Piactéri furcsaságok 38521. változat

Tudom, hogy nem újdonság, amit írok, de valahogy nem esett jól látni azután, hogy pár hete ingyen osztogatták a Müller pénztárnál. Annyit hozott el az ember, amennyit csak nem szégyellt. Amúgy szerintem romlottak, mert nem kellemes az illatuk, két tasak után kidobtam az összeset. Képernyőkép 2022-08-25 195655

8 Likes

Pozitív furcsaság:
https://kremmania.hu/profil/tsophie
Olvassátok el a hirdetéseit, nagyon cuki a lány :heart::heart_eyes:

8 Likes

Sajnos törölte a szövegeket, nincs ott semmi. :frowning:

Szólt Douglas-os akciókról azt hiszem, kedves volt tőle tényleg :blush:

1 Likes

Ó, ő volt az? Emlékszem. Nagyon cuki volt, tényleg. Reméltem, hogy nem jelenti senki. :slight_smile:

3 Likes

Egyre ritkábban vásárolok a piactéren, de az most is felbosszant, hogy sokan felbuzdulva regisztrálnak, feltesznek dolgokat, majd magára hagyják a cuccot, hiába kérdezel, érdeklődsz… Ha netán megadnak e-mailt, akkor pedig olyat, amit sosem néznek. Ha előkerülnek, (jó esetben:) “bocsi, már elkelt” , vagy szó nélkül törlik az eladó holmit. Úgy gondolom, még mindig nagy húzóágazata az oldalnak a piactér, akárki akármit mond. Lehetne kicsit szabályozottabb és felhasználóbarátabb az egész.

8 Likes

Találkoztam ilyesmivel én is mostanában.

Engem ami az utóbbi időben zavar, az a kipróbált/ egyszer használt stb, amikor a fotó szerint szemmel látható az intenzív használat. Tudom, a kép nem hazudik és mindenki eldöntheti, hogy így is megveszi e. Viszont nekem ebben van egy olyan üzenet is, hogy ha már az elején füllent az eladó, mire számíthatok még a vásárlás során?

5 Likes

Engem a piactéren az szokott bosszantani, amikor ingyenes termékmintákat árul valaki, pl parfümöt meg gyógyszertári krémet csomagban.

2 Likes

Pontosan. Vagy 3-szor próbált. Az, hogy ő nem tudott megbarátkozni vele, és próbálgatta, az egy dolog, de attól még fura fogalomzavarnak tűnik. Mintha a próba szó azt jelentené, hogy legyen a vevő megtisztelve, és fizesse ki a majdnem teljes árat. :smiley:

2 Likes

Ha meg kérsz parfümériában vagy valahol mintát, akkor nem tudnak adni. Ja, tényleg nem, mert már le sem ért a polc aljáig, amikor megkapták.

Ne is modd, a csùcs az, amikor a dombornyomàs pl egy bronzer vagy highlighternél màr lekopott annyit hasznàlta de ott a 3x hasznàlt felirat. Ès mikor felhìvod a figyelmét, hogy khm. ez bizony nem 3x pròbàlt, hanem 1 hònapot haszàlt akkor ő van felháborodva. :grin::crazy_face:.

1 Likes

Számomra is érthetelen az “új, bontatlan” leírás, amikor a paletta ki van nyitva és minden színben látszanak az ujjacskák nyomai…

1 Likes

Nem akarom szétoffolni a témát, de pont az előbb láttam facebookon is: párszor használt, szinte új!
És a képen mindegyiknek be van már kövesedve a teteje…

2 Likes

Lehet, hogy csak nekem furcsaság, de miért kell odaírni egy parfüm mellé a piactéren, hogy “RITKASÁG!”? Aki tudja, hogy az, annak nem kell odaírni, és az úgyis kifizeti érte a jó magas árat. Aki meg nem ismeri, az úgysem fogja megvenni, ha nem lehet semmilyen boltban megszagolni.

1 Likes

Én is jártam így van aki ezzel tölti az idejét
hogy jelentget. Őszintén sajnálom hogy ez a legjobb dolga.

