Piactéri furcsaságok 38521. változat

Engem nem zavar, mindig minden futár kap borravalót , egy kis figyelmesség, cserébe én is figyelmességet kapok.

Én a járvány előtt is jártam úgy hogy ebayes csomagom kettő is elveszett, aztán egy harmadikról kaptam értesítőt, hogy a postán átvehető, és akkor derült ki, hogy az előző kettő is ott van már több mint 1 hónapja, csak nem volt kedve bedobni a kézbesítőnek az értesítőt róluk.
Ezért inkább fizetek többet a nyomkövetésért, meg ahol lehet, nem postai kézbesítést kérek.

Én nem adok soha borravalót a futárnak, hogy ne hagyja el a csomagom… ez a munkája, hogy csomagokat kézbesít, ez nem valami szívesség amit plusz ajándék fejében tesz meg. Az meg, hogy időben kézbesít, neki is érdeke, hogy ne éjfélkor végezzen az aznapi címekkel.
A postán kívül soha nem volt még semmi gondom egyik futárcéggel sem amúgy, és a legtöbb futár előtte telefonálni is szokott, amikor pár percre vannak már csak a háztól.

1 Likes

Én úgy vagyok vele, hogy azért fizetem ki a szállítási költséget, hogy kiszállítsák. :smiley:
Nem mondom, szoktam adni, ha valaki valami extrát teljesít, külön figyelmes, de ez nem alap. A postán kívül nekem sincs problémám, a posta viszont ki tud készíteni. :smiley:

5 Likes

Nálatok működik a piactér ? Nem tudok belépni, csak ide.

Nekem működik.

ok, megoldódott. :pray: :slightly_smiling_face:

1 Likes

Egy vevő leütötte négy termékemet is, ez már eleve fura, mert elég vegyesek, van köztük parfüm, fényvédő, paletta is.
Írtam emailt tegnap, hát azóta is várom a választ… Elvileg már volt négy vásárlása, de értékelése nincs az illetőnek. Remélem tényleg elviszi a leütött termékeket.

1 Likes

Van aki sose érti meg, hogy a “megveszem” gomb a piactéren nem egyenlő a “tetszik” gombbal. De szorítok, hogy jól végződjön! :crossed_fingers:

2 Likes

Köszi! De szerintem most is így történt. Pedig már kezdtem örülni :pensive:

Mi lett végül?

Vevő részéről semmi! Én értékeltem mind a négy adásvételt, egy csillaggal…

3 Likes

Elég érdekes esetet hoztam tanulságként. A piactéren adtam el egy Highend terméket egy jó értékeléssel ellátott vevőnek…Meg is érkezett,átvette mire azt írja emailben ,hogy neki ki kellett fizetnie a postaköltséget pedig átutalta nekem. Első gondolatom az volt nem lehet egy postás ennyire hülye ,hogy kifizettették a postán maradó küldeményt. De mivel állította,hogy ez történt időt ,pénzt nem sajnálva kikerestem a posta számát és felhívtam őket. Szerencsére vidéki posta volt. Bemutatkoztam elmondtam mi a problémám ,mire hallom a háttérből ,hogy mondja a másik postai dolgozó ,hogy az illető most volt itt ,de nem fizetett semmit mert nem utánvéttel lett küldve megjegyzem olyanba soha nem is mennék bele. Írom a csajnak ,hogy bocsi de felhívtam a postát és azt mondták nem fizettél semmit . Erre a válasz ,hogy a sógornője vette át és csak nem hazudik neki. Ja ekkor már kezdett a gyanúm beigazolódni mert konkrétan őneki adták át a csomagot nem volt ott semmiféle sogórnő. Egy darabig néma csend majd jön egy levél ,hogy félreértés történt mert egy avonos csomag szállítási költségét fizette ki a kamu sógórnő. Persze én meg most jöttem le a falvédőről. Avonos csomag vételárát kell kifizetni egyben vagy ha átutalási jogod van akkor odaadják neked aláírod és később fizetsz. Tehát ez egy újabb hazugság volt. Nagyon ügyes próbálkozás volt a hölgy részéről csak ez most nem jött össze. Legszívesebben értékelném,de csak egy nagy nullással.

21 Likes

Ez tényleg kellemetlen, és leginkább az, hogy bármelyikünkkel előfordulhat, még itt is. Köszi, hogy megosztottad!

1 Likes

Konkrétan egy postai csomag szállítási költségét éri a becsülete? Szerintem nyugodtan írd ki a sztorit az értékelésbe is.
Nekem ebben az az undorító, hogy ebbe ő is időt fektetett bele, kitalálta hogy mit hazudozzon, meg is lépte aztán újabb hazugság. Ha ezeket az energiákat jó dolgokra fordítaná….

6 Likes

Ez egyfajta csalás volt, a többi eladó védelme érdekében tudni kellene, ki volt az. Szerintem jelezned kéne valahogy az értékelésben.
Köszönjük, hogy leírtad!
Ráadásul, más is rákaphat erre a módszerre, jó, ha tudunk róla. :slightly_smiling_face:

5 Likes

Hmmm…ez furcsa. Mivel ajanlottan viszi a posta a postan maradot, igy a szelvenyt mindig megtartom, fotozom, rajta a rakszammal es lathato rajta a feladasi dij, amit a felado fizetett. En ezt a fotoval siman lezartam volna.

3 Likes

Hihetetlen! Vesz egy highend terméket és elkezd hazudozni azèrt, hàtha vissza kapja a postaköltsèget? 1000-1500 ftot? Ezt én is kiìrnàm az èrtèkelèsnél.Nekem volt egy èrdekes esetem de nem vevő, hanem postai dolgozò volt a ludas. Feladtam rùzsokat ajànlott küldeménykènt.Nèzegette az olcsó sàrgàra festett ,fura sminkben tündöklő " hölgy"aki àtvette…a 1 hèt mùlva ìrt a vevő, hogy nèzzek màr utàna, mert nem èrkezett meg. Ràkerestem, ennyi àllt ott, hogy a posta àtvette és kész. Ìrtam gyorsan , hogy eltűnt a küldemèny, keressenek utàna hivatalosan. A végeredmény: pár nap mùlva be volt dobva a mi postalàdánkba ??? Megèrdemelte volna, hogy utàna jàrjak- sztem a dolgozò lenyùlta és amikor meleg lett a pite, elhozta ès bedobta hozzànk. Mert ugye az ajànlott levélnek költsége is van, ami ki lett fizetve, de örültem hogy előkerült ès elküldtem sajàt költségen a lànynak. Mèg jò, hogy ő nem hitte azt, hogy én vàgom àt, persze le volt fotòzva a küldemèny ès a keresèst is bescreenshotoltam neki. Nem tudom, mit hitt az alkalmazott, hogy nem lesz utàna jàràs ès zsebre vàghatja??

7 Likes

Elküldtem neki a feladóvevényt amikor feladtam a levelet.

Csak jó értékeléssel rendelkezik ez az illető. Azt nem tudom ,hogy másnál is bepróbálkozott volna.