Parfümök világa

Arab parfümökkel van tapasztalatotok? Személyes élményetek van esetleg valamelyik pesti üzlettel? Mindenképpen 20 ezer forint, de inkább 15 ezer ft alatt keresnék.

Szia!
Amiket én kipróbáltam, az mindegyik 10 e alatt volt. Összességében szinte mindegyik tartóssága kiemelkedő volt, egész nap éreztem magamon őket, de viszonylag kevés illatot tartottam meg közülük, arányaiban 10-ből 2-3-at. Soknál azt éreztem, hogy valahogy nyers. Nincs harmónia az illatjegyek között. Viszont tényleg akadt néhány, amiért viszont bolondulok, és mindenki dicséri rajtam őket.

1 Likes

És hajszínezőt. :point_up::slightly_smiling_face:

4 Likes

Nem, az alap Flowerbomb-bal semmi bajom, sőt szeretem is, meg jó pár flankerét is szerettem/szeretem, de most ez a Tiger Lily lett szerintem elég pronyó/olcsó/angol lánybúcsús :sweat_smile:

1 Likes

Erre azért kíváncsi leszek , az utolsó ami tetszett és meg is vettem az a Solar volt ebből a családból.

2 Likes

Én kérek akkor elnézést, a tigerlily-hez még nem volt szerencsém

IMG_8688
Megérkezett a pakk, nagyon boldog vagyok :slight_smile:

16 Likes

De szép a Boucheron liliomos doboza!

2 Likes

Ááá teljesen beleszerettem , az üveg is gyönyörű és az illat pedig álomszép.
Két évig gondolkoztam rajta, hogy megvegyem- e, szerintem soha nem éreztem még ennyire egy illatnál sem, hogy nekünk dolgunk van egymással.
A Givenchy is telitalálat, alig várom, hogy hordhassam őket.

5 Likes

Úristen micsoda hosszú jegyesség, hát ideje volt beteljesednie ennek :heart_eyes:
Nagyon örülök az örömödnek :heart:

2 Likes

Blue Jasmine, mekkora jó film volt!

2 Likes

Egyik kedvenc filmem, rendezőm, színésznőm.
A téma is tökély.
Szeretem a Woody Allen filmeket, főleg, ha szerepel is benne.

1 Likes

A filmet szeretem de nem akarok olyan illatú lenni mint a főszereplő.
:frowning:

1 Likes

Sziasztok!
Keresem az alábbi parfüm alternatíváját.
A megjelenése óta tartó szerelem, nem értem miért vonták ki a forgalomból. :sleepy:
Tudnátok segíteni, hogy van-e a piacon hasonló parfüm?
Köszönöm!:hugs:
Barbara-Palvin-Armani-Acqua-di-Gioia-Air-di-Gioia-Sun-di-Gioia-2016-01

A Fragranticán van egy “emlékeztet rá” szekció a tagok ajánlása szerint:

1 Likes

Érdekes felfedezést tettem a napokban. Jártam a boltokat, hogy találjak valami nagyon olcsó, de mégis elfogadható minőségű parfümkét magamnak nyárra. Végigszagoltam az összes Zarát, de nem fogott meg igazán egyik sem. A Peonyból persze nem volt teszter, ezért nem akartam kidobni 5000 forintot látatlanban, mert ha nem jó, nem tudok mást venni helyette. Valakinek van vele tapasztalata?
Végül átszédültem a Mangóba, ez volt az utolsó állomásom. A Mémoires de la Méditerranée kollekcióból az Idylle nevűtKépernyőkép 2024-04-19 075721
papírpróbával megvettem, de itthon már nem tetszett annyira. Bár elvileg nincs benne, én jázmint érzek, azt meg nem szeretem, Ugyanis a kifújás utáni állapot és a leszáradás az én bőrömön nagyjából ég és föld.
Agyaltam, mire hasonlít rettentően, valami legalább 20 évvel ezelőtti illatra… Hát Pure Poison. Komolyan. Annak idején tetszett, de valahogy megundorodtam tőle. Most már tudom, hogy a jázmin miatt.
Idylle nincs fent az adatbázisban, de egy próbát ajánlok mindenkinek, aki a PP-t szerette/szereti, hátha őrajta is azzá változik.

