Hát tudod, láttam én már sok furcsaságot itt a piactéren. Soha senkinek nem írogattam, senkit meg nem bántottam meg és nem minősítettem. Ha valami nekem nem tetsző, vagy “érdekes” dolgot látok, akkor tovább megyek és kész. Vannak sokan, akik nagyon nagy akcióban, nagy mennyiségben megrendelnek termékeket és itt teljes áron árulják. Engem ez sem zavar, mert természetesen mindenki azt csinál, amit akar. De azért az igen is rosszul esik, ha szerinted tisztességtelen vagyok. Az értékeléseim szerintem elárulják, hogy nem szokásom becsapni senkit. Egyébként azt gondolom, hogy a stílusommal nincs semmi baj. Legalább is még nem volt rá panasz. Minden jót Neked😊
Kedves Vevi!
Soha ne feledd a piaci kereslet diktálja az árakat. Lehet,hogy valami régi ,de hibátlan és már nem kapható azonban valakinek az vált be akkor nem sajnálja érte a pénzt. Egyébként én is mindig utánajárok a használt eladó dolgoknak. Voltam már hasonló cipőben amikor valamit igen emelt áron szerettek volna eladni az előzményekben pedig láttam,hogy fillérekért vették. Ilyenkor rákérdeztek hogy mennyit enged a feléből. Van aki semmit és én tovább állok. Most kiragadtál egy esetet ráadásul egy olyan emberrel aki aztán tényleg sok eladással rendelkezik és mellesleg megbízható krémmániás .
Kedves Anilorak!
Pont annyira kiragadott eset ez, mint bármelyik másik a topikban.
Többször láttam már itt megosztva “régi, de hibátlan és már nem kapható” terméket pofátlanság/nyerészkedés/vevő megtévesztése címszóval. Én mindössze annyit írtam, nézzétek meg, kitől mit vesztek. Mert mint látható, az eladások vagy értékelések száma nem garancia semmire.
Mindenesetre ha az eladóban valóban nem volt rossz szándék, akkor ebből akár tanulni is lehet, hogy kicsit jobban oda kell figyelni. Én - mint potenciális vevő - megtettem ezt, és mint írod, te is így szoktad, úgyhogy szerintem érted, amit mondani próbáltam. Az meg, hogy ki mit tesz szóvá… mindenkinek szíve joga. Még egyszer: erre való ez a topik.
Ezzel részemről le is zárnám a témát.
Srácok, én már semmit sem értek. Mi történt itt?
Van egy eladó, Timmon, aki 1300 eladással ès kb. 1000 körüli vètellel ès csak pozitìv èrtèkeléssel rendelkezik. Egy másik Tag- Vevi utàna nèzett egy 6 èves ud bronzer pùdernek amit Timmon km- en vett 3000- èrt règebben ès eladòkènt szerepel most ùj, egyszer hasznàltkènt. 6000- èrt. Ezen Vevi kifakadt, ennyi. Règebben emlèkszem èn is kiakadtam, amikor az 5-6 èves kylie folyékony rùzsokat ùjkènt feltüntetve felàrral àrultàk pàran. Jelentgettem is ōket , mert az folyèkony , megromlik hamar ès főleg nem ùj stb.
Sajàt vèlemènyem: az tènyleg bosszantò, ha 6 èves termèket ùjkènt tüntet fel egy eladò. Ràadàsul dupla annyièrt mint vette. De amit tenni tudsz Max., hogy nem veszed meg. Èn is jelentgettem 8-10 èves limitàlt termèket mert az nem ùj, hanem ŕègi, 8 èves, csak ““nem hasznàlt”.
NAGY a különbsèg De egy second hand piacon tènyleg utàna kell nèzni, ennyi. Èn is vettem limitàlt dolgokat ès mikor utàna nèztem , 7-8-10 èves volt. Mivel a batch 10 èvenkènt ismètlődik, kiìrta hogy a màrciusban vett termèket majd àprilisban 1 hònap mùlva " gyàrtottàk”. Amiket èn adtam el oda ki is ìrtam hogy milyen règi ès inkàbb gyűjtèsre ajànlom mint hasznàlatra.
Viszont ott vannak pl. a Guerlain gyöngyök. Gyűjtöm, veszek több èveset is mert azokat màr nem talàlok üzletben, csak itt.
Màs oldalról megközelìtve viszont igen sokan csinàljàk ,hogy egy keresett termèket lecsapnak nagyon jò àron ès eladjàk annyièrt amennyit nem szègyellnek. Vagy megveszi vki vagy nem. Ahogy ìrtàk, amìg van kereslet addig kìnàlat is ès mindenki elègedett. Pl. Hourglass: megvette tőlem 12- èrt eladta 19- èrt . Màstòl 10- èrt, eladta 15- èrt. Szìve joga azt csinàlni a termèkkel, amit akar. Nem sajnàlom tőle. Ès amiòta beütött a covid, azóta rengetegen csődbe mentek, mennek, rèszmunkaidőznek , fèlre rakottbòl èlnek. Jaj , @random, az egèsz neked ment , elnézést
Annyit hozzátennék, hogy a fenti bronzer már van a Douglas-ban, és egy shopping night-on 8000 Ft körül lehet megvenni, garantáltan új állapotban.
Tényleg érdemes körültekintően vásárolni.
Elmondtál nekem mindent amit kell, és érdemes, sőt többet is: amit csak lehet. Nehogy bocsánatot kérj - sőt, én köszönöm a részletes kifejtést!
A piactér egy piac. Valami felkerül, valamit megvesznek. Kereslet - kínálat. Satöbbi, satöbbi.
Ugyanitt keresem az Catrice Genius in the bottle lakkot, vagy az OPI-tól a La Mancha, vagy a Green on the Runway-t
Nekem viccen kívül van még a Catrice Genius in the Bottle-ből, pár hete szelektáláskor találtam meg.
Mondjuk no joke, simán vennék valami hasonlót, gyönyörű volt az a lakk. Meg a La Mancha is (opi). Habár mostanában a szokásos vörösréz multichrome helyett a tökéletes mardekáros zöld-ezüst lakkot keresem… de ez nem ebbe a topikba tartozik
Sziasztok!
Azt nem írtam a termékhez, hogy új. Sosem értettem azt a kiírást, hogy új, 1-szer használt. Ami egyszer használt, az biztosan nem lehet új.
Vevinek igaza volt, így le is töröltem a terméket. Nekem ebben az egészben csak a hangnem nem tetszett. Ettől függetlenül valóban igaza volt. Higgyétek el, hogy tényleg nem emlékeztem, hogy ez a bronzert konkrétan kitől vettem, honnan rendeltem és mikor. A vásárlásaim 10-20%-át teszik ki a Krémmániás vásárlások. Kinyitottam, megnéztem és tökéletes állapotú, kipróbált terméknek láttam. Adtam el pl. rúzsokat is, amik 3-4 évesek voltak, ki is írtam, hogy régebbi, tökéletes minőségű rúzsok, természetesen nem 8000-ért, hanem 1-2000 Ft-ért.
Kb. 2 éve vettünk egy nagy házat. Ketten vagyunk, illetve van egy kutyánk. A párom nem akarta, de én szerelmes lettem a házba. Na jó gyorsan kiderült számomra is, hogy na anyukám ezt aztán takarítgathatod reggeltől estig, sosem fogsz a végére érni. Eladtuk, vettünk egy kisebbet. Most 2 hónapja megy a felújítás. Költözéskor megint megkaptam a páromtól, hogy csak mi ketten költözünk, meg a kutya… a drogéria nem! Természetesen azért jött velünk a drogéria is. Sőt, most a napokban ezt is megkaptam az embertől, hogy ha végeztünk befizet (gondoltam egy jó kis wellnessre, vagy szoliba, vagy edzésre - mind a három rámférne😁). De nem, a válasz az volt, hogy orvoshoz, aki kikezel az őrült smink- és parfümmániából.
Isabellenek teljesen igaza van, mindenkit megfogott ez az időszak. Az üzletünk az elmúlt egy évben 3 hónapot volt nyitva. Az alkalmazottunk nyugdíjas és mellette dolgozik nálunk. Ezért szerencsére nem ment el máshová dolgozni. Most kinyithattunk, a vendégeink 70%-a nincs még beoltva, szóval valami borzasztóan gyenge a forgalom. Örülök, ha kitermeli az alkalmazott napi bérét. Én még csak jelzést sem kaptam, hogy mikor kaphatom meg az oltást. Az alkalmazott megkapta már mind a kettőt. Kérte, hogy ha lehet, akkor pár hétig szeretne minden nap melózni. A lényeg, hogy ha csak ez az egy bevételi forrásunk lenne, akkor most nagy bajban lennénk. Állami támogatást nem kaptunk és a bérleti díjból sem egy fillér kedvezményt.
Egyébként sokat olvasom a fórumot, de nem szoktam aktív résztvevője lenni. Gondoltam már rá, hogy én is megosztok képeket, újdonságokat, sminktárolási dolgokat. Mindig arra jutottam, hogy nem érdekel ez majd senkit sem. De talán amikor készen leszünk és berendeztem a kis laboratóriumomat, akkor csinálok pár képet.
