Piactéri furcsaságok 38521. változat

Sajnos nekem az utóbbi időben csak rossz tapasztalataim vannak a frissen regisztráltakkal. Én sem akarok rögtön elutasítani egy ilyen vevőt, de ma megint megjártam.
A leütött termék ez, csak hogy kontextusba helyezzem a történetet:
KATT

• Leüt egy Kirkland Minoxidil oldatot, írok neki, hogy milyen szállítási opcióval kéri és ide meg ide utalhat.
  • Válaszol, hogy készpénzzel tud-e fizetni, nincs kártyája. (!!! Bocs, de nem vagyok online shop…)
  • Megírom, hogy személyes találkozóra nem tudok lehetőséget biztosítani, átutalással tud fizetni.
  • Visszaír, hogy ha xyz városba kéri postán maradóval, akkor 4915 Ft lesz-e.
  • Megírom neki, hogy igen, és a hatodik érzékemtől vezérelve megkérdezem tőle, hogy ugye az megvan, hogy ez bontott, és elküldtem neki a terméklapon látható képet is, ahol bejelöltem, hogy meddig van.
  • Visszaír, hogy neki bontatlan kéne, akár 6 db is.

Na itt szakadt el kicsit a cérna… Az alábbit írtam neki, és szerintem nagyon jóindulatú és megértő voltam.

Kedves [férfi vásárló]!

A termék leírásában ez is benne volt, a kép is ott volt a nyíllal, de akkor jól éreztem, hogy nem olvasta el.

Mivel frissen regisztrált a Krémmánián, ezért ezúttal nem fogok negatív értékelést hagyni, de azt javaslom, hogy legközelebb olvassa el a termékleírást mielőtt rákattint a megvásárlás gombra.

Ezen az oldalon új és használt kozmetikumokat árulnak magánszemélyek, és legtöbbünk minden tudnivalót megad a terméklapon pont az ilyen eseteket elkerülendő.

Ha a termék leütése után derül ki, hogy a vevő nem tájékozódott, és emiatt nem jön létre az üzlet, az eladónak joga van negatív értékelést hagyni a vevőnél. Én ettől most eltekintek, de cserébe azt kérem, hogy ha még vásárolni kíván ezen az oldalon, akkor mindenképpen tájékozódjon a termékről, mielőtt megveszi. Lehetősége van kérdezni is az eladótól, javaslom, használja ezt az opciót.

A terméket ismét fel fogom tölteni és újból eladó.

Önnek pedig az eMag-ot javaslom:

Keresés 🔎 kirkland | Vásárolj online az eMAG.hu-n

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy hogyan tud valaki ennyire vakon megvenni valamit. Pedig most regisztrált, feltehetőleg pont emiatt a termékért…
Egyelőre töröltem a termékeim, majd ősszel felteszem őket megint, de most egyrészt tele van a törpöm ( :joy: :sob:), másrészt nyáron kicsit limitált, hogy milyen gyakran jutok el postára/Foxpost-hoz.

12 Likes

Szia!
Teljesen világos szerintem a hirdetésed. Ok, hogy új tag az illető de olvasni még tud:)
A rosszban a jó (?) talán, hogy inkább egy értetlen mint egy olyan ember aki eltűnik és semmire nem reagál akár hetekig… hamar le lehet zárni a dolgot.
Rendes Tőled hogy nem értékelted 1 csillaggal, valószínüleg nem ismeri a szabályzatot. Gondolom időközben lehiggadtál…
Legközelebb körültekintőbben fog vásárolni remélhetőleg.
Kár emiatt törölni a dolgaid, kifogtál most egy rossz vásárlót ennyi.

2 Likes

Szia!

Persze, nem igazán érdekel az emberke, meg annyira fel sem húzott, csak már nem az első eset: a múltkor egy aznap regisztrált lány ütötte le egyik termékemet, majd miután írtam neki, megkérdezte, hogy személyesen átvehető-e. (Akkor sem volt.) Megírtam (kedvesen, de tényleg), hogy sajnos nem, mert a munkám nem teszi lehetővé, mire soha többet nem reagált.

Nem emiatt a vevő miatt vettem le a termékeket, csak amikor ma láttam, hogy valaki leütött valamit, eszembe jutott, hogy le akartam, mert nyáron nem szerettem volna eladással foglalkozni. Túlnyomó részt nem Pesten vagyok, hanem az Isten háta mögött home office-ban, és kicsit bonyolult a feladogatás. :slight_smile:

1 Likes

Ti mit gondoltok ezekről a hirdetésekről? Screenshot_20220725-070353_Chrome

Jaj. Itt a helye, igazi furcsaság. :smiley: Pedig ahogy nézem, nem kevés eladása van a kolleginának.

