Project panning

Jöttem a júniusi update-el. :slight_smile: Lassan, de biztosan haladok.

20220630_174645
20220630_174905
20220630_175215

Ez a 3 termékem fogyott el júniusban, mindig jó érzés látni az üres csomagolásokat. :slight_smile: Itt is nagyjából számoltam a használatokat.
image

20220630_175347

És akkor jöjjenek a számok: összes használatok száma eddig 2022-ben és ebből mennyi volt most júniusban.
image
image

15 Likes

Le a kalappal! :trophy:Micsoda összeszedettség! :princess:
Azt, hogy mennyi tervezed használni az adott terméket hogyan számítod ki? Csak nagyjából vagy arra is van módszered?

1 Likes

ÖÖÖ… az élet minden terüetén ilyen precíz vagy? Kezdem magam rosszul érezni. Nem kicsit… :ok_woman:

1 Likes

@umpalumpa Köszi :slight_smile: Hát termékenként változó, de csak egy tipp általában. Az alap termékeknél (bronzosító, púder, korrektor, alapozó) általában magasabb számokat határozok meg mert ott kevésbé szoktam kísérletezni. (illetve az alapozókat majdnem minden nap mixelem pl. szín miatt, állag, stb, szóval az is ad játékteret. :slight_smile:
Amit nem szeretek annyira meg nem mindennapi termék ott kisebb használatot tervezek be, úgy nem érzem, hogy sarokba vagyok szorítva. Illetve nem szentírás, természetesen hónap közben úgyis azt használom, amire éppen hangulatom van, ha nem teljesítem a célt, akkor sincs gond. :slight_smile: De valamilyen szinten motivál.

@Fiorentina Jaj ne viccelj! :smiley: Alapjában valóban precíz vagyok és nagyon szeretem a rendezettséget (ami általában mindenre vonatkozik), de vannak időszakok amikor az ilyesmi pl teljesen háttérbe szorul, mert egyszerűen más hangulat kerít a hatalmába. De mostanában kíváncsi vagyok, hogy 1-1 termékben hány “használat van” , innen jött az alapötlet, hogy jópár termék esetében kezdjek el számolgatni. :slight_smile:

3 Likes

Èn is egèsz jòl haladok, bàr most kicsit lassult az ütem, 30 fok felett nem sminkelek minden nap :grinning_face_with_smiling_eyes:

A Catrice mono-tòl megvàltam, nagyon rossz volt a pigmentàciòja, 5 rèteg kellett ahhoz, hogy vàllalhatò legyen a szìn.
A pùderrel ès a pirosìtòval màr több sikerem volt, szerintem nemsokàra ùjraprèselem őket.

20220701_184359

10 Likes

Ebben a hònapban is sokat haladtam, màr nagyon szeretnèm befejezni őket :smiley:

20220831_182820

9 Likes

Mèg nem telt el egy ùjabb hónap, de a ma reggeli sminkelèsnèl vègre elfogyott a pùder ès a pirosító.

Két dolog kerül be a helyükre, egy She szemhèlybàzis (jó, csak egy kicsit sötét) ès egy pirosítónak hasznàlt Revolution rúzs. Ez főleg azért kerül be, hogy eldöntsem, hogy mi legyen vele. A színe szèp, és fent marad egèsz nap. Többször megpróbàltam màr elhasznàlni, de valahogy mindig elegem lesz az àllagàbòl. Be kellett làtnom, hogy nem szeretem a krém állagú sminkeket, a szemhélybàzis az egyetlen amit hasznàlok, nem hordok alapozót vagy korrektort sem. 3 db krémpirosító maradt a gyűjtemènyemben, azon kívül semmi màs folyèkony vagy krèm àllagù nincs. Azt próbàlom kitalàlni, hogy azokkal mi legyen. Ez az első közülük.

20220917_154434

13 Likes

Gratulálok! :slightly_smiling_face:
Jó érzés, amikor valami szépséget, jóságot beszerez az ember, de legalább annyira jó, amikor elfogy valami. Ez főleg a színeseknél nem olyan gyakori, már-már ünnepszámba megy. Úgyhogy bravó!

1 Likes

Köszi szèpen, igen színeset jò nehèz elhasznàlni. Szerintem ez a màsodik pirosító, amit valaha elhasznàltam :smiley:

1 Likes

Az alábbi sminktermékeim fogytak el 2022-ben leginkább project panning keretein belül. :slight_smile:
Év elején is fogytak el termékek, amiket nem tartottam meg sajnos. Legtöbb termék esetében igyekeztem vezetni a használatok számát, természetesen ez nem az összes használatot tükrözi, csak hogy a projekt során mennyit kellett használnom, amíg elfogyott.

