Esküszöm, hogy ilyet még nem is hallottam! Érdekes.
Néha én is úgy érzem hogy ez már pszichiátrai eset
Jééé egy rokonlélek Bár én ezt eddig nem gondoltam betegesnek, mondjuk ez lehet nagyon naiv volt a részemről. Nálam mindennek meg van a helye és a rendje, sőt imádok rendet rakni és eltervezni, hogy mi lesz, ha… Pl. most a raktár tele van olyan dobozzal, ami valamilyen garanciális eszközhöz tartozik, de ha a garancia lejár, a doboz mehet az útjára - kb. március környékén lesz egy nagy raktár ürítés, már alig várom. A sminkjeim, sőt még a ruháim is hasonló rendben vannak, ruhából pl. nyár elején egy pakkot indítottam és amit használtam, azt új pakkba tettem. Így látom mik azok, amik idén nem kerültek használatba. Sminkek terén most a pirosítómmal vagyok úgy, hogy amíg el nem használom a legrégebbit, nem veszem elő a többit. Púdert pedig szándékosan nem is vettem, felesleges, amíg a mostani nem fogy el. Ha pl két tusfürdőt megbontok, teljesen zavarban vagyok, hogy most hogyan fog elfogyni mindkettő, egyszerűen muszáj az egyiket eltegyem a szekrénybe, mert ha kettő állna kint hónapokig, nem tudnék vele mit kezdeni. Fényvédővel is ugyanígy jártam most, több volt megnyitva egyszerre, muszáj volt eltenni, hogy az egyiknek legyen esélye elfogyni. Na és ha elfogy valami, akkor a lelkem boldogan és nyugodtan tér rá a következőre. De ha valami haszontalanul áll kinn, vagy felhalmoztam és túl sok, na az megőrjít Számomra akkor kap értelmet egy sminktermék, ha el tudom használni - ez okoz örömet.
Nagyon hasonlóan érzek én is. A palettáim pl időrendi sorrendben vannak rakva, elől a legrégebbivel. Ha olyan színre van szükségem, ami több palettában is benne van (pl barna), akkor mindig ahhoz nyúlok, amelyik a legrégebbi
Most már én is így csinálom pár terméknél. Pl. spirálnál rájuk írtam alkoholos filccel hogy “új”, nehogy megbontsam amíg van másik bontva Meg BB krém 2 van most bontva, de a szekrényben van még egy, azt eldugtam nehogy azt is kibontsam.
Persze “színes” termék esetén van bontva sok, pirosító, rúzs, stb. , de alapozó, BB, spirál,cerka esetén át akarok térni a max. 2 egyszerre használatára (mondjuk egy fedő és egy kevésbé fedő alapozó - azaz ELDW és AM, illetve BB esetén egy könnyedebb Pupa és egy fedőbb Holika holika, spirálból egy fekete és egy barna)
Tusfürdőből, samponból, hajbalzsamból, testápolóból, arcápoló termékekből nekem is csak 1 db van bontva. CC krémekből, alapozókból árnyalatonként 1-1 db. A por alapú és egyéb sminkek az más. Pirosítók, púderek, szemfestékek, rúzsok: mindig más van használatban. A szemceruzákra, szájceruzákra azért odafigyelek, hogy az adott színből mindig ugyanazt használjam. Én ennyi tudatossággal bőven nyugodt vagyok.
Én is így csinálom. Mindent időrendi sorrendben használok el, tusfürdő, dezodor, testápoló…
Arckrém is egy bontott,de már a fiókban a következő,de addig nem bontom meg míg az előző nem fogy el. Szemceruzára,szempillaspirálra én nagyon oda figyelek, hogy adott időn belül elhasznàljam azt ami már bontott.
Lovely bronzerben sikerült elérni a pant. Egyelőre félretettem, mert még jó idő van és inkább a Makeup Obsession palettámat használom, amiben van pár élénkebb, csillámosabb szín. Őszre és télre viszont tökéletes lesz, szeretném elhasználni még idén.
Én is figyelek tusfürdőnél, arclemosónál, arckrémnél hogy ne legyen több bontott. Sajna samponnál nem tudom ezt követni mert 2 db-ot valtogatok mindig, hogy ne szokja meg a hajam. Na meg van olyan sampon ami nem válik be . Sminkeknél nagyon minimálba nyomom egyelőre mindenből csak 1-2 db van.
Ezek a következő lehetséges elhasználandók.
A Lancome alapozó stick hatalmas kedvenc. Ezt tuti el fogom most használni, mert a legsötétebb nyári színemhez passzol, szóval jövőre már tuti nem akarom rakosgatni. Biztos vagyok benne, hogy újra fogom vásárolni, mert nagyon jól bevált.
A 2 szemhéjfestők mind kedvenc, a rózsaszín por egy ebay dupe, de nagyon szerettem. Nem CP minőség, mármint nem a supershock állag, hanem klasszik por. Soha többé nem veszek Ebay dupe-ot, de ennek annyira tetszett a színe, és sokat is használtam.
A CP pedig egy igazi utazós szín. Van egy másik, az zöld. Mindkettő irizáló árnyalat, ami nagyon praktikus számomra. Na ezt a 2 árnyalatot lehet újra is fogom vásárolni.
A bronzosító pedig az UD Beach bronzer, ami nagyon jó kis darab, de nem szerelem. El fogom használni, de semmilyen élvezeti értékkel nem bír pluszban.
Remélem kicsit segítek a szelektálásban ezzel az infóval , de a garancia érvényesítéséhez már nem kell a termék doboza.
Körülbelül három év kizárólagos használat után fogyott el az alsó sor balról második pirosító árnyalata. (A másik üres pan nem az én művem, hanem kitörve érkezett meg anno a termék.) Nem vagyok nagy pirosítós, lehet hogy azért mert nem találtam még meg a tökéletesen illő árnyalatot. Valahogy úgy érzem, hogy bronzosító mellett túl sok, a bronzosítót viszont nem vagyok hajlandó elhagyni a rutinomból. Komolyan elgondolkoztam azon, hogy szükségem van-e egyáltalán erre a palettára? Eladni nem lenne pofám már így, főleg hogy régi is, viszont a környezetemben sincs senki, akinek odaadhatnám. Még egy kicsit ülök rajta, hogy mi legyen a sorsa, mert kidobni sem akarom, de nincs értelme annak, hogy álljon a polcon és foglalja a helyet.
Jaj de jó hogy mondod! Akkor lehet a hétvégén kipakolom a dobozokat, jó kis kikapcsolódás lesz!
Van egy ilyen lehetőség is, bár nem tudom, hogy szóba jöhet-e jelen termék esetén:
https://www.bmszki.hu/hu/noiprogram
Ez szimpatikus program nagyon, viszont sajnos Szegeden lakok és nem igazan járok Pestre. Viszont körülnézek, hátha van itt a közelben is hasonló kezdeményezés.
Ezek közül 2 termék nekem is szerepel a project panben. Az UD bronzert szeretem, szívesen használom. A Lancome alapozó viszont kicsit zsíros èrzetet kelt az amúgy is kombinált bőrömön. Én is úgy vagyok vele, hogy szeretném mihamarabb elhasználni mert a nyári színemhez passzol és jövő nyárig nem fogom tartogatni.
Óhh, na akkor azért szereti az én száraz bőröm ezt az alapozót. Annyira egészséges és üde lesz tőle a kinézetem és egyáltalán nem szárít. Na ezért kell mindent kipróbálni. Nekem a 4es a nyári színem, de vannak más színkódú stickek is. Te rájöttél mi a logika az ilyen olyan színkódban? Váltás volt, újabb kiadás, vagy mi állhat a háttérben?
Az UD meg nem tudom mikor fog elfogyni. Vissza is nézem neked mennyi van még benne:D.
Én is kineveztem ezt a Lancome alapozót project pan terméknek. Remélem sikerül mihamarabb elhasználni mert nem vagyok oda tőle. Zsírosítja az amúgy is kombinált bőrömet.
Milyen szép a körmöd
Két hét elteltével