Project panning

Úgy szeretem a project pan terveket és imádom nézni, mikor valaki beszámolót csinál a haladásról!
Melyik korrektor vált be legjobban a karikáidra és miért?

1 Likes

Igen, én is nagyon szeretem mások ilyen jellegű bejegyzéseit olvasgatni :grin:

A MAC Pro Longweart szerettem, el is használtam egyet teljesen, de a kíváncsiság hajtott, így leváltottam.

Andreaa Alinál láttam, hogy ő sokszor használja a Jouer-t, így gondoltam adok neki egy esélyt, ez szem alá okés, de nekem nem fed eléggé, ha többet használok belőle, akkor pedig az már kevésbé szép -ugyebár az ördögi kör :sweat_smile:

A Dior az elején nagyon nagy csalódás volt, alig egy óra után a szemem alatt összeállt/leolvadt, pedig télen kezdtem el használni, viszont, érdekes módon arcon valami gyönyörű finishe van és ott tartós is, szóval valójában ezt is szeretem használni, csak nem a karikákra. (Valakinek van azzal esetleg tapasztalata, hogy a márka alapozói közül van e olyan, amelyik hasonlóan fed és teljesít?)

Emellett még a Huda Beauty Faux Filtere az, amit nagyon szeretek használni, minimális kell belőle, viszonylag jó a fedése, a színe és púderrel fixálva szépen a helyén marad.

Sajnos olyan igazán, legalább majdnem mindent elfedő (már ennek is örülnék) concealert nem találtam. Color correctorral is próbálkoztam, konkrétan Charlotte Tilbury termékével, de ez csalódás volt, nekem csak egy plusz réteg, ami nem fed semmit, ellenben a fölötte levő terméket az állaga miatt nagyon hamar “creasing”eli (mi erre a jó magyar kifejezés? :thinking:) .

Még az új Huda correctorral szeretnék tenni egy próbát, főleg így, hogy a concealerrel elégedett vagyok, kíváncsi vagyok, hogy együtt hogyan teljesítenek.

De semmiképpen sem egyszerű a keresés, az biztos :sweat_smile: Neked van olyan termék, amelyik nagyon bevált?

5 Likes

Köszi a részletes választ! :grinning:

Legjobb eredményt talán úgy értem el eddig, hogy Double Wear concealert használtam és ahol van egy mélyedés a karikák alján, oda egy leheletnyi YSL Touche Eclat-t kentem.
Igazából más magasabb kategóriájú korrektorom nem volt, ami működött. Néha reménykedem, hogy valami drogériás csodaszerre találok, aztán rájövök, hogy felesleges azokra költenem (egy ideig észben is tartom :sweat_smile:)

Nekem a púderezés nem vált be. Nem értem másnak hogy nem lesz azonnal múmiaszerű az eredmény :thinking:

Reméltem, hogy a Diorra azt írod majd, hogy tuti darab, mert ez a következő kiszemeltem. De a válaszod alapján talán a Hudát kipróbálom előbb.

A színkorrekciónál én is azt éreztem, hogy vastag lesz vagy nem működik, ha vékonyan viszem fel az anyagokat.

4 Likes

Creasing = begyűri, összegyűri esetleg? :slight_smile: én ezeket használom rá magyarul.

1 Likes

Nekem a Shiseido Self Refreshing Concealer vált be, amennyiben klasszikus korrektort keresel.
https://kremmania.hu/kremek/shiseido-self-refreshing-concealer-folyekony-korrektor
Pont tegnap néztem vissza a nyaraláskor készült fotóimat, ahol egy hét után brutálisan elkezdtek virítani a foltjaim szép sötétbarnán, ott minden nap ezzel sminkeltem és semmi az ég egyadta világon nem látszik a foltokból.
Valamint azóta megvettem az IT CC krémjét https://kremmania.hu/kremek/it-cosmetics-cc-cream-with-spf50 ez is annyira fed, hogy nem kell mellé semmilyen korrektor.
A homlokomra duplán kenem és ennyi, azt sem értik a barátnőim, hogy milyen foltokról beszélek mert nem látnak semmit .

2 Likes

Ezt a Shiseido korrektort én is nagyon szeretem, minden típusú bőrhibára, amit szeretnék eltakarni, bevált.

2 Likes

A Dior Skin Correct nekem félúton van a Skin Glow és a Forever 24H alapozójuk között, talán inkább a Skin Glow-ra hajaz, mert a Forever nagyon matt. A korrektort szoktam télen alapozónak is használni némi hidratálóval összekeverve. Nem akarok hülyeséget mondani, de ha hazaérek, összehasonlítom mindhármat neked, hátha akkor már valami értelmesre is futja tőlem. :slight_smile:

1 Likes

Igazán nincs mit :blush:

Amióta itt ajánlották az Hourglass Veil púdert, azóta nem próbáltam ki más porpúdert, annyira tökéletes egész arca és szem alá is -bár azt hozzátenném, hogy nálam a nevetőráncok az egyetlen “ellenségei” :grinning_face_with_smiling_eyes: Szóval az nekem nagyon bevált.

Igen, én is annyi jót hallottam a Diorról, éppen ezért volt nagyon csalódás az első pár használat. De aztán megbékéltem vele, mert mint írtam, kvázi alapozóként használva valami hihetetlenül jól mutat. :smiley: Amúgy valami videóban láttam, hogy egy lány a Tilbury correctort és a Diort kombinálja, hogy eltüntesse a karikáik. Hát, rajta szépen mutatott, rajtam ez a kombó viszont valami szörnyű volt :laughing:

A Huda állaga elég folyékony, talán éppen ezért is lehet vele könnyen és szépen dolgozni, kíváncsi vagyok, hogy az új termékben is megtartották-e ezt. Ha eljutok a megvásárlásig, mindenképpen írok róla!