A GA-DE folyékony highlightert teljesen bontatlanul tettem bele a projektbe és minden használatot rögzítettem (alapozó alatt használtam fényes bázisként bizonyos területeken) . Számomra meglepő volt, hogy 15 ml termék 162 használatra volt elég.
Ugyanígy például az Avon ajakolajat is az elejétől számoltam, 7 ml termék több, mint 250 használatra volt elég. Még inkább ráébreszt arra, hogy 10 életre is elég lenne a kollekcióm. :crazy_face: :rofl: Pedig 365 napból 350 napon biztos sminkelni szoktam.

Jövőre is lesz projekt, nemsokára hozom majd a kiválasztott termékeket. :slight_smile: Nagyon élvezem amúgy, jó érzés, amikor látom az üres csomagolásokat :slight_smile:

20221226_133419
20221226_133620
20221226_133733
20221226_133839

image
image

18 Likes

Olyan jó olvasni az ilyen összegző posztokat.:slight_smile: Érdekes számszakilag is, hogy milyen sokáig elég egy-egy termék, reklámnak se lenne utolsó: “Avon ajakolaj: fényes, optikailag nagyító hatás, hidratálás! Több mint 250 alkalommal számíthat rá!”

3 Likes

Wow, profi vagy, hogy ilyen statisztikát vezetsz! És ennyiszer sminkelsz! Nekem miota bringázok, azért ez leredukálódott, vagyis egyszerűsödött. BB krem, púder, bronzer, pirosító, szemöldökcucc azert ígyis kerül rám, de nincs túlspilázva a dolog…
Igen, nekem 8 ember 10 életére való sminkcuccom van otthon. :grinning: Smink terén vmi rotacios megoldast muszaj lesz bevezetnem jövőre. Arra gondoltam, hogy 5 terméket mondjuk 1 hétig használnék, másik héten újabb 5 terméket, és így tovább. És előveszem a keveset használt termékeimet is, nincs mese, valahogy redukálni kell az arzenált, ami pedig nem válik be, szívtelenül túladni rajta.

4 Likes

@Amadea Ez aranyos :smiley: Még a végén másodállást szerzek magamnak ezzel. :smiley: Én is szeretem egyébként látni a számokat, gondoltam másnak is talán érdekes lehet, mert azért lehet levonni következtetést belőle, hogy például egy hasonló méretű szájfény/bronzer/highlighter/stb. meddig elég. :slight_smile: Illetve volt régen (na jó, néha most is) egy olyan rossz beidegződésem, hogy bizonyos termékeket “sajnáltam” használni, nehogy gyorsan elfogyjon. Ha valamit tanultam a panning során, akkor azt, hogy semmi nem fogy el gyorsan, sőt. :rofl:

@koalace Köszi, nagyon szeretem a számokat, szóval ez számomra élvezet! :see_no_evil:
Egyébként az elhasználós project panning mellett én is folyamatosan rotálom az utóbbi években a termékeimet, mindig van a sminkasztalomon egy ilyen kis tároló (lásd lenti fotó), amiben folyamatosan cserélgetve vannak a termékek (általában random számgenerátorral, mert a kollekcióm Excel táblázatban van és látom mit hányszor használtam, vagy mit nem használtam, stb). Illetve az a kikötés, hogy amit kisorsolok 3szor kell használnom, aztán jöhet helyette más. Általában egyszerre 4 paletta, 3 rúzs, 2 highlighter, 2-3 pirosító van sorsolva így nem unom meg és sokszor segít az új dolgokra való vágyakozás leküzdésében is (de azért nem gátol meg, ha épp rákattanok valamire :smiley: . Természetesen, ha bármikor bármi mást akarok használni a kollekciómból, nem vagyok limitálva, de a hétköznapokon igyekszem ebből a kupacból “dolgozni”.
Jócskán csökkentette a bűntudatomat a kollekcióm mérete miatt, mert nem érzem, hogy “elhanyagolom” a dolgaimat. Lehet ezt sokféleképpen variálni, engem kicsit a “Shop my stash” videók inspiráltak benne. :slight_smile:

Szerk:
UI: Visszaolvasva kicsit úgy néz ki, hogy nincs életem ezen kívül, de eskü ettől függetlenül ugyanúgy főzök, takarítok, dolgozok, olvasok, férjemmel vagyok, barátnőzök, stb. :smiley: De ez a legnagyobb hobbim, az is biztos. :slight_smile:

20221226_172406

19 Likes

Ha beauty cégem lenne, úgy gondolnám, hogy megéri azzal a vásárlás felé taszigálni az érdeklődőket, hogy megmutatom, milyen sokáig kitart egy termék a latszóag kicsiny űrtartalom/súly ellenére, azaz mennyire megéri az árát. :slight_smile:
Ezt ismerem, én is sajnálok bizonyos termékeket használni. Aggódva nézegetem pl. a Becca mini Champagne Pop highlightert, amiben van már egy általános mélyedés - mintha holnapra elfogyna a teljes mennyiség, pedig dehogy, meg évekig elég lesz. :smiley:
A forgalomból kivont kedvenceknél ez a fixa idea a tetőfokára hág. 2 darab ABH Subculture és JSC Alien palettám van. Az életemnek is vége, ha ezek elfogynak.:rofl::rofl:
Tök jó ez a rendszer! Nekem is ki kellene próbálni.
Ill. mindig eszembe jut a szelektálas, de amiket kiselejteznék, szerintem senkinek nem kellenének, viszont kidobni sajnálom őket.

