Piactéri furcsaságok

@dunaimano ha az akcióról nem tudnék, akkor is túl drága… A Carli palettánál is ugyanilyen széttúrtat árult 15 ezerért… inkább megvettem kicsivel drágábban de újonnan Krisztitől. Mondjuk egy palettánál látványos a “néhányszor próbált” de egy ismeretlen rúzsnál :frowning: Inkább magamra haragszom, mert lehettem volna picit türelmesebb és ugyanennyiért újat kérni.

@noisette Szerintem már mindegy, mármint tök felesleges ezen mérgelődnöm, de jópár hónapja szó esett az átverésekről és úgy örültem engem nem vertek át, aztán rájöttem, hogy de. Megtaláltam az én rúzsom leírását is, az “néhányszor” próbált. Hát kíváncsi leszek az új rúzsaimmal mikor érem el ezt a fogyást… :roll_eyes:
Csak iszonyúan felidegesített most ez a kifejezés, mert totál mást takar mint amire én gondolok (valóban néhányszor próbált talán 2-3 alkalom). Bevallom picikét el is ment most a kedvem a zsibitől :frowning: De csak egy picit :smiley: Azért rengeteg rendes eladó van, akik nem nyerészkedni akarnak meg “bosszút” állni a rossz vásárlásuk miatt.
Egyetértek azzal amit írtál, veszít az értékéből, főleg ha sminkről van szó… Azt a túl olcsót se értem, az a kényszerképzetem, hogy leesett a kamionról a termék… khm. Nem is értem, hogy lehet ennyire olcsó egy egyébként drága termék…

Ez a 2 eladó akikről beszélünk a natashás és az ABH-s állandóan hetente dömpingelik a túlárazott cuccaikat.

5 Likes

Egyébként az említett termékek gazdára leltek :frowning: Sajnálom, aki megvette, főleg, mert most tényleg akciósan is meg lehet venni sokkal olcsóbban :frowning:

5 Likes

Az a baj, hogy nem tudhatjuk, ki milyen módon szerezte be az adott terméket. Vannak bizonyos eladók, akik azért adnak olcsón teljesen érintetlen termékeket, mert már rég óta a polcon állnak. Szerintem ez teljesen vállalható. Talán annyi a gond, hogy az illető nem írja le kerek perec, hogy ezért olcsóbb az adott darab.
Aztán van aki pofátlanul felül áraz, használt terméket is. Ezzel nehéz mit kezdeni, elvégre annyit kérhet, amennyit akar. De szerintem is a bontás után egy termék értéke jelentősen csökken.
Személy szerint én most tervezek eladni egy Double Serumot. 20 ezer forint felett volt eredeti áron, az üveg félig van, de nem fogok 10 ezret kérni érte…

3 Likes

Igen, ezért is írtam, hogy az eladónak nem kell tisztában lennie azzal, hogy éppen hol milyen áron kapható. Az ABH palettát én is megvettem volna eredeti áron is, ha nem jön ez az akció (márciusi tervem volt beszerezni). Szerintem sem fair ilyen alapon alkudozni - 10-15% kedvezményt egyébként is össze lehet hozni a webshopokban biztosan. Ezt inkább csak arra írtam, hogy a paletta mondjuk újonnan elmenne ennyiért, de ilyen szinten használtan…

1 Likes

Ez is: https://kremmania.hu/elado/szyrup-charlotte-tilbury-filmstar-bronze-and-glow-7ff152fc-9827-4e54-b691-aaa32e607474
Ki fizetne egy használt termékért ennyit, amikor újonnan, mindenféle akció meg shipping fee meg minden nélkül megkapom 200 Ft-al olcsóbbért? :slight_smile:
Ez meg 1500-zal olcsóbb újonnan: https://kremmania.hu/elado/szyrup-charlotte-tilbury-cheek-to-chic-pirosito-first-love-38aa2d91-e61b-4928-ad7c-8d5e3ab96451

Komolyan nem értem.

3 Likes

Szerintem ő az a lány aki a vámmal bénázik. Engem idegesít már mert hetente indítja újra és újra a méregdrága termék dömpingjét. A kutya se fogja megvenni ennyiért…

6 Likes

De komolyan, nem tűnik fel neki hogy nem veszi senki, mert drága, amennyiért kínálja? Ha a vámmal bénázott, ő baja, nyelje be és kész. Máskor majd okosabb lesz és rendel a CultBeautyról.

3 Likes

Egyetértek veled! Mind használt ráadásul… legalábbis a legtöbb.

1 Likes

Utálom ezt az állapot a kép alapján kiírást :roll_eyes::roll_eyes:, kép alapján kb mindenkinek mást mondhat :D.

3 Likes

Szerintem ez elég egyenes meghatározás. Azzal több gond szokott lenni, hogy kinek mi a próbált/néhányszor használt stb.

3 Likes

Tudom, de én még így sem tudom meghatározni :sweat_smile: ha rá nézek. :slight_smile:

Én ritkán használom ezt a leírást, inkább parfümöknél. Valószínűleg ez azért van, mert vagy bontatlan vagy tényleg csak egyszer próbált cuccokat teszek csak fel. Amit többször használok az nálam azt jelenti, hogy tetszik, szóval nem akarom eladni.

3 Likes

Köszi @BlackXentric :). Így már értem :hugs::blush:

Érdekes, lekerültek az említett hirdetések. Vagy csak hirtelen megvette valaki. :thinking::roll_eyes:
Én akkor írom, hogy a képen látható mennyiség van benne, ha mondjuk látszik, mennyi az annyi, de rohadtul nem akarok nekiállni méregetni, hogy akkor az most kilenctized, 95%, vagy mennyi. :smiley:

1 Likes

Én gyakran írom azt, hogy használt, képen látható állapotban. Nem tudom megmondani hányszor használtam. 1-nél többször. Általában olyanokat adok el, amiket meguntam és már nem okoznak olyan örömöt mint régebben.

3 Likes

Én is hirtelen ránéztem az eladó dolgaimra, de igyekeztem pontosan megfogalmazni hányszor használtam, ahol nem emlékeztem írtam, hogy néhányszor próbált és a képen látható állapotban. De úgy tűnik másnak a majdnem panig kitörölt is belefér ebbe a kategóriába. Nekem még azok se huplisak amit viszonylag gyakran veszek elő… mindegy is.

De érdekes, hogy hirtelen eltűntek ezek a hirdetések mondjuk :smiley:

5 Likes

https://kremmania.hu/elado/pannid-anastasia-beverly-hills-norvina-eye-shadow-palette itt egy jó példa a 2x használt palettára, szerintem árban is kedvező :slight_smile:

Hajnitól (ő árulta a Riviera palettàt) egyébként nagyon sokszor vásároltam, soha semmi gond nem volt. Korrekt, kedves eladó és sok esetben ajándék terméket is kaptam (volt hogy pl. Sleek palettát)

3 Likes

Csak a megfogalmazás és az állapotok most szerintem nem voltak korrektek :roll_eyes: De ez már csak személyes vélemény.

1 Likes

Értem a problémádat és természetesen elfogadom a véleményedet :gift_heart:

1 Likes