Nem hülyeség ez a project pan, de én tuti nem vágok bele. És jó okaim vannak rá. Egyrészt, az nekem olyan lenne mint pl. ha csak grillcsirkét ehetnék görög salátával - szeretem, de biztos a harmadik napon fejjel ugranék egy tányér marhapörköltbe. Másrészt, hát… Nem látom értelmét. Elmesélem a hozzáállásomat. Vigyázat, hosszú szájtépés következik.
Igaz hogy nagy gyűjtő és felhalmozó vagyok sminkek terén, és nekem is vissza kell fognom magam a vásárlás terén, de igazán csak 3 sminktermék van, amiért odavagyok: highlighterek, paletták és rúzsok. Minden másból csak 1-3 szín//fajta van, ami azért annyira nem sok. Amióta egy bizonyos kívánságlistás highlighter-palettát sikerült megvennem (hónapokkal ezelőtt), nem vettem új kiemelőt (azért sem írom le mégegyszer hogy highlighter), és nem is érzek késztetést, nem csábulok már el. Szóval ez ennyi volt. A rúzsvásárlás öröméről nem fogok lemondani, de ezentúl csak folyékonyakat veszek, és csak olyanokat amik bombabiztosak, ebben megegyeztem magammal, mert a simákat alig hordom már (ez meg ugye ritka madár). A palettákról meg annyit, hogy van egy kívánságlistám, de egyiket sem tudom megvenni boltban (csak online), szóval nagy veszélyben nem vagyok, ha meg azt momdanám hogy “Eszter, nem vehetsz új palettát”, három hét alatt feladnám és megvenném az első utamba kerülő olcsó vackot amit sosem használnék. Kell ez nekem? Naná hogy nem. Ráadásul amióta megvan a smashbox picike színes palettája, eddig minden palettáról sikerült lebeszélnem magam. Szóval a jelenlegi mérlegem jó. Ezenkívül csak alapozót veszek sokat, mert valamiért ezen a téren nem találom az igazit (plusz én az élő fába is belekötök ha alapozóról van szó). Ha megtalálnám, úgyis leállnék. Ugye? Ugye. Naugye.
Egyetlen dolgot nem számítottam most ide: a multikróm sminkeket. Eszméletlen ritkák, még annál is drágábbak, nem is veszek már olyat. De ha lenne pénzem meg türelmem hozzá, vennék. Tegyük fel, hogy lesz; vagy hirtelen olcsón/könnyen hozzájuthatnék. Most tényleg mondjak le róla a project pan miatt? Vagy vegyem meg, és érezzek lelkiismeret-furdalást? Nincs az a pénz. (Az a baj hogy ezt szoktam érezni bármilyen limitált kiadás esetén is, ha épp sminkdiétán vagyok. Még akkor is ha csak essence, és amúgy nem érdekelne annyira.)