Project panning

Ez elvileg meggátolja hogy “begyűrődjön” (a creasing-re gondolok) a korrektor a szem alatt. Ha jól emlékszem, az a logikája, hogy az extra hidratálás rugalmasabbá teszi a korrektort, így az lassabban gyűrődik, illetve később szárad ki.
Van egy másik tipp is, ami sokaknak nem jön be, de akinek igen azoknak nagyon: szemhéjprimerrel kell kezdeni, aztán jöhet a fedés

4 Likes

Íme az összes sminktermék, amit 2023-ban elhasználtam (a kiselejtezett termékek nincsnek itt, csak a teljesen elhasznált dolgok többnyire). Biztos van pár dolog, ami nincs itt, mert véletlenül kidobtam, de igyekeztem megtartani a legtöbb csomagolást. :slight_smile:
20231226_124435

17 Likes

Fú de jó így egyben látni :star_struck:
Egy Slay All Day nekem is van, de még nem próbáltam, mert a Nyx fixálóimat fogyasztom, mi volt róla a véleményed?

Jövök majd én is a második félévi elfogyottakkal és a pp-vel, de még lusta voltam előszedni.

1 Likes

Igen, szerintem is érdekes látni egyben a mennyiséget, jólesik, hogy nem csak vásároltam, hanem elég sok mindent el is használtam. :slight_smile:
Nagyon várom majd a bejegyzésedet a te pp termékeidről is, mindig szeretem másnál is látni ezeket. :heart_eyes:

Sajnos nem tudok okosat mondani a fixálóspray kapcsán, mert csak arra használom ezeket, hogy a szivacsomat picit még jobban benedvesítem a highlighter felvitele előtt, arra pedig mindegyik megfelel. :see_no_evil: Nálam is akad még egy bontatlan Slay All day más illatban is. Fixálásra kifejezetten az UD All Nightert használom, de csak nagyon extra alkalmakkor, a hétköznapokon nincs rá szükségem.

1 Likes

Meghoztam a 23-as pp eredményemet: a pirosító, a paletta egyelőre megy tovább 24-re. A CC-t sehogy sem tudtam megszeretni, de azért majdnem sikerült elhasználni.
Egy kakukktojás van: a Fitme korrektort kukáztam.

6b9bd281be1521a2feede9ae6b388f7e6d1cbab6

cd8bc88c428e9759c3cea1221b052613a7c02561

a0c0c72b514cc7d8f5d47d62055af8dc6e8c3c50

20240103_093240

12fe2545f8d91756624541f38416c97449008e3a
20240103_093425

15 Likes

Nagyon ügyes vagy, sok terméket sikerült neked is elhasználnod. :slight_smile: 2024-re is vannak új pp kiszemeltek a pirosítón és a palettán kívül?

1 Likes

Január első napjaiban kiválasztottam azokat a termékeket, amiket 2024-ben szeretnék a PP keretei között elhasználni.

Ajakra való termékek közül a lentieket szeretném elhasználni, beillesztem az eddigi használatok számát is. (nem minden termék esetében vezetem, pl a Rimmel púderből már sokat elhasználtam, csak az első esetében vezettem és kb 250 használat alatt fogyott el)
A palettáknál nem az a terv, hogy teljesen elhasználjam, maximum azokat a színeket, amiket szeretnék, inkább csak a lehető legtöbbet szeretném használni mielőtt elbúcsúznék tőlük.

20240103_124231
image

20240103_124756
image

20240103_124504
image

20240103_124514
20240103_124522

13 Likes

Vannak már ötleteim. Valószínűleg zömében olyanok lesznek - nálam is, amiket 1 éven belül ugyan nem tudok elhasználni, de szeretném minél jobban kihasználni őket (pirosítók-bronzosítók-highlighterek-színes paletták például) Jövök a listával, amint kigondoltam :blush:

A tiédre nagyon kíváncsi leszek, izgi ez a sok termék!

