Parfümök világa

Igen, nekem rá kellett jönnöm, hogy muszáj egy mintát teljesen elhasználnom, mielőtt megveszek egy parfümöt rendes méretben. Múltkor pont addig tartott a “szerelem”, amíg kiürült a kis műanyag, utána pedig idegbajt kaptam az illattól. Azóta minta nélkül semmit :laughing:

Múltkor a Jo Malone Sea Saltot próbáltam, annyira kellemes és friss illat, nyárra nagyon el tudnám képzelni, csak a tartósságával kapcsolatban vannak még kétségeim. De szerencsére a márka alapból árul ilyen mintakészleteket, szóval lesz lehetőségem kitapasztalni :smiley:

3 Likes

Ordibálós kategóriában indítható a Viktor & Rolf Flowerbomb és flankerei? :slight_smile:
Most jutott eszembe a márka, nem éppen a szolíd termékeiről híres :smiley:

1 Likes

Abszolút, a flankereket nem ismerem, de az anyaillat nagyon intenzív. :smiley:
Régen a Jungle Elephant volt ilyen, de szerintem már nem lehet kapni. (Megnéztem, online még elérhető.) Abból ha hozzáértem a mintafiola tetejéhez, egész nap húztam a kondenzcsíkot.
Esetleg még a Cinnabar, Youth Dew és Mitsuoko, ők is messziről üvöltenek.

2 Likes

Az Elie Saab anyaillat rajtam ordít. Nagyon intenzív, még a felsőmön vagy sálon másnap is lehet érezni.Talán ez az egyetlen amit elviselek. Ha megfájdul a fejem, akkor tùl hangosan ordít szàmomra :rofl::rofl::rofl:

1 Likes

A GON -ról van szó, az kiabál? :slight_smile:

Az Elephantot ismerem, de nem igazán én vagyok, de csak lehet, hogy barátkoznunk kell még. 10 éve egyértelmű nem volt , most már inkább a “mmmm nem is olyan rossz” kategória nálam.

A EL és a Givenchyk nekem túl porosak egy vintage Cartier Mustom van odahaza az is nagyon jó , de még nem tudom mikor fogom tudni elfújni, mert kevés alkalomhoz illik és hangulatom is csak ritkán van hozzá.

Az Elephant sem akkor, sem most nem én vagyok, úgyhogy megértelek. Ha mondjuk tízszer enyhébb lenne, akkor esetleg el tudom képzelni, hogy tetszene. :smiley:
A többit nagyon szeretem, de csak itthon, utcára nekem túl sok. A Cartier-t nem ismerem, bár az nem csoda, évente 2x megyek el parfümériába konkrétan szagolgatni (általában amikor a barátnőm rájön, hogy kellene neki valami újdonság és elcipel magával), de lehet, hogy még ritkábban. Ha valami új illat eljut hozzám az azért van, mert a sminkrendelésembe tett a kereskedő egy mintát belőle. :joy:

Ugyanitt lineáris illat ajánlásokat köszönettel fogadok. Bármi érdekel, ami kifújástól lecsengésig teljesen ugyanaz. (A parfümériák kínálatának 95%-a egy kaotikus zenemű, aminél köszönő viszonyban sincs a kezdeti illat a fél óra múlva érezhetővel.)

Csajok, a héten találkoztam egy nagyágyúval, máson. Vettem a bátorságot és megkérdeztem, mi az.
Íme:
Kirke

Elég domináns volt, teret betöltő, de nem fojtó. Friss körte illata volt számomra. :green_heart:

3 Likes

Én nem szoktam parfümözni a strandra, de viszek magammal ilyen hajkigubancoló sprét (pl a gliss kur summer), mert anélkül menthetetlenül összecsomósodik a hajam. Egy pici csobbanás előtt, egy nagy adag utána, ezeknek azért szokott lenni illatuk.
És bevallom, én sminkelek is strandra, ha nem egyedül megyek - nem szépség okán, csak mert kb annyiszor megyek strandra mint diszkóba, kb kétévente, és megadom akkor már a módját. De eleve elég minimál a strand-sminkem, az arcra való fényvédőm színezett plusz akkor már feldobok egy darab (neon korall vagy kék-zöld multikróm) szemceruzát, plusz vmi szájfényt vagy fényvédős ajakápolót. Slussz.

4 Likes

Én is parfümözök reggel, függetlenül attól, hogy strandra indulunk-e. Általában a naptejeinknek nagyon semlegesek/illatmentesek. Viszont azt én is meglepődve vettem észre pár éve, hogy a víz nem csak a hangot, de az illatot is milyen jól vezeti :laughing:

Képzeljétek, visszatért a Pacific Lime! Csak újracsomagolták szerencsére, nem vezették ki.

1 Likes

https://24.hu/belfold/2024/08/09/14-millioert-vett-parfumoket-budapesten-hogy-eladja-becsben-aztan-rajott-hogy-mind-hamisitvany/

2 Likes

Én ezt most nem értem, akkor most átverték az illetőt, vagy csak mosakodik?

Bármelyik lehet, a helyében én is ezt mondanám, ha tudnám is, hogy hamisítvány.

Nekem azért érdekes, mert én nem értem, hogy miért éri meg ma már mindent is hamisítani. Kis naiv vagyok, és alapból nem gondolom, hogy csak a Douglas árul eredetit. Amikor beszélitek a mindenféle webáruházakat, csak nézek, hogy ilyen vaaan… De sajnos van. :frowning:

Sziasztok!
Sokszor láttam már, hogy ajánljátok a hirdetéseit, de mielőtt leadnám a rendelésem, a biztonság kedvéért rákérdezek…
A VIP-Parfüm ugye megbízható?

Én azt nem értem, hogy a designer illatokat miért éri meg hamisítani. Sokszor az üvege annyira gagyi, lerí róla, hogy hamis. De láttam már olyan összehasonlító videókat is, például a Poison vonalnál, hogy a kettő üveget egymás mellé állítva sem mondtam volna meg, melyik az eredeti. És azért néha jó akciókkal simán meg lehet venni “olcsón” megbízható áruházakban is. Egy olyan hamisítványt gyártani, ami hűen tükrözi minden formában az eredetit, szerintem a 100 ezres niche kategóriánál éri meg.

1 Likes

Miért éri meg hamisítani bármit is? Pénz. Semmi más, csak pénz.

1 Likes

Sííírok :smiley:

5 Likes

https://www.dolcegabbana.com/de-de/beauty/dog-perfume-fefe