2 Likes

Alapból használt rúzst nem szívesen veszek (drogériásat meg főleg), de a szájak abszolút nem hozzák meg a kedvem hozzá, sőt… :confused:

5 Likes

https://kremmania.hu/elado/bridget12-6500ft---lisa-eldridge-insanely-saturated-lip-colour-5e78af14-a754-4bfb-ba53-7315c9374325

Ha el is hiszem, hogy ő egy-kétszer használta a rúzsokat, de a levágást illene megmagyarázni.

Micsoda merénylet már ezek ellen a rúzsok ellen… :pensive:

1 Likes

Szerintem nem akarja a használt részt is eladni. Így ajak által nem érintett rúzst tud tovább adni.

2 Likes

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudjátok-e, miért lehet az, hogy kétszer is feltöltöttem egy terméket, de mind a kétszer eltűnt? Először azt hittem leütötte valaki csak nem kaptam e-mailt, de ha előzmények között kikerestem a linket, azt írja, az oldal nem található…Nem a saját adatlapjához töltöttem fel, mert nincs, viszont ugyanazon termék csak más illatban és többször csináltam már ezt, ha nem tudtam máshova feltölteni, akkor viszont nem történt ilyen. Létezik, hogy az az egy szem krém szúr szemet mindig valakinek és ezért mind a kétszer jelentette?:0 más szabálytalanságot tuti nem csináltam, mert közben egy fényvédőt is feltettem, aminek pl. Szintén nem volt saját adatlapja és az még fent van 🥲

1 Likes

Szerintem igen, ez lehet a gond. A piactér szabályzata szerint csak a saját adatlapjához töltheted fel. Nekem is volt már hasonló esetem. Készíts előbb egy KM adatlapot neki, várj két hetet, amíg jóváhagyják, utána feltöltheted. Vagy várj egy-két napot, és utána tedd fel piactérre ugyanúgy, mint eddig, hátha akkor már nem szemfüleskedik ott valaki jókedvében megint.

3 Likes

Vagy írd be a feltöltésnél, hogy nincs saját adatlapja, ezèrt töltötted ide egy " kèrlek, ne jelentsd" megjegyzéssel. Nálam szokott működni, és látjàk, hogy nem tévesen lett felrakva. De volt olyan is hogy 4ből 4x jelenttték. Sajnos sok a savanyodott uborka, aki ebben leli örömét .

5 Likes

Köszi szépen, akkor szép sorban megpróbálkozok mindennel aztán hátha…:laughing:

https://kremmania.hu/elado/kisvacak-7-gyari-minta-probaltak-50459c4c-4ab5-46b4-809f-72ad9fbff91a

Én általában úgy vagyok, hogy mindenki azt hirdet amit akar. De használt ingyenes termékmintákat árulni nekem kicsit sok :sweat_smile:

2 Likes

Próbáltak…a Guccinak egy fújás lötyög az alján :sweat_smile:

1 Likes

Nem biztos, hogy ingyen voltak, én sokszor szoktam gyári mintákat venni,innen:
https://www.parfum.hu/illatminta/noi , mondjuk olyan kis mennyiség van bennük, hogy ha nem tetszik valamelyik akkor is el tudom fújni/ elajándékozom.
1-2 használat után is simán lehet bennük ennyi, ha mondjuk alkalmanként kettőt fújt, ezek a minták nem szoktak csurig lenni alapból sem, szerintem korrekt, hogy be van fotózva, így mindenki eldöntheti, hogy akar- e vásárolni vagy nem.

3 Likes

Hátöö… az ilyen minták üvegére nem véletlenül van ráírva, hogy Not for sale a gyártó által.
De ha úgy vesszük ez a parfum.hu talált egy piaci rést. :slight_smile:

Nagyon szeretek így mintákat venni, mert biztos, hogy gyári és utálok plazazni , ideális célközönség vagyok nekik :slight_smile:

4 Likes

Ez az elajandékozni való cuccok esete, vagy, ha egy minta a negyedéig van, azzal inkabb 2 fújás a wc-ben és üres is…De hát, ha valaki ezt megveszi ebben az állapotban, akkor mégis csak neki van igaza;-) mindent el lehet adni…

Tudnám minek rak föl hirdetést aki meg sem nézi, írt-e valaki… :neutral_face: Júl. 31-én írtam hogy érdekelne a cucc ha postázza - válasz semmi, most írtam újra. Igaz, nulla eladással van fönn az eladó, de azért megnézhetné, reagál-e valaki ha már hirdet. Leütni nem akarom amíg meg nem beszéltük, hátha ragaszkodik a személyes átadáshoz ami nekem tárgytalan.

1 Likes