Lányok, átérzem a problémát, télen - nyáron zsírosbödön vagyok, szívem szerint fürdenék a púderben.
Te mindenhova raksz? Nekem a homlokomra mehet a silica, az orcáim is hajlamosak fényleni, de oda gyengédebb púder kell, mert a silica kiemeli a száraz részeket, hiába hidratálok… a szemem alá meg vagy az Hourglass, vagy yz Artdeco shimmer púdere kerül.
Nagyon sok oka lehet, hormonális kérdés, egyéb zavarok és kiváltó okok mindenképp. Nekem van súlyfeleslegem, amitől meg szeretnék szabadulni, ezért mindenhova rohanok, amivel még inkább serkentem a zsírosodást úgy vettem észre. Levánszorogtam már futkorászni is a Duna-partra, hát mondanom sem kell, már magamon rötyögök (van ilyen szó?), akkor még nem is fénylek, csak miután hazaérkezem. A folyadékbevitelem sajnos többször elmarad a kívánalmaktól, mégis kivizesedek, ami száradás után szintén hagy fényt maga után.
Én a T-zónámat erőteljesebben púderezem, meg az állam alatti területet is, de még mindig természetes hatásra törekszem, a szemkörnyékemre teszek utoljára olyan leheletvékony réteget, ami szinte már nem is létezik, a kontúrrészre pedig szintén alig csak egy kis leheltnyi rögzítőréteget.
Erről az In Bruges című (magyar verzió: Erőszakik) film jut eszembe:
“-Ott sok a zegzug. Mondja, van ilyen szó, hogy zegzug?”
Imádom ezt a filmet, már kétszer voltam miatta Brugesben.
Nekem is az egyik kedvenc filmem.
Az olajos bőr nálam is problémát okoz. Azt vettem észre, hogy mióta a The Ordinary csipkebogyóolaját használom esténként, azóta kevésbé zsírosodik a bőröm a T-vonalban, a többi részen meg kevésbé húzódik. Nyárra biztos sok lesz, de most nagyon jól működik a hideg, szeles időben.
A bha valamennyit segit, az agyag is. A niacinamid úgy néz ki, hogy patit okoz, olyan szééép naaagy bumszlikat az orcám kellős közepén. A szkvalán meglepően jó, bár csak retinollal (The Ordinary ) használtam. Mivel egy adag megint rám romlott, egy ideje nem vettem. Aszondod, hogy a sima szkvalán segíthet? Te használod? Köszi a tippet!
Igen, és még el is fog fogyni. Tenyleg látszik másnap reggelre, hogy jót tesz a bőrömnek. Hajra vagy testápolóba keverve is lehet használni, az utóbbit szoktam csinálni, ha egy olaj nem akar fogyni.
A retinolos szkvalánnal én se haladok, lehet, hogy őt is bevetem testápolás céljából.
Ezennel a lista elejére került a szkvalán
Ha nem működne semmilyen formaban, átveszem tőled.
A retinolos szkvalán nekem is lassan fogy… Szerintem én is megpróbálom testápolásra, köszi a tippet!
Nekem is zsíros a t-vonalam, Arden primerem van, az kicsit segít rajta. Tapicskoló papírból a Shiseido nálam mindent visz, lassan években mérhető a kapcsolatunk. Nagyon drága, de még nyáron sem kell belőle kettő naponta, olyan jól felszívja a cuccost. Engem mindig lenyűgöz, hogy utána olyan a homlokom, mintha lepúdereztem volna, mégsem poros.
Szia, a Shiseido lapocskái púderrel vannak bevonva vékony rétegben.
Bocsi, az alaptémához nem szóltam hozzá. Nekem ez a Rimmey Stay Matte púder az egyetlen, ahol kikandikál az alja. Az érdekessége, hogy áttettem egy régi tűzzománc szerű tokba, mert rajongok a vintage dolgokért. Sajnos egyet összetörtem, mert nagyon nehéz volt kiimádkozni a kis vacak műanyagjából.
Tudom, köszi. Nem fogalmaztam egyértelműen.
Húú nincs esetleg fotód róla? Imádom a vintage dolgokat
Lemaradt, mert közben lejárt a szárítógép, de pótoltam.
Jaj de kis helyes, ebbe én is átöntögetnék mindent
Lehet, nyitni kellene egy vintage sminkes témát…
A külsejéről is kaphatunk képet?