10500 penz.
A rózsásra?
(megcsillant a kis szemem ha a rózsára azt nagy eséllyel el is vinném )
Engem is érdekelne
Nekem -még mindig- az a furcsa, hogy egy használt palettát csukott állapotban tesznek fel zsibire. Kifejezett kérés pedig, hogy e-mailben kérj róla képet.
Ez miért jó? Felesleges körök, felesleges e-mailezgetés, adott esetben időrablás. Ezt soha nem fogom megérteni.
Ha már eladásra szánom a palettát, szerintem az a minimum, hogy nyitott állapotban megmutatom.
(Azt pedig csak zárójelesen jegyzem meg, hogy ha van olyan ügyes és szorgos az eladó, akkor szimpla kollázzsal megoldható a nyitott-csukott állapot szemléltetése is.)
Na mindegy, gondoltam megosztom a frusztrációm. Most már sokkal jobb.
Sajnos szerintem két opció állhat a dolog hátterében: 1) igénytelenség 2) direkt megtévesztés.
Az első verzió arról szól, hogy nincs kedve rendbe tenni a palettát, mint ahogy a rendes eladók szokták: ahhoz le kellene törölni a tükröt, kicsit letakarítani a paletta széleiről a port, visszatenni az ecsetet/applikátort.
A második verzió pedig arról szól, hogy nincs kedve megmutatni, mennyire használt a paletta, mert tudja, hogy így nem biztos, hogy megveszik. Egy aktív emailezésből már nehezebb visszalépni a vevőnek. Sőt, az eladó megúszhatja a véleményezést, mert ilyenkor sokszor elmarad a krémmániás vásárlás és értékelés.
Nem is tudom, személy szerint én nem adnám ki úgy a kezeim közül, hogy ne raknám picit rendbe a palettát. Na, nem azt mondom, hogy patyolatba vágnám (ahogy #abhdoki énem tenné ), de legalább a tükröt letörölném, kívül és a paneknél is picit… De nem lenne pofám csak úgy, full leharcolt állapotban odaadni. Ahogy írtad is, ez igénytelen.
Ha meg nincs kedve megmutatni, hogyan is néz ki belülről, akkor pedig szimplán ne árulja. Simán kilépnék egy aktív levelezésből, ha látom, hogy ez igencsak viseltes, ráadásul ha még az ára is drága lenne ezért. Utána meg gondoljon rólam azt, amit épp akar. Csak ez így meg felesleges időhúzás.
Na de mint tudjuk, különbözőek vagyunk. És félreértés ne essék, így is ki lehet fogni biztosan jó cuccokat tök jó áron, csak hát na… időigényesebb.
Én csak akkor írnék rá, ha pont ez a paletta az,amit mindenképp szeretnék. Ha nem akkor meg sem nyitom a hirdetést. Görgetek tovább.
Nem tudok elmenni mellette ezért ki kell írni magamból. Ami roppant furcsa nekem,hogyha valaki keres egy konkrét terméket és történetesen nekem van fent egy ilyen eladó, akkor veszem a fáradtságot és ráírok az illetőre ,hogy figyu én felraktam egyet ha esetleg erre gondoltál.
És akkor jönnek a kifogások,hogy küldj róla még ilyen meg ilyen szögben készült fotót. Aztán közben más leüti az árút és én várok és várok amíg gondolkodik ,hogy megvegye-e. Ezt nem értem,ha én keresek valamit akkor megköszönöm és megpróbálok alkudni egy kicsit aztán megveszem vagy sem. De nem akarok napokat gondolkodni rajta.
Bosszantó.
Vagy akkor ad egy hátaridőt, hogy eddig meg addig megmondom kell-e vagy sem.
Mikor én ilyesmit látok, az az érzésem, hogy az illető nem gondolja komolyan. Ha keresek egy terméket, akkor az az első lépés (főleg, mivel eladó terméket máshogy nem lehet felrakni), hogy megnézem a termék adatlapján, hogy eladó-e valakinek. Ha ezek után valaki felteszi a “keresem a terméket” bejegyzést, akkor valószínűleg nem gondolja komolyan a dolgot. Persze van olyan, hogy az eladó termék borzalmas állapotban/horribilis áron elérhető, de azért ez a ritkább helyzet.
Ha pedig mégis megkérdezi az eladó, miért nem kell az ő terméke, 2 percbe kerül egy korrekt választ adni.
Egyébként a babás csoportokban elterjedt ez a vásárlási szokás: “XY méretben keresek ruhákat, csak jó állapotban, ajánlatokat a kommentbe írjátok, akié tetszik, annak válaszolok.” Én ettől teljesen kivagyok. Jöjjön házhoz minden, nehogy már keresgélni kelljen…
Nálam aranyszabály, hogy nem írok rá érdeklődőre. Ha feltette a “keresem” táblát, ahogy zalla is írta, látnia kellett már, hogy van-e eladó árú a termékkategóriában. Ezután ráírni, szerintem kb. házhoz menni a pofonért kategória, mert valamiért már eldöntötte, hogy nem üti le azt a hirdetést. Ilyenkor pszichésen hátrányba kerülsz az adásvételben, és ahogy írod, húzza is az agyadat. Rossz pozícióba kerülsz.
Szerintem nincs az az alacsony ár, amit valaki nem gondol komolyan
Nálam egyszer volt, aki leírta, hogy hát ő annyiért nem veszi meg, amennyiért én árulom, mert HA AKCIÓS, akkor meg tudja venni ő is ennyiért. Mondom ok?!
Én most vettem “keresem” felirattal egy ABH diprow pomade-ot, mert volt fent ugyan pár hirdetés a keresett színben, de alattuk kommentek, amikre nem válaszoltak az eladók. Muszáj volt mást keresnem, mert nem akartam azokét leütni, akik ott felejtették a terméküket a zsibin.
Persze ez más tészta, mint amit írtok. Azok bosszantóak.
@kamcs a legjobban a Te eseted “tetszik” (wtf?)
Uhh ilyenbe én is futottam már bele. Akkor vegye meg ott. Minek zaklat…
Szerintem van létjogosultsága a keresem típusú hirdetéseknek pont emiatt. Mondjuk én naivan azt feltételezem, hogy a hirdetés feladása idején nincs fent zsibin az adott termék (vagy csak ottfelejtve, ahogy írtad). Persze vannak problémás esetek, és addig örülök, amíg nem én magam vagyok az elszenvedője.
Én hülye vagyok,de írtam neki mert már én is kaptam jelzést ,ha kerestem valamit. Végülis semmi nem történt ,mert aki leütötte az nagyon örült neki. Ez a lány még keresse tovább .
@Lencseee azért nem vettem meg 20E-ért a Conspiracy palettát, mert az összes Jeffree palettámat 12E körül vettem nem újonnan, amit nem is várok el, de 20E-t nem fogod olyanért adni amit valaki már használt és újonnan meglehet venni 15E-ért. Persze én is látom, hogy azóta az eladó is elgondolkodott és már 17E-ért árulja, de az még mindig sok szerintem…
@Anilorak keresem továbbra is a Conspiracy palettát, valószínűleg BeautyBay marad jól látod, de ha valaki írna, hogy eladná reális áron a sajátját nem mondanék nemet. Annyira meg nem fontos, hogy most azonnal megrendeljem.
Ez is egy eshetőség a keresem posztoknál, hogy nem fontos annyira a termék a vevőnek, de ha valaki jó áron felajánlaná a sajátját, akkor biztos megvenné nálam is ez van.