1 Likes

Egy apró változással jövök, sajnos rájöttem, hogy a NYX High Glass fura állagú highlighterét nagyon utálom, így ment a kukába, nem szeretnék kötelező jelleggel elhasználni valamit, amit nagyon nem szeretek.

image

Illetve lemaradt a 2 bronzosító az előző bejegyzésemben, ezeken már dolgozom egy ideje és idén szeretném elhasználni őket. A MIlani bronzosító nem a szívem csücske és úgy érzem sosem fog elfogyni. A Revolution krém bronzosító egy csoda, nagyon szeretem, szóval abszolút nem okoz gondot a használata. A Lovely folyékony highligter pedig a NYX helyett került bele a projektbe.
1000015028
És a jelenlegi használatok számát is mellékelem:
image

14 Likes

Összeszedtem én is néhány dolgot az idei évre. A folyékony termékeket teljes mértékben szeretném elhasználni. A por állagúakat méretükből/ mennyiségükből adódóan nem fogom tudni kifogyasztani: a cél, hogy minél többször kerüljenek elő.

• Nabla Skin Realist

• LRP Effaclar színezett krém

• Anastasia szemhéj primer

• Catrice Courage is Beauty paletta

• Nabla Soul Blooming

• Nabla Dreamy - *szinte új, mert egy eladást megbánva újravettem

• Catrice Luminice paletta

• Catrice Oil Infused pirosító

• NYX bronzer Free Spirit

• NYX bronzer The Golden One

Bocsi a képminőségért.

20240115_141739
20240115_141534
20240115_141610
20240115_141440
20240115_142051
20240115_142148

19 Likes

Februári update:
A zölddel jelölteket sikerült teljesen elhasználnom, amik pedig pirossal vannak bekarikázva, azokat kiszelektáltam időközben.
1000015108
1000015109
1000015110
1000015106

11 Likes

Itt a márciusi update, vannak termékek, amikkel nagyon jól haladok, de vannak olyanok is, amelyekkel kevésbé sajnos.
Kiemelve a legkevesebbet használtakat: MAC rúzs, Catrice szem alatti korrektor, Revolution pirosító. A NYX szájfényt sokat használtam, de rengeteg termék van benne, szerintem az egész évre szükségem lesz ahhoz, hogy teljesen elhasználjam.
Az utolsó fotón jólesik egyben látni a már sikeresen elhasznált termékeket, ez motivál is rendesen. :slight_smile:

1000016963
1000016964
1000016966

11 Likes

Két terméket végül kivettem.

20240428_084824

A Nabla csak nevében tint, én alapozónak látom inkább. Fedése enyhe-közepes, de a textúrája nem az a könnyed fajta, amit szívesen használok. Azért körülbelül a feléig becsülettel elhasználtam. Szivaccsal egész szép, de kézzel nem nagyon tudom szépen eldolgozni és nálam olyan alapozó, bb stb nem maradhat, ami kézzel nem működik.
Az ABH primert pedig sajnos teljesen szükségtelennek érzem a Nyx glitter primer mellett. Plusz túl világos is, nem értem, miért csak 1 árnyalatban kapható.

Nem akarom ezeket tovább vinni, mert csak nyűgnek érezném és akkor semmi értelme.

Szerintem felteszem zsibire egy jelképes összegért még 1-2 aprósággal, hátha másnak beválik.

De, hogy jót is mondjak: életemben először elértem egy szemhéjpúder alját :blush::partying_face:

20240428_083948

14 Likes

20240501_172413

Áprilisban elfogytak: a Ziaja mangós testvaj jól hidratált, de nem volt a kedvencem a textúrája, valahogy olyan fura átmenet volt a testvaj ès a testhab között. 2 darabot kaptam belőle, úgyhogy most jön a második, de nem fog hiànyozni, ha elfogyott :grinning_face_with_smiling_eyes:

A Balea hajápoló fluid avokádó olajjal és mangóvajjalt elhasználtam, de nagy ápolóhatást nem tapasztaltam. Viszont egy kicsit elnehezítette a hajamat, ami nagy szó, mert nagyon szàraz hajam vam, ami minden àpolòt el szokott nyelni, szóval könnyen zsírosodó hajra nem ajánlom.

Az aloe verás Ziaja arckrèm nagyon bejött, illatmentes ès jól àpol. Ha nem lenne itthon mèg ötfèle arckrèm újravennèm, de mindenkèppen felkerül a listàmra. A Ziaja arcszèrum ès szemkrèm örök darabok, azokból màr meg is van a következő bontatlan.

