Piactéri furcsaságok 38521. változat

Ó hát ez igazán gyönyörű… ingyen se kéne… :roll_eyes: :grimacing:

2 Likes

Annyi esze sem volt, hogy a “még elmegy “ kategória 3 pant kiszedje + a mágneses tokot és letakarítva tegye fel eladni őket.
Vagy benevezhetett volna a project panbe :rofl:

7 Likes

Ezt saját magam előtt szégyelltem volna, hogy még nem dobtam ki. Nem az, hogy még meg is hirdetem… :roll_eyes:

5 Likes

Már a látványtól elkezdett viszketni a szemem.

1 Likes

https://kremmania.hu/elado/valeria-gucci-boritekok
Csak nekem furcsa…?

Mi ez, papírírószerbolt? :rofl:

1 Likes

Nem… vagyis nekem nem furcsa - Németországban elég sokat találni a neten, a LV, chanel stb dobozokig, porzsák, boríték, papírzacskò is van. Akik fake táskát adnak el, sokszor megveszik a dobozt, porzsákot, hogy hihetőbb legyen az eredetiség. Meg mások, akik second hand szerzik be a táskát.A legobb az volt, amikor az LV boltban ajándékba kapott macaron csomagot- igen az édesség macaron 4 db, felrakta potom 100 euróért :monkey_face::cow::ram::rofl::exploding_head:

8 Likes

Ti szoktátok szabálytalanságként jelenteni, ha egy eladó termék saját oldal híjján másikhoz van feltöltve?

Úgy tudom van aki szokta. Én személy szerint nem jelenteném, mert tudom mennyire idegesítő várni 2-3 hetet arra, hogy jóváhagyják a termék feltöltést. (Ami érthető, hogy idő, de addig a terméket nem lehet eladni.). De persze ha valaki rendszeresen máshoz pakolgat fel eladó terméket, az idegesítő.

2 Likes

Tegnap láttam fenn “3 fújós” megjelöléssel egy terméket. Már csak az a kérdés, milyen 3 van az átlátszó üvegekben? :upside_down_face:

1 Likes

Szerintem csak az nem okés, ha egy termék adatlaphoz a másolata van eladóként feltöltve, pl ND Glamhoz egy Revolution.

2 Likes

Én akkor szoktam, ha valaki láthatóan nem tesz hozzá az oldal életéhez semmit, csak ingyenes piactérnek használja a Krémmániát. Pl ha valaki nem tölt fel terméket, nem véleményez, stb.

5 Likes

Nem szoktam jelenteni pedig sokat találok. Amit én nem a saját lapjára töltöttem fel eladásra pár óra múlva mindig elkaszálta valaki . Így gondolom vannak akik erre utaznak. Ha ez boldoggá teszi őket akkor ez legyen a legnagyobb örömük az életben.

1 Likes

Biztosan nem először van róla szó, de sehogysem tudom megérteni, hogy sokan miért nem értékelik az adásvételt. Nem azokra gondolok, akik egy-két terméket eladnak, aztán el is felejtik az egészet, hanem akik rendszeresen “kereskednek”, sokszor fent vannak az oldalon. Nem zavarja őket, hogy tucatnyi értékeletlen biznisz ékeskedik a profiljukban? Gondolom, van több száz pozitívjuk, nem érdekli őket, hogy kapjanak még hozzá.
Ha én lennék az oldal kezelője, beállítnaám, hogyha 30 napig nem értékel valaki, automatikusan ad a nevében egy ötcsillagost.

4 Likes

Én még csak 3x vásároltam, de az automatikus értékelést nem javaslom.
Az első vásárlásom elég katasztrófálisra sikeredett, az eladó hibájából és napokig gondolkoztam rajta, hogy írjam meg a véleményem, megírjam-e egyáltalán stb.
Aztán a többi vásárló miatt végül megírtam amit gondoltam, nem 30 de 10 napnál biztosan több volt mire kiszenvedtem magamból a véleményt, eléggé elkenődtem volna, ha a rendszer automatikusan 5 csillagot adott volna a hölgynek, csak azért , mert gondolkozom/elfelejtettem/elutaztam bárakármi.
Egyébként értékelés párti vagyok, nekem jól esett amikor megkaptam az 5 csillagokat a másik két vásárlásom után (meg persze nagyon jó visszajelzés, hogy kitől kell óvakodni) az első nyilván nem jutalmazott meg a lesújtó véleményem után :smiley:

2 Likes

Én sem értem, engem nagyon zavarna, ha a profilomon lógna a sok értékelésre váró adásvétel.
Érdekes egyébként, hogy vevőként mindig kapok értékelést, eladóként egyre kevésbé.
Most nyílván túlzok, de kicsit olyan, mintha némely vevők úgy tekintenék, hogy tulajdonképpen azzal már értékeltek, hogy átutalták a vételárat, hiszen látatlanban megbíztak bennem.

