagy nevessünk (valószínűleg a kettőt egyszerre).
Az is szörnyű, hogy semmilyen módon nincs kihatásod a folyamatra, ill. elvileg a feladónál lehet kérni, hogy ne a célország postaszolgálata vegye kezelésbe a küldeményt. Ezt a főnökömnek mondta egy ügyfélszolgálatos (az ő csomagját többszöri kérés ellenére visszafordították. Valahogy elkutyulták, hiába ment be érte az illetékes postára, ott nem találták).

1 Likes

Ha valaki azt írja, hogy “beérkezési sorrendben kerül feldolgozásra”, akkor minimum 90% hogy nem az csinálja magát a folyamatot, aki az e-mailt írja. Szóval hiába írsz nekik, szegény e-mail író ügyfélszolisok ha megszakadnak se tudnak segíteni.
(Nem, totál máshol dolgozom, de nálunk is tud ilyet produkálni az élet)

3 Likes

Én ezt értem, nem is őt hibáztatom, csak röhejesnek tartom, hogyha én nem érdeklődöm, akkor nem kapom meg a csomagom, mert nem veszik fel velem a kapcsolatot? Ezt a postát tényleg be kellene már szántani.

1 Likes

Végül ma kaptam e-mailt, hogy 0 Ft az ÁFA, de azért fizessek be 399 Ft-ot kezelési költségként… :smiley:
Befizettem, rögtön ki is írta, hogy 404-es hiba, természetesen a pénzt levonta, úgyhogy most reménykedem, hogy nem fognak még rajtam behajtani 799 Ft-ot, ha kihozza a postás. Nem mintha olyan sok lenne ez az összeg, inkább az elvek, ugye. :smiley:

3 Likes

Amikor neten fizettem, nekem is 404 jött ki, viszont aztán amikor újra megnéztem a befizetős linket az emailből, már kiírta, hogy rendezve. :slight_smile:

Ahh, szuper, ezt jó tudni, köszi! :blush:

Velem is ezt csinálta, de, ha újra megnyitod a kapcsolódó doksikat, alul lesz egy felirat, hogy kifizetted.
Még egy kis izgalom a végére.:stuck_out_tongue:

1 Likes

Amúgy nem biztos, hogy nem éri meg az a plusz 400 forint, mert akkor talán biztosan megkapod.
Egy ismerősömnek kiküldték az vámkezelésről az értesítést, átutalta az összeget, majd látta a követésben, hogy az ország másik felén lévő postán várja a csomag a sorsát. Bement a helyi postára, ott azt mondták, hogy át fogják irányítani hozzájuk. Ehhez képest néhány nap múlva valaki elméletileg átvette azon a postán az ország másik felén.

Megint bement a postára, azt mondták ez azért lehet, mert a kínaiak mindig trükköznek a csomagszámokkal és a címzés sem jó.
Arra már nem tudtak mit mondani, hogy de akkor a vámolással mégis miért találták őt meg?

4 Likes

Engem nagy szerencse ért a legutóbbi külföldi rendelésemnél. 3 hete rendeltem Aliexpressről, ráadásul 4 különböző eladótól. Az összes rendelést egybecsomagolták (aminek nagyon örültem, hogy nem kell annyiszor kifizetni a vámkezelési költséget). Ehhez képest, amint landolt a cargo gép Budapesten, kb 2 napra rá kapom az emailt, hogy már át is adták a futárszolgálatnak, másnap szállítják a csomagot. Se vám, se hónapokig tartó postai nyenyenye… Hihetetlen :grinning:

2 Likes

Nekem is volt ilyen, de nem igazán értettem, hogy ki és mikor csomagolta egybe. És miért :grinning: De örültem én is.

2 Likes

Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a francia sephora ügyfélszolgálatával? Csütörtökön írtam nekik, de azóta sem jeleztek vissza.

Sziasztok! Van aki rendelt mar a huda beauty oldalarol? Kellet pluszban rafizetni? Kerestem, az oldalon, de nem vagyok biztos benne , hogy europan belulrol kuldik, vagy sem. Nem szeretnék pluszban rafizetni.
Koszonom elore is

Kell rá fizetni, mert az Emirátusokból szállítanak. Ráadásul a DHL, ahol 6ezerért vámkezelnek. Én már egyszer jól megjártam vele. :roll_eyes:

Koszonom a valaszt !! Szomoru vagyok :frowning: pedig 33 illetve 13 dollar kurulre vannak learazva nagyon klasz palettak, amiket mar regen kinéztem :frowning:
Ezek utan van valakinek tapasztalata ‘Colourpop’-al kapcsolatban?

Azt is vámolják, USA-ból jön. Mondjuk postával, náluk a költségek olcsóbbak.

1 Likes

Jo lenne tudni, mennyi az annyi. Na meg, ha lenne eus raktara az ilyen markaknak is :3 de legalabb megirnak, hogy honnan kuldik :smiley:
Koszonom meg egyszer :smiley: