Project panning

Ó, az a bizonyos édes Bermuda háromszög :sweat_smile:
Nálam Alexben csak a sminkek laknak :see_no_evil: A többiek a lakás más zugában vertek tanyát :see_no_evil:

8 Likes

Ez nagyon szuper! :blush: Lehet, hogy kipróbálom, nagyon izgalmas, hogy átlagosan hány használat rejlik egy termékben. Emiatt arra is jó lenne szerintem, hogy valóban jó időben vegyek utánpótlást és ne indokolatlanul hamar (mert rám romlik). Egy 4,5 ml-s korrektorromnál szembesültem vele, hogy milyen rengeteg ideig kitart napi használattal is.

1 Likes

Ja, hát ilyeneket, hogy fodrász meg hasonlók nem merek megvitatni munkahelyen, hogy mennyit fizetek érte :smiley: a hajamat mindig halálra dícsérik, de abból kiindulva, hogy a szempillaspirálom árára majdnem kiugrottak az ablakon, meg sem merem mondani, mennyi fizetek a fodrásznak, pedig rövid a hajam :smiley:

A kis szerény sminkkollekciómat egy embernek mertem megmutatni, azóta is tátog, mint a hal :rofl: és hát igazság szerint ha körülnézek, nem sok :sweat_smile:
odabent egy kollegina van (barátnők közül senki), akiről az elszólásokból tudom, hogy igen nagyon a highend vonulaton mozog és nem aprózza el, de rajta fixen ugyanazt látom. Mondja, hogy mások vannak rajta, de teljesen ugyanaz a dewy finish, árnyalatok, felvitt terméktípusok stb…nem látok még gyakorlottabb szemmel sem különbséget :woman_shrugging:

Tőlem is mindig kérdezik, hogy tudok mindennap sminkelni és ezért felkelni. Erre szoktam azt mondani, hogy nem kávézom, így nekem a felébredéshez szükségem van festékre és hogy sminkeljek :smiley: smink közben mindig felébredek. Különben meg nem szeretnék megijeszteni senkit a festetlen arcommal :slight_smile: nyáron nincs smink, de ott elrejt a napszemcsi meg a fényvédő melletti minimális barnulás :smiley:

7 Likes

Ez a felébredés ismerős. :smiley: Legalább egy kicsit magamhoz térek, bár néha hátrahőkölök a munkahelyi mosdóban, mert kora reggel, lámpafénynél minden haloványabbnak hat, mint erőteljes napfény mellett.

6 Likes

Óvatos duhaj vagyok :smiley: ami otthon határeset vagy keveslem, az szokott általában működni :smiley: De ha teljes tanácstalanság van, akkor legjobb tesztalany a férj (ffiaknak tapasztalatom szerint minden és bmilyen mértékű smink sok). Ha ő azt mondja, hogy szerinte rendben van, akkor máshol mindenki dícséri :slight_smile:

3 Likes

Végre szabadságon vagyok, így sikerült kiválasztanom a termékeket, amiket lehetőség szerint szeretnék elhasználni 2023-ban. :slight_smile:

A termékek közül van pár, amin már idén is “dolgoztam”, de nem sikerült elhasználni őket, így folytatom jövőre. Rájöttem, hogy bármennyire izgi nézni másoknál minden hónapban a haladást egy adott terméknél, én nem merem ígérni, hogy jövök havonta új fotókkal. Viszont minden elhasznált sminktermék csomagolását meg fogom tartani és év végén mindenképp beszámolok majd :slight_smile: A használatok számát is vezetem, most már nagyon sok termék esetében a legelső használattól a legutolsóig, szóval számokat is hozok. :slight_smile:

Primer:
Catrice No More Red
Catrice Goodbye Pores

Alapozó/BB krém:
Catrice HD Liquid
Holika BB
Bourjois Healty Mix

Korrektor:
Essence Camouflage Healthy glow
Maybelline Instant Age Rewind
Revolution Conceal and Define

Púder/finishing púder:
Catrice Prime and Fine Mattifíing powder
Coty Airspun porpúder
NYX High Glass finishing powder

Arcra való termékek:
Revolution Ultra Contour paletta (a 2 jobb oldali highlighter színt nem fogom elhasználni)
Milani Baked bronzer
NYC bronzer
Alverde Berry Dream pirosító
Lovely Silver highlighter
Maybelline Face Studio Chrome - Metallic Rose krémes/gél állagú highlighter