1 Likes

Köszönöm! :smiley: Néha olyan nehéz megfelelő kifejezéseket találni.

@Luiselotte Ez a Shiseido nagyon jól hangzik, felvettem a kívánságlistára!

@Izar Nagyon kedves tőled, köszönöm előre is! :smiling_face_with_three_hearts:

2 Likes

Újra jöttem pár termékkel, amit sikerült elhasználni és a számokkal. :slight_smile:

A Catrice ajakbalzsam, Lovely highlighter, Revolution kontúrpaletta esetében nem a termékek új korában kezdtem el vezetni a használatok számát.
A palettában maradt 4 színt nem akarom kényszerből elhasználni, úgyhogy elengedem, szerintem magamhoz képest így is 1000x jobban kihasználtam, mint sok más terméket a kollekciomból. :slight_smile:

20230828_133654

image

10 Likes

No hát bemázoltam a kezem velük. :slight_smile:
A Forever 24H brutál matt, a legmattabb alapozó a Double Wear után, amit valaha próbáltam. A Skin Correct ennél azért jóval krémesebb, nem matt. A Skin Glow-hoz szerintem közelebb van állagra, de annál erősebben fed és egy hangyányit kevésbé hidratál. Nekem a Skin Glow meglepően jó fedést is adott és gyönyörű volt a bőrömön. Ha nem lenne ilyen zsíros a bőröm, imádnám azt az alapozót. Természetes, kellemes, a Skin Correct hasonló élmény amikor egy kis hidratálóban alapozóként használom.
A Forever 24H a vakolat kategória ha normál vagy száraz a bőröd és nem készíted elő. Nekem brutál zsíros, úgyhogy teljesen jó, de nem mindegy, mivel viszem fel. Alapozóecset vagy semmi.

1 Likes

Jövök belekotyogni a korrektor témába, nincsenek ugyan ráncaim a szemem alatt, de minden drogériás korrektor beült, főleg, ha még le is púdereztem (az istenített La Merrel). Visszatértem a színkorrekcióhoz, úgyis csak a kéket kell ellensúlyozni és heti kétszer bevetem a sluging techinkát. Nyilván nem a legjobb a vazelin, de heti 2x én pont le :poop: -om :smiley: De akinek bírja a bőre, jó szívvel tudom ajánlani, barátnőm ma meg is kérdezte, hova dugtam a kis szemráncaimat :smiley:

9 Likes

Ezt kipróbálom, köszi.

1 Likes

Simán felkenem a kék tégelyes Niveat, vagy a Neogranormont is az arcomra, egy kis vazelin már meg se kottyan :slight_smile: ki fogom próbálni.

1 Likes

Uhhh, ezt ki kell próbálnom, köszi :slight_smile:

1 Likes

Nagyon szívesen remélem nektek is beválik, én azóta rendszeresen használom. :slight_smile:

Köszi a részletes választ! Rálesek erre a Skin Glowra a következő Douglas látogatásomnál :blush:

1 Likes

Én lehet visszatérnék a helyedben ehhez. Nem jobb bevált dolgot újravenni, mint újra meg újra csalódni?

De ha nem értesz velem egyet, vagy van még elhasználandó korrektor otthon, akkor esetleg próbáld ki hogy a korrektor felvitele és leszáradása után felviszel egy minimális réteg szemkrémet, és ha az beszívódott, csak azután púderezed le nagyon vékonyan. Ezzel a technikával kapcsolatban panaszt még nem hallottam - ami nem jelenti azt hogy 100%, csak azt hogy a zinfluencerek valszeg nem teszik közzé ha valami technika nem jön be nekik.

1 Likes

Na ja, pedig de jó lenne reális értékeléseket hallani néha, nem csak az első tapasztalatokon alapuló lelkendezést …

Szerencsére olyan “hű de nagy csalódás” ritkán ér sminktermékeknél, már a vásárlási szokásaimból is adódóan :grinning_face_with_smiling_eyes:

Valójában én úgy vagyok ezzel, hogy ha tényleg megtalálom azt a terméket, ami minden igényemet kielégíti, akkor lesz állandó darab -pl. púderből nem kísérletezek mással, mert alkalomtól/évszaktól/bőrállapottól függetlenül megtaláltam azt, ami bevált és minden nap bizonyítja, hogy még mindig beválik.
Concealerből próbáltam jókat, viszont eddig egyiknél sem éreztem még azt, hogy “letáboroznék” mellette. Ilyen volt a MAC is, alapvetően nem volt vele gondom, talán a színskála az, amibe beletudnék kötni, ha nagyon akarnék.

A többi, amiről írtam, is el lesz használva, mert szintén jó termékek, csak mivel nálam extrém karikákkal kell megküzdeniük, így szükségem van egy kis “pluszra”, amit idáig még egyikben sem találtam meg, ezért nincs tervben az újravásárlásuk sem (persze, ez később változhat). Az is lehet, hogy nem is létezik, amit elvárok, vagy több termék fogja majd összehozni, nem tudom. Így egyelőre marad a kísérletezés, és az azzal járó örömök :grin:

Ez a technika, amiről írtál, mire való pontosan? :thinking: