Ezek szerint neki sem jött be. Katonás nőszemély.
@Fiorentina: Ezen én is elgondolkodtam egy pillanatra
@Brunettee Hát, ezzel engem se csalogatna be de én rebellis vagyok, vállalom. Ha meghallom, hogy “kell” meg egyéb kategorikus imperatívuszok, csípőből azzal válaszok, hogy “Miért, ha nem a Dunába lő?” Ebből mondjuk vicces veszekedések tudnak kisülni egy-egy hétköznapi csörtében (abc, sorbanállás, posta, stb…)
Szerdán leütötte valaki az egyik termékemet, jóváhagytam, de még mindig nem jelentkezett… Nem szeretem az ilyet. Írtam én, kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
én meg sem várom, hogy a vevő jelentkezzen
mikor van időm, jóváhagyom, egyben máris küldöm neki a (sablonos, pontos, de kedves) mailt, hogy hova kéri, hogyan mennyi lenne a pk, hova mennyit utaljon, írja meg a címét. pikk-pakk le lehet rendezni így, míg ha a vevőre várnék, hát… van, aki napokig nem ocsúdik fel, vagy körülményes vele a kommunikáció, mert minden adatot külön levélből lehet csak megtudni tőle…
én amúgy is ilyen vagyok, nem bírom a totojázást, inkább akkor nekiállok én, megcsinálom magam, csak haladjunk
Én is szoktam írni, akár vevő, akár eladó vagyok. Volt már olyan, hogy éppen írtam az emailt, mikor megjött a másik fél megkeresése. De szerencsére még sosem tűnt el vevőm, vagy hagyott cserben. Pedig rendesen félni szoktam tőle, annyi rossz tapasztalatot olvasni. Én mindenesetre mindig úgy állok hozzá, hogy talán csak történt valami, ami miatt nem tudott azonnal írni, és lehet, elfelejtette… Magamból indulok ki, velem mindig van valami. És naiv is vagyok sajnos. De azért igyekszem!
Én mindig próbálok a lehető leggyorsabban írni, ha eladó vagyok, de vevőként várok az eladóra. Nekem azt diktálja a piactéri “etikett”, hogy az eladó írjon elsőként, ő tette fel az eladó terméket, ő kap érte pénzt, szerintem neki illik kezdeményeznie. Kicsit meg is szoktam “sértődni”, ha fordított helyzetben rám várnak, hogy jelentkezzek. De tudom, sokan nem így állnak hozzá, ez csak egy személyes norma. Ez alól persze a csere kivétel.
Egész eddig én is így csináltam, hogy egyből írtam a vevőnek, de most próba szerencse alapon a várakozós verziót választottam
Én eladóként írok vevőként nem. Sajnos az utóbbi időben sok kamu vásárlóm akadt.
Tényleg van erről általánosan elfogadott és közismert etikett? Mert én erről fordítva gondolkodom. Ha vevő vagyok, én szeretném megkapni a terméket, alap, hogy teszek érte.
A feltételeket is az eladó adja, pl. hogy hol lehet átvenni, vagy mivel tudja küldeni. Rugalmas, ha a vevő igényeit figyelembe tudja venni.
De igazából ez egy kölcsönös dolog. Az érem mindkét oldalán tettem már érte, hogy az adott termék új gazdájához juthasson.
Dehogy csak az én fejemben általánosan elfogadott ha bemegyek egy boltba és fizetek valamiért, ott is a vevőnek szokták megköszönni, nekem itt ugyanez a logika érvényesül. Ha bármi ingyen lenne fent a piactéren, persze, hogy nem győznék köszöngetni, mint “vevő”, de így nálam alap, hogy az indítson be egy “Köszönöm szépen a vásárlást, stb. stb.” típusú e-maillel, aki feltette a terméket eladásra. Megírom közvetlenül jóváhagyás után ezt a sablon mailt (leírom benne, hogy kérem adja meg az infókat a küldéshez, megadom a bankszámlaszámom, stb.).
De azért nyilván nem esik le a gyűrű az ujjamról, ha vevőként nekem kell másnap ráírnom, mert az eladó nem tette meg, csak nekem ez nem annyira szimpi, ennyi az egész. Részemről a teszek érte az a leütés aktusa volt, meg majd az utalás
Nincs etikett erre vonatkozóan azt hiszem.
Én először mindig egyeztetek a szállítással kapcsolatban felajánlom hogy válasszon ha van rá lehetőség. Nagy és törékeny dolgokat inkább Foxival küldök. Elkérem a szállításhoz az adatokat. Amint megkaptam elküldöm a számlaszámom.
Én így csinálom ez vált be .
Igen, értelek, ebben a boltos példában van valami.
Amikor az eladó jóváhagyja a vételi szándékot, azonnal írok neki. Megköszönöm és kérem az adatokat az utaláshoz, egyben megírom, hogy hová kérem a postázást.
Ennek az az egyszerű oka, hogy mohó vagyok és szeretném minél hamarabb a kezemben tudni a kincset Oké, ezzel azt is mutatom, hogy megbízható vagyok és komolyak a szándékaim. És 2 oran belül utalok Tényleg…
Eladó még nem voltam.
Még ilyet! Bárcsak tudhatnánk, hogy miért is pont két órán belül?
Én is így tettem ahogy te, azóta se válaszolt az illető😀 szerencsére más platformon elkelt a paletta. De szerintem ez a krémmániás leütős megoldas nem a legpraktikusabb…
OK, akkor megegyezhetünk, hogy a 2 órán belüli utalás a komolyság csalhatatlan jele itt norma született
Ezért is fantasztikus ez a hely
Én csak eladok, nem szoktam vásárolni. De ha valaki leüt nálam egy terméket, akkor amikor jóváhagyom, rögtön küldök is neki mailt arról, hogy tudomásul vettem, és kérem is el az adatait. Utálok én várni a vevőre.
Ugyanez vagyok szinte .
Èn vagyok a kivétel, a fekete hollò eddig szinte minden vevő előbb ìrt ràm, mint èn nekik. Mire akartam, màr ott volt az üzenet,. Ha megadom a szàmlàt, màr jön is az utalàs. Utàna gyorsan feladàs, nehogy azt gondolja bàrki, hogy nem akarom küldeni