Jövök picit bosszankodni. Kicsit kezdek belefáradni a zsibi eladásba. Többen is érdeklődnek éppen, kapok emailt, jó hosszan, részletesen visszaírok. Napokig nincs válasz. Majd küldjek képet még-még-még. Rendben, csinálok, küldök. Oké, kérik a terméket. És amint megadom az utalási adatokat és címet kérek, hirtelen mindenki felszívódik. Ugyanez az fb csoportokban is. Jó, úgysem adom fel, amíg nincs kifizetve, de ha én vásárolok, igyekszem mindent minél gyorsabban elrendezni.
Amúgy türelmes is vagyok szerintem, mert most volt valaki (0 értékeléssel) akinek az 1-2 mondatos válaszai között 3-4 nap telt el és az utolsó jelzése, hogy most nem tud utalni, mert elutazott. Ami nekem nem gond, ha kicsit kommunikatívabb. Volt pozitív tapasztalat is amikor kérte valaki, hogy foglaljam egy hétig, de közben folyamatosan beszélgettünk, leveleztünk, tök aranyos volt és minden rendben ment. Most valamiért a fura figurák találnak meg.
Na, puffogás off. Nektek volt mostanában kellemetlen tapasztalat?

3 Likes

Sajnálom a dolgot, igazi időrablók ezek. Velem is megesett párszor, amíg rendesen válaszolok, kapok 1-2 szavas mondatokat, megy az alkudozás, ő ennyiért vinné, mondom, az ára az, ami kinn van. Kell vagy nem. Pár nap múlva előkerül, kérdezi mennyi foxival, leírom, küldöm az utalási adatokat stb azóta síri csend. Szerencsére nem ütötte le, emailben érdeklődött de akkor is bosszantó volt.

Másik eset: foglaló nélkül sem érdemes semmit félretenni, gyakran elállnak az üzlettől. Itt is kb fizu előtt egy héttel jött az email (ok, legalább szólt!) mindenféle indokkal, most miért nem tud fizetni. Persze ezek lehetnek valósak, nekem is volt egy sürgősségi bölcsifog műtétem. Én ezekkel már nem foglalkozom, nem vagyok megélhetési zsibi eladó, vagy elviszik vagy nem, csak ezt az időrablást utálom nagyon :woman_shrugging:

3 Likes

Pont ma reggel, gondolkodtam is, hogy kipanaszkodjam-e magam itt :grinning: A hölgy kérdés nélkül leütötte a parfümöt (0 értékelése van, de úgy gondolom, hogy mindenki 0 értékeléssel kezdte, úgyhogy ez nem szokott zavarni, úgysem adok fel semmit, amíg nem utalnak), majd írt emailt, hogy akkor Foxpostba kérné, küldjem a pontos összeget és a számlaszámom. Leírtam neki, erre válaszolt, hogy ja, mégsem kérné, ő 690 Ft-nak gondolta a Foxpostot, 1490-et már nem hajlandó kifizetni érte. Ezt meg is értem, tényleg egyre drágább a csomagküldés is (ahogy minden), de nem lehetett volna leütés előtt kérdezni/tájékozódni? Fent vannak az árak a Foxpost oldalán is, nem titok. Arra meg, hogy webshopból rendelve olcsóbb a Foxpost, végképp nem tudok mit mondani, sajnálom, hogy nem üzleti partner vagyok…

9 Likes

Nekem is mostanában, pontosabban idén van az, hogy nagyon lassú a kommunikáció. Eltelik 1-2 hét mire kapok egy fél mondatos válasz e-mailt. Korábban mindenki igyekezett minél hamarabb letudni az adásvételt…
Egyszerűsítené a dolgokat az is, ha lehetne több fotót feltölteni a termékhez, máris egy körrel kevesebb levelezés lenne!

8 Likes

Ez nem zsibis hanem FB csopis ügy volt, érdeklődtem egy parfümolaj iránt, megvan-e még stb, még nem adta el, de amikor kértem az utalási adatokat eltűnt. Én ilyet nem pipáltam, elég fura volt. :upside_down_face:

2 Likes