Piactéri furcsaságok 38521. változat

Lehet, hogy ez bolti teszter, így igaz a mondás, hogy csak swatcholt… csak azt felejtették el hozzátenni, hány ezren nyúltak bele :smile:

5 Likes

Ha Morhe akkor siman torve erkezett. Nekem ketszer is jott igy paletta (a poen, hogy a 2 db szetesett paletta helyett kuldtek masik kettot, es az is szetesett). A glitteres szinek egy resze nem birta a szallitast. Szoval, lehet, hogy igazat mond, csak onkritika nincs, hogy ezt nem dobod fel eladasra igy…

1 Likes

Sziasztok, csak nekem tűnik úgy, hogy ezen a highlighteren már a pan alja látszik?

Szerintem ez semmiképpen sem “kipróbált”

https://kremmania.hu/elado/wiv-diorskin-nude-air-glowing-gardens-illuminating-powder

5 Likes

Illetve jó alaposan kipróbált…

1 Likes

Eredetiben ìgy nèz ki a kb. 50x kipròbált termék :exploding_head:

2 Likes

Este nézegettem az eladó cuccokat. Megláttam ezt és nem hittem a szememnek. Mondom most én vagyok a hülye, vagy elromlott a látásom? Ezt tényleg valaki feltette így, ezzel a leírással? Kipróbált???
Számomra hihetetlen és megdöbbentő…

3 Likes

Ha ő a negyedik gazdája, lehet, hogy tényleg csak kipróbálta. :joy:

3 Likes

Nekem is feltűnt. Egyes emberek nincsenek tisztában a kipróbált szó jelentésével. Én meg sokszor mèg azon is hezitálok, hogy a 2x használt termékemet meghirdethetem e kipróbáltként.

4 Likes

A másik agyrém a “bontatlan”. A bontatlan azt jelenti, hogy le van fóliázva, vagy legfeljebb nincs kinyitva, originál, legalábbis az én olvasatomban. A kinyitott, fotózásnál ide-oda tologatott, ráhapcizott paletta, púder stb. az legfeljebb új, vadonatúj vagy sosem használt.

3 Likes

Ez olyan, mintha jól beleennék valakinek az ebédjébe, egy kis hús, egy kis köret, tunkolnék a szószból, bekapnék egy kis savanyúságot, és azt mondanám, hogy csak megkóstoltam. :smiley:

5 Likes

Egyetértek, ezt én is utálom. Legszívesebben az összes hirdetés alatt szólnék miatta. Én ezért használom az érintetlen kifejezést. Kinyitottam, jól megnéztem, lefotóztam, de hozzá nem értem.

3 Likes

Nekem az érintetlen is fura :grin: Hiszen a fólia alatt/dobozban megfogdostad, ha nagyon kötekedni akarunk. Szerintem teljesen jó az új/nem használt kifejezés.

2 Likes

Szerintem az lenne a legjobb ha lenne egy kis adatlap es választható kategóriák volnának a termék állapotára vonatkozóan mellette zárójelben odaírva, hogy mit jelent.” Állapota - új ( bontatlan, eredeti csomagolásban van) “.
Nem adtam még el semmit nem tudom, hogy néz ki a zsibis felület ha terméket töltök fel remélem nem írtam makiságot.
Nekem az is tetszik és szerintem korrekt, ha a megjegyzésben részletesen le van írva az állapot pl: csak a fotó kedvéért vette ki a dobozból, vagy párszor használta de nem kerül sorra gyakran, új gazdit keres. Illetve ha batch kód is le van írva valamint kérésre küld még képeket az eladó.
Sminket nem mertem még venni csak egy parfümöt :slight_smile: és úton van felém egy szett ajándékkal :heart: El se hittem, hogy ajándékot kapok , teljesen meghatódtam. :hibiscus:

