Tényleg így van, ahogy @silver írja! Én világ életemben szókimondó ember voltam, vagyok és leszek is. Fiatal koromban virágnyelven, kihímezve, illedelmesen, az emberek lelki világát megóvva fogalmaztam, de nem működött. Aztán egyre határozottabban, egyre lényegre törőbben kezdtem el fogalmazni, de ez sem volt jó. A felelős pozíció pedig megköveteli az egyenes, közérthető, lényegre törő, percíz megfogalmazást, így én nevén nevezem a dolgokat, semennyire nem szépítem, és igen olykor kifejezetten keményen fogalmazok, ami másokat kellemetlenül érint, de pont az a cél, hogy érezzék a helyzet súlyosságát, fontosságát. Tapasztalatom szerint, aki mindezt felfogja, megérti, az el is fogadja, sőt. Persze vannak akik felfogják, megértik, de csak azért sem…stb.
Mindebből pedig mi következik? Nekem sincsenek igazából barátaim, régen is és most is a férfiakkal jöttem ki jobban, és ott van hosszú évre visszatekintő baráti kapcsolatom, és nem, nem a férjem az!

Én is a “cserélni nem szeretnék” vagy “csere köszönöm nem” fordulatot érzem udvariasabbnak.
Meg bennem is ott van a gyanú, hogy ha nem utalja el előre a vételárat, akkor majd a helyszínen találja ki, hogy meg szeretné nézni/szagolni, aztán még sem kell… Postázásnál ezt az opciót eleve kifékezi az eladó.
Én nagyon szeretem, szívesen alkalmazkodom az eladóhoz és olyan jó biztonságban kézbe venni a terméket 
keresztallergia viszont előfordulhat, ha vki pl. Pollenre allergiàs, akkor kialakulhat bizonyos èlelmiszerekre . Sőt intim lemosòkban is sokszor jelen van a tejsav, ph hàztartàs stb.