Ezt a “bakancszokni” szót se hallottam azóta sem az legalább jó kényelmes trend volt
Hát ilyet még manapság is látni…
Jajj az a tangás , engem mindig elborzasztott ha olyat láttam. Kihagytam a basa gatyákat, akkor a mélyülepű gatyákat ( basa gatya nagyon tetszett, azt még most is felvenném és keresem :D, a másikhoz viszont szerencsére nem bolt szerencsém :D.) Középiskolában divatba jött szerencsére a szűk farmernadrág :D, és a bokabakancs, hosszú szárú csizma nagyon csinos csizmák barmilyen szethez jól álltak, szupertartósak voltak, annyira szép cipők voltak akkoriban ( az összes cipőm :D), tartóságuk miatt rengeteg volt nekem, pedig ez kb csak 6-8 éve volt. Az okostelefon is középsuliban jött divatba, imádtuk ( még most is :D.)
Ez igaz, sajnos ez kiirthatatlan
Amikor én sulis voltam, a Nokia 3210 volt A Telefon, na meg később a 3310 és 3330
Előtte a Nokia 2110, a fekete féltégla
Még a szürke Alcatel.
Általános iskolában nálunk a kinyithatós, mp3 lejátszós, vagy a Blackberry volt a menő, illetve a színes telefonok :D.
Walkman, discman , a fiûkon az a sárga bakancs volt. Jaj a kedvencem - hideg rázott töle: makkos cipö, fehér zokni kombò:rofl:
A párom mindig felvesz a szandálhoz zoknit, mondjuk az szerintem nem néz ki hülyén, fekete zoknival :D.
Köztünk van azért nagy korkülönbség, de egy a zenei ízlésünk és ez szerintem csodálatos dolog, annyira szeretem a 60-70-80-as évek zenéit :). Kazettáim, sétálos magnóm nekem is volt
Anyukámék miatt minden ismerős ami édesség, játék, fürdőszobai cucc stb volt gyermekkorukban, mindent megörököltem illetve azt vettek, amit ismertek ( főleg nagyszülők a régi édességeket.)
Nálunk nagy ritkán kijutottak apuék az osztrákokhoz, és kánaán volt mikor hoztak sok édességet
A milka csoki még most is finomabb, nem? Mi ott vettük először azt a a háromszög alakú hosszú svájci csokit, meg az Almdudlert :D.
A háromszög csoki a Toblerone? Jajj de finom És igen, a Milka volt már akkor is a csúcs, itthon pedig a Boci és a betűs csoki Meg Piros mogyorós
Igen, én is imádom a Tobleronet :). Jajj a piros mogyorós csoki , anyukám és az én kedvencem volt :). Mindig vettünk, sokkal olcsóbb volt mint most :). Szivesen vettem volna most is, mert újra árulják, de drágának tartom
Szerintem már nem ugyanolyan jó
Ajajj, pedig azt gondoltam olyan mint a régi
Már sok csokinak más az íze, ugye folyton változtatnak a recepteken.
Nálunk általánosban (felsőben) a koptatott csőfarmer volt menő alföldi papuccsal (70-es évek vége), biztosítótűkkel tűzdelve, borotvapenge a nyakban. Piramis, Edda, Beatrice. Akkoriban még nem váltottunk mindennap tiszta ruhát, csak úgy háromnaponta. Aztán gimiben jött a Casucci farmer, amit a használtpiacon lehetett megvenni, a répanadrág, majd a puffos dzseki. Később a haspólók, színes neonszínekben. Hajpánt, aerobik. Michael Jackson. Fürdőruhában a felszabott alsó (akkor már megkezdődött a szőrtelenítés is, korábban nem is hallottunk róla). Habdauer. Érettségi táján diszkó, színes sminkek, melírozás.
Telefon suliban???
ÁÁÁ, amikor elkezdtem dolgozni, még akkor is csak két házban volt az utcánkban VONALAS telefon.
25 évesen költöztem Budapestre, akkor vettem meg az első mobilom, egy Panasonic GD50-est, amit egyébként imádtam, máig azt mondom, az volt a legjobb telefonom.
Tini koromban volt egy foszforeszkáló, smile fejes pólóm, akkor az nagyon menő volt, világított a diszkóban.
Aztán volt egy korszakom, amikor kék rúzst hordtam. Na nem a mostani szép, matt kék rúzsokat, ez olyan becsületes szaténos kék színű, olyasmi volt felkenve, mint egy néhány napos vízi hulla szája. Kb. mint Laura Palmernek a Twin Peaksben, amikor megtalálják a hulláját a zsákban.
Imádtam.
Én 18 éves koromban az első randevúim idején, ha késtem, nem tudtam hazaszólni, egyrészt nekem sem volt telefonom, másrészt a szüleimnek sem volt akkor még vonalas telefonja. Az első mobilomat a 90-es évek végén kaptam (talán 98-ban?), már a férjemtől. Ericsson volt, sötétzöld (az volt a kedvenc színem) és felnyithatós előlapja volt, az oldalán kellett megnyomni egy gombot, és felpattant az előlapja. Nagyon menőség volt. Aztán elhagytam a csepeli héven, és akkor kaptam egy kis kék Nokiát. Nagy dolog volt, amikor már a munkahelyemtől kaptam céges telefont. Ma meg már a cégek dobálják a telefonokat a dolgozók után, csak hogy minden munkatárs mindig zaklatható legyen. Így lesz az előnyből hátrány.
A diszkóba fehér cuccokba jártunk, mert szépen világított az UV fényben. Szombat esténként a SOTE diszkóba jártunk a barátnőmmel, ott lehetett tv-n videoklipeket is nézni, többek között ott láttam először Michael Jackson klipet. Érdekes, akkoriban még nyugodtan hazajöhetett 2 lány éjszaka a Nagyvárad térről Csepelre busszal, hévvel, gyalog, nem kellett félni. Persze szigorúan időre kellett hazajönni, a szüleim nem aludtak, amíg meg nem jöttem (18 évesen mehettem először diszkóba este). Ja és nem ittunk alkoholt (max 1 vörösboros kóla), nem dohányoztunk, nem drogoztunk, és mégis jó volt a buli.