Én ugyan mostanában nem piacterezek aktívan, de azért van elég tapasztalatom. Azt mondom, nem kell megadni az esélyt
0 pontos újonc élből elutasít (próbálkozzon mással, én referencia nélkül már nem kockáztatok), hacsak meg nem keres mailben külön.
Ha valaki nem bírja értelmezni azt a 10 mondatos disclaimert (például, hogy fújóst ne üssön le, hanem írjon mailt), élből elutasít. Tudom, sokan ellenszenvesnek találják a disclaimert, mert olyan kioktató benyomást kelthet (már, ha úgy van megfogalmazva…) de arra mindenképpen jó szűrő, hogy a másik hajlandó-e elolvasni…
Véletlenül se írok ki olyat, hogy leütés előtt írjon, ez felhívás keringőre…
Szóval csak keményen szerintem nem elrugaszkodott az a pár mondat, amivel le szoktam írni az adásvételem kereteit, aki ezt nem tudja vagy nem akarja megérteni, az nem az én emberem.
6 év alatt egy kezemen meg tudom számolni, hány problémás esetem volt, működik a rendszer. Korrektnek, udvariasnak, készségesnek kell lenni, de célszerű, ha már az elején meghúzza az ember a határokat, mert a nagy jófejségnek sajnos az a vége, amit @Piko888 is ír…
Tegnap írtam egy eladó parfüm alá, hogy engem érdekelne és vinném .
Egész nap vártam a választ, ma felnéztem a termékekhez, hogy biztos jó helyre írtam -e , már nincs is fent az illat.
Úgy gondolom egy “Szia már eladtam másnak.” választ lehetett volna nyögni, elszontyolodtam .
Még gondolkoztam is, hogy egyből leüssem-e - ááá mondom inkább előbb írok Neki mert láttam, hogy cseréről leveleztek a kép alatt- na azt, hogy oldotta volna meg a leányzó .
A szigorú szabályokkal egyet tudok érteni, teljesen hülyebiztosra kell menni, engem nem sért és van is türelmem elolvasni a tudnivalókat vásárlás előtt.
Szerintem ebben az esetben érdemes leütni, legfeljebb visszautasítja. A múltkor én is így jártam, a nagy udvariaskodásban, más leütötte és az eladó nekem mondta, hogy sorry.
De írt, hogy a csajjal van probléma, várjak, folyamatosan tájékoztatott, hogy micsoda időhúzás ment. Aztán az utolsó percben csak kifizette, mikor már el akarta küldeni az eladó a p1csába.
Legközelebb, ilyen szituban, ha nagyon akarok valamit egyből leütöm, majd utána egyeztetünk.
Ezt fogom tenni , több helyen látom,hogy még a jó eget is kérdezgetik 2-3 hetes válaszadásokkal, eddig nem mertem ezekbe “belerondítani”, mostantól ami kell azt elmarom
Nem a legnagyobb problémám az életben, de engem az zavar mostanában, hogy nem kapok értekelést. Hál istennek amúgy minden rendben ment, de jó lenne egy visszajelzés. Annyit tudok, hogy kivette a fox automatából.
Amúgy engem idegesítene is a profilomon, ha ott lebegnének a függő értékelések,nem tudnám folyton átpörgetni.
Most én jártam úgy hogy valaki írt a termék alá, más meg leütötte. Aki írt, már emailben felvette velem a kapcsolatot, de személyes átvételt szeretne. Aki leütötte, még nem jelentkezett, de egy másik terméket, amit kinézett, jóváhagytam.
Most nagyon kínlódok mi legyen. A személyes átadás nálam nagyon nehezen megoldható. De fel szoktam ajánlani annak aki korrekten, a termék leütése előtt érdeklődik. (egy konkrét pontját a x. kerületnek, ami nagyon nem esik útba az emberek 90%-ának).
A terméket leütni kívánó szándékait még nem ismerem, szóval várok…
De azt nézem, hogy ráadásul “kép miatt”, mikor tutira nem az ő általa készített fotóval van feltöltve
Az imént fb csopiban láttam, hogy egy eladó úgy kategorizálta termékeket, hogy volt a “csak swatcholt” és a “csak kipróbált”. Jót somolyogtam. Vevőként nekem hót mindegy, hogy a kezére kente, vagy az arcára, a kettő végeredményben ugyanaz
egyszer nyitott. Annyi, hogy csak kinyitotta bele nézett és vissza csukta. Vagyis ùj. A 2x nyitott, hogy kinyitotta 2x. De nem próbàlt, swatcholt stb.
Jaj ezek a kiskapus megfogalmazások Amúgy most vagy tök érintetlen/új stb, de ha meg látott oxigént de ujjat nem az lényegében számomra új, minden már pedig már használt. Bár az ultimate kedvencem még mindig a kráteres kétszer használtamok
Most jöttem magam ostorozni.
Szóval ki az, aki “mentés értékelés nélkül” értékelte az utolsó 5 vevőjét?
Olvasni tudni kellene, Ági.
Szólj az Adminnak, biztos tudnak változtatni, ha tudsz linket küldeni róluk.
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Vettem piactéren egy drága kompakt púdert (10+ ezer Ft-ért), új, doboz nélküli. Bőven bolti ár alatt vettem, megbízható eladótól, többször üzleteltünk már.
Megérkezett a termék és szinte rögtön csalódott voltam, ugyanis erős cigaretta szaga van. Kinyitottam, szagolgattam a púdert magát is, egyáltalán nincs finom illata, mint a terméktesztekben. Nem tudom, mit tegyek, swatcholtam is már…
Ha ezt előre tudom, nem veszem meg, mert gyűlölöm a dohányszagot és nem szívesen kenem az arcomra.
Az eladót sem szeretném megbántani, mindig nagyon kedves, rendes volt, idáig semmi ilyesmi nem fordult elő.
Mit gondoltok?
Ezzel nem bánthatod meg. Terméket vettél, aminek valamiért nem megfelelő a “minősége”. Kedvesen, de jelezd;-)
Szerintem is elmondhatod neki. Én úgy kezelném ezt eladóként, hogy ha Te a saját költségeden visszaküldöd neki sértetlenül a terméket, akkor visszautalnám a részedre a pénzt. Már csak a “reputációs kockázat” miatt is.
Köszönöm a válaszod, igen, ez lesz a megoldás. Nem kicsit vagyok csalódott…
Omg, potyogtass egy kis agyat az égből…
Ez a fajta az, aki még a használt tescos wc ülőkét is el akarja adni pénzért, a lyukas zoknihoz pedig odaìrja, hogy " vintidzs" . Nàlam ez menne a kukába.