Rendelés külföldről

Azigen! És a feladóra nem tudsz rákeresni, hogy mégis kicsoda, micsoda?

Annyi van beírva feladónak, hogy “_Gyakorló” . Sejtésem sincs, hogy az ki lehet :grinning:

1 Likes

Ez nagyon kamuszagú…

Gyakorló scammer :thinking:

3 Likes

Jókat nevettünk nemrég a bugyuta e-mail címeken, de van, hogy pont az ilyen visszaélések miatt használnak az emberek olyan e-mail címet ami nem a teljes nevük.
Az én CV-mben a nevemen és tel.számomon kívül nincs személyes adat és gondolkodom, hogy a gipsz.jakab@ helyett mást használjak.

Hátha egyszer eljutunk oda, hogy a munkáltató nem az alapján ítél meg, hogy mi az e-mail címem eleje, mikor ennyi visszaélés van manapság. Így is sokszor van az, hogy elküldöm valahova az önéletajzom és két nap múlva hív valaki, hogy életbiztosítást tukmáljon rám, az életben nem derül ki, hogy honnan tudja a telefonszámom. :confused:

Szóval csak annyi, hogy vigyázzunk csajok, sokat érnek a személyes adataink :male_detective:t2:‍♀ :slightly_smiling_face:

7 Likes

Vaaagy új kolléga van a GLS-nél, tanulja a csomagok rögzítését a rendszerben, rábökött a címedre és kreált egy utánvétes csomagot “_Gyakorló” feladóval. :joy::joy:

Majd az ügyfélszolgálat nem tudta beazonosítani a kérdésedkor…

De ez már elszállt gondolatmenet. :smile:

Sziasztok!
Abban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy ha valaki rendelt már a bperfectcosmetics.com oldalról, kell számítani vámkezelésre? Illetve ki szállítja a csomagot? Nem vagyok képben, mert csak ritkán rendelek külföldről. Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! :blush:

Én is gondolkodtam ezen, főleg, hogy aztán nem hoztak ki semmit. Lehet, hogy ez egy gyakorló feladat volt egy új kollégának, amit nem kellett volna kiküldenie emailben. :grinning:

1 Likes

Sziasztok!
Hogy is áll most ez a vámkezeléses dolog? :slight_smile: Konkrétan Iherbről szeretnék rendelni, ami ugye nem Anglia, de ír ki figyelmeztető szöveget a Brexitről.

A másik, hogy aki szokott rendelni innen, magyar Postával kéri? Mert korábban én velük hozattam ki, de már hónapok óta nem rendeltem, most pedig fel sem ajánlja opciónak. A többi (pl. DHL, UPS) piszok drága. :slightly_frowning_face:

1 Likes

Szia, javaslom lépj be az ‘iherb rendelés’ csopiba facebookon. Ott minden infot megtalalsz.

1 Likes

Már nem lehet postával rendelni, csak futárszolgálatokkal, de azért is piszok drága, mert az áfa és a vám már benne van az árában. “Duties & Taxes included”

1 Likes

En vitaminokat rendelek iherbről. Legutóbb így alakultak a költségek. Sztem teljesen korrekt.
Screenshot_20211005_095103_com.iherb

3 Likes

Utólag már nem kellett itthon semmit fizetned, jól értem?
Én is vitaminokat szoktam iHerb-ről rendelni, mióta vám van, még nem adtam le rendelést. Köszönöm!

1 Likes

Nem, semmit, dpdben benne foglaltatik minden egyéb költség. Lepjetek be abba a Facebook csopiba, Nagy Csaba durván jol tajekoztat mindenkit mindenről.

3 Likes

Köszii!

Benne vagyok a csoportban, csak mostanában nem nézegettem. :innocent:

Te egyébként nem érzed néha “soknak” azt a csoportot? Egyszer kértem segítséget és azt a választ kaptam, ha X napig minden nap X like-ot nyomok a posztokra, akkor talán segít egy anyaggal/leírással, mit használjak, stb…

1 Likes

Én onnan kiléptem, mert az az ember szerintem valami pszichopata.
Valakinek mertem még anno segíteni vámolással kapcsolatban és belinkeltem a posta szabályzatát. Privát üzenetben megfenyegetett, hogy ne merészeljek legközelebb ilyet linkelni, különben kidob a csoportból. Nem kellett kidobnia, mentem magamtól… :smiley:

7 Likes

Rettenetesen too much nekem is. Nekem még írogatott is Csaba, hogy nem akarok e szexkapcsolatot. :rofl: Viszont az info jol jön. :grin:

Úristen :hushed:

Atyaég!!! :scream:

Akkor nem csak én éreztem úgy, hogy valami nem stimmel. Nekem az is fura volt, hogy bejelölt ismerősnek. A like-olós eszmecsere után töröltem is. Én is csak az infók miatt maradtam.

1 Likes

Nem semmi! Szerintem is sokszor agresszív a stílus, csak az jó, amit ő ír. Mindegy, mit kérdezel, ugyanazokat a dolgokat másolja a poszthoz. És NEHOGY említs bármit is, ami nem iHerb-en kapható. :grinning:

2 Likes