Én az arcápoló termékeknél, valamint az alapozó-korrektor-púder hármasnál látom a legjobban, hogy milyen sokáig kitart pl. 30 ml szérum.

7 Likes

Én a 30 ml szérumokat sztem eszem, nekem nagyon gyorsan fogynak, mondjuk locsolom is homloktól mellemig magamra őket bőségesen…:grinning:

5 Likes

Teljesen megértem a 2 ABH és JSC palettát, nálam is vannak ilyen tartalékok :smiley: Nem mintha valaha képes lennék elhasználni egy palettát a 100+ darabból. :smiley: De másnak nem is kell ezt érteni, elég ha mi tudjuk, hogy mit miért csinálunk. :smiley:

6 Likes

Jól teszed! Sajnos én hajlamos vagyok elhanyagolni a nyakam és a dekoltázsom.

1 Likes

Jaj, de jó, hogy nemcsak én vagyok ilyen kis hörcsög! :laughing:
Nem is akarom elhasználni a palettáimat, élethosszig tartó kapcsolatot akarok velük fenntartani.
Amikor költöztem, 3 réteg bubifóliába bugyoláltam őket és gyalog vittem át őket az új lakásba (2,6 km a két lakás közti távolság). Kifejezetten a sminkcuccaimnak, a körömlakkjaimnak, a test-es hajápoló dolgaimnak vettem egy nagy Hemnes komódot, amit a pandémia idején szó szerint üldözni kellett az Ikea webshopban.
Természetesen a komód tele van, mert sajnálatos módon nálam a smink, a test-haj-és arcápolás, a körömlakkozás, a parfümök mániája mind képviselteti magát, bár különböző mértékben. Igen, a ruhákból is sok van. Meg a gazokból.
Ezt se merném máshol bevallani.:rofl:

13 Likes

Nem is akarom elhasználni a palettáimat, élethosszig tartó kapcsolatot akarok velük fenntartani.

Ez nagyon tetszik. :heart: Én is így érzek, de sosem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni. :blush:
Itt nyugodtan be lehet vallani, mert szerintem nagyon sokan hasonlóan érzünk és megértjük egymást, akit ezek a témák nem vonzanak, annak nehezen emészthető. (legalábbis az én környezetemben).
Én is mindenben bűnös vagyok a felsorolt kategóriák közül. :smiley: És persze tisztában voltam mindig, hogy mindenből sok van, de mikor összeírtam először a kollekciómat, akkor sokkoltak a számok. :smiley:

3 Likes

Az tuti. A kolléganőm egy napig hápogott azon, hogy 8 ezret fizettem a fodrásznál, hogy milyen drága (pedig festés és vágás is volt, és ő szépen fest). Szerinted mit mondana egy Pat Mcgrath palettára?:smiley:
Az irodaházban néha megdicsérik a sminkemet, és előfordul, hogy hozzáteszik, nekik erre nem lenne idejük kora reggel. Nos, az is jelzi a hobbi iránti elhivatottságom, hogy képes vagyok miatta 20-30 perccel hamarabb felkelni, pedig rühellem a korán kelést, de akkora pluszt ad a sminkelés, hogy ki nem hagynám. A kezdetekben egyébként 40 perc volt egy teljes smink, most már 20, meg is szoktam magam dicsérni.:rofl:
És nemcsak lelkileg ad egy plusz volument a napomnak a pingálás. Néha irigylem azokat, akiknek természetadta szép arca van és nincs szüksége optikai tuningra, vagy azokat, akiknek elég egy tusvonal és némi szempillafesték, én ennyivel rosszabbul nézek ki, mint natúr arccal.:see_no_evil:
Nem akarom elvinni egy bizonyos irányba a beszélgetést, csak ezzel tudtam a legegyszerűbben érzékeltetni, hogy mennyire más a környezetemben lévők preferenciája ezzel kapcsolatban - ami nem baj, mindenkinek más a fontos, más az igényszint.
Egy idősebb úriember nagyon kedvesen azt mondta a szemsminkemre, hogy olyan, mint egy műalkotás. Szerintem ez volt a legszebb bók, amit sminkkel kapcsolatban kaptam.:heart_eyes: A nevezett smink egy PM palettával készült, el is várom, hogy műalkotássá avanzsáljon a fejemen.:rofl::rofl::rofl:

Jaaaj, bátor vagy, én nem merem felleltározni a készletet.

20 Likes