Most nekem is ráültek a Colourpop csomagomra, a DHL nyomkövetés szerint delivered, a magyar szerint meg még a logisztikai központban van. Jövő héten elutazom, szóval remélem még a héten előkerül…
Ezt írta nekem a posta arra, hogy akkor is 799 forintot akarnak felszámolni “közreműködési díjként”, ha már a NAV online felületén kifizette az ember a vámot: “felszámítunk díjat, mivel a küldemény mindenképpen postai kezelésen megy keresztül.”
Magyarul olcsóbb, ha nem szarakodunk a NAV-os felülettel, hanem a postára bízzuk.
Ergo a posta mindenképp nyer ezen. Tipikus. A pénzt benyelik, de tulajdonképpen semmi szolgáltatást nem adnak. Szánalmas.
Köszi, hogy megosztottad az infót.
“Értéktől független, 399 Ft-os egységes díjat állapított meg a Posta arra az esetre, amikor a termék értéke nem haladja meg a 150 eurót és a vásárló a megrendeléskor a webshopnak az ÁFA-val megemelt árat fizet ki online. Az ÁFA kifizetése azonban hiába történik meg előre a vásárláskor, a vámkezelés akkor is kötelező.”
Ez azt jelenti hogy a cultbeauty, feelunique és más brit cégeknél akkor továbbra sem lesz pluszköltség rendeléskor csak ez a 399 Ft-os díj?
Szia, én 2 csomagot rendeltem. Az egyik kb pár nap alatt itt is volt. A másikat pont tegnap adták fel. Várj még a visszamondással.
Szerintem ez attól függ, hol adják fel a csomagot. A Lookfantastic például az EU-ból küldi a csomagot, lehet a Feelunique is. A Cult Beauty és a Space NK biztos az Egyesült Királyságból küldi a termékeket (DPD-vel), szerintem valószínű, hogy az ő csomagjuk fennakad egy 400 ft-os vámkezelésre.
Én nem tudom egyelőre, honnan fogjuk tudni, hogy benne van-e az áfa a fizetendő összegben, ha nem úgy van, mint például a Beautylish-nél, hogy fizetéskor hozzáadja és konkrétan látod…
Ha csak egy 400 Ft-os pluszköltség lesz akkor nincs gond.
Zseni volt a csávó.
Remélhetőleg a Posta is értesül az esetről, nem ártana javítani a foyamataikon, mielőtt beindul az őrület.
Végre valaki…
Valamit nem értek. Ha pl. a Colourpop oldaláról rendelnék valamit, ott is kifizetem az áfát? Mert az első rendelésem tőlük még nagyon kezdőként kb 50 dollárra jött ki és fizettem áfát, vámkezelésí díjat is és akkor még nem tudtam mi az hogy vámhatár és társai.
Az EU területén egységes az adózás, és a britekkel is most az az egyezség, hogy ezek a feltételek alapján kereskedhetnek az EU felé. Tehát ha pl a Cult Beautyról rendelsz, náluk megfizeted az áfát.
De a Colourpopnál nem, mert az Egyesült Államok-EU viszonylatában más az egyezség.
Köszi, akkor minden az USÁ-ból jövő rendelésre pluszban a 27% áfa is rámegy itthon ezek szerint.
Kivétel, ha előre kifizeted az áfát már a rendelés végén, mint például a Tarte-nál vagy Beautylish-en. Webshopja válogatja…
Igen. A legbiztosabb, ha fizetéskor látja az ember a vám tételt (vagy magában, vagy a szállítással együtt). Akkor biztos benne van a végösszegben. Ha nem látja, akkor utána kell nézni a honlapon, hogy mi a helyzet.
El sem hiszem, de ma bedobták az értesítőt, hogy átvehetem a csomagot a Nyugati postán! Vám sincs, juhúú!
A tracking még mindig a Nemzetközi Posta Kicserélőt mutatja egyébként.
Szupeeeer!
Mondtam én, hogy megjön, csak azon a postán szeretnek rajta ülni a cuccokon, vagy tudomisén…
Igen, igazad volt! Remélem a krém, ami május elseje óta benne van, nem olvadt még szét.