Piactéri furcsaságok 38521. változat

Én ugyan mostanában nem piacterezek aktívan, de azért van elég tapasztalatom. Azt mondom, nem kell megadni az esélyt :nerd_face:
0 pontos újonc élből elutasít (próbálkozzon mással, én referencia nélkül már nem kockáztatok), hacsak meg nem keres mailben külön.
Ha valaki nem bírja értelmezni azt a 10 mondatos disclaimert (például, hogy fújóst ne üssön le, hanem írjon mailt), élből elutasít. Tudom, sokan ellenszenvesnek találják a disclaimert, mert olyan kioktató benyomást kelthet (már, ha úgy van megfogalmazva…) de arra mindenképpen jó szűrő, hogy a másik hajlandó-e elolvasni…
Véletlenül se írok ki olyat, hogy leütés előtt írjon, ez felhívás keringőre…
Szóval csak keményen :laughing: szerintem nem elrugaszkodott az a pár mondat, amivel le szoktam írni az adásvételem kereteit, aki ezt nem tudja vagy nem akarja megérteni, az nem az én emberem.
6 év alatt egy kezemen meg tudom számolni, hány problémás esetem volt, működik a rendszer. Korrektnek, udvariasnak, készségesnek kell lenni, de célszerű, ha már az elején meghúzza az ember a határokat, mert a nagy jófejségnek sajnos az a vége, amit @Piko888 is ír…

5 Likes

Tegnap írtam egy eladó parfüm alá, hogy engem érdekelne és vinném .
Egész nap vártam a választ, ma felnéztem a termékekhez, hogy biztos jó helyre írtam -e , már nincs is fent az illat.
Úgy gondolom egy “Szia már eladtam másnak.” választ lehetett volna nyögni, elszontyolodtam .
Még gondolkoztam is, hogy egyből leüssem-e - ááá mondom inkább előbb írok Neki mert láttam, hogy cseréről leveleztek a kép alatt- na azt, hogy oldotta volna meg a leányzó .

A szigorú szabályokkal egyet tudok érteni, teljesen hülyebiztosra kell menni, engem nem sért és van is türelmem elolvasni a tudnivalókat vásárlás előtt.

3 Likes

Szerintem ebben az esetben érdemes leütni, legfeljebb visszautasítja. A múltkor én is így jártam, a nagy udvariaskodásban, más leütötte és az eladó nekem mondta, hogy sorry.
De írt, hogy a csajjal van probléma, várjak, folyamatosan tájékoztatott, hogy micsoda időhúzás ment. Aztán az utolsó percben csak kifizette, mikor már el akarta küldeni az eladó a p1csába.
Legközelebb, ilyen szituban, ha nagyon akarok valamit egyből leütöm, majd utána egyeztetünk. :sunglasses:

2 Likes

Ezt fogom tenni , több helyen látom,hogy még a jó eget is kérdezgetik 2-3 hetes válaszadásokkal, eddig nem mertem ezekbe “belerondítani”, mostantól ami kell azt elmarom :smiley:

4 Likes

Nem a legnagyobb problémám az életben, de engem az zavar mostanában, hogy nem kapok értekelést. Hál istennek amúgy minden rendben ment, de jó lenne egy visszajelzés. Annyit tudok, hogy kivette a fox automatából.
Amúgy engem idegesítene is a profilomon, ha ott lebegnének a függő értékelések,nem tudnám folyton átpörgetni.

2 Likes

Most én jártam úgy hogy valaki írt a termék alá, más meg leütötte. Aki írt, már emailben felvette velem a kapcsolatot, de személyes átvételt szeretne. Aki leütötte, még nem jelentkezett, de egy másik terméket, amit kinézett, jóváhagytam.
Most nagyon kínlódok mi legyen. A személyes átadás nálam nagyon nehezen megoldható. De fel szoktam ajánlani annak aki korrekten, a termék leütése előtt érdeklődik. (egy konkrét pontját a x. kerületnek, ami nagyon nem esik útba az emberek 90%-ának).
A terméket leütni kívánó szándékait még nem ismerem, szóval várok…

Kétszer nyitott :thinking:

1 Likes

De azt nézem, hogy ráadásul “kép miatt”, mikor tutira nem az ő általa készített fotóval van feltöltve :man_shrugging:

1 Likes

Van egyszer nyitott is netes képpel. Én se értem…

2 Likes

Az imént fb csopiban láttam, hogy egy eladó úgy kategorizálta termékeket, hogy volt a “csak swatcholt” és a “csak kipróbált”. Jót somolyogtam. Vevőként nekem hót mindegy, hogy a kezére kente, vagy az arcára, a kettő végeredményben ugyanaz :grinning:

1 Likes

:rofl: egyszer nyitott. Annyi, hogy csak kinyitotta bele nézett és vissza csukta. Vagyis ùj. A 2x nyitott, hogy kinyitotta 2x. De nem próbàlt, swatcholt stb.

2 Likes

Jaj ezek a kiskapus megfogalmazások :smiley: Amúgy most vagy tök érintetlen/új stb, de ha meg látott oxigént de ujjat nem az lényegében számomra új, minden már pedig már használt. Bár az ultimate kedvencem még mindig a kráteres kétszer használtamok :smiley:

4 Likes

Most jöttem magam ostorozni.

Szóval ki az, aki “mentés értékelés nélkül” értékelte az utolsó 5 vevőjét? :crazy_face:

Olvasni tudni kellene, Ági.

1 Likes

Szólj az Adminnak, biztos tudnak változtatni, ha tudsz linket küldeni róluk.

Sziasztok!

Egy kis tanácsra lenne szükségem. Vettem piactéren egy drága kompakt púdert (10+ ezer Ft-ért), új, doboz nélküli. Bőven bolti ár alatt vettem, megbízható eladótól, többször üzleteltünk már.
Megérkezett a termék és szinte rögtön csalódott voltam, ugyanis erős cigaretta szaga van. :slightly_frowning_face: Kinyitottam, szagolgattam a púdert magát is, egyáltalán nincs finom illata, mint a terméktesztekben. Nem tudom, mit tegyek, swatcholtam is már…

Ha ezt előre tudom, nem veszem meg, mert gyűlölöm a dohányszagot és nem szívesen kenem az arcomra.
Az eladót sem szeretném megbántani, mindig nagyon kedves, rendes volt, idáig semmi ilyesmi nem fordult elő.
Mit gondoltok? :sweat:

1 Likes

Ezzel nem bánthatod meg. Terméket vettél, aminek valamiért nem megfelelő a “minősége”. Kedvesen, de jelezd;-)

1 Likes

Szerintem is elmondhatod neki. Én úgy kezelném ezt eladóként, hogy ha Te a saját költségeden visszaküldöd neki sértetlenül a terméket, akkor visszautalnám a részedre a pénzt. Már csak a “reputációs kockázat” miatt is.

1 Likes

Köszönöm a válaszod, igen, ez lesz a megoldás. Nem kicsit vagyok csalódott… :sweat:

Azért mindennek van határa. :slight_smile:

https://kremmania.hu/elado/pirolusz-artdeco-szemhejpuder

Omg, potyogtass egy kis agyat az égből…:rofl::face_vomiting:
Ez a fajta az, aki még a használt tescos wc ülőkét is el akarja adni pénzért, a lyukas zoknihoz pedig odaìrja, hogy " vintidzs" . Nàlam ez menne a kukába.

8 Likes