Piactéri furcsaságok 38521. változat

Mintha ez egy icipicit túlárazott lenne… :face_with_monocle: :smiley:
(Még szállítási költséggel is jóval a duplája… Szerintem…)
Vagy csak elírás? :face_with_monocle::thinking:

Screenshot_2020-11-02-18-39-02-743_com.android.chrome

Szerintem 1200.-t akart írni, talán…:smiley:

Gondoltam erre is. :slightly_smiling_face: Na de úgy meg nem lenne feltűnően olcsó, ha új? :smiley: Oké, meg akar szabadulni tőle, akkor nyilván áron alul adja. :roll_eyes:
Ááá, nem értek én ehhez, csak azért szemet szúrt a hirdetés, hogy jól látom-e a sok nullát. :see_no_evil:

Mostanában egyre többször látom, hogy eladnak egy-egy új terméket a zsibin és az az indok, hogy azért adja el, mert “véletlenül többet vett belőle”. Őszintén szólva ha én új cuccot akarok venni itt, akkor nem kell az eladónak megindokolnia miért adja el, de amikor ilyet olvasok, akkor mindig forgatom kicsit a szemem, hogy “hát persze”. Most komolyan, ki az, aki véletlenül két Huda New Nude palettát rendel és nem esik le neki, hogy 22 ezer Ft helyett 44 ezret fizet? Vagy ennyire nem figyelnek az emberek? :smiley:

8 Likes

Én is pont ezt láttam és hasonló gondolatok vannak a fejemben. Inkább arra tippelek még, hogy talán “hivatalos” eladó(k) születik ezzel? Amúgy lehet hatalmas csomit rendelt és nem tűnt fel neki mert nem ez az egy termék volt a rendelésében :woman_shrugging:

2 Likes

Jajj, ugyan már! Ezek akkora süket dumák…
Ez nem gyóntatószék, senkinek semmi köze hozzá, mi honnan van és miért, nem is értem, miért ez az indokolási kötelezettség. (Illetve érteni vélem, van egy olyan szép emberi szokás, hogy a hazugságot csípőből egy másik hazugsággal igyekszik palástolni.) A “véletlenül kettőt vettem” mellett nekem a kedvenc mondásom, hogy “pont ajándékba is kaptam egyet” :DDD
Persze mégis csak jobban hangzik ez az indok, mint ha azt mondaná, "most tettem el 15 db tesztert a drogériából, ahol dolgozom, volna kedved megvenni? " Tulajdonképpen mentálisan a vevőt segítik, nehogy már Te érezd magad szarul, hogy lopott holmit veszel :rofl:
Tudom a palettáknál nem jellemző, hogy valaki 15 db-ot tesz fel, de amikor 1-1 bontott palettát látok - olyan eladótól aki évente mondjuk 100-200-at tölt fel - , nem tudok nem arra gondolni, hogy ez nem egy osztrák vagy német drogériából származik. Nem is beszélve a rosszabb állapotú kis teszterekről, amiket meg egészen nyilvánvalóan a polcról loptak le.
Emiatt is gondolom, hogy teljesen értelmetlen bármilyen szabályozása a piactérnek, annyira egy álszent dolog hirdetéseket moderálgatni, amíg egy lopott holmik fórumát tartják fenn és nem mellesleg az egész oldal látogatottságának jelentékeny részét ez generálja…

5 Likes

Én egyszer megkérdeztem, nekem azt mondta az eladó, hogy azért vett kettőt, mert “így ingyenes volt a szállítás”

1 Likes

Érdekes. Akkor inkább veszek olyat, amit még szeretnék… :smiley: Na mindegy, nekem furi. :smiley:

2 Likes

Jelentékeny vagy jelentős?

Tőlem most nemrég vettek egy új, bontatlan terméket, és mondta a vevő, hogy ajándékba szeretné adni. De néztem az előzményeit, és ugyanebből a termékből nemrég vett még kettőt. Vajon egyben lesz ajándék a 3 db vagy külön?:thinking: Olyan furi.

4 Likes

Amúgy én sem értem miért szükséges megmagyarázni. Rakja fel, aztán vagy megveszi valaki, vagy nem.

3 Likes

Szerintem nem baj, ha valaki leírja, miért akarja eladni (nem vált be, kihasználatlan, mégsem tetszik), de nem kell. Ezeket nagyon átlátszónak érzem. Az ajándékba kaptam még egyet ugyanez. Ha hivatásos eladót akar játszani, vagy csak kipróbálni egyáltalán néhány termékkel, hogy el tudja-e adni felárral, nem zavar, de ne költsön hozzá hülye történetet.

2 Likes

Az ajándékba kapott még egyet az simán lehet. Én a héten kaptam ajándékba Pat McGrath-tól egy Celestial Divinityt. :grin:

12 Likes

Szerintem ha érintetlen egy termék, nem kell különösebben megmagyarázni miért adja el az ember. Vásárlóként engem jobban érdekel, hogy egy használt palettától pl. miért akar megválni az eladója. Nem működött? Nem tetszettek a színei…? Ezek olyan információk, amik hozzáadnak a hagyományos termékleírásokhoz.

7 Likes

Nem lehet mindenki ilyen szerencsés :wink:

1 Likes

Hát nekem is volt meglepi, amikor jött a postásnő a fekete dobozzal… :slightly_smiling_face:

És eladod? Egy másik lány is így járt, meg is vettem tőle :sweat_smile:

1 Likes

Amadeával már leboltoltuk, hogy mindegyikünk jól járjon. :slightly_smiling_face:

2 Likes

Én múltkor egy szemceruzából rendeltem még egyet, mert elnéztem az árnyalatot, és nem emlékeztem, hogy ugyanazt megvettem már korábban, de egy palettánál elég hihetetlen. :smiley:

Nekem tetszik az őszintesége :blush:

https://kremmania.hu/elado/ngsrr-colourpop-redesign-paletta

4 Likes

a 30-asával árult új gyári (illat)mintákat bírom. ezeket az üzletben kéne osztogatni
vásárlás mellé, nem nyerészkedni rajta :roll_eyes:

5 Likes