Rendelés külföldről

Jéézus mária, ehhez képest az enyém semmi. Viszont akkor tényleg baj van a fejével…

1 Likes

Köszönöm csajok a részletes infókat. :blush:

Eddig nem voltam tagja annak a csoportnak. De az itt olvasottak után…!
.
.
.
.
.
.
…sem leszek! :smiley: :rofl: :rofl:

16 Likes

Rendelt valaki bármit mostanában Ukrajnából? Na, mondanom se kell, hogy én se még soha :laughing: de múltkor Görögországból keresgéltem a CND-s körömlakkokat és külföldön teljesen más találatokat dob ki a google, így jött szembe az ukrán CND. Megörültem, hogy rendelhetők limitált színek, amiket itthon nagyon nehézkes lenne beszereznem, lelkesen megrendeltem, kifizettem, aztán amikor elmeséltem a páromnak, felvilágosított, hogy ezt tutira megvámolják… ez eszembe se jutott. Most nagyon kíváncsi leszek, mikor ér egyáltalán ide és mit kell majd még fizetnem rá? :thinking:

Ukrajnából még ugyan nem rendeltem, de ugyanaz érvényes szerintem rá, mint minden EU-n kívüli országra, hogy kezelési költség (párszáz Ft) + 27% ÁFA.

Sziasztok, van egy Beautybay-es rendelésem, Dpdvel jön és 13-a óta áll Franciaországban, nem mozdul. Szerintetek mennyi idő után érdemes írni, és kinek előbb? Írjak a Dpdnek, vagy a Beautybaynek?

Ha kaptál e- mailt, hogy a csomagot átadták a DPD- nek akkor őket kellene megkérdezni, hogy merre jár a rendelésed

Az én egyik csomagom 7-e óta áll a postánál, a legutóbbi státusz az, hogy beérkezett az országba. Mégis mi a fenét ülnek ennyit rajta? Karácsony azért még nincs…

Nekem 08.23-a óta “vámolják” a csomagomat.
Botrányosak, ahogy megszokhattuk.

Aztamindenit! Meg sem szólalok. Milyen csomag?
Tudom, hogy a Jolse-s cuccokkal volt egy kis baki nemrég, ahol mindenkinek 1-2 milliós áfát számláztak… :smiley: Sokan még mindig nem kapták meg a cuccot, mert 120 nap az ügyintézési határidő… :smiley: Röhej.

Pár darab Terra Moon szemhéjpúder. Háromszor beszéltem a váminformációval, levelet is írtam, de semmilyen módon nem tudom előmozdítani az ügyet, csak a pulzusom lesz szaporább.
Jézusom, de bénák! Rettenetes, amit megengednek maguknak.

Basszus ez nagyon kemény… Két hónapja ülnek rajta, ez rohadt szomorú.

Nem is tudom, hogy nevessek vagy sírjak. De az egy-két milliós áfa is komédiába illő.

3 Likes

Update, ma változott a követési infó. Franciaországból visszafordították a feladónak :grinning::grinning::grinning:

Ez egy hatttalmas áruházlánc Spanyolországban és a honlapjuk szerint szállítanak Magyarországra is 5,90 euróért.
Főként high-end sminkek meg kozmetikumaik vannak, viszont EU, szóval nincs vám. Ahogy végigfutottam, lehet találni akciókat is. Sajnos nincs nyelv beállítási lehetőség, Google fordítóval kell böngészni.

Vagy ha valaki arra jár Spanyolországban :smiley: , érdemes benézni, mert tényleg mindenük van, mondjuk bútort meg TV-t biztos nem szállítanak azért ide :smile:

6 Likes

Az ukrán csomagom még mindig várom… de ma felfedeztem egy tanulságosat :nerd_face:
Gyakran rendelek Aliról, pár eurós tételeket, jellemzően körömdíszeket vagy parfümszórót, stb. Eddig mindig ignoráltam a posta e-mailjét a vámkezelésről, mondván mit fárasszam itt magam, majd úgyis be kell mennem a csomagért, kifizetem helyben.
Ma mégis rendkívül izgatott lettem a mailjükre, nagyon várom már azokat a shellacokat, így rögtön megnyitottam a vámkezelős oldalt, hátha az jött meg. Persze nem, kínai csomagról volt szó. Amitől leesett az állam, hogy az online vámkezelési díj 400 Ft volt, ha ugyanezt a postán tenném meg 800 Ft! Azért ez igazán durva különbség, nem? Úgy, hogy 2.500 Ft maga a csomag értéke :astonished:
Ezentúl mindig online fizetek!

6 Likes

Igen, az online fizetés a legolcsóbb.:slightly_smiling_face:

Igen, ezzel már én is szembesültem. Hogy milyen alapon van ez a különbség, azt nem tudom…

Ma megoldódott az ukrán rejtély :star_struck:
Minden szuperül ment, a csomagot 10-én adta fel a cég és már 19-én itt volt a postánkon.
A probléma ezután kezdődött, bementem, megkérdeztem, van-e valami a nevemre? Mondták, hogy nincs és egyébként se tulajdonítsak a nyomkövetőnek jelentőséget, mert majd csak akkor lesz itt, ha kapok e-mailt és sms-t.
OK, vártam. Vártam… csak vártam :grin: Máig, amikor is felhívtam a Magyar Posta központi vámkezelős számát, hátha tudnak segíteni nekem, merre járhat ez a csomag.
Először is 5 másodperc alatt felvették a telefont, ami már messze felülmúlta a várakozásaimat. És kedvesen elmondták, hogy valóban a helyi postán van már a csomag 19-e óta…
Na, itt eldurrant az agyam, de mikor felhívtam a helyi postánkat, kiderült, hogy a feladó elfelejtette feltüntetni a vezetéknevemet, a címet meg kitakarták valami másik vinyettával, így nem tudták kézbesíteni :rofl: de minden jó, ha vége jó, 21 napig őrzik a csomagokat, ma be tudtam menni érte.

Így a 800 ft-os kezelési díjat kellett kifizetnem, az áfát viszont nem teljes összegben, mert a csomag 33.000 Ft értékű volt és csak kb. 10%-ot számoltak rá, nem 27-et. Így összesen 4.015 Ft ment még rá, ami tulajdonképpen nem fájt túlságosan.

8 Likes

Wow, szeretjük az ilyen pozitív végkimenetelű sztorikat a postával. :slightly_smiling_face:

1 Likes