Van amikor az átutalás után meg is szakad a kommunikáció, pedig kifejezetten szoktam kérni, hogy jelezzenek vissza, legalább annyit, hogy épségben megérkezett a termék.

3 Likes

Vagy lehetne olyan opció, hogy törlöm az egész értékelési lehetőséget, hogy ne lógjon ott a profilomon. Van, hogy nem akarom se jól, se rosszul értékelni, mert egyszerűen csak nem akarok foglalkozni vele.

3 Likes

Jöttem kicsit ventillálni, ugyan nem Piactér, hanem Fb Marketplace…
Hirdetek valamit, a hirdetés szövegében le van írva, hogy hol vehető át személyesen, illetve hogy milyen módon tudom küldeni. Nekem az lenne a logikus, hogy aki szeretné megvenni, az leírja, hogy neki ezek közül mi lenne jó, esetleg megkérdezi hogy más, neki szimpatikus opció megoldható-e. Hát nem :woman_shrugging:

Érdeklődő 1: “Telószámot kérdehetek?” – Ez a halálom :sweat_smile: (persze, tisztában vagyok vele, hogy lehetnek olyan kiugró esetek, amikor jobb telefonon, pl. ha látássérült a vevő), de a legtöbb esetben MINDENT meg lehet beszélni írásban, a feladáshoz és utaláshoz szükséges információknál egyértelműen sokkal egyszerűbb is, nem kell lediktálni a számlaszámot, kínlódnom hogy a recsegő, zajos vonal végén vajon mit mond a másik… Ilyenkor kedvesen le szoktam írni, hogy én jobban szeretem írásban intézni az ilyesmit a visszakövethetőség miatt. Erre a kedves delikvens természetesen eltűnik :smiley:

Érdeklődő 2: “Megvan még?” - “Igen” - “Érdekelne” — Hát még jó, azért írsz, nem? :exploding_head: Itt akkor leírtam ugyanazt, ami a hirdetés szövegében is van, hol lehet átvenni, hogyan tudom küldeni és mennyiért. Természetesen erre sem kaptam azóta választ :upside_down_face:

Annyira unom már az ilyeneket, nagyon kevés dolgot teszek fel eladásra. A ruhákat, kiegészítőket például inkább helyi szervezésű ruhacsereberére viszem. Hátránya, hogy cserébe én is ruhát hozhatok el, nem pénzt, de nekem ez belefér, szeretem a ruhákat és legalább megúszom a hülyékkel üzletelést :smiley:

9 Likes

Érdeklődő 3: X ezer, és este el is hozom. (Köszi, de talán ne rohanjunk így, még haza is kellene érnem.)

Érdeklődő 4: Jaj, ez nekem nagyon kell, látatlanban meg is vettem, holnap megyek érte. … Holnap: É4 nem jön. Írok neki. “Ja, bocsi, elfelejtettem/beteg lett a macskám/akármi. Holnap ezer százalékra megyek, el ne add másnak!” Másik holnap: É4 örökre eltűnik, üzit meg se nézi.

5 Likes

Újabb csoda a 0 véleményes profillal rendelkező vevőtől. Én vagyok a hülye, hogy jóváhagytam a vásárlást, de úgy voltam vele, hogy adok egy esélyt, valahogy el kell kezdeni. Kár volt.

Először is kb azt sem tudta mit ütött le, mert ő közben más hasonló terméket is vett, aztán írta, hogy utánvétet szeretne. Válaszoltam, hogy csak előre utalás után postázok, ha nem felel meg így, jelezze. Azt mondta rendben. A következő levélben küldtem az utalás adatait, majd kaptam egy kamu választ, hogy szerinte nincs meg se benne, se bennem a bizalom, így ő mégse kéri.

Rendkívül sértő, mivel minden értékelésem szuper és eszembe nem jutna 4-5000 forintért valakit átvágni. Épp ez a lényege ennek a felületnek és az értékeléseknek.

Komolyan mondom pár ezer forintos terméknél meg sem éri vesződni eladással, amikor ennyire vállalhatatlanul viselkednek az emberek. Nagyon elszomorító, hogy ennyire felelőtlenül ütnek le egy terméket.

7 Likes