Szemre való termékek:
PUPA Vamp mono szemhéjpúder
MAC Prep+Prime szemhéjalap
Maybelline Brow Ultra Slim szemöldökceruza
Catrice 3D Brow Tone szemöldökpomádé

Ajkak:
NYX This is everything Sheer Berry ajakolaj
Avon ajakolaj
GOSH Lip glaze
Catrice 080 Golden Zmoon szájfény
NYX Watermelon Sugar szájfény
Essence 01 Pure chic szájfény
Trend it Up 215 Shiny rúzs

20221228_104902
20221228_105128
20221228_105219
20221228_105341

14 Likes

Az első pp-m nem volt igazán sikeres. A korrektorok kikerültek menet közben, mert nem igazán éreztem szükségét a használatuknak. A púder elfogyott. A szemöldök por is szépen fogyott és rengeteget használtam, de önmagában a sötétebb árnyalatot már túl sötétnek érzem. A Revolution kontúrpalettát is nyúztam, szemre, arcra is. Most már zömében csak azokból a színekből van, amiket nem nagyon tudok kihasználni, így lassan megy. Amit nem szerettem benne, hogy ez még egy elég száraz, krétás, poros formula, azóta a drogériásak is rengeteget fejlődtek.

20220103_133100

20230101_083716

11 Likes

És akkor jöhet az újabb kör 2023-ra :slightly_smiling_face:

Primerek:
Nyx Glitter Primer: Nagyon szeretem, de elrepedt a csőre. Kicsit szárazkásabb emiatt, de már nincs sok benne
Bourjois Healthy Mix: Egész jó, de az illata brutálisan erős, nekem barackpálinkára hajaz, pedig nincs benne alkohol. Szépen lehet rá sminkelni, bőrproblémát se okozott. Elhasználom aztán búcsút veszünk.
Catrice Tensational: viszonylag új, kíváncsivá tett, hogy van benne egy pici fényvédő

20230101_084455

Alap+korrektor:
Maybelline Fit Me: Sajnos ez túl sötét, keverni szoktam
Australian Gold BB: Viharos a viszonyunk, nyáron imádtam, télen fullasztónak érzem. Egyébként bombabiztos, nem kopik, nem veszik össze semmivel, de ez a szilikon tenger…Valószínűleg a bontatlan párjától megválok
It CC: Szintén hullámvölgy, egyik pillanatban szeretem, a másikban ki nem állhatom. Makulátlan bőrön csodás, bőrhibákkal rémálom.

20230101_084444

Púder, pirosító, bronzosító:

Catrice mindegyik. A Holiday Skin bronzosító (10) és az Oil Infused pirosító nagy kedvencek, szinte naponta használom őket. Szépen fogynak, a pirosító már kezd lapos lenni, úgyhogy kíváncsi leszek, 1 év alatt mire jutok. Az All Matt Plus-t pedig csak nem akarom tartogatni.

20230101_084617

Palettának a Catrice Courage is Beauty-t választottam. Amennyire megbántam anno, annyira megszerettem, nagyon jó kis hétköznapi paletta. Néhány színben már egész szép mélyedés van (bár ez képen pont semennyire sem látszik). Itt is kíváncsi vagyok, mennyi fogy majd belőle egy év alatt.

20230101_084846

14 Likes

Szerintem sikerre vitted. Ami használható volt, azt kivégezted :white_check_mark:, ami nem illik hozzád, azt nyugodtan likvidálhatod. Végigcsináltad :white_check_mark:, engedd meg magadnak, hogy kidobd, ami már nem jó. :peace_symbol:

10 Likes

Szerintem is sikeres voltál benne. :slightly_smiling_face: A projekt panning nem egy kínzás (pl.utált termékek elfogyasztása, színben abszolút kéne nem passzoló dolgok)legyen, szóval ami ilyen, azt el kell engedni. :slightly_smiling_face: És igenis legyél büszke magadra a haladásért.

Imádom a NYX glitter primert, de mindig így járok én is vele. :frowning: A mostaniról teljesen letört a csőr így egy zárható tasakban tartom, ami valóban segít hogy ne száradjon ki, viszont macerás a használata így. Pedig még legalább 3/4-e megvan, ezért sajnáltam kidobni.

2 Likes

Januárban az alábbi sminkek fogytak el, közülük 2 volt benne ebben a projektben. Mindkettő esetében az első pillanattól jegyzeteltem a használatok számát.