A 2 fürdőbombàt kìvàncsisàgból vettem a Pepcoban, sok illatuk nem volt, de legalább rózsaszín lett a fürdővíz.

Jean & Len mangós szilárd sampon: egynek elment, de semmi extra, ràadàsul az àràhoz kèpest nagyon kicsi. A legtöbb szilárd sampon olyan 100 g körül van, ez csak 60 g

8 Likes

Utoljára március végén hoztam fotókat a project pan termékeimben elért változásokkal, így gondoltam ismét dokumentálok egyet.
Vannak termékek, amikben biztos vagyok, hogy év végére el fognak fogyni és vannak olyanok is, amikben kételkedem.

1000020920

A lenti táblázatban látható, hogy melyik terméket hány alkalommal használtam (nem minden termék esetében számolom, illetve ez nem az idei használat, hanem az összes használat, amióta az Excelt vezetem). A púderek, korrektor, bronzosító, szemhéjalap, CP supershock szemhéjpúder, glitter ragasztó, folyékony highlighter biztosan el fognak fogyni év végéig. Amiben kételkedem a rúzsok (leginkább krémes pirosítóként használom őket, csak ritkán kerülnek a kezembe), a paletta (ebből csak 3-4 színt akarok teljesen elhasználni, utána kuka). Továbbá a színkorrektor sem hinném, hogy el fog fogyni, a pirosító is kétséges, illetve ez a szájfény kifogyhatatlan. :smiley:

image

Ezek pedig azok a termékek, amiket év eleje óta sikerült teljesen elhasználni (a project pan keretein belül), jó érzés így egyben látni, motivál is. :slight_smile:

1000020921

14 Likes

Hú, nem is tudom, mikor írtam ebbe a topicba utoljára, pedig azóta is szorgosan használgattam/szelektáltam a sminkgyűjteményemet.

Az ABH palettáknak végül sok-sok használat után búcsút kellett mondjak, de minden fillért megértek. Megbízható, minőségi termékek voltak, melyeket jó pár éven át használtam, magamon s másokon egyaránt. Szerettem őket, s mondhatni, velük tanultam meg sminkelni :relaxed:

Az Hourglass szempillaspirál rendeléshez járt ajándékba, pár használatra elég volt, ahogyan arra is, hogy rájöjjek, ez a termék nem nekem való. Természetellenes, összeragadt szempillákat produkált rajtam, egyetlen pozitívuma volt, hogy könnyen le lehetett mosni. Mondjuk, azt hozzátenném, hogy szó szerint darabokban jött le, melyeket aztán az arcomról kellett letöröljek, szóval még ez sem teljesen jó tulajdonsága.

(Az alapozóról ömlengtem már pár topicban, nem fogok itt is :laughing: )

És akkor, itt a következő adag, melyek (el)használása a cél:

13 Likes

Eisenberg rúzsminták a Notinóról. Még valamikor télen vagy tavasszal rendeltem őket, és most jutottam oda, hogy egészen tetszenek. Elhasználni csak úgy fogom őket, ha magammal is tudom vinni és fel tudom kenni úgy, hogy ne nyúljak bele kézzel.
Volt itthon egy üres Clarins szemhéjpúder tokom, így körülvágtam a kis műanyagszilkéket, és kétoldalas ragasztószalaggal beragasztottam őket. A rúzsmintákhoz kapott két kis ecset tökéletesen belepasszol az applikátor helyére. (Két mintaszettet rendeltem annak idején.)
Jó kis DIY projekt volt. :smiley:

15 Likes

Hát ez nagyon jó! Ügyesen megoldottad és még csinos is! Azt hittem gyárilag ilyen :heart_eyes:

1 Likes

Szerencsém volt, nagyon összejött minden, főleg a méretek. A kétoldalas ragasztószalag pont olyan széles mint az üres fémszilke a tokban, a kis rúzsminták pedig szintén tökéletesen passzolnak bele. :smiley:

2 Likes

Én is pont azt néztem, hogy milyen menő tokban küldik a mintákat :smiley: Ha @Izar csak úgy ideteszi, magyarázat nélkül én simán elhittem volna, hogy alapból ilyen az egész.
Nagyon tetszik!

2 Likes