A Dressinn nevű oldalról rendeltetek már? Mennyire megbízható? Bár lehet náluk paypallal fizetni, az azért ad egy megnyugtató hatást.
Melyik Sephora is az, ami EU-n belül szállít Magyarországra?
Francia és lengyel, ennek a kettőnek érdemes megnézni a honlapján, hogy még mindig így van-e
https://evam.nav.gov.hu/home
Elektronikus vámárunyilatkozat kitöltése, ha az ember nem bízná a postára. Egyszer kipróbálom majd, hátha mégsem számolják fel a kezelési költséget.
Még egy hasznos:
Áfa és vám tudnivalók (2021. július 1. után) | RendeljKínait (rendeljkinait.hu)
Sajnos itt is itt van, hogy a posta számol fel közreműködői díjat a semmiért, ha én csinálom a kitöltést…
Igen, sajnos a postát nem lehet kikerülni, és ha ezt használod, még többet kell fizetned kezelési költségként, mintha a posta csinálná. Esetleg akkora összegnél érheti meg, ahol a postai kezelés díja már magasabb, mint 800 Ft.
A posta egyre több pénzt szipkáz fel, arcpirítóan gyatra szolgáltatásért.
Ráadásul más EU-s országokban egyáltalán nincs plusz kezelési költség a posta részéről.
Rendeltem a Revolution honlapjáról másfél hete. Nekik be van építve a plusz ÁFA a szállítási költségbe. Borzalmasan sok rémtörténetet láttam keringeni mostanában az új folyamatról, úgyhogy előre féltem mi lesz.
Ma megérkezett a csomag. A postás csak úgy odaadta minden nélkül, még csak fizetnem sem kellett érte semmi pluszt, szerintem nem állították vám elé. Pedig még a sárga matrica is rajta volt, hogy hiába Deutsche Post, UK a származási ország.
Remélem minden ilyen simán fog menni innentől kezdve, főleg, hogy a tracking szerint még nincs az országban és sokkal hamarabb ideért, mint régebben…
A héten két csomagot kaptam, egyet Cultbeauty-tól, egyet Feelunique-től. Egyikért sem kellett semmit sem fizetnem a postásnak. Semmilyen új kísérőokmány nem érkezett, értesítést semmilyen adminisztrációs eljárásról nem kaptam. A szállítási idő is csak a szokásos volt. Remélem, a továbbiakban is így fog menni
Köszi az infot, én is rászántam magam, hogy ezekről az oldalakról rendeljek.
Nekem is ez a tapasztalatom a Cultbeautyval, ill. annyi változás történt, hogy nem az Express One futárszolgálat, hanem MPL hozta a csomagot.
Sziasztok! Biztosan valahol megbújik a válasz, de talán valakinek van egész friss infója. Ha az USA-ból rendelek sminkcuccot, mennyi a vámhatár? (illetve: az értéket vagy a shippinggel együtt fizetett összeget nézik a vámolásnál?) Hálás köszi!
A régi értelemben vett vámhatár (ami inkább Áfa határ volt) már nincs. Most már minden csomagra kell legalább 27% áfát fizetni, plusz kezelési költség. Vámot 150 EUR felett kell fizetni.
Értem, köszi. Tehát bármit rendelek, itthon ráteszik az áfát, és csak akkor vehetem át, ha azt kifizetem? Bocsi, csak nagyon tudatlan vagyok még.
Így van, ahogy mondod.
Pár külföldi webshop már a fizetésnél ráteszi az áfát, így előfordulhat, hogy itthon már nem kell pluszt fizetni, de ez még nem gyakori.
Nagyon köszönöm. Akkor érdemes átgondolni a rendelést.
Igen, érdemes. A könnyebbség annyi, hogy nem 3500 Ft-ért vámkezel most már a posta, hanem jóval kevesebbért.
Légyszi segítsetek. A rózsaszín mezőben lévő szöveg, jól értem, hogy ők fizetik a vámot (vagy áfát)?
Köszönöm.