Tegnap láttam Fragin, hogy érkezik a két kedvencem parfüm változata. Először arra gondoltam , hogy csak flankerek, de ez nem lesz hanem a régi jól bevált reformuláció, mert a CN-ből már létezik edp változat és ha kevéssé vagyok szigorú akkor BC-ból is van már az Absolue verzió ami edp.
Ne legyen igazam , azt kívánom… ,mert ha ez így van akkor a két szinte legkedvesebb illatomnak inthetek búcsút , mert olyat az elmúlt 20 évben még nem láttam, hogy az új verzió bármiből is jobb lett volna mint az anyaillat.
Ahogy az összetevőket elnézem, csináltak mind a kettőből egy-egy divatos pancsot. Ki fogom őket próbálni, ha idehaza is elérhetőek lesznek, de nagyon szkeptikus vagyok. Nagyon.

Szerencsére a régi változatokkal még tele vannak a boltok, remélem sokáig elérhetőek lesznek , a CN amióta megjelent azóta a polcomon van, hol edt , hol edp változatban és teljesen hozzám nőtt. A BC-t is többször megvettem / kaptam és megszerettem, sőt az Absolue változatot is amire először prüszköltem, azt is megkedveltem.

Aki beléjük fut egy szippantásnyira valahol, kérem szépen írjon majd róluk.

2 Likes

Jövök rerefálni a legutóbbi mintarendeléseimről.

Dermacol Sea Salt & Lime - a neve tetszett meg.

A leírás szerint:
Üde és egyben titokzatos is. Modern és ugyanakkor időtálló. Ez az unisex Dermacol Sea Salt & Lime Eau de Parfum, melynek illatkompozíciója tökéletesen megfelel nőknek és férfiaknak egyaránt.

• vizes illat a tenger illatjegyeivel
  • gyümölcsös illat
  • virágos illat
  • friss illat meleg időre
  • unisex – nőknek és férfiaknak is

Szerény véleményem szerint a férfi 8*4 volt ilyen.

Kiteszem a lépcsőházba, hátha valakinek bejön.

4 Likes

Jimmy Choo For Women Rose Passion – őbelőle volt már mintám, és nagyon szeretem. Amint ismét elérhető a 40 ml, meg is veszem.

Rajtam a kókusz illata dominál. Tartós is.

Az illat összetétele:
A kókuszvíz frissessége és a frangipani virág egzotikus illata nyitja meg az illatot, melyben az orchidea és a jázmin is felfedezhető. Az egzotikus vanília és a szantálfa édeskés, mégis érzéki és magával ragadó jegyei kiegészítik egymást. Az illat egy fukszia rózsaszínű üvegben lakozik, melyen a JC jellegzetes emblémája is látható.

2 Likes

Volt ismét két Novellista is,

a Saffron Whisper Az illatot az agarfa és a benzoeviasz keveréke nyitja enyhén füstös jegyekkel és fekete ribizlivel aláfestve. Utánuk a bolgár rózsa kerül előtérbe a muskátli és a zamatos málna társaságában. Az illatkompozíció ezáltal virágos, szinte luxus benyomást nyer. Az aromás papirusz, a nyírfaolaj zöld jegyei és a füstös tömjén alkotják az alapillatot

• Velvet Dusk, Egy szokatlan illat, amelynek alapillatában a bergamott, a mandarin és a grapefruit élénk jegyei az ibolyaszirmok frissességével társulnak. Hamarosan a vetiver, a szerecsendió és egy csipetnyi dohány mély jegyei kerülnek előtérbe. Az ámbra és a pézsma lágy illata tökéletességre emeli a teljes kompozíciót, és a cédrussal tökéletes egységet teremt a hosszú lecsengéshez

már harmadjára. Mindkettőt imádom.

Ezekben anniyra minimális volt, hogy jeleztem a Notino-nak, hogy reklamálják meg a gyártónál, mert két fújásnyiért ciki elkérni egy forintot is.
Érdekes módon a többi Novellista verziónál nem volt gond.

Notino ügyfélszolgálata jó fej volt, kaptam 800 huf, 3 hónapon át érvényes kedvezményt :slight_smile: Pedig írtam nekik, hogy nem ezért csinálom.

2 Likes