https://www.posta.hu/static/internet/download/minta_egyszeri_import_vamkezelesi_megbizas_maganszemely_reszere.pdf Ezt kell elküldeni kitöltve (itt a táblázatokat kell kitölteni + A-t kell bejelölni, ott aztán A.1-et, aztán aláírni), illetve megrendelés visszaigazolást, esetleg banki bizonylatot, PayPal igazolást, ahol látszik az összeg, amit fizettél. A posta is csak ezt a nyilatkozatot küldené ki ajánlva, ráadásul nekem volt hogy teljesen rosszul töltötték ki…
Ha kell még segítség, szólj nyugodtan
Nagyon köszi, megcsináltam és elküldtem nekik, remélem innentől már rendben lesz a dolog.
blablabla…idézve: Fontos észben tartani, hogy ez valószínűleg a népszerű, és törvényesen működni kívánó külföldi cégekre vonatkozik majd, hiszen az 500 millió forint árbevétel alatti, apró webshopokra 0 százalékos lesz elsőre ez az adó. Ilyen helyzetben egyébként komoly esély van rá, hogy az érintett külföldi szereplők az adó teljes összegét áthárítják a magyar fogyasztókra. Vagy akár a megnövekedett adminisztrációs és adóterhek miatt nem szállítanak többé Magyarországra.
https://index.hu/gazdasag/2020/04/29/kiskereskedelmi_kulonado/
Az új szabályozás margójára: Melyik az EU-n kívüli márka vagy webshop, ahonnan korábban alig, vagy nem rendeltek, de júliusig mindenképpen szeretnétek ?
Na most velem is megesett, hogy sérült termék jött a Lookfantastic-ról, ez az első eset. Az egyik bronzer sarka kicsit sérült, de nem szállítási hiba, egyértelműen gyártás közben történt, túltömték a pant és hullámos lett. Nem is foglalkoztam volna vele, ha fentebb vki nem írja, hogy visszatérítenek. Gondoltam megpróbálom.
Egyből kivágtam a magas C-t, teljes visszatérítést kértem a termékre, mert hogy hibás. (Érdemes mindig többet kérni, mint amit szeretnél elérni, úgyis alku tárgya lesz.)
24 órán belül válaszoltak, hogy sajnálják, 20%-ot visszafizetnek, boldog vagyok-e? Válaszoltam, hogy akkor lennék boldog, ha a felét visszafizetnék. Erre most kaptam választ, hogy a 30% visszatérítéstől boldog lennék-e? Nagyon érdekli őket a lelkiállapotom.
Nem szívatom őket, elfogadtam.
Tammy Tanuka szemhéjfestékeit szívesen kipróbálnám. De elgondolkodtató, hogy veszek néhány színt, aztán meg esetleg csak fájdítanám utána a szívem.
Ilyen a Bernovich is pl.
Még májusig átgondolom, hogy mi legyen.
És neked van olyan?
Nekem még legalább egy Tammy Tanuka rendelés érik addig.
Egy életem-egy halálom, a Tammy Tanukat ki kell próbálnom. Annyira érdekelnek a színek, a csillámok, minél több videót látok annál inkább azt érzem, hogy kézbe is szeretném venni a pigmentjeiket.
Szeretnék én is még egy Tammy Tanuka rendelést leadni (szigorúan csak préselt szemhéjpúderekre, mert a tégelyeseket nem igazán használom ).
Ami még nagyon vonz, az a Propa Beauty. Nagyon szép rúzsaik vannak, de ebben a helyzetben nem éppen ideális termék, mert szinte senki sem látja az eredményt.
És ezt éppen annak mondod, aki 7 db. rúzst rendelt a Colourpop akcióban?
Aki rendelt korábban Beautylish akcióban, a 100 dollár után jóváírt 20 dolláros kupont / store creditet mikor kaptátok meg?
Visszavonom a kérdést. Átnéztem a rendelést, és rájöttem, hogy nem értem el a 100 dollárt (csak a vámmal), ezért nem kaptam.
Sziasztok!
A Colourpop-os rendelések kb. mennyi idő alatt szoktak megérkezni? Posta hozza?
Az egy hete leadott rendelésem még pending, gondolom a free shipping miatt feltorlódtak a megrendelések…
Köszii!
Nekem a másodjára leadott rendelésemet kb. két nap múlva feladták, az elsőt pedig még csak ma.
Valószínű amiatt eléggé feltorlódtak, nekem a free shippinges rendelésről tegnap jött értesítés, hogy feladták. Úgy látom DHL hozza
Sziasztok!
Két kérdésem lenne. A paypal fizetést miért jobb választani a bankkártyás helyett? Olvastam, hogy van ahol a webshop mondjuk sérült termék esetén vagy elveszett csomagnál csak paypalra térít vissza, bankkártyás fizetésre nem.
Magyarul jobban megéri a paypal? Nekem nincs ezért kérdeztem.
A másik, hogy július 1-től a rendelés az angol cégektől mint pl., feelunique, cultbeauty, beautybay stb. is áfa és vámköteles lesz?
Köszi a segítséget.
DHL hozza az országig, onnantól Magyar Posta.
A Paypal azért éri meg tudtommal, mert kérheted a pénzed visszafizetését úgy, hogy lényegében nem kell magad annak a cégnek a jóindulatára bíznod, akitől a terméket rendelted, hanem ha jól tudom akkor a PP visszatéríti bizonyos időn belül az összeget, ha megreklamálod a terméket (sérült paletta, elveszett csomag, stb.)
Az angol cégektől való rendelésnál már január 1-től kell áfát és/vagy vámot fizetni, kivétel ahol az adott cég átvállalja ezt a terhet. Szerintem ahol már most átvállalják, ott július 1-től sem fog változni a helyzet és továbbra sem kell pluszban fizetni.