Catrice HD Liquid alapozó 010 -101 használat
NYX High Glass finishing púder - 333 használat

20230201_113328

16 Likes

Bevallom, nagyon megtetszett a módszered, így bocsánat a koppintásért, de kipróbáltam. Minden sminktermékem felvittem egy excelbe márkák szerint és írogatom a használatok számát. Az első x sor a project panning résztvevőknek van fenntartva. Aminél az első használattól írom, ott megjegyzésként szerepel, hogy “új”. Egyrészt jó látni, milyen sok használat rejlik egy termékben, másrészt nagyon jól ösztönöz a meglévő dolgaim kihasználására. Írkálni is szeretem, van egy kis terápiás hatása :slightly_smiling_face:

2 Likes

Ne viccelj, örülök, hogy tetszik a módszer meg neked is bevált és élvezed töltögetni. :slight_smile:
Kíváncsian várom majd a te “eredményeidet” is, nagyon szeretem másoknál is az ilyen videókat/bejegyzéseket/tartalmakat nézni. :slight_smile:

2 Likes

Februárban a lenti sminktermékeim fogytak el. Ha jól emlékszem a sminkek felbontásától vezettem a használatok számát.

Essence Camouflage Healthy glow korrektor -107 használat
Maybelline Instant Age korrektor - 136 használat (az esetek szerintem kb. felében rúzzsal kevertem, ezáltal folyékony pirosítót “készítettem”)
Rival Loves Me Rosewood szájceruza - 204 használat

20230228_093249

13 Likes

Az év harmadik hónapjában rögtön három pan is megmutatta magát :blush:

Kép
Kép
Kép

11 Likes

Márciusban az alábbi sminktermékeim fogytak el. :slight_smile: Ez egy erős hónap volt szerintem. A rúzs elhasználását éltem meg a legnagyobb sikerélménynek, 90%-ban krémes pirosítóként használtam (ahogy a szájceruzát is).
A szájceruzán kívül mindegyik terméken már tavaly óta “dolgoztam”,

image

És akkor szokásosan, jöjjenek a számok. :slight_smile:

image

14 Likes

Ismét érkeztem az áprilisi elfogyott termékekkel. :slight_smile: Az Essence szemceruzát valószínűleg kidobtam véletlenül, mert sehol nem találom. A szemöldökceruzát az esetek 3/4-ében csak a szemöldököm belső 1/3-án szoktam használni szálak berajzolására, normál használattal szerintem max 1 hónap alatt el lehetne használni. A MAC szemhéjprimer szerintem minimum másfél évig elég volt majdnem napi használattal, már újra is vettem. A MAC Natural Radiance primere egy minta volt rendelés mellé, de azért volt benne jócskán termék.

image
image

10 Likes

Wow, nekem ez ezek a típusú szemöldökceruzák maximum egy hónapig tartanak ki.
A korrektorok viszont lassan fogynak nálam, manapság sokkal kevesebbet teszek fel, mert hajlamos megülni a szemem alatt.

1 Likes

Khm, elértem a pirosító alján a pant, és nagy örömömben hogy le is fotózom kiejtettem a kezemből. Ennyi maradt benne, a több nyitàskor kipotyogott. Lepréselem és azért is elhasználom mert nagyon jò színe van kevés kell belőle, és felfrissíti a sápadt arcomat :grin:
20230423_134623
20230423_134525

14 Likes

Így, hogy elérkeztünk az év második feléhez, jöttem én is egy kis helyzetjelentéssel/cél frissítéssel.

Sajnos az ABH palettáim nyugdíjas korba léptek. A nyár folyamán inkább ajakhangsúlyos sminkeket készítettem, de most szeretnék inkább ezekre a termékekre koncentrálni. Pár színre esélyt sem látok nem hogy elfogyasztani, de elérni az alját sem, vagy a formula vagy a szín miatt. Az összesen 42 árnyalatból 10-et szinte soha sem használok (pl. Bahamas, Noir, Rowdy), így a maradék 32 “panelése” a célom az év végéig, amiből valójában négynek már sikerült is meglátni az alját.

Kép
Kép
Kép

A Lisa Eldridge Seamless Skin alapozó majd’ mindennap használatban van, szeretem nagyon, elég valószínű, hogy újra is veszem, ha elfogy, csak egy másik, még jobban passzoló árnyalatban.

Kép

Mivel pandamaci karikákkal vagyok megáldva, így folyamatosan keresem a “tökéletes” concealert. Az elmúlt másfél/két évben sikerült többet felhalmozni, így az alábbi kettőt szintén szeretném elhasználni.

Kép

Nálam így néz ki az idei project panning :relaxed:

14 Likes