7 Likes

Mostanában egyre több hirdetésnél látom, hogy a az Eladó feltünteti, hogy mennyi a posta “sima” levélként vagy ajánlottan. Ezzel kapcsolatban mindig szomorú vagyok, esküszöm, kéne valami piactéri eladók érdekvédelmi szervezetét alapítani :smile: az a benyomásom, hogy ezt egyes vevők pusholják és sokan úgy érezhetik, hátrányba kerülnek, ha nem tesznek eleget ennek. Pedig sajnos nekem mindig menthetetlenül az a prekoncepcióm, hogy az az ember, aki ennyire erőszakosan ragaszkodik ahhoz, hogy egy nyom nélküli csomagot adjak fel, ugyanígy le is tagadná, hogy valaha megérkezett a csomag… aztán meg követelné vissza az árát… Persze ez viszont is igaz, és fel nem foghatom, hogy nem gondolnak rá az okosak, akik annyira büszkék arra a 300 Ft-ra, amit így megspórolnak, hogy bármelyik eladó állíthatja, hogy feladott valamit és soha nem lesz ellenőrizhető, hogy valóban megtörtént-e?
Nagy vörös posztó a szememben ez a “sima” levél téma, bevallom, és kegyetlenül elhajtom az ilyen igényeket, baromira hidegen hagy, hogy ezzel kockáztatom, hogy kevesebben kérnek tőlem fújóst, és - na, ez a “kedvencem” - a leütés után alkudozók sem hatottak meg soha (sőt, rajtuk még fel is vagyok háborodva, mekkora pofátlanság már utólag nekiállni alkudozni, mikor ki van írva szép magyar nyelven, hogy fix az ár és csak ajánlottan postázok).
Szóval én itt egy trendet érzékelek és nem tetszik :frowning:

9 Likes

Az ilyen hülyéknek (bocsássa meg a világ) még soha nem veszett el semmije. Pedig ha elvész a cucc, igaz, sokszor pótolhatatlan, ami benne van, a posta kárpótlása akár több is lehet, mint a valódi érték.
A kétszáz forint esete, másképp. Egyszer anyósom adta fel a levelet, és nem figyelt, a postás hölgy elfelejtette az elsőbbségit rátenni. Elnézést kértem a vevőtől, erre ő: persze, megértem, hogy spórolni akartál. :triumph:

7 Likes

Utólagos sztorim nekem is van, a vevő közölte, hogy postán kéri, de nincs számlája (?), nem adnám-e fel utánvéttel. Nem. Akkor ő feladja nekem rózsaszín utalványon a pénzt. Amúgy meg mi az a postán maradó? Elmagyaráztam. Ja, az neki nem jó, mert nincs posta náluk, és különben is, otthon várni sem tudja a postást, mert egész nap dolgozik, ne adjam fel a címére.Mindez persze leütés után…
Láttam, hogy ebből biztosan nem sül ki semmi jó.
Itt elváltak útjaink.

10 Likes

Nekem alap elvárás, hogy követni tudjam a csomagom és legyen a kezemben valami, amivel igazolni tudom, hogy a csomag létezik, akàr vevő vagyok, akár eladó. Nem értem azt aki ezen akar párszáz Ft-ot spórolni, vagy csak eddig szerencsésen megúszták a postával kapcsolatos negatív élményeket.

3 Likes

Főleg ahogy a posta operál mostanában, a járvány idején többször jártam úgy hogy aliexpresszrol rendelt csomagomat vártam aztán már kezdtem hiányolni, szerencsére volt követés rajta, mert kiderült lassan egy hónapja volt a helyi postán de se értesítés se semmi, felhívom őket és ja igen, bocsi ez elkeveredett, menjek érte :woman_facepalming:t2:

3 Likes

Ez postán maradónàl nem él, de egyéb kiszállítós rendeléseknél szoktam nagy borravalót adni a futárnak és akkor soha semmi nem veszik el, mindig felhívnak, hogy hozhatják- e a csomagot stb.
Nekem ennyit megér, hogy biztosan mindent megkapjak.
A cégnél ajándékot is adok minden évben, ugyanazok az emberek járnak, december elején megkapják a karácsonyi ajándékot és minden rendelésem befut, rajtuk nem múlik, pedig a december szállítmányozás szempontjából katasztrófa.

2 Likes

Elég nagy probléma lenne, ha mindez ajándékok, pénz nélkül nem teljesülne. Nagyon szomorú.

3 Likes