Rendelés külföldről

Áhh nem :smiley: Amúgy ki is van írva, hogy 7-10 business days a feladás, gondolom sokan rendelnek.

Azt tudod, hogy a mostani árfolyam mellett mennyi az az összeg, ami vám alatt van?
A glambotról rendelnék, de a 30dolláros ingyenes szállítás ha jól tudom már vámköteles lenne

Nyugodtan rendelj, kb 40 dollárig jó vagy teljesen.

1 Likes

Szerintem teljesen átlagos feladási idő tapasztalataim szerint. Ráadásul direkt írják is az oldalon: Due to current order volume our processing times are currently 7-10 business days.

2 Likes

image

22 euró az kb 25 dollár jelenleg

1 Likes

2017 évi CLII. törvény 162.§. (5) bekezdése alapján kb 40$-ig nem kell vámot fizetni. Részletek pl. ebben a cikkben:

2 Likes

A Glambot rendelést nekem a posta hozta. Nem biztos, hogy vámkezelik, de ha igen, akkor a kiskapus levelet elfogadják, és nem kell érte fizetni semmit.

1 Likes

Ezt nem értem, ha 43 dollárig nem kell fizetni vámot, akkor áfát miért kell fizetni 25 dollár felett? Mi ez?

Sem áfát, sem vámot nem kell. A 43 dollár nem pontos, havonta változik ez, most éppen 40 dollár körül van a határ.

Akkor dorade rosszul írt valamit? Köszi.

dorade jól írta, ez a hivatalos, de ezt ki lehet játszani azzal a kiskapu szabállyal, amit dunaimano linkelt.

Akkor az enyém is hamarosan fel lesz adva:) Hát nem kapkodják el. Na majd írok a főnökasszonynak hogy a sale-es cuccokra ennyit kell várni?:slight_smile:

1 Likes

Szia! Neked mit írtak pontosan mert nekem csak ez jött:
Hi we’re getting your order ready to be shipped. We will notify you when it has been sent. Order condirmed. Ez volt 02.29-én. Azóta semmi.

A shipment from order XXX is on the way. Ezt írták.

Ma rájuk írtam. Közel 2 hét után még én várok hogy talán tájékoztatnak arról elküldték-e a rendelést. Ilyen még nem volt eddig sehol. Úton van azt írták. Lehet egy jó hónap is vagy 7 nap míg ideér. Küldtek értékelést, majdnem a legrosszabbat adtam, de kivárok még javíthatnak ha hamar megjön:D

MakeupGeek cuccokat ki hozza itthon, a posta?
Ezt a USPS tracking numbert kaptam S000007702599, persze nem elérhető semmilyen státusz.

1 Likes

Közben kiderítettem, hogy ez nem is USPS, hanem Asendia… Remélem kap egy normális tracking számot és a posta hozza.
Bezárták az irodánkat és így nem tudom ki fogja átvenni :thinking: :pleading_face:

1 Likes

Jaj ezen gondolkodtam én is hét elején. Amikor mentek a rémhírek, hogy karanténba kerül Budapest, elkezdődött a szervezés is, hogy ki hogy tudna home officeba vonulni (mi egyedileg összerakott asztali gépeken dolgozunk). Nem tudom, hogy ha mindenki hazamegy, ki venné át a múlt héten rendelt ABH palettám. Mondjuk még el sem indult…

1 Likes

Szerencsére nálunk ezt könnyen meg lehetett oldani, plusz nálunk alapból van heti 1-2 home office, így semmi új nincs a szituációban. Csak a csomagjaimért aggódom :smiley:

2 Likes

A posta hozta nekem. Nem tudom egyébként a kézbesítés hogy alakul. Gondolom valahol csak félre teszik valameddig.