Visszatérve a UD bronzerre. Nagyon szívesen ajándékba odaadom bárkinek, aki itt jelzi, hogy számára érdekes lehet és kipróbálná. Nem fogom használni, mert rajtam nem szép. Természetesen a minősége tökéletes. Ha valaki szeretné, nyugodtan jelezze itt nekem és saját költségemre feladom!
Kicsit hosszú voltam, elnézést mindenkitől, senkit nem akartam fárasztani!
Szép napot Nektek!
Szia Timmon!
Én szeretném de fizetem a postát . Mert bronzer mániás vagyok.
Szia!
Természetesen szó sem lehet róla (mármint a postaköltségről), ez ajándék! Örülök, hogy jó helyre fog kerülni!
És köszönöm a kedves szavakat, amiket írtál előzőleg! Nagyon jól esett😊
Akkor kérlek majd írd meg nekem a posta címét itt, vagy itt:
timmon010101@gmail.com
Puszi😘
Én imádtam azt az UD bronzert. El is használtam teljesen.
Szia Timmon, sajnálom a történteket. Próbáltalak megvédeni, mert nekem nem 100% egyértelmü, hogy ha veszek valamit a KM piacon s 1 év múlva eladom, akkor ugyanazt adom el. Miért nem vehettem közben/előtte/utána más forrásból ugyanazt a terméket. A batch szám pedig semmit nem jelent, hiszen gyártól függően akár 500 termékre is ugyanazt nyomhatják. No, mindegy , örülök, hogy jó helyre kerül a bronzer, s sajnálom hogy nem mentél bele az elején a cserébe.
Ezt mondjuk teljesen èrthető ennyi termèknèl, hogy nem emlèkszel. Nekem a harmada van talàn ès sokszor èn is gondban vagyok, hogy mikor vettem . Èn szìvesen nèzegetnèm a te termèkeidet is , mint mindenkièt , sőt nagyon szìvesen olvasok sokat ès mindent ! Ha benèzek ès nincs legalàb 10 különböző topikba beìràs, akkor màr csalòdott vagyok. Jöhet minden swatchok , oldalas vèlemènyek , egyszòval minden! Akàr hogy mit vesztek fel naponta . Ès igen, A többi rossz törtènès mellè, mikor mèg a korona is becsapòdott azòta tènyleg 1 dolog a legfontosabb: a csalàdom egèszsège. szòval azòta eltörpültek az ilyen problèmàk hogy milyen règi ès mennyi egy paletta. Amùgy is most tiltòlistàs a vàsàrlàs, csak csorog a nyàlam a sok szèpsèg làttàn az unboxingban.Hàzi dokinàl jelentkeztèl az oltàs miatt?
Szia Anikó!
Igen, láttam a terméklapon és köszönöm a kedvességed! Én már inkább kiszálltam a “beszélgetésből”. De köszönöm, hogy kívülállóként is védeni akartál!
Tudod, vevinek igaza volt, ezt el is fogadtam, ezért töröltem a terméket.
Viszont van jó oldala is, hogy nem cseréltünk, mert így nem vertelek át egy 6 éves termékkel:blush: Viccet félretéve, még egyszer köszönöm Neked!
Linához fog kerülni a Bronzer, Ő írt először, hogy igényt tartana rá. Örülök, mert valóban jó helyre fog kerülni. Volt már bizniszünk és nagyon aranyos csajszi.
Sokszor puszillak!
Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! Én azt gondoltam, hogy már vannak elegen a fórumon, minek kellek én ide. Senkit sem fog érdekelni, hogy én mit veszek, mi a véleményem, mit hol tartok és hogyan. De örülök, hogy ezt írtad, így azt hiszem hamarosan aktívabb résztvevője leszek a beszélgetéseknek.
Már többször beszéltem a dokimmal, várom a jelzését. Amikor szól, akkor beugrok az autóba és megyek is. Babatervezés előtt állunk, de mindig annyi idegeskedés, meg meló van, hogy eddig nem jött össze. Rágörcsölni nem akarok, csak már jó lenne. Pfizer, vagy Moderna, vagy esetleg az orosz vakcina jöhet. Így beszéltük meg a dokimmal. Már 3 hete csak a kínait kapja, meg 2. körös Pfizer-t. De minden nap várom a hívását.
Csak azért nem idegesít a dolog, mert igazság szerint nem nagyon megyünk sehová, itthon dolgozunk, illetve most megy a felújítás. Remélem azért hamarosan kapom a hívást😊
Mindenkiét szívesen nézzük, még akkor is, ha éppen low buy van.
Főleg akkor
Köszi szépen, akkor most már bátorkodom megosztani veletek az elmebajomat🤣
1-2 nap (esetleg hét…amilyen erősen haladunk:grin:) és bemutatom a sminkes asztalkámat:wink: