Rendelés külföldről

@Katouche Kedves vagy, köszönjük szépen! :heart:
Az ember azt gondolná, hogy ha tracking van hozzá, akkor nem lehetg gond, aztán kiderül, hogy mégis. :smiley:

Sziasztok!
Először szeretnék rendelni a roseroseshop weboldaláról. A cosrx termékekre most elvileg free shipping van, ennek ellenére mégis 17-22 $ postaköltség közül tudok választani. Tudja vki, hogy mit rontok el, hogyan lesz ebből free shipping? Sajnos nem találtam meg az akció részleteit az oldalon. Van ennek a webáruháznak first order kuponja (ilyet sem találtam)? Köszi a segítséget! :slight_smile:

Csak a szettek free shippingesek, úgy látom

Az összes cosrx terméken ott a free shipping-es piros plecsni.

És csak cosrx-et tettél a kosárba?

Igen, kipróbáltam csak cosrx termékekkel is, de úgyis rávágta a pk-t. Pedig annyira szeretném, hogy működjön free shippinggel, de lehet, hogy el kell engednem. :frowning:

Nem tudom, hogy pontosan milyen termékeket néztél ki magadnak, de néhány elérhető a pinkpandán is, hátha onnan könnyebb beszerezni

Őszinte leszek, sosem használtam a weboldalukat, csak az e-bay-es verziót nagyon régen… szóval én se értem

Köszi, ari vagy! A pinkpandánál tudok itthon kicsit olcsóbb áruházat, ahonnan szoktam őket rendelni. Viszont a roserose-nál nagyon-nagyon-nagyon jól jött volna így ki, és még mintákat is tudtam volna rendelni, amikre régóta fenem a fogam, csak nem akarnék egyből teljes kiszereléssel indítani, hátha mégse jók. Amúgy ha iherbről rendelném ugyanezeket, akkor is pár ezer Ft-tal olcsóbban jövök ki jelenleg, mint a magyar webshopokkal, csak nincsenek minták, plussz sokat kell várni a cuccokra. :frowning:

1 Likes

Még azért várok a rendeléssel, hátha vki tudja a megoldást.

A webshopból a covid-19 óta nem lehet ingyenes szállítással rendelni, még ha néhány terméknél ki is írja az ingyenes szállítást. És szerintem csak ún. gyorsított szállítást lehet bejelölni, és annak ilyen magas a szállítási költsége kis súlyú terméknél is. Igen, a termékek és minták jó áron vannak, de így már nem éri meg, főként ha azt is hozzászámítod, hogy vámeljárási díjat és áfát is kell fizetni. Covid-19 előtti időszakban a kedvenc koreai cuccos lelőhelyem volt, még úgy is, hogy 15 rendelésből 10 rendelést vámeljárás alá vont a posta, de mivel kisebb összegű rendelések voltak /40dollár/ így nem kellett ráfizetnem.

1 Likes

Most kicsit kiakadtam. Volt egy Intimissimi rendelésem, amit ma hozott volna a DPD, de nem hozta. Ennek ellenére megjelent az interneten, hogy kézbesítve lett. Én nem vettem át, a recepción sincs. Jöttek ma DPD-s csomagok, de nem az én nevemre. Hogyan bizonyítom be, hogy nem kaptam meg? Kiderült, hogy nem kell alaírni a recisnek ha jön valami nekem.
Voltak már gondjaim a DPD-vel, tavaly 4x rakta le a csomagot egy csomagpontra a kézbesítés helyett, de most be se hozta.

“Biztonságos helyen történő” kézbesítés volt, vagy sima? Mert ha sima, akkor valakinek alá kellett írnia. Bár voltam recepciós, és láttam már futárt ákombákomot rajzolni a pda-jára… mindenesetre, ha a leszállított dpd-s cuccok között nincs (mondjuk nem ritka, hogy pl. a feladó neve vagy csak valami ákombákom kerül a címzett helyére - ez nem kifejezetten dpd-s, csak amblokk futárszolgálatos tapasztalat), én felvenném a kapcsolatot a futárszolgálattal. Ha sok csomagot adtak le egyszerre, simán az is előfordulhatott hogy csak a kocsiban maradt az egyik.

Az összes csomagot a recepcióval szemben őrzik. A recisnek nem kell aláírnia semmit. Ha valakinek csomagja jön egy értesítőt dob be a recis ládába, hogy tudjon róla (nincs a csomagok között megnézte), azt nekem kell aláírni.
Szerintem az autónál bescannelte a futár a csomagot majd elfelejtette behozni, mert 3 másik ember csomagja megérkezett.
A csomagon biztos nyomtatott etikett van, azt scannelik. Velem tavaly 4x eljátszotta a DPD, hogy csomagpontra tette le a csomagot és nem hozta be “elkerültük egymást” üzenettel.
Írtam a depónak és a központnak, várom válaszukat. Annyi levelet kapnak a sok csomagpontra lerakott és nem kézbesített csomag miatt, hogy eljárás indult a cég ellen idén. Most sokan dolgoznak otthonról, észreveszik, hogy nem is próbálta meg kézbesíteni a futár.

Felhívtam a DPD-t, nem keresik a csomagot. Azt mondták kerestetni csak a feladó tudja. Írtam az Intimissiminek. Az ő rendszerükben kézbesítették a F. szomszédomnak. Nekem csak egy H. szomszédom van. A 3 kézbesített csomagból 1db az F. csomagja volt, de ő nem lakó, hanem az egyik recis és akkor nem volt szolgáltatban. A futár hamisította ezek szerint az aláírását, hogy ő vette át. 29 Euro volt.
Megnéztem ma a kamerát, nem járt a csomagom a házban, mert ez a cég nem kartonban postáz. Nem írt alá senki semmit. A kamera felvételeit holnap törlik, csak akkor kapom meg, ha a nagyfőnök rábólint, ez nem valószínű, mivel az összes enbert felvette aki bejött/kiment.

Hú, ez nagyon durva! :worried:

Most ha egy iPhonet rendelek (nem fogok) és azt veszíti/lopja el, ugyanez a szitu, ha simán ráhamisít egy nevet az átvételi részre.

Egy panaszt azért benyújthatsz a futárcégnek, végül ott tudják melyik futárnál volt.

Tegnap már írtam panaszt a központba és a depóba is, reggel felhívtam őket. Az ügyfélszolgálatos azzal lerázott, hogy kézbesítették. Ők nem keresik. Ha 16 órával az eset után nem keresik azután se lesz meg. A kézbesítettnek nyilvánított csomag után nem jár kártérítés.

Valaki aláírta ,hogy átvette . Jogod van hozzá ,hogy kiadják ki volt az. Van esetleg belső kamera rendszer? Mi így találtunk meg egy csalót.