Ha kókusz (és ha nyár akkor kókusz) a Coconut Fizznél nekem még nem találtak ki jobbat. Tavaly sikerült belőle bespájzolnom mert miért is ne pont ezt nem gyártják már az Allegoriák közül
Van valakinél? Mi a vélemény? Kicsit félek vakon megvenni. 20 éves illat, remélem, nem retro.
https://kremmania.hu/kremek/bvlgari-eau-parfumee-au-the-blanc
Szép, tisztaságillat, abszolút iroda kompatibilis. Viszont rajtam egyáltalán nem volt tartós, pillanatok alatt elillant a bőrömről, nagyjából egy testpermettel volt azonos, ezért csak teszt fújásig jutottam csak vele.
De gondolom ez erősen egyénfüggő.
Barátnőmnek megvolt az egész sorozat, mindegyik nagyon szép, de 2 - 3 órát bírnak max. még a vörös is.
Ha nem zavar, hogy gyakran újra kell fújni akkor rendeld meg nyugodtan, friss, kellemeske, de azért nem egy nagy dobás.
Köszönöm, akkor inkább kipróbálom vásárlás előtt.
Egy bloggernél láttam, mint kedvenc nyári illat.
+1 szavazat Luiselotte válaszára, nekem is van több bvlgarim, 2-3 òràsak Egyedül az eredeti " anyaillat" ami talán tovább érezhető, mert erőteljesebb jegyek vannak benne.
Ne is mondd @Isabelle , szegény Omnia Coralt már úgy utáltam az üveg végére, mert konkrétan egész nap fújnom kellett, hogy legyen illatom, a 65 millit nem volt egy hónap sem és elfújtam , pedig az volt a tervem, hogy egész nyáron használom majd. Talán ez volt az első meghökkenésem, hogy attól, hogy egy jó márka még nem biztos, hogy tartós is lesz.
Általában mintát veszek vásárlás előtt, hogy ne fussak bele hasonló esetekbe.
Én csak az Omnia Crystalline-t ismerem, az rajtam nagyon tartós, egész nap érzem az illatát reggeli használat után. Több üveggel is elhasználtam.
Ez de érdekes. Két barátnőm is használta, teljesen más korúak és bőrtípusúak is. Mindkettejükön egész nap éreztem és egyikőjük sem fújta újra. Amúgy imádom az Omnia Coralt, csak rajtam borzalmas
Egy ideje foglalkoztat egy kérdés: Ti jártatok már úgy illattal, hogy kezdetben nem tetszett, aztán megszerettétek?
Karácsony előtt vettem meg a Zara Nobody Knows-t az év végi leárazásban. Miután u.ebből a kollekcióból a Velvet Shadow nagyon nagy kedvencem lett (és most is az), gondoltam kipróbálom.
Hogy én hogy utáltam. Karcos, migrénes, fűszeres, erős illóolaj aromával. Egyszer-kétszer próbálkoztam, de annyira ki nem állhattam, hogy félretettem.
Pár hete ismét elővettem és fogalmam sincs mi történt. Többé kevésbé ugyanazt az illatot érzem, illetve most már előtűnik a feketeribizli és a rózsa, de ami eddig taszított, most nagyon vonz. Hirtelen egy isteni finom, nőies, erős illat lett, oda vissza vagyok érte.
Szóval nekem parfümmel ilyen élményem még sosem volt, tapasztaltatok hasonlót?
Volt ilyen, az Angel, de gyanítom azért , mert megfelelési kényszerből használtam és akkoriban az eleje kifejezetten “ túlélős” volt nekem, aztán később egymásra találtunk.
Volt: https://kremmania.hu/kremek/comptoir-sud-pacifique-matin-calin-edt
Mostanában megint utálom. Szerintem ez hormonális.
Valamennyire ez is: https://kremmania.hu/kremek/dior-christian-dior-miss-dior
Nekem a Givenchy Ange Ou Demon volt ilyen. A volt férjem hozta valamelyik útjáról, reptéri shopból. Használgattam 1-2 hónapig, de nem voltam annyira utána, úgyhogy besúvasztottam a szekrény aljára. Aztán úgy 2-3 évvel később valahonnan kaptam belőle egy mintát. Meg voltam őrülve, hogy mi ez a klassz illat, ráadásul olyan ismerős? Aztán egyszer csak rájöttem, hogy persze, hogy ismerős, hiszen van is ilyenem. Gyorsan előkotortam, és boldogan elhasználtam a maradék több, mint fél üveget, aztán még vettem is belőle.
Lehet
Furcsa, mert általában az a jellemző, hogy idővel kiszeretek egy illatból, vagy félévente megállapítom, hogy még mindig utálom.
Nekem is inkább a kiszeretés a jellemző, bár az nagyon gyorsan megtörténik, ha olyan az illat, és a mintácskákkal le is játszom a dolgot. A régóta bevált dolgokból azóta nem tudok kiszeretni, hogy először próbáltam őket.
Akkor most már hivatalosan is utálom @anon21269124 barátnőit akiken tart a Coral
A Versace Eros EDT -t nézd meg nagyon hasonló mint a Coral, utána egyből meg is vettem és nem volt gondom a tartóssággal.
Igen, Gabriella Sabatini.
Tuti hormonális! A terhességem alatt semmi étkezéssel kapcsolatos kattanásom nem volt, bezzeg az illatokkal…
Nagyjából semmilyen illatot sem bírtam elviselni sem magamon, sem másokon…az egész család miattam “bűnhődött” illatmentességet, legalábbis ha, akartak velem találkozni.
Aztán, ahogy a hormonháztartásom visszarendeződött, teljesen elmúlt, mintha soha nem lett volna.
Én az Angel eau ordinaire- rel jártam ùgy, hogy nagyon tetszett az illata, de magamra fùjva valami savanyù izzadság pacsulival keveredő borzadáj lett rajtam. A párom nem érezte azt, azt mondta, nagyon jó; de azòta nem mertem magamra fùjni, nehogy vki megjegyezze, hogy bűzlök Egyébként az első Angel ami nem szùrós és nagyon tetszik hát így jártam.
A màsik fura dolog az omnia chrystalline. A kedvenc nyàron, de minden 2. évben érzek vmi fura hideg összetevőt, ami miatt nem használom. Nem értem hogy miért, következőleg megint oda vagyok èrte.
Érdekes, nekem az Omnia Crystalline téli illat. Nem is használtam soha, kizárólag télen. Lehet, hogy ez volt